Sote-riita repii valiokuntaa – hallitus­puolueet vastaavat opposition kritiikkiin: ”Halutaan antaa kuva, että täällä hutiloidaan” iltasanomat 20:59 16.05

Hallituspuolueiden edustajat puolustivat päätöstä raivata sote-valiokunnasta lisää työtunteja poikkeuksellisella tavalla.


Keskustasta heti kuitti oppositiolle: ”Se ei käy” uusisuomi 19:33 16.05

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vastaa oppositiopuolueille, jotka ovat raivostuneet siitä, ettei sosiaali- ja terveysvaliokunta hallituspuolueiden päätöksellä anna lausuntoa sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä.


Petteri Orpolta tyly viesti Halla-aholle, perussuomalaisilla ei asiaa hallitukseen kokoomuksen kanssa - vielä kovemman raipan saa Antti Rinne iltalehti 19:29 16.05

SDP on tuoreimpien galluplukujen mukaan Suomen suosituin puolue yhdessä kokoomuksen kanssa. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kyseenalaistaa ILTV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa demarien edellytykset luoda hallituspohja. Katso videolta, miten Petteri Orpo kommentoi yhteistyömahdollisuuksia perussuomalaisten ja SDP:n kanssa. Nykyisen eduskunnan toimikausi lähenee loppuaan. Eduskuntavaalit ovat edessä ensi keväänä, ja oppositiopuolueiden puheissa on alkanut näkyä viitteitä selkeistäkin vaalilupauksista. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne närkästytti hallituspuolueet vappuna, kun lupasi puolueensa nostavan eläkkeiden vähimmäismäärää kategorisesti.


Hallituspuolueiden sote-päätös raivostutti opposition: ”Tämä on ennennäkemätöntä ja törkeää” uusisuomi 18:47 16.05

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta keskeyttää talousasiantuntijoiden kuulemiset sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä eli julkisen talouden suunnitelmasta (JTS). Valiokunta ei siten anna myöskään lausuntoa sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä.


Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositiojäsenet tyrmistyneitä hallituksen kiireestä ja painostuksesta - soteen on jäämässä miljardin euron vaje iltalehti 17:27 16.05

Valiokunnan oppositiojäsenten mukaan hallitus vaarantaa sote-kiirehdinnällään sekä soten rahoituksen että eduskunnan parlamentaariset periaatteet. Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa päätettiin tiistaina julkisen talouden suunnitelman jatkokäsittelystä. Hallituspuolueet esittivät, että asiantuntijakuulemista ei jatketa, ja lausuntoa julkisen talouden suunnitelmasta (JTS) ei anneta valtiovarainvaliokunnalle.


Oppositio pöyristyi hallituksen toimista sote-valiokunnassa – raju riita repesi: ”Näin härskiä toimintaa en ole koskaan nähnyt” iltasanomat 15:52 16.05

Hallituspuolueet olivat perustelleet omaa näkemystään sote-uudistuksen kiireellisellä aikataululla.


Oppositio­edustajilta hätä­huuto soten kanssa kiirehtimisestä: ”Pöyristyttävää, historiallista” iltasanomat 15:21 16.05

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat pitävät pöyristyttävänä ja huolestuttavana tapaa, jolla hallituspuolueet kiirehtivät sote-uudistuksen kanssa.


Sininen tulevaisuus avasi suuren ”paljastuksensa”: Se on logo uusisuomi 14:40 16.05

Hallituspuolue Sinisen Tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho on kertonut tiedotustilaisuudessaan puolueen ennalta mainostamasta ”isosta paljastuksesta”. Suurin paljastus oli lopulta puolueen logo.


Sininen tulevaisuus avasi suuren ”paljastuksensa” – se on logo uusisuomi 14:40 16.05

Hallituspuolue Sinisen Tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho on kertonut tiedotustilaisuudessaan puolueen ennalta mainostamasta ”isosta paljastuksesta”. Suurin paljastus oli lopulta puolueen logo.


Sininen tulevaisuus lupaa suurta paljastusta – tiedotustilaisuus pian uusisuomi 12:07 16.05

Kannatuspulassa taisteleva hallituspuolue Sininen tulevaisuus on kutsunut median tiedotustilaisuuteen, jossa puolue lupaa kertovansa ”ison paljastuksen”.


Jukka Tennilän kolumni: Kokoomuksen nykyrooli: Vallankäytön ammattilaisuus on aatteen puhdasoppisuutta suurempi hyve iltasanomat 08:08 14.05

Päähallituspuolue keskustassa on jupisijoita, joiden mielestä kokoomuksen kädenjälki näkyy hallituksen työssä liikaa, kun taas jotkut kokoomuksen omat arvostelijat katsovat, ettei puolueen kädenjälki näy tarpeeksi.


”Oppositio ei ymmärrä miten työ ja työpaikat syntyvät” uusisuomi 18:51 08.05

Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari syyttää oppositiota puutteellisesta ymmärryksestä välikysymyksessä, joka kyseenalaistaa hallituksen kehysriihen työllisyystoimet.


Hallituspuolueet: Kansanedustajilla ei asiaa kesälomille, ennen kuin sote-päätökset on tehty iltasanomat 18:03 07.05

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kertovat lähtevänsä siitä, että eduskunta ei lähde kesälomalle ennen kuin sote-ratkaisut on tehty.


Hallituspuolueista jyrähdys eduskunnalle: Kesätaukoa ei tule ennen kuin sote on läpi uusisuomi 17:00 07.05

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat pelaavat nyt kovilla: panoksena on kansanedustajien kesätauko.


Kunnallisalan kehittämissäätiö: Suomalaiset eivät ole erityisen tyytyväisiä Kelan, Postin, TEM:in ja sosiaalitoimiston palveluihin iltalehti 06:10 05.05

Hallituspuolueiden kannattajat suhtautuvat lähes kaikkiin palveluita tarjoaviin tahoihin helläkätisemmin kuin oppositiopuolueiden tukijat. Kunnallisalan kehittämissäätiö on selvittänyt kansalaisten tyytyväisyyttä eri palveluihin kyselytutkimuksella. Kyselyyn vastasi 1028 suomalaista maaliskuussa.


Yle: Kokoomuksen kannatus suli, SDP hengittää niskaan uusisuomi 07:48 03.05

Hallituspuolue kokoomus ja oppositiopuolue Sdp ovat kärjessä lähes rinta rinnan Ylen tuoreimmassa puoluegallupissa.


Yle: Kokoomuksen kannatus suli äkisti – moni asia mennyt pieleen uusisuomi 07:48 03.05

Hallituspuolue kokoomus ja oppositiopuolue Sdp ovat kärjessä lähes rinta rinnan Ylen tuoreimmassa puoluegallupissa.


Hallituspuolueiden puheenjohtajat vakuuttavat luottamuskriisin olevan ohi: "Eteenpäin!" MTV 16:40 02.05

Hallitustrion puheenjohtajat tapasivat aamupäivällä ja kävivät läpi Kaj Turusen loikkauksen sinisistä kokoomukseen aiheuttamia jännitteitä.


Kommentti: Hallitustrio vetää hyvää kesäteatteria, mutta puoluebarometri lupaa huonoa MTV 15:47 02.05

Viikon takainen tunnin mittainen hallituskriisi päättyi odotetun onnellisesti, kun hallituspuolueiden puheenjohtajien trio katsoi toisiaan silmiin, puhdisti ilmaa ja ilmoitti, että hallituksen henki on hyvä. Tämä oli taas teatteria parhaimmillaan, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Hallituksen trio teki sovun – Terho: Tiedossa ei ole muita loikkareita iltasanomat 12:37 02.05

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho sanoo, että hallituspuolueiden puheenjohtajien keskustelu käytiin rakentavassa hengessä.


hovioikeuden tuomioon juhli cupmestaruutta kello 8.15 kesäinen sää jatkuu Kuopiossa - pötkikin nauttii kesästä Nipah-viruksella pääroolissa Turisti syöksyi alas valtavalla voimalla vuosiksi pakkotyöhön! ”Äidin oikeus

Uutiset