Tutkimus: Suurin osa terroristijärjestö Boko Haramin itsemurhapommittajista on naisia ja lapsia iltalehti 06:00 11.08

Tutkimuksen mukaan 338 itsemurhaiskusta 224 oli naisten tekemiä. Naiset toimivat terroristijärjestössä vapaaehtoisesti ja pakotettuina. Yhdysvaltalainen kertoo suurimman osan terroristijärjestö Boko Haramin käyttämistä itsemurhapommittajista olevan naisia ja lapsia. Tutkimuksen mukaan Boko Haram on ensimmäinen terroristijärjestö, joka käyttää naisia miehiä useammin itsemurhapommittajina ja toimii "edelläkävijänä" pakottamalla myös useita lapsia pommittajiksi.


Boko Haramin kerrotaan surmanneen yli 30 kalastajaa Nigeriassa iltasanomat 05:48 08.08


Boko Haramin kerrotaan surmanneen yli 30 kalastajaa Nigeriassa iltalehti 03:25 08.08

Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle kalastajat ja äärijärjestöä vastaan taistelevat siviilit. Äärijärjestö Boko Haramin kerrotaan surmanneen yhteensä ainakin 31 kalastajaa kahdessa erillisessä hyökkäyksessä Nigerian pohjoisosassa. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle kalastajat ja äärijärjestöä vastaan taistelevat siviilit. Yhden paikallisen kalastajan mukaan äärijärjestö oli toisen hyökkäyksen yhteydessä jättänyt yhden kalastajan henkiin ja käskenyt tämän viedä varoituksena kanootilla surmattujen kalastajien ruumiit Bagan kylään.


Boko Haramin hyökkäyksen uhriluku noussut ainakin 69:ään – keskiviikkona paljastuneen joukkomurhan uhreja voi löytyä maastosta enemmänkin hs 20:12 29.07


Ainakin 50 ihmistä surmattu Boko Haramin hyökkäyksessä Nigeriassa, kertovat lähteet iltasanomat 04:17 28.07

Nigeriassa ainakin 50 ihmistä on surmattu äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä, jonka kohteena oli öljyä etsimässä ollut ryhmä.


Ainakin 50 ihmistä surmattu Boko Haramin hyökkäyksessä Nigeriassa iltalehti 04:12 28.07

Nigeriassa ainakin 50 ihmistä on surmattu äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä, jonka kohteena oli öljyä etsimässä ollut ryhmä. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle lääkintä- ja humanitaariset lähteet. Hyökkäys tapahtui tiistaina Bornon osavaltiossa. Armeija kertoi keskiviikkona, että hyökkäyksessä on saanut surmansa kymmenen ihmistä. Lähteiden mukaan alueelta on kuitenkin löydetty useita kymmeniä ruumiita. Yhden lähteen mukaan ihmisiä oli muun muassa poltettu elävältä autoonsa.


Ainakin 16 kuoli itsemurhapommituksissa Nigeriassa iltalehti 13:56 19.06

Ainakin 16 ihmistä kuoli aamulla itsemurhapommituksissa Nigeriassa. Iskut tapahtuivat lähellä Bornon osavaltion pääkaupunkia Maiduguria. Paikallisen järjestön mukaan iskut kohdistuivat lähelle leiriä, jonka asukkaat olivat joutuneet kodittomiksi terroristijärjestö Boko Haramin väkivaltatekojen vuoksi.


Nigeriassa kidnapatut nuoret tapasivat perheensä yli kolmen vuoden jälkeen yle 20:48 20.05

Nigerian hallitus neuvotteli koululaisten vapauttamisesta Boko Haramin kanssa Sveitsin hallituksen ja Punaisen Ristin avustamana.


Kymmeniä Boko Haramin sieppaamia koulutyttöjä vapautettu Nigeriassa iltasanomat 00:54 07.05

BBC:n mukaan vapautetut tytöt ovat tällä hetkellä Bankin kylässä Bornon osavaltiossa odottamassa lentokyytiä.


Nigeriassa kymmeniä Boko Haramin sieppaamia tyttöjä vapautettu iltalehti 00:12 07.05

276 koulutyttöä siepattiin Chibokista vuoden 2014 huhtikuussa. Nigeriassa terrorijärjestö Boko Haram on vapauttanut kymmeniä vuonna 2014 Chibokista sieppaamistaan tytöistä. Asiasta kertovat viranomaiset. Vapautettujen tyttöjen tarkkaa määrää ei ole vahvistettu, mutta viranomaislähteiden tietojen mukaan vapautettu olisi noin 50-80 tyttöä.


Nigerian armeija väittää jälleen osuneensa ilmaiskulla Boko Haramin johtajaan iltasanomat 15:27 03.05

Nigerian armeija kertoi keskiviikkona jälleen osuneensa ilmaiskulla äärijärjestö Boko Haramin pahamaineiseen johtajaan Abubakar Shekauhun.


Nigerian armeija väitti taas osuneensa Boko Haramin johtajaan iltalehti 15:20 03.05

Nigerian armeija kertoi keskiviikkona jälleen osuneensa ilmaiskulla äärijärjestö Boko Haramin pahamaineiseen johtajaan Abubakar Shekauhun. Armeijan mukaan Shekau haavoittui iskussa ja ainakin kaksi hänen apukomentajaansa kuoli. Nigerian armeija on tätä ennen väittänyt ainakin kolme kertaa tappaneensa Shekaun.


Uutiset