Afganistaniin heinäkuussa pakkopalautettu Zaki Hussaini lensi takaisin Suomeen – tukiryhmä auttoi oleskeluluvassa ja maksoi lennot hs 18:30 22.08


Afganistaniin heinäkuussa pakkopalautettu Zaki Hussain lensi takaisin Suomeen – tukiryhmä auttoi oleskeluluvassa ja maksoi lennot hs 18:30 22.08


Työttömyys väheni heinäkuussa – myös piilotyöttömien määrä kutistui hs 10:09 22.08


Työttömiä heinäkuussa 6 000 vähemmän kuin vuosi sitten iltalehti 09:24 22.08

Työttömyysaste väheni heinäkuussa vuoden takaiseen verrattuna, selviää Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta. Työttömyysaste oli 7,5 prosenttia, kun se viime vuoden heinäkuussa oli 7,8. Työttömiä oli viime kuussa 207  000, mikä oli 6  000 vähemmän kuin vuosi sitten.


Yhdellä Turun pidätetyistä tuomio Suomessa - vei bussipysäkille ja pakotti seksuaaliseen tekoon iltalehti 08:34 22.08

Seksuaalirikos tapahtui Turussa heinäkuussa 2016. Turun puukotuksista epäiltyä marokkolaismiestä sekä neljää muuta hänen maanmiestään vaaditaan tänään vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Pääepäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa Suomessa, mutta Iltalehti uutisoi jo maanantaina, että yhdellä neljästä muusta tapauksen epäillystä on seksuaalirikos Suomessa.


Oikotien työpaikkailmoitusten määrä kasvaa nopeasti, heinäkuussa kasvua peräti 87 prosenttia – Se viestii, että Suomen taloudessa menee hyvin hs 15:47 21.08


Suomessa palkkamurhasta tuomittu rikollinen kertoo tehneensä Arlandan miljoonaryöstön iltalehti 14:47 21.08

Rikos vanheni heinäkuussa, rahoja tai syyllisiä ei ole koskaan löydetty. 12. heinäkuuta 2002 Tukholman Arlandan lentokentällä tehtiin Ruotsin kaikkien aikojen suurin ryöstö. Kolme aseistautunutta ja naamioitunutta miestä ajoi autonsa lentokentän huoltopuolella Lontoosta saapuneen SAS:n lentokoneen viereen, pakotti kaksi vartijaa maahan ja vei koneesta 13 rahasäkkiä. Niissä oli eri maiden valuuttaa nykyrahassa yhteensä noin viisi miljoonaa euroa.


Henri Kontinen palasi maailmanlistan kärkipaikalle nelinpelissä iltalehti 10:27 21.08

Henri Kontinen nousi maanantaina takaisin tenniksen maailmanlistan ykköseksi nelinpelissä. Edelliset viisi viikkoa Kontinen piti listalla kakkossijaa. Ensimmäisen kerran Kontinen kipusi nelinpelin maailmanlistan kärkeen huhtikuun alussa. Kontinen ehti olla tuolloin piikkipaikalla 14 viikkoa peräjälkeen ennen kuin joutui luovuttamaan ykköspaikan pois heinäkuussa.


Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteinen sotaharjoitus alkaa jännitteistä huolimatta iltalehti 06:03 21.08

Harjoitukseen osallistuu tänä vuonna noin 17  500 amerikkalaissotilasta. Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittavat tänään vuosittaisen yhteisen sotaharjoituksensa Korean niemimaan jännitteistä huolimatta. Pohjois-Korea varoitti Yhdysvaltoja eilen, sanoen sotaharjoituksen olevan kuin bensan kaatamista liekkeihin. BBC :n mukaan Kiina ja Venäjä ehdottivat heinäkuussa, että sotaharjoitukset lopetettaisiin vaihtokaupaksi siitä, että Pohjois-Korea jäädyttäisi ohjuskokeensa. Yhdysvallat ei kuitenkaan tarttunut ehdotukseen.


Seiska: Olympiavoittaja Jouko Salomäki pidätettiin - epäillään talousrikoksesta iltalehti 08:12 20.08

Seiskan mukaan Jouko Salomäki on ollut heinäkuussa pidätettynä talousrikoksista epäiltynä. Nurmon Vuokrakiinteistöt Oy:ssä toimitusjohtajana toimiva Salomäki on Seiskan mukaan siirtänyt yrityksensä tililtä 300 000 euroa omille tileilleen. Salomäen mukaan kyseessä on osakaslaina, mutta painilegendan yhtiökumppanin mukaan mistään lainasta ei ole sovittu. Pohjanmaan poliisista vahvistettiin Seiskalle, että talousrikosyksiköllä on meneillään tutkinta törkeästä kavalluksesta, mutta poliisi ei vahvistanut asianosaisten henkilöllisyyksiä.


Oikotien työpaikkailmoitusten määrä kasvaa nopeasti – heinäkuussa kasvua peräti 87 prosenttia hs 02:00 20.08


Suomalaismies lähetti "nettirakkaalleen" kymmeniä tuhansia euroja - poliisi epäilee miehen joutuneen huijatuksi iltalehti 12:43 18.08

Poliisi epäilee, että suomalaismieheltä huijattiin nettitreffipalvelun kautta kymmeniä tuhansia euroja. Poliisi epäilee, että suomalaismieheltä huijattiin nettitreffipalvelun kautta kymmeniä tuhansia euroja. Uhriksi joutunut mies kertoi Helsingin poliisille, että hän oli heinäkuussa 2016 huomannut suomalaisella nettitreffisivustolla ulkomaalaisen naisen profiilin. Mies alkoi keskustella naiseksi esittäytyneen henkilön kanssa, ja muutaman viikon jälkeen tämä alkoi pyytää mieheltä rahaa. Mies siirsi rahaa kymmeniä kertoja eri pankkitileille.


Venäläinen oikeusistuin kuulee kadonneen ruotsalaisdiplomaatti Wallenbergin omaisia syyskuussa iltalehti 18:03 17.08

Venäläinen oikeusistuin järjestää ensi kuussa ensimmäisen kuulemisen ruotsalaisdiplomaatti Raoul Wallenbergin omaisten ja valtion tiedustelupalvelun FSB:n välisessä oikeusjutussa. Wallenbergin sukulaiset haastoivat heinäkuussa FSB:n oikeuteen päästäkseen käsiksi tiedustelupalvelun arkistoihin. Omaisten mukaan heidän pyyntönsä päästä käsiksi neuvostoajan arkistoihin on evätty tai he ovat saaneet puutteellisia asiakirjoja. Asian käsittely alkaa Moskovassa 18. syyskuuta.


TS: Onnibusia epäillään ajo- ja lepoaikarikkomuksista - "Jos on 457 tuntia ylitöitä, niin kyllä on ajanut silmät ristissä" iltalehti 13:59 17.08

Avin vuoden alkupuoliskolla tekemissä tarkastuksissa on havaittu sääntörikkomuksia. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan ongelmiin on puututtu. Lounais-Suomen aluehallintovirasto Avi on havainnut bussiyhtiö Onnibusin rikkovan kuljettajien ajo- ja lepoaika-asetusten säädöksiä, kertoo . Avi on tarkastanut yhtiön toimintaa tämän vuoden aikana kahdesti: helmikuussa ja heinäkuussa. Tarkastusraporttien mukaan rikkomuksia on tehty vuorokausilevon, viikkolevon, ylityömäärien ja työaikakirjanpidon saralla.


Ylen kysely: SDP romahti - Antti Rinteellä vitsit vähissä iltalehti 08:36 17.08

SDP:n kannatuksen jyrkkä alamäki saattaa aloittaa taas kerran puheet Antti Rinteen asemasta SDP:n puheenjohtajana, kirjoittaa Mika Koskinen. Eihän näin pitänyt käydä. SDP:ssä laskettiin, että persujen hajoaminen sataa demareiden laariin, mutta toisin kävi. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kannatuskyselyn mukaan SDP:n kannatus oli heinäkuussa 15,9 prosenttia. Siinä on pudotusta peräti 2,6 prosenttiyksikköä kesäkuusta.


102-vuotiaalta Aililta tiukat terveiset nuorille: Tehkää työtä ja uhrauksia hyvinvointimme säilyttämiseksi iltalehti 08:01 16.08

Lahtelainen Aili Laitinen, 102, kuntouttaa itseään sairaalassa, jonne hän joutui heinäkuussa. Elämänsä liikuntaa harrastanut teräsrouva ei kuitenkaan aio jäädä sairaalan sänkyyn. Lahtelaisen sairaalan kuntoutusosastolla odottaa iloisesti hymyilevä Aili Laitinen, 102. - Tervetuloa. Täältäkin taitaa jostain saada kahvia, kun en itse pääse nyt keittämään, Laitinen huolehtii tervehtiessään tulijoita.


Kenia haluaa yleisurheilun MM-kisat - tekisi historiaa iltalehti 13:48 15.08

Kenia haluaa järjestää yleisurheilun MM-kisat Nairobissa 2023. Yleisurheilun aikuisten MM-kisoja ei ole koskaan järjestetty Afrikassa, mutta Kenian urheiluministeri Hassan Wario uskoo maansa pääkaupungin näyttäneen kyntensä alle 18-vuotiaiden MM-kisaisäntänä heinäkuussa. - Olemme osoittaneet pystyvämme järjestämään pienempiä kisoja, ja nyt meidän pitäisi isännöidä isoja kisoja, Wario sanoi.


Uutiset