Kalifornian kauhujen talon kaksoiselämä: Facebook-kuvia Disneylandista ja Vegasista, kotona lapset kahlittiin kammottaviin oloihin iltasanomat 11:02 16.01

Yhdysvaltoja järkyttäneestä lasten kahlitsemis- ja kidutustapauksesta tihkuu uutta tietoa pidätetyn pariskunnan läheisten kertomusten ja heidän Facebook-kuviensa perusteella.


"Kumimies" Vuorimies puolustaa työtään suomalaisten seksinostajien parissa: "Hiv-työtä ei voi tehdä, jos vain tuomitsee heidän toimintansa" MTV 07:03 16.01

Tero Vuorimies, eli Thaimaassa seksivalistusta jakanut "Kumimies" on pettynyt hänestä tehtyyn Helsingin Sanomien juttuun. Hän toivoo, ettei artikkelilla ei olisi vaikutusta Thaimaassa tehtävään seksivalistukseen.


Espoon kaupunginhallitus jyrähti länsimetron liityntäliikenteestä - ”Matka-ajat ovat osoittautuneet paikoin kohtuuttomiksi” iltalehti 21:12 15.01

Kaupunginhallitus toivoo tilanteeseen nopeita ratkaisuja. Espoon kaupunginhallitus haluaa selvityksen länsimetroon liittyvistä ongelmista. Kaupunginhallitus kertoo verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa, että ratkaisuja ryhdytään miettimään välittömästi. - Joukkoliikenteessä on ilmennyt ongelmia, joihin HSL ei ollut varautunut. Matkakokonaisuudet ja matka-ajat ovat osoittautuneet paikoin kohtuuttomiksi. Näille alueille on välttämätöntä löytää nopeasti ratkaisuja. Joukkoliikenteen toimivuudessa ja ratkaisujen kehittämisessä on tarkasteltava myös Espoon sisäistä liikennettä sekä kaikkien niiden alueiden käyttäjiä ja heidän matkatarpeita, joihin metrouudistuksella on vaikutusta, tiedotteessa sanotaan.


Siirtolaiset pyrkivät kumiveneellä Kanariansaarille - löytyivät kuolleina turistirannan edustalta iltalehti 19:20 15.01

Seitsemän afrikkalaista menehtyi heidän yrittäessään päästä Lanzaroten saarelle. Seitsemän afrikkalaissiirtolaista on kuollut heidän yrittäessään matkustaa heppoisella kumiveneellä Espanjalle kuuluvalle Lanzaroten saarelle. Viranomaiset löysivät maanantaina suositun turistikohteen Costa Teguisen rannan edustalta veneen, jossa oli viisi miespuolista vainajaa. Kaksi ihmistä kuoli sen jälkeen, kun he olivat jättäneet veneen ja yrittäneet uida rantaan, ja kaksi muuta on erittäin vakavassa tilassa sairaalassa, kansalliskaartin edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle. Vainajista kolme saattavat hänen arvionsa mukaan olla alaikäisiä.


STT: Helsingin Sanomien toimittaja riitauttaa poliisin tekemän kotietsinnän ja tavaroiden takavarikoinnin iltalehti 09:59 15.01

Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-uutisointiin osallistunut toimittaja riitauttaa kotiinsa tehdyn erityisen kotietsinnän ja takavarikon, uutisoi STT. Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halminen katsoo, että hänen kotiinsa tehdylle erityiselle kotietsinnälle ei ole ollut lainmukaisia perusteita, toimittajan asianajaja kertoo STT:lle. Halmista ja Helsingin Sanomia edustavan asianajajan mukaan myös takavarikot ovat heidän näkemyksensä mukaan laittomia. Keskusrikospoliisi teki joulukuun 17. päivänä erityisen kotietsinnän Halmisen kotiin ja takavarikoi häneltä muun muassa tietokoneen ja kaksi puhelinta. Riitauttamalla asian käräjäoikeuteen toimittaja voi vaatia tavaroitaan takaisin.


Epäily ennakkoasenteesta: Tutkintapyyntö myös Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajasta iltalehti 21:00 14.01

Poliisihallitukselle jätettiin perjantaina myös Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajana toimineeseen syyttäjään kohdistuva tutkintapyyntö. Lakimies Juhani Tamminen katsoo, että Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto on voinut olla jäävi tehtäväänsä. Tamminen viittaa muun muassa Haaviston vuonna 2009 käräjäoikeudessa lausumaan Helsingin huumepoliisista. "Tämä huumepoliisien joukko on kuin rikollisryhmä ja Aarnio on heidän johtajansa", Tamminen kertoo Haaviston todenneen.


Kati Tervon kolumni: Irti minusta iltasanomat 08:08 14.01

Eniten pistää vihaksi seksuaalisessa häirinnässä sen räikein muoto. Se kohdistuu alaikäisiin. Heidän itsesuojeluvaistonsa ei ole kehittynyt. He eivät ymmärrä törkeyksiä (vaikka ovat tietysti ymmärtävinään) eivätkä sitä, ettei heidän tarvitse alistua fyysisen koskemattomuuden loukkaukseen. Tunnemuisti on pitkä. Haava saattaa jäädä arpeutumatta.


Palkkamurha Floridassa pahasti pieleen - tappoivat väärän naisen iltalehti 16:23 13.01

Kolmiodraama sai dramaattisen päätöksen. Floridalainen 35-vuotias Ishnar Lopez Ramos on tunnustanut tilanneensa kahdelta henkilöltä murhan. Heidän oli tarkoitus päästää päiviltä toinen nainen, jonka Ramos arveli tavoittelevan samaa miestä kuin hän. Murhaajat ryhtyivät toimeen. He kaappasivat naisen, jonka uskoivat olevan Ramosin kilparakastaja.


Pöllöraadin välitilinpäätös: Vanhanen ja Haavisto kärjessä, mutta nouseeko joku heidän ohitseen? MTV 11:49 13.01

MTV:n presidenttitentit ovat nyt puolivälissä. Kuluneen viikon aikana kahdeksasta ehdokkaasta neljä kävi yksittäistenteissä: keskustan Matti Vanhanen, vasemmistoliiton Merja Kyllönen, vihreiden Pekka Haavisto ja Sdp:n Tuula Haatainen.


Äiti ikuisti lohduttoman hetken: kuva kuolemansairaasta tyttärestä ja isoisästä leviää somessa – ”Miksi heidän pitää jättää meidät?” iltasanomat 07:51 12.01

Ally Parkerin tytär ja isä ovat vakavasti sairaita.


Seiska: Häitä ei tullutkaan - näyttelijä Kai Vaine erosi tanssijakihlatustaan Laura Allosesta iltalehti 17:59 10.01

Kai Vaine ja Laura Allonen menivät kihloihin kesällä 2016, mutta Seiska kertoo heidän lähteneen alkusyksystä eri teille. kertoo, että näyttelijä Kai Vaine on eronnut kihlatustaan, tanssija Laura Allosesta. 39-vuotias Vaine toteaa Seiskalle, että eroon ei liity isompaa dramatiikkaa. Hänen mukaansa pari päätti alkusyksystä lähteä eri suuntiin, ja he ovat edelleen ystäviä.


Yhdellä lastensuojelun työntekijällä jopa 100 lasta asiakkaana – työn kuormittavuus iso ongelma MTV 14:38 10.01

Selvitys lastensuojelutyön parantamisesta on käynnistynyt. Keskeinen kysymys on kuormittavuuden keventäminen, eli lastensuojelun työntekijöiden riittävyys ja heidän jaksamisensa.


Venäläismedia: Sadat venäläisliikemiehet sijoittavat Maltalle - Saavat vastineeksi kansalaisuuden iltalehti 11:08 10.01

Maltan hallituksen listalta löytyvät rikkaat venäläiset ja heidän perheenjäsenensä ovat saaneet Maltan kansalaisuuden investointiensa vuoksi. Venäläisen mukaan viimeisen kolmen vuoden aikana yli 700 venäläisellä nimellä esiintyvää henkilöä on saanut Maltan kansalaisuuden. Sivuston mukaan Maltan hallituksen virallisessa lehdessä luetellaan yli 730 henkilöä, joiden etu-, suku- ja isännimet ovat venäläisiä. Ria.ru -sivusto kertoo, että kyseisellä listalla kymmeniä nimiä, jotka ovat aivan samoja kuin venäläisten liikemiesten ja heidän sukulaistensa. Joukossa on muun massa yksi hakukone Yandexin perustajista Arkadi Volost ja investointiyritys O1 Groupin omistaja Boris Mintz sekä yksi holdingyhtiö ICT Holdingin omistajista Aleksander Nesis.


Professoria pelottaa koulun nykytilanne: ”Lapselle otsaan ADHD-leima – mutta apua ei saa” uusisuomi 19:17 09.01

Pienten koululaisten diagnosointi ADHD- tai Asperger-tapauksiksi ei auta, jos heidän koulunkäyntiään ei samalla pystytä tukemaan. Näin sanoo opettajankoulutuksen ja kasvatustieteen professori Juha T. Hakala, jonka mukaan juuri tämä hyödytön leimaaminen on suomalaisen koulumaailman nykyvaiva.


Puolassa erotettu useita ministereitä – haluaa parantaa EU-suhteitaan budjettineuvottelujen alla MTV 16:12 09.01

Puolassa hallitusvaltaa pitävä Laki- ja oikeuspuolue on erottanut useita ministereitä – heidän joukossaan ulko- ja puolustusministerit.


Derryck, 17, teki 1,5 tunnin aikana kuusi happoiskua Lontoossa: yritti varastaa uhriensa mopot iltalehti 10:48 09.01

Teinipoika heitti happoa mopoilijoiden kasvoille ymmärtämättä tekonsa seurauksia. Andreas Christopheros, 32, joutui happoiskun uhriksi kotonaan vuonna 2014. Hän kertoo, että silmäluomien menettäminen on tuntunut kidutukselta. Happoiskut ovat yleistyneet huolestuttavasti Britanniassa. Derryck John, 17, on tunnustanut heittäneensä syövyttävää nestettä kuuden uhrin päälle Lontoossa viime heinäkuussa. John valikoi uhreikseen mopolähettejä ja yritti varastaa heidän moponsa.


Danny laukoo Maria Veitolalle suorat sanat Elastisesta ja Cheekistä: ”Heidän omakuvansa on suhteellisen vääristynyt” iltasanomat 08:44 09.01

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa oman mielipiteensä rapduo Profeetoista.


Lenny Kravitz, 53, deittailee tyttärensä ikäistä Victoria's Secret -mallia iltalehti 22:28 08.01

Lenny Kravitz vannoi vielä hetki sitten pysyvänsä sinkkuna, mutta tuoreet kuvat kertovat muuta. Laulaja Lenny Kravitz, 53, on kuvattu ensimmäistä kertaa uuden tyttöystävänsä kanssa. Kravitzin käsipuolessa viihtyy tätä nykyä brasilialainen malli Barbara Fialho, 30. Pari kuvattiin aurinkoisella kävelyllä Miamissa sunnuntaina. Kyyhkyläiset kävelivät käsi kädessä ja heidän nähtiin myös pussaavan. Pari vietti sunnuntaita tapaamalla ystäviään lounaan merkeissä.


Uutiset