Boko Haramin johtajan tappamisesta syytetyt poliisit palautettiin virkoihinsa iltalehti 17:27 19.02

Asiantuntijan mukaan oikeuslaitoksen epäonnistuminen toimii terroristien hyväksi. Ääri-islamistiryhmä Boko Haramin perustajan surmaamisesta aiemmin syytetyt viisi poliisia on palautettu virkoihinsa Nigeriassa, poliisin sisäisestä tutkinnasta vastaava osasto ilmoitti maanantaina. Viisikkoa epäiltiin Mohamed Yusufin surmaamisesta, kun Yusuf oli jo pidätettynä. Syytteistä heitä vastaan luovuttiin jo yli kaksi vuotta sitten, kun syyttäjänvirasto ei saanut kerättyä riittävän vakuuttavaa näyttöä heitä vastaan.


475 terroriyhteyksistä epäiltyä vapaaksi Nigeriassa todisteiden puutteen takia - osa kalterien takana heppoisin perustein iltalehti 16:10 18.02

Massaoikeudenkäynneissä on paljastunut, että valtaosa vangituista on ollut turhaan vankilassa. NIgeriassa on vapautettu 475 terroristijärjestö Boko Haram -yhteyksistä pidätettyä ihmistä. Päätös vapauttaa heidät annettiin perjantaina. Sisäministeriön tiedottaja Salihu Othman Isah sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että vapautetut lähetetään takaisin kotiosavaltioihinsa "sopeutettavaksi" ennen kuin heidät päästetään palaamaan perheidensä luo. Vapautettujen joukossa on muun muassa nuori tyttö, jolla on kolmen kuukauden ikäinen vauva. Tytön veli oli vienyt hänet Boko Haramin alueelle ja pakottanut hänet naimisiin kaverinsa kanssa, kun tyttö oli vasta 11-vuotias. Hänet pidätettiin vuonna 2014 pakomatkan aikana.


Itsemurhapommit tappoivat Nigeriassa – Boko Haramia syytetään iltasanomat 12:33 17.02

Nigerian viranomaiset syyttävät äärijärjestö Boko Haramia perjantaisista itsemurhaiskuista, joissa kuoli ainakin 19 ihmistä ja haavoittui kymmeniä.


Ainakin 18 ihmistä on kuollut kolmen itsemurhapommittajan iskettyä kalamarkkinoille Nigeriassa iltalehti 09:42 17.02

Hyökkäyksen takana saattaa olla pahamaineinen terroristijärjestö Boko Haram. Ainakin 18 ihmistä on kuollut ja 22 on loukkaantunut Nigeriassa Maidugurin kaupungissa tapahtuneessa terrori-iskussa, kun kolme itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä kalamarkkinoilla perjantai-iltana. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Kukaan ei ole vielä ottanut vastuuta iskusta, mutta islamistinen terroristijärjestö Boko Haram on suorittanut aiemmin tuhoisia iskuja samalla alueella.


Yli 200 koulutytön sieppaajalle 15 vuoden tuomio Nigeriassa iltalehti 12:09 13.02

Koulutytöt siepattiin Chibokista Nigerian koillisosasta. Vuonna 2014 tapahtuneeseen yli 200 koulutytön sieppaukseen osallistunut mies on tuomittu nyt 15 vuoden vankeustuomioon. 35-vuotias Haruna Yahaya myönsi osallisuutensa sieppaukseen erityistuomioistuimessa, jossa syytettynä on nigerialaisen Boko Haram -terroristijärjestön epäiltyjä jäseniä.


Nigeria vapauttaa islamistisen terrorijärjestö Boko Haramin jäseniä: Hallitus: Heidät on kuntoutettu takaisin yhteiskuntaan MTV 18:12 16.01

Nigeria vapauttaa islamistisen terroristijärjestö Boko Haramin jäseniä.


Itsemurhapommittaja tappoi ainakin 11 Nigeriassa – tekotapa viittaa Boko Haramiin MTV 14:50 03.01

Ainakin 11 on kuollut itsemurhaiskussa moskeijaan Gamborun kaupungissa Nigerian kaakkoisosassa lähellä Kamerunin rajaa tänään, kertoo uutistoimisto Reuters. Isku tapahtui aamurukouksen aikaan.


Pelätyn Boko Haramin johtaja uhoaa harvinaisessa videossa: "Kukaan ei voi meille mitään" MTV 11:07 03.01

Boko Haram -terroristijärjestön johtaja älähtää videolla Nigerian presidentin väitteestä, että järjestö olisi kukistettu. Hän ottaa vastuun viime aikojen tuhoisista terroriteoista ja julistaa, että järjestö on hyvässä kunnossa eikä kukaan voi tehdä sille mitään.


Uutiset