Presidentti Niinistö toivoo tiedustelulainsäädännön pikaista voimaantuloa iltalehti 16:41 20.08

Niinistö uskoo, että Turun tapahtumat jouduttavat tiedustelulainsäädännön käsittelyä. Presidentti Sauli Niinistö toivoo, että tiedustelulainsäädäntö tulisi voimaan pikaisesti. Niinistö sanoo keskustelleensa aiheesta jo kolmen hallituksen kanssa. Niinistö uskoo, että Turun tapahtumat jouduttavat tiedustelulainsäädännön käsittelyä.


Hallituksen suunnitelma saada työttömät haastatteluihin takkuaa – Vain reilu puolet haastatellaan niin usein kuin pitäisi iltasanomat 04:26 20.08

Ministeriöllä ei ole tietoa siitä, onko tarvittavia lisätyöntekijöitä saatu palkattua haastattelu-urakkaan.


Koko maassa pidetään hiljainen hetki Turun uhrien muistolle iltalehti 04:02 20.08

Hallitus toivoo, että suomalaiset yhtyisivät siihen laajasti. Turun kaupungin johto, Turun poliisijohto ja kirkon johtajat viettävät hiljaisen hetken uhrien muistoksi kello 10 Turun Kauppatorilla. Torille tulevat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen ja kaupunginjohtaja Aleksi Randell. Turun valtuuston ja hallituksen jäsenet on myös kutsuttu paikalle.


Kuvat: Poliisi nosti valmiutta Oulussa – kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa iltasanomat 17:05 19.08

Oulun keskusta-alueelle ilmestyi perjantai-iltana kuorma-autoja ja kaivuri estämään ei-toivottua liikennettä kävelykaduille. Raskaat ajoneuvot ja betoniporsaat ovat osa Poliisihallituksen määräämää valmiuden kohottamista.


Kuvat: Oulun kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa estämään ei-toivottua liikennettä iltasanomat 17:05 19.08

Oulun keskusta-alueelle ilmestyi perjantai-iltana kuorma-autoja ja kaivuri estämään ei-toivottua liikennettä kävelykaduille. Raskaat ajoneuvot ja betoniporsaat ovat osa Poliisihallituksen määräämää valmiuden kohottamista.


Sisäministeri Risikko ja presidentti Niinistö tapaavat Turun poliisilaitoksella – Hallituksen määrä neuvotella myöhemmin illalla iltasanomat 17:23 18.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) ja sisäministeri Paula Risikko (kok) ovat olleet yhteydessä Turun iskujen johdosta.


Hallituksen pitää pikaisesti aloittaa perhevapaiden uudistaminen, työmarkkinajärjestöt vaativat hs 14:37 18.08


Heinäluoma SDP:n kannatuksen laskusta: "Jotain on pahasti vialla" iltalehti 12:27 18.08

Heinäluoman mukaan puolueista kiirastulessa ovat nyt kaksi Suomen suurinta poliittista kansanliikettä: keskusta ja sosialidemokraatit. Entinen SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma ei paljon säästele sanojaan, kun hän kuvaa puolueensa kannatusta Maaseudun tulevaisuus -lehden - Hallituksen suosio on taipunut ennätyksellisen alhaalle - alle 40 prosentin - mutta sosialidemokraattien kannatus tulee sekin alas. Kun johtava oppositiopuolue ja Suomen poliittisen elämän toinen suuri kansanliike tippuu alle 16 prosentin kannatuksessa, on jotain pahasti vialla, Heinäluoma kirjoittaa.


Sipilä lähetti suruvalittelut Espanjan pääministerille: "Olemme yhdessä terrorisminvastaisessa rintamassa” iltalehti 10:42 18.08

Pääministeri Juha Sipilä on esittänyt Suomen hallituksen puolesta osanottonsa Espanjan pääministeri Mariano Rajoylle. Suomen hallitus tuomitsee jyrkästi Barcelonassa torstaina tehdyn terrori-iskun sekä iskuyritykset, valtioneuvoston kanslia kertoo tiedotteessa. Hallitus ja ulkoasiainministeriö ovat seuranneet tilannetta tiiviisti. Pääministeri Juna Sipilä on esittänyt suruvalittelut Espanjan pääministerille.


Sipilä lähetti suruvalittelut Espanjan presidentille: "Olemme yhdessä terrorisminvastaisessa rintamassa” iltalehti 10:42 18.08

Pääministeri Juha Sipilä on esittänyt Suomen hallituksen puolesta osanottonsa Espanjan pääministeri Mariano Rajoylle. Suomen hallitus tuomitsee jyrkästi Barcelonassa torstaina tehdyn terrori-iskun sekä iskuyritykset, valtioneuvoston kanslia kertoo tiedotteessa. Hallitus ja ulkoasiainministeriö ovat seuranneet tilannetta tiiviisti. Pääministeri Juna Sipilä on esittänyt suruvalittelut Espanjan presidentille.


Pääministeri Sipilä esitti surunvalittelut Espanjan tapahtumista – ”Olemme yhdessä terrorisminvastaisessa rintamassa” iltasanomat 10:38 18.08

Pääministeri Juha Sipilä esitti Suomen hallituksen surunvalittelut Espanjan tapahtumista.


Air Berlinin toimitusjohtaja: Kansallinen katastrofi vältettiin hallituksen rahoitustuen ansiosta – Ryanair syyttää saksalaisia salaliitosta hs 20:19 17.08


Halvat pikkusikarit saavuttivat suosiota – HS: hallitus haluaa nostaa hintaa iltasanomat 11:22 17.08

Hallituksen esityksessä halutaan torpata pikkusikarien veroetu.


Britannia ei halua minkään muuttuvan Pohjois-Irlannissa brexitin jälkeen iltalehti 17:31 16.08

Epäilijöiden mukaan rajasta Britannian ja EU:n välillä voi tulla takaovi molempiin suuntiin. Britannia jatkoi keskiviikkona brexit-linjaustensa julkistamista. Hallituksen mukaan tulevalle EU:n ulkorajalle Pohjois-Irlannin ja Irlannin välille ei saa tulla minkäänlaisia konkreettisia osoituksia rajan olemassaolosta, kuten tarkastuspisteitä. Ehdotuksen taustalla on muun muassa halu vaalia vuoden 1998 pitkäperjantain rauhansopimusta, joka päätti tasavaltalaisten ja unionistien konfliktin Pohjois-Irlannissa. Myös Irlannin ja Britannian nykyisen vapaa liikkuvuuden matkustusalueen halutaan pysyvän ennallaan brexitin jälkeen.


Työlupien tarveharkinnan purku ei käy Uudelle vaihtoehdolle iltalehti 15:25 16.08

Hallituksessa istuva Uusi vaihtoehto haluaa pitää kiinni ulkomaisen työvoiman työlupien tarveharkinnasta. Kokoomus haluaisi, että hallituksen budjettiriihessä kuun lopussa tehtäisiin päätös tarveharkinnasta luopumisesta. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv) kertoo vastustavansa tarveharkinnan yleistä purkua. Hänen mukaansa Suomessa ei ole sellaista yleistä työvoimapulaa, johon tarveharkinnan purulla voitaisiin vastata.


Ässät teki ison voiton - puheenjohtaja vaihtuu: Janne Ojanen nousee pomoksi iltalehti 14:00 16.08

Porin Ässien hallitus valitsi puheenjohtajaksi vuodesta 2014 hallituksen jäsenenä olleen Janne Ojasen. Vastaavasti Mikko Laine siirtyy puheenjohtajan paikalta hallituksen jäseneksi. Osakeyhtiön hallitukseen tuli yksi muutos, kun Mikael Lehtinen jää pois ja tilalle valittiin Ville Majasaari. HC Ässät Pori Oy:n yhtiökokous hyväksyi tilinpäätöksen, joka oli 406 822,85 euroa voitollinen.


Suora lähetys kello 15.15: Keskustan johto kommentoi poliittista tilannetta iltalehti 15:10 15.08

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmän työvaliokunta ja ministeriryhmä ovat tiistaina koolla Espoossa. Puheenjohtaja Juha Sipilä ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitävät kokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden. Aiheena ovat ajankohtaiset poliittiset asiat ja hallituksen tulevat budjettineuvottelut. IL-TV näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.


Antti Rinne ei anna hallitukselle tippaakaan kiitosta talouskasvusta – ” Osa päätöksistä jopa heikentänyt kasvun edellytyksiä” iltasanomat 13:32 11.08

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan hallituksen päätöksillä on ollut hyvin vähän tekemistä parantuneen työllisyyden ja talouden kasvun suhteen.


Timo Soinin kauhistus palaamassa hallituksen pöydälle? – ”Ideologinen halu pitää naiset kotona” iltasanomat 08:00 11.08

Perhevapaauudistus nostettiin jälleen esiin, vaikka Timo Soini tuomitsi sen jyrkästi jo keväällä.


Uutiset