Nasa julkaisi näyttävän kuvan galaksien törmäyksestä - tähtitieteilijä muistuttaa, että Linnunrataa vartoo sama kohtalo iltalehti 20:28 20.01

- Ne törmäilevät jatkuvasti toisiinsa ja syövät toisiaan, tähtitieteilijä kertoo rengasgalakseista Iltalehdelle. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa julkaisi Hubble-avaruusteleskoopin ottaman kuvan galaktisesta yhteentörmäyksestä perjantaina. Kuvassa pienempi galaksi syöksyy kärrynpyörägalaksin läpi. Nasan tuoreesta julkaisusta uutisoi Suomessa ensin Savon Sanomat. Iltalehden tavoittama tähtitieteen dosentti Heikki Oja kuitenkin toteaa heti alkuun, ettei näyttävä kuva ole varsinainen uutinen.


Trump ei neuvottele maahanmuuttajista ennen kuin hallinto toimii taas iltasanomat 19:52 20.01

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto suljettiin varhain tänä aamuna, sillä senaatti ei päässyt sopuun maan budjetista.


MTV:n kirjeenvaihtaja: Hallinnon alasajo takaisku diilintekijä-Trumpille MTV 19:50 20.01

Yhdysvaltain hallinto ajetaan alas presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisten vuosipäivänä budjettineuvotteluiden kariutumisen takia.


Turkki pommittaa kurdien hallitsemia alueita Pohjois-Syyriassa iltalehti 19:04 20.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoo Turkin aloittaneen sotilasoperaation Pohjois-Syyriassa Afrinin kaupungissa. Turkin armeijan mukaan operaation tarkoituksena on turvata rauha Turkin rajaseudulla. Afrinin kaupunki on kurdien YPG-joukkojen hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Turkki pitää YPG:tä terroristijärjestönä.


Yksi onnistuminen riitti voittoon - Manchester United haaveilee yhä mestaruudesta iltalehti 18:55 20.01

Manchester United nappasi kolme pistettä Burnleyn Turf Moorelta. Arsenalin Alexis Sánchezin ympärillä käytävä siirtosaaga näyttää sekoittavan Manchester Unitedin pasmat pahemman kerran. Chileläinen olisi viimeisten tietojen mukaan tulossa lääkärintarkastukseen Old Traffordille seuraavan 48 tunnin aikana, ja toiseen suuntaan lähtevä Henrikh Mkhitaryan olisi jo sopinut omasta Arsenal-sopimuksestaan. Burnley-ottelun avausjaksolla nähtiinkin varsin verkkaisesti liikkuva United. Erityisesti Nemanja Maticin ja Juan Matan rauhallinen vauhti kaatoi liikaa pelintekovastuuta Paul Pogballe. Romelu Lukaku ei päässyt tekemään hänelle ominaisia pystyjuoksuja, vaan pallo pelattiin belgialaiselle liian usein jalkaan tämän ollessa selin hyökkäyssuuntaan.


Turkki pommittaa kurdien hallitsemia kaupunkeja Pohjois-Syyriassa iltalehti 18:08 20.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoo Turkin aloittaneen sotilasoperaation Pohjois-Syyriassa Afrinin kaupungissa. Turkin armeijan mukaan operaation tarkoituksena on turvata rauha Turkin rajaseudulla. Afrinin kaupunki on kurdien YPG-joukkojen hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Turkki pitää YPG:tä terroristijärjestönä.


Pelicans-yllättäjä seuraa tilastoja ja ihastuttaa kovalla itseluottamuksella ? nousu Liigaan hurjan nopea jatkoaika.com 16:00 20.01

Haastattelun kirjoittaja ei tiedä yhtään, mitä odottaa tulevan jututettavan suhteen. Edes kasvonpiirteitä. Lahden hallin koppikäytävällä esitetyn ujon "oletko sä Aleksi"-kysymyksen jälkeen haastateltava nyökkää, ja juttu alkaa luistaa kivasti.


Poliisi julkaisi kuvan tiiliskiveksi paisuneesta esitutkintamateriaalista - nuori imatralaismies anasti kaikkea veneestä verenpainemittariin iltalehti 15:44 20.01

Esitutkinta laajasta, useissa eri kaupungeissa toteutetusta omaisuusrikossarjasta, on nyt valmistunut. Kaakkois-Suomen poliisi tiedotti viime marraskuussa tutkinnassa olleesta laajasta omaisuusrikossarjasta. Rikoksesta epäillyn 21-vuotiaan imatralaismiehen hallinnassa olleesta varastosta Imatralta löytyi anastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Törkeästä kätkemisrikoksesta epäilty nuori mies on ollut vangittuna marraskuun lopusta lähtien. Esitutkinta on poliisin mukaan nyt valmistunut.


Trump avautui hallinnon sulkemisesta Twitterissä – syyttää demokraatteja maahanmuuttajien suosimisesta iltasanomat 14:13 20.01

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto suljettiin varhain tänä aamuna, sillä senaatti ei päässyt sopuun maan budjetista. Presidentin mukaan se on demokraattien vika.


Yhdysvaltain hallinnolta loppuivat rahat – näin vaikuttaa ihmisten arkeen MTV 12:52 20.01

Yhdysvalloissa budjettineuvotteluiden ajautuminen umpikujaan varjostaa Donald Trumpin juhlapäivää.


Loanheitto alkoi USA:ssa: syypää ”vastustavat luuserit”, kyvytön presidentti, riitelevät republikaanit vai kaikki edellä mainitut? iltalehti 12:13 20.01

Selvän syypään löytäminen USA:n valtion sulkemiselle ei ole aivan yksinkertaista. USA:n valtion rahahanat menivät kiinni, kun budjettiesitystä ei hyväksytty. Puolueet ovat riitaisia monista keskeisistä asioista. Kukaan ei halua ottaa asiasta syytä niskoilleen. USA:n liittovaltion hallinto meni kiinni lauantaina minuutin yli puolenyön, kun senaatti ei saanut aikaan sopimusta budjetista. Kyseessä on ensimmäinen sulku viiteen vuoteen ja vasta kolmas yli 22 vuoteen.


Rattijuoppo ajoi ulos tieltä Salossa ja lensi kaiteen yli - löytyi autosta syvässä unessa iltalehti 11:45 20.01

Ohikulkija löysi ojaan päätyneen rattijuopon nukkumasta kolariautosta. Varhain lauantaiaamuna Salon Muurlassa tapahtui ulosajo. Kuljettaja oli menettänyt vasemmalle kääntyvässä kaarteessa kuljettamansa auton hallinnan, ja auto oli ajautunut pientareelle. Auto oli kulkenut pientareella noin 30 metrin matkan ja päätynyt lopulta kaiteen yli ojaan. Ohikulkija löysi autoa kuljettaneen salolaisen mieshenkilön autosta syvässä unessa. Herättyään mies oli lähtenyt kävelemään pellon yli metsään.


Donald Trumpia syytetään budjettisotkusta: ”Hyvää vuosipäivää, herra presidentti” uusisuomi 11:06 20.01

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto on suljettu, koska senaatti ei päässyt sopuun budjetista.


Viime hetken sopua ei syntynyt – rahojen loppuminen sulki valtion virastot USA:ssa MTV 10:08 20.01

Yhdysvalloissa republikaanit ja demokraatit eivät päässeet eilen sopuun viime hetkellä yritetystä budjettiratkaisusta, joka olisi taannut liittovaltion hallinnolle rahoituksen ensi kuun puoliväliin saakka.


Trumpin surkea vuosipäivä: USA:n hallinto meni kiinni - tästä on kyse iltalehti 09:45 20.01

Trumpia sanottiin valintansa jälkeen jakautuneiden valtojen presidentiksi. Myös hänen toinen vuotensa alkoi riitaisissa merkeissä. Donald Trumpille tulee tänään lauantaina tasan vuosi täyteen Yhdysvaltojen presidenttinä. Hänen oli määrä juhlistaa sitä Floridassa, mutta toisin kävi. Senaatti ei saanut budjettia läpi ja Trump jäi Washingtoniin purkamaan umpisolmua. Sen ytimessä ovat kaksi asiaa: ns. unelmoija-ohjelma (DACA) ja Trumpin rajamuuri. Presidentti yrittää kiristää rahoitusta Meksikon rajalle lupaamaansa muuriin ja oppositiopuolue demokraatit haluavat taata niin sanottujen unelmoijien eli alaikäisenä Yhdysvaltoihin laittomasti tulleiden siirtolaisten aseman.


Riita siirtolaisista johti umpikujaan – tästä on kyse Yhdysvaltojen hallinnon sulkemisessa iltasanomat 09:31 20.01

Yhdysvalloissa koko liittovaltion hallinto lakkasi virallisesti toimimasta, kun takaraja budjettisopuun kongressissa umpeutui.


Nolo pattitilanne Yhdysvalloissa - budjettikiista sulki Yhdysvaltain hallinnon iltalehti 07:56 20.01

Hallinnon keskeiset toimet, kuten puolustusvoimat, poliisi, Valkoinen talo ja kongressi jatkavat toimintaansa mutta vähennetyllä henkilöstöllä. Yhdysvaltain hallinto on nyt virallisesti suljettu. Syynä on nolo pattitilanne budjettikiistassa, johon ei ole löydetty sopua lauantain vastaisena yönä käydyissä neuvotteluissa. Demokraattien ja joidenkin republikaaniedustajien vuoksi pattitilanne päättyi siihen, ettei edes väliaikaista budjettiratkaisua saatu sovittua yön aikana.


Uutiset