Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirihallituksen puheenjohtaja erosi: "Eri puolue" iltalehti 18:32 28.06

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirihallituksen puheenjohtaja Janne Aso on jättänyt tehtävänsä kesken kauden keskiviikkoiltana, Aso tiedottaa. Aso kokee perussuomalaisten olevan tämä päivänä eri puolue, kuin se johon aikoinaan liittyi vuonna 2011. - Koin tuolloin, että Perussuomalaiset jatkaisivat sitä alkiolaista linjaa, jonka Veikko Vennamo toi Maalaisliitosta Suomen Pientalonpoikien puolueeseen, hän kertoo tiedotteessa.


Poliisin uusi ohjevideo neuvoo, miten toimia terrori-iskussa: pakene, piiloudu, hälytä iltalehti 13:02 28.06

Poliisin julkaiseman videon tarkoituksena on neuvoa, miten uhkaavissa tilanteissa on toimittava. - Vakava väkivallan uhka. Terrori-isku. Yllättävä vaaratilanne. Maailma ympärillämme on muuttunut. Vaikka matkailu kotimaassa ja ulkomailla on pääsääntöisesti turvallista, emme kuitenkaan voi olla varmoja, etteikö jotain voisi tapahtua. Näin alkaa poliisihallituksen julkaisema uusi varoitusvideo.


Poliisi julkaisi videon vaaratilanteisiin varautumisesta - pakene, piiloudu, hälytä iltalehti 13:02 28.06

Poliisin julkaiseman videon tarkoituksena on neuvoa, miten uhkaavissa tilanteissa on toimittava. - Vakava väkivallan uhka. Terrori-isku. Yllättävä vaaratilanne. Maailma ympärillämme on muuttunut. Vaikka matkailu kotimaassa ja ulkomailla on pääsääntöisesti turvallista, emme kuitenkaan voi olla varmoja, etteikö jotain voisi tapahtua. Näin alkaa poliisihallituksen julkaisema uusi varoitusvideo.


Isis pakottaa loukkuun jääneitä siviilejä Filippiineillä – naisista seksiorjia ja miehistä taistelijoita iltasanomat 19:52 27.06

Filippiinien hallituksen joukot ovat taistelleet jo viikkokausia ääri-islamisteja vastaan Marawissa maan eteläosissa.


Ukrainaan kohdistunut ”maan historian laajin” kyberhyökkäys – kohteina muun muassa Kiovan lentokenttä, hallituksen tietojärjestelmät, energiayhtiö ja liikepankit hs 17:03 27.06


Orpo: Niin sanottu pakkoyhtiöittäminen ei ole perustuslain mukainen iltalehti 16:45 27.06

Niin sanottu pakkoyhtiöittäminen ei ole perustuslain mukainen, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) eduskuntakeskustelussa. Perustuslakivaliokunnan lausuntoa asiasta odotetaan perjantaihin mennessä. Orpon mukaan yhtiöittäminen itsessään ei ole ollut mikään poliittinen tavoite vaan sote-uudistukseen liittyvä valinnanvapaus on. Hän sanoi hallituksen tarvittaessa muuttavan yhtiöittämisen pakkoa, mutta hänen mukaansa valinnanvapaudesta ei tingitä.


Näkökulma: Soini sai taas mitä tilasi, osa 372 iltalehti 13:38 27.06

Perussuomalaisiin palannut Arja Juvonen näpäytti häneen väheksyvästi suhtautunutta ex-pomoaan, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen. Suomessa tapahtuu tällä hetkellä poliittisten voimasuhteiden muutoksia ja harrastetaan oman poliittisen kodin kiihkeää etsintää, vaikka minkäänlaisia vaaleja ei ole näköpiirissä - ei ainakaan maakuntavaaleja, jos hallituksen sote-vääntö jatkuu samanlaisena sekoiluna syksylläkin, kansanedustajien pian alkavan noin kahden vuosikymmenen pituisen kesäloman jälkeen. Tuorein alan uutinen saatiin hetkellisen odottelun jälkeen tiistaiaamuna, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmästä Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen eronnut Arja Juvonen ilmoitti palaavansa persuihin ja samalla kasvattavan ryhmän koon seitsemääntoista.


Perussuomalaiset tiedotti "mielenkiintoisesta asiasta": Arja Juvonen palaa ryhmään - hallituksen enemmistö pitää iltalehti 11:58 27.06

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kasvoi jälleen yhdellä paluumuuttajalla. Perussuomalaisista loikanneiden kansanedustajien rivit harvenivat jälleen tiistaina, kun PS:n eduskuntarymän aiemmin jättänyt kansanedustaja Arja Juvonen palasi ryhmään. Toisin kuin Iltalehti ennakoi tiistaiaamuna, perussuomalaisiin ei siis palannut puolueesta Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään loikannutta edustajaa.


Poliitikon kommentti maajoukkueen tähdelle aiheutti skandaalin Venäjällä: ”Häntä pitäisi vetää turpaan” iltasanomat 06:29 27.06

Venäjän jalkapalloliiton hallituksen jäsen ja duuman varapuhemies Igor Lebedev hämmensi jälleen urheiluväkeä kommenteillaan.


Lehmänkaupat ajoivat hallituksen uuden sotkun partaalle – tästä on kyse iltasanomat 19:13 26.06

Sotesta voi koitua hallitukselle uusi mahalasku, sanoo valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo.


Juha Sipilä kommentoi sote-kiistaa Ilta-Sanomille: esitykseen tehdään ”tarvittavat muutokset” iltasanomat 19:11 26.06

Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että hallituksen sote-esitykseen voidaan tehdä muutoksia perustuslakivaliokunnan lausunnon pohjalta.


Turvatyynyskandaalissa ryvettynyt Takata on hakenut konkurssisuojaa iltalehti 04:43 26.06

Japanilainen autonosavalmistaja Takata on ilmoittanut hakeneensa konkurssisuojaa. Yhtiö kertoo tiedotteessa hakeneensa konkurssisuojaa oikeudelta maanantaina pidetyn hallituksen kokouksen jälkeen. Takatan valmistamat vialliset turvatyynyt on yhdistetty maailmanlaajuisesti 16 kuolemaan.


Kela ja poliisi hyppäävät Pride-rekkaan - "Tärkeä viesti työntekijöille ja kansalaisille" iltalehti 02:28 26.06

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksista muistuttavaan Helsinki Pride -kulkueeseen osallistuu tänä vuonna huomattavasti aiempaa enemmän viranomaisia. Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän kutsumana kulkueeseen osallistuu muun muassa Poliisihallituksen, valtioneuvoston kanslian, Kelan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Maahanmuuttoviraston edustajia. Pimiän mukaan esimerkiksi monissa naapurimaissa viranomaiset ovat osallistuneet jo vuosien ajan Pride-tapahtumiin ja kulkueeseen.


Keskustan kansanedustaja tyrmää sote-uudistuksen iltalehti 21:47 25.06

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskosen mielestä sote aiheuttaa suuria vaikeuksia maaseutukunnille - vain maakuntakeskukset hyötyvät. Kansanedustaja Hannu Hoskonen jatkaa sosiaali- ja terveysuudistuksen ärhäkkää kritisointia. Viime marraskuussa (IL 24.11.2016) Hoskonen latasi Iltalehdessä muun muassa, että sote-uudistuksen seurauksena noin sata kuntaa menee nurin viiden vuoden aikana. Hoskosen suuta ei ole tukkinut edes se, että kyseessä on vanhoilta hallituksilta periytynyt ja tällä vaalikaudella oman puolueen johtaman hallituksen suurin hanke.


Korubisneksellä oman hevosen tienannut Arvi, 12, esitteli nuoren yrittäjän esteitä PRH:n johdolle iltalehti 06:11 24.06

Nuori yrittäjä Arvi Martikainen, 12, kutsuttiin patentti- ja rekisterihallitukseen kertomaan näkemyksiään nuoren yrittäjän esteistä. Arvin mukaan tapaaminen meni hyvässä hengessä. - Haluan laittaa nämä asiat rullaamaan, niin kuin niiden pitäisi mennä. Näin kertoi nuori yrittäjä Arvi Martikainen, 12, vain pari tuntia ennen kuin hän oli menossa puhumaan patentti- ja rekisterihallituksen väelle siitä, minkälaisia rajoituksia nuoren yrittäjän alkutaipaleella on.


Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua hs 08:30 23.06


Näkökulma: Sipilä ja Orpo tekivät suuren virheen - soinilaisten koti-ikävä voi levitä iltalehti 08:08 23.06

Presidentti Sauli Niinistö kivahti viime viikonloppuna hallitusnäytelmästä. Niinistö tapasi Hossan kansallispuistossa Kainuun Sanomien päätoimittajan Markus Pirttijoen. Presidentti kertoi lehdelle toivoneensa, että Juha Sipilä (kesk) olisi jättänyt hallituksensa eroilmoituksen.


HS: Alkoholiuudistuksella enemmän vastustajia kuin kannattajia iltalehti 20:36 22.06

Helsingin Sanomat selvitti, että kansanedustajien enemmistö vastustaa hallituksen esitystä, joka toisi 5,5-prosenttiset juomat kauppoihin. Alkoholilain uudistuksesta äänestetään syksyllä. Helsingin Sanomien selvityksen mukaan enemmistö kansanedustajista ei hyväksy 5,5-prosenttisten juomien myyntiä kaupoissa. Se tarkoittaisi hallituksen esityksen kaatumista syksyllä eduskunnassa. Tällä hetkellä kaupoissa saa myydä enintään 4,7-prosenttisia alkoholijuomia. Hallituspuolueissa on tällä hetkellä 105 äänivaltaista kansanedustajaa äänestämässä alkoholilaista, mutta ainakin keskusta on tehnyt asiasta omantunnon kysymyksen. Keväällä keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen keräsi 28 hallituspuolueen kansanedustajan nimen kapinakirjeeseen, jossa vastustettiin 5,5 prosenttisten juomien tuloa kauppoihin. Kirjeen allekirjoittaneista 15 oli keskustalaisia.


Uutiset