Kirkkoampuminen Venäjällä: viisi naista kuollut iltalehti 19:02 18.02

Venäjän Dagestanilla on tapahtunut joukkoammuskelu. Ainakin viisi ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut asemiehen iskettyä kirkon edustalla Etelä-Venäjällä sunnuntaina. Ammuskelu tapahtui, kun uhrit olivat poistumassa ortodoksikirkosta Kizlyarissa. Kaikki kuolleet ovat naisia. Haavoittuneita on eri lähteiden mukaan 3-5. Kaksi heistä on poliiseja.


Presidentti Niinistö huolestui ydinasepuheista: ”Se madaltaa minusta kynnystä” iltasanomat 21:11 17.02

Presidentti Sauli Niinistö pitää huolestuttavana, että teoreettiseksi vaihtoehdoksi jo ajattelut ydinaseet tekivät näyttävän paluun Münchenin turvallisuuskokouksessa.


IS selvitti: Näillä peleillä ja arvoilla voitat todennäköisimmin iltasanomat 20:24 17.02

Jos jokainen suomalainen täyttäisi 20 Eurojackpot-riviä, keskimäärin yksi heistä voittaisi.


Virpi Miettisen vuodet suihkuseurapiireissä: Formulakuskille rasvaa selkään, rulettioppia prinssiltä ja jatkoilla filmitähden luona iltalehti 20:24 17.02

Työ vei kaunotar Virpi Miettisen 1960- ja 1970- luvuilla kansainvälisiin seurapiireihin. Ura vei Virpi Miettistä pitkin maailmaa. Toimittaja Tuula Niemisen kanssa kirjoittamassaan elämäkertateoksessa Tuhma prinsessa kaunotar kertoo kohtaamisistaan monien maailmantähtien kanssa. 1970-luvun alkuvuosian Miettinen sai puolen vuoden sopimuksen Chanelin muotitalon sovitusmannekiinina. Työhön kuului myös asujen esitteleminen liikkeeseen tulleille asiakkaille. Yksi heistä oli näyttelijä Catherine Deneuve.


Kanada-ottelu on Etelä-Korean tuontipelaajille erityinen jatkoaika.com 13:37 17.02

Etelä-Korean maajoukkuetta johtavat "ulkomaalaisvahvistukset", sillä seitsemän pelaajaa on syntynyt Pohjois-Amerikassa ja saanut Etelä-Korean kansalaisuuden vasta myöhemmin. Sunnuntaina osa heistä pelaa synnyinmaataan vastaan.


Olympiaparin rakkaustarina koskettaa: ihastuivat Sotshissa, vuosi myöhemmin toinen heistä makasi koomassa iltasanomat 22:05 16.02

Pyeongchangin suosikki Torin Yater-Wallace kävi lähellä kuolemaa.


Turvallisuusaiheista bloggaava Ari sai tiedustelu-upseerilta yllättävän yhteydenoton - kuvaa tapaamista ”kuulusteluksi”, Puolustusvoimat kiistää iltalehti 06:03 16.02

Bloggaajan mukaan Pääesikunnassa suoritettu tapaaminen johtui hänen blogikirjoituksistaan. Puolustusvoimat kertoo, että he halusivat vain varmistaa, että kyseessä on oikea ihminen. Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta bloggaava Ari Pesonen kirjoittaa tuoreimmassa , että hän joutui Puolustusvoimien "kuulusteluun". Hänen mukaansa Puolustusvoimien tiedustelu-upseeri oli soittanut ja vaatinut pikaista tapaamista, joka tapahtui seuraavana päivänä. Tapaamisessa oli Pesosen mukaan kyse hänen turvallisuuspoliittisista blogikirjoituksistaan. Tiedustelu-upseeri oli käyttänyt tilaisuudesta sanaa kuuleminen, mutta Pesosen mukaan kyse oli kuulustelusta.


Moottoriurheiluraamattu nimesi nuorukaisen Kimi Räikkösen korvaajaksi - joutui hakemaan sanojaan iltalehti 20:14 15.02

Moottoriurheilun erikoislehti Autosport esittelee uusimmassa numerossa ”miehen, jonka on tarkoitus korvata Kimi Räikkönen”. Kansiotsikon taakse kätkeytyy tietenkin Sauberilla F1-debyyttinsä tekevä Charles Leclerc. Ainakin Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionnen puheista on voinut päätellä, että kaudelle 2019 Leclercille olisi kaavailtu jo kisaistuinta edustustallissa. 20-vuotias montecarlolainen kuuluu Ferrarin junioriakatemiaan. Hänen odotetaan oppivan nopeasti F1-vaatimukset, jotta Marchionne voisi kutsua suosikkinsa Räikkösen paikalle.


Saarikko paljasti viimeisen niitin perhevapaauudistukselle iltasanomat 21:09 14.02

Kelan tekemien laskemien mukaan hallituksen perhevapaamalli olisi ollut heikennyt valtaosalle perheistä.


Kolme pidätetty Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston NSA:n edessä tapahtuneeseen välikohtaukseen liittyen iltalehti 20:54 14.02

Liittovaltion poliisi FBI kertoi, ettei tapauksen uskota liittyvän terrorismiin. Marylandin osavaltiossa sijaitsevan Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston NSA:n edessä tapahtui keskiviikkona poikkeuksellinen välikohtaus, jossa ammuttiin laukauksia. Auto ajoi päin NSA:n rakennusta ja törmäsi sen edessä oleviin portteihin. Vartijat tulittivat autoa. Ilmeisesti autossa olijat eivät ampuneet laukauksia. Vielä ei tiedetä tarkemmin loukkaantuivatko kaikki autossa olleet kolme ihmistä vai vain osa heistä.


Vanhempiin kohdistuvan väkivaltarikoksen valmistelusta syytetty teinipoika määrättiin mielentilatutkimukseen iltasanomat 15:22 14.02

Kahdelle teinipojalle luettiin tammikuun puolivälissä syytteet väkivaltarikoksen valmistelusta. Nyt toinen heistä määrättiin mielentilatutkimukseen.


4-vuotias jääkiekon superfani ällistyttää – luettelee liigapelaajia videolla stara 14:00 14.02

Lapset innostuvat usein helposti erinäisistä aiheista, ja silloin tiedonjano on


Viihdelehti Stara.fi stara 14:00 14.02

Lapset innostuvat usein helposti erinäisistä aiheista, ja silloin tiedonjano on


IL selvitti: Nelikymppiset kansanedustajat ovat eduskunnan lottovoittajia - Jutta Urpilaisen, 42, sopeutumiseläkkeen arvo peräti 1,2 miljoonaa euroa iltalehti 06:19 14.02

Entiset ministerit Jutta Urpilainen, Susanna Huovinen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö ja Krista Kiuru ovat Arkadianmäen todelliset lottovoittajat. Iltalehti selvitti sopeutumiseläkejärjestelmän piirissä olevien istuvien kansanedustajien työttömyysturvan laskennallisia arvoja. Laskennalliset arvot on saatu olettamalla, että kukin heistä tippuu kevään 2019 vaaleissa ja nostaa sopeutumiseläkettä 65-vuotiaaksi. Kyseessä on puhtaasti laskennallinen esimerkki. Osa istuvista kansanedustajista uusii historiatietojen perusteella varmasti paikkansa keväällä 2019, ja osa tippuvista edustajista saattaa hyvinkin työllistyä muihin tehtäviin ja olla nostamatta etuutta.


Hurlumheistä jääshakkiin - Tappara ylitsepääsemätön KalPalle iltalehti 21:38 13.02

Tappara haki 2-1-voiton Kuopiosta. Voitto ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa ainoa onnistuja oli vieraiden Matti Järvinen. Viime kevään finaalistien kauden viimeinen kohtaaminen oli pelillisesti hyvin kaksijakoinen. Avauserässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja lauottiin hanakasti. Varsinkin kotijoukkue sai erässä monta pitkää pyöritystä Tapparan päätyyn ja eritoten savolaisten ykkösketju esitti vahvaa peliä.


Hollannin ulkoministeri valehteli Putinin puheista - joutui eroamaan MTV 19:20 13.02

Hollannin ulkoministeri on joutunut eroamaan paikkansapitämättömien Putin-puheiden vuoksi.


Pärjäisitkö sinä poliisikoulun kuntokokeessa? - ”Kohtuullisen kova paketti” iltalehti 15:27 13.02

Poliisiammattikorkeakoulun maanantaina alkaneen valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen on kutsuttu 923 hakijaa. Heistä vain murto-osa pääsee sisään. Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) suomenkielisen valintakokeen ensimmäinen vaihe alkoi eilen maanantaina ja kestää 16. helmikuuta asti. Hakijoiden täytyy kirjallisessa kokeessa pärjäämisen lisäksi myös osoittaa olevansa riittävän hyvässä fyysisessä kunnossa.


Ministeri Saarikko tilittää tuntojaan perhevapaauudistuksen kaatumista: ”Melkein nolottaa - mutta sydämessä tuntuu oikealta” iltalehti 00:06 13.02

Keskustaministerin mielestä kotihoidontuen nimi pitäisi muuttaa. Maanantaina lopullisesti ainakin tällä vaalikaudella kaatuneen perhevapaauudistuksen vastuuministeri, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) tilitti tuntojaan tapahtuneesta pitkässä Facebook-päivityksessään myöhään maanantai-iltana. - Tässä on nyt käynnissä semmoinen mielikuvien taisto. Paljon vilisee tasa-arvoa, joustoja, arkea, lapsen etua, naisten asemaa ja parempaa työelämää. Toki hyvä, että perheistä ja tasa-arvosta puhutaan. Mutta sen pohjalta tarvitaan ratkaisu, joka toimii oikeasti perheille paremmin kuin nykyinen malli. Erilaisille perheille, kaikenlaisille perheille, Saarikko aloittaa kirjoituksensa.


Tehy-lehti: Kiire vaarantaa potilasturvallisuuden Esperin vanhustenhoidossa - lääkepoikkeamia, loukkaantumisia... iltalehti 20:49 12.02

Peräti puolet Tehy-lehden kyselyyn vastanneesta työntekijästä ilmoitti potilasturvallisuuden vaarantuneen kuuden viime kuukauden aikana. Esperin toimitusjohtaja kiistää ongelmat. Suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn jäsenkyselyn mukaan Esperi-konsernin vanhusten hoitolaitoksissa rikotaan työehtosopimusta. Myös haamutyöntekijät ja lääkepoikkeamat ovat arkea, Lehden mukaan jäsenkyselyyn vastasi noin 150 Esperissä työskentelevää henkilöä. Heistä puolet ilmoitti potilasturvallisuuden vaarantuneen viimeisen puolen vuoden aikana.


22-vuotiasta mallikaunotarta haukuttiin ensin liian isoksi, sitten liian laihaksi – avautuu nyt sairastamaan taudista: ”En edes itse haluaisi näyttää tältä” iltasanomat 17:37 12.02

Huippumalli Gigi Hadid, 22, sai tarpeekseen ihmisten ilkeistä puheista ja avautuu nyt Twitterissä sairastamastaan Hashimoton taudista.


Uutiset