Mertaranta väläyttää yllätyskorttia Matti Heikkiselle: "Ilman muuta parisprinttiin" MTV 19:23 16.02

Matti Heikkinen olisi erinomainen valinta Ristomatti Hakolan aisapariksi vapaan hiihtotavan parisprinttiin Pyeongchangin olympialaisissa, C Moren selostaja Antero Mertaranta näkee.


Pärjäisikö Ristomatti Hakola olympia-ampumahiihdossa? MTV 19:09 15.02

Suomen ampumahiihtomiehet eivät onnistuneet 20 kilometrin kisassa Pyeongchangissa. Viiden sakon myötä sijalle 73 jäänyt Olli Hiidensalo oli pettynyt suoritukseensa ja otti myös kantaa Ristomatti Hakolan mahdollisuuksiin olympiatason ampumahiihossa.


Ristomatti Hakola rikkoi Hannu Mannisen ikivanhan olympiaennätyksen iltalehti 18:22 13.02

Yhdistetyn miehen vuoden 2002 sprinttihiihdossa ottama kahdeksas tila ei ole enää Suomen miesten paras noteeraus. Se on nyt Ristomatti Hakolan kuudes tila. Lahden dopinghuurujen jälkilöylyissä Salt Lake Cityssä vuonna 2002 Suomen miesten sprinttijoukkueeseen ei ollut tungosta kansainvälisen tason hiihtäjistä. Ensimmäistä kertaa olympiaohjelmassa tuolloin olleeseen kisamuotoon otettiin apua yhdistetyn maajoukkueesta, kun Hannu Manninen valittiin tiimiin. Manninen veti komeasti vapaalla etenemistavalla kahdeksanneksi.


Mertaranta oudoksuu Pärmäkoskelle ja Hakolalle ladattuja odotuksia: ”Ei nyt sentään mahdottomuuksiin mennä!" MTV 17:51 13.02

Ristomatti Hakolan ja Krista Pärmäkosken suoritukset talviolympialaisten sprinttihiihdossa ansaitsevat ehdottomasti hatunnoston sen sijaan, että kaksikolta olisi odotettu tiistain kovatasoisissa kisoissa mitalisuoritusta, näkee C Moren hiihtoselostaja Antero Mertaranta.


Ristomatti Hakolan toiminta nousi puheenaiheeksi olympiafinaalin jälkeen – Harri Kirvesniemellä asiasta selvä mielipide iltasanomat 17:37 13.02

Ristomatti Hakolan taktiikka oli puheenaihe sprintin olympiafinaalin jälkeen.


Ristomatti Hakola ei jossitellut – linjasi suuren tavoitteen ensi vuodelle MTV 17:20 13.02

Ristomatti Hakolalta odotettiin sprinttihiihdossa mitaliakin. Olihan hän ollut karsinnan ykkönen ja hiihtänyt puolivälierissä sekä välierissäkin loistavasti. Finaalissa Hakolan meno kuitenkin hyytyi ja tuloksena oli kuutostila.


Ristomatti Hakola oli nakit ja muusi: ”En ole ikinä noin radikaalisti hyytynyt” iltalehti 16:38 13.02

Suomalainen katkesi sprintin finaalissa totaalisesti. Video: Eurosport. Näin Ristomatti Hakola hyytyi sprintin finaalissa. Ristomatti Hakolan taktiikka piti täydellisesti sprintin finaaliin asti, mutta sitten tuli seinä vastaan. Iltalehden asiantuntijan Toni Roposen termein Hakola oli "nakit ja muusi".


Ristomatti Hakolan isältä itsevarma kommentti sprinttifinaalin jälkeen: ”Me tullaan vielä ja putsataan pöytä” iltasanomat 16:16 13.02

Tuomo Hakola oli onnellinen poikansa suorituksesta olympialaduilla.


Yleltä huvittava munaus: Suomen naiskiekkoilijasta tehtiin hiihtäjän isä iltalehti 16:05 13.02

”Isä” voi olla ylpeä suomalaishiihtäjän esityksestä. Naisten kiekkomaajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski sai Ylen tv-lähetyksessä uuden sulan hattuunsa, kun Yle tituleerasi Hiirikoskea hiihtäjä Ristomatti Hakolan isäksi. Hiirikosken haastattelun yhteydessä tv-kuvassa oli haastateltavan nimen lisäksi titteli, joka nyt sattui olemaan Ristomatti Hakolan isä. 30-vuotias Hiirikoski ja 26-vuotias Hakola eivät ole sukua keskenään.


Iivo Niskanen yritti pysyä Hakolan vauhdissa: ”Ei tarttunut koukku” MTV 15:24 13.02

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola eivät sopineet yhteistä taktiikkaa maastohiihdon sprintin olympiapuolivälierissä.


Hakola Ylelle: "Hyydyin ihan täysin – joku voisi luulla, että kaaduin" MTV 15:21 13.02

Ristomatti Hakola sijoittui kuudenneksi sprinttihiihdossa Pyeongchangin olympialaisissa tiistaina. Hakolan mukaan hänen eväänsä oli syöty jo ennen finaalia.


Ristomatti Hakolalle karmea pettymys! Romahti sprintin finaalissa iltalehti 15:09 13.02

Ristomatti Hakolan päivä päättyi pettymykseen Pyeongchangissa. Video: Eurosport. Näin Ristomatti Hakola hyytyi sprintin finaalissa. Suomalaishiihtäjä jäi perinteisen sprintin finaalin viimeiseksi. Ylivoimaisen voiton ja olympiakultaa vei Norjan Johannes Hösflot Kläbo.


IL seurasi hetki hetkeltä: Hakolan hurja taistelu ei riittänyt sprintin finaalissa - myös Pärmäkoski pettyi iltalehti 14:55 13.02

Iltalehden liveseuranta kertoo kaiken vilkkaasta olympiapäivästä. Video: Eurosport. Näin Ristomatti Hakola hiihti itselleen finaalipaikan. Pyeongchangin tiistai alkoi suomalaisten osalta aamulla, kun Andreas Romar osallistui alppiyhdeistettyyn. Välineongelmat pudottivat suomalaisen kauas kärjestä jo syöksylaskussa.


Ei asiaa mitaleille! Hakola jäi karusti Kläbon finaalivauhdista MTV 14:45 13.02

Ristomatti Hakolan vauhti ei riittänyt mitaleille maastohiihdon olympiasprintin loppukilpailussa. Suomalaistykki jätettiin hurjavauhtisessa finaalissa viimeiseksi.


Ei asiaa mitaleille! Hakola jäi karusti Klaebon finaalivauhdista MTV 14:45 13.02

Ristomatti Hakolan vauhti ei riittänyt mitaleille maastohiihdon olympiasprintin loppukilpailussa. Suomalaistykki jätettiin hurjavauhtisessa finaalissa viimeiseksi.


Hakolan upea taistelu riitti kuudenteen sijaan – näin olympiasprintit etenivät MTV 14:30 13.02

Ristomatti Hakola oli ainoana suomalaisena sprinttihiihdon loppukilpailuissa Pyeongchangin olympialaisissa. Hakola oli lopulta kuudes. MTV Sport seurasi kilpailua verkkosivuillaan.


Live: Hakolan upea taistelu riitti kuudenteen sijaan – norjalaistähti täysin ylivoimainen MTV 14:30 13.02

Kaikki kahdeksan suomalaista selvittivät tiensä sprinttihiihdon erävaiheeseen Pyeongchangin olympialaisissa. Erävaihe alkaa kello 13.00 ja MTV Sport seuraa tapahtumia verkkosivuillaan.


Ristomatti Hakola hurjassa iskussa - jyräsi finaaliin loistavalla vedolla! iltalehti 14:15 13.02

Sprintin karsintojen ykkönen Ristomatti Hakolan loistava meno jatkui myös välierässä. Hakola meni finaaliin toisen välierän ykkösenä. Ensimmäisen välierän voitti todella vahvalla esityksellä NorjanJohannes Hösflot Kläbo. Suomalaisista mieshiihtäjistä myös Martti Jylhä selvisi välieriin, mutta vauhti ei riittänyt finaaliin asti.


Kova ennuste Pyeongchangista: Suomi saa yllätysmitalin tiistaina iltalehti 07:01 13.02

Toni Roponen ennakoi Ristomatti Hakolan menestystä miesten sprintissä. Videolla Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen arvioi Ristomatti Hakolan mahdollisuuksia sprintissä. Tiistain ei etukäteen ajateltuna pitäisi olla suomalainen mitalipäivä Pyeongchangissa, mutta Korean laduilla muhii yllätys.


Uutiset