SDP:n Antti Lindtman arvostelee ankarasti Jussi Halla-ahon Turku-puheita - "Lietsoo vastakkainasettelua" iltalehti 11:24 23.08

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on arvostellut ankarasti perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa tämän Turun terrori-iskuun liittyvistä puheista demareiden eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa aamupäivällä pitämässään puheessaan. - Jussi Halla-aho erottuu muista päättäjistä toiminnassaan. Kanssaihmisten auttamiseksi monet Turussa kohtalokkaana perjantaina läsnä olleet laittoivat oman henkensä likoon, heidän joukossaan myös maahanmuuttajat, Lindtman sanoi. Lindtmanin mukaan tapahtumat Turun torilla eivät olleet jakautumista maahanmuuttajiin ja kantasuomalaisiin.


Salaisen palvelun budjetti paukkuu Trumpin matkustelun ja suuren perheen vuoksi iltalehti 10:53 22.08

Yksi "mökkireissu" Floridan talolle kustantaa veronmaksajille kolme miljoonaa dollaria. Barack Obaman hallinnon aikana salaisen palvelun suojeluksessa oli 31 henkilöä. Donald Trumpin aikana määrä on noussut 42 henkilöön. Heistä 18 kuuluu presidentin perheeseen. - Presidentillä on laaja perhe, ja laki velvoittaa meitä suojelemaan heitä. En voi muuttaa asiaa, siinä minulla ei ole mahdollisuuksia joustoon, kertoo salaisen palvelun johtaja Randolph "Tex" Alles -lehdelle.


Poliisi tutkii: kahta turvapaikanhakijaa ammuttiin muovikuula-aseella Kauhavalla iltalehti 14:43 21.08

Turvapaikanhakijoita ammuttiin ohi ajaneesta autosta. Poliisi tutkii Kauhavalla viime perjantaina tapahtunutta pahoinpitelyä, jossa kahta kävellen matkassa ollutta miespuolista turvapaikanhakijaa ammuttiin muovikuula-aseella ohi ajaneesta ajoneuvosta lähellä vastaanottokeskusta. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan laukauksia oli ollut useampia ja ne olivat kohdistuneet miesten alaraajoihin. Miehet eivät saaneet tapahtuneesta suurempia vammoja. Tapahtuman jälkeen miehet olivat jatkaneet matkaansa Kauhavan keskustaan, jossa ajoneuvo oli myös seurannut heitä jonkin aikaa. Ilmoituksen mukaan ajoneuvossa oli ollut tapahtumahetkellä kyydissä kaksi henkilöä.


Soini: "Ihmiset, jotka eivät saa turvapaikkaa, pitää poistaa maasta" iltalehti 11:21 21.08

Ulkoministeri Timo Soini vastasi median kysymyksiin suurlähettiläspäivillä Helsingissä. Iltalehden toimittaja Mika Koskinen kysyi ulkoministeri Timo Soinilta (UV), onko politiikassa tehty virheitä, kun Turun iskun kaltainen pääsee tapahtumaan. - Ei näitä koskaan täysin estää missään päin maailmaa. Ei myöskään suomessa. Meidän täytyy toimia niin, että riskihenkilöitä tunnistetaan ja poistetaan maasta. Jälkiviisaus ei kuitenkaan auta. Teko on täysin tuomittava, ulkoministeri Timo Soini vastasi.


Työpari todisti vierestä Jehovan todistaja -naisen surman Turun puukkoiskussa iltasanomat 20:11 20.08

Kaksi henkilöä kuoli perjantaina Turussa, kun Marokosta Suomeen tullut mies puukotti heitä ja kahdeksaa muuta keskusta-alueella.


Sykähdyttävä tempaus tuskan keskellä: Ihmiset jakoivat ilmaisia haleja Barcelonan terrori-iskun tapahtumapaikalla iltalehti 13:04 20.08

La Rambla-kävelykadulle kerääntyi ihmisiä jakamaan ilmaisia halauksia - monella kielellä. Torstaina autoiskun kohteeksi joutunut kävelykatu eli lauantaina jo normaalia elämää. Terrori-isku näkyi erilaisten yhteisöjen epävirallisina muistotapahtumina. Barcelonan taksinkuljettajat päästivät ilmaan lukuisia heliumpalloja ja pitivät megafonin kautta puheita. He myös järjestivät taksimarssin uhrien muistolle.


Päivi Nerg kehottaa Uutissuomalaisessa: Jos on pienikin epäily, että ihmisellä on kytkentöjä terrorismiin, ilmoita poliisille iltalehti 07:44 20.08

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoo kansalaisten ilmoittavan entistä herkemmin huomaamansa epäilyttävät teot tai puheet poliisille, kertoo Uutissuomalainen. Nerg arvioi, että Suomen turvallisuustilanne on muuttunut siinä määrin, että pienetkin epäilyt otetaan viranomaisten taholta erittäin vakavasti. - Meidän tarvitsee herätellä ihmisiä, että jos on pienikin epäily, että jollakin ihmisellä on joitakin kytkentöjä terrorismiin tai sellaisia puheita, että haluaisi tehdä toiselle pahaa, siihen kannattaa tänä päivänä suhtautua vakavasti, ja poliisi ottaa sen myös vakavasti, Nerg sanoo.


Vaarallinen ekofasisti vai totuuden löytänyt profeetta? Näin HS:n lukijat kommentoivat Pentti Linkolan palauteryöpyn aiheuttaneita puheita hs 15:47 18.08


Profeetta, synkkä-Pentti vai ekofasisti? Näin HS:n lukijat kommentoivat ihailua ja raivoa aiheuttavan Pentti Linkolan puheita hs 15:16 18.08


15 pahinta virhettä, joita kesätyöntekijät ovat tehneet - pomot ja kollegat kertovat iltalehti 10:01 18.08

Moni kesätyöntekijä syyllistyy virheisiin, jotka saavat esimiehet ja työkaverit hermostumaan. Business Insiderin Rachel Gillet kysyi kollegoiltaan, jotka olivat johtaneet kesätyöntekijöitä tai muuten työskennelleet heidän kanssaan, mitkä olivat heidän pahimpia virheitään. Gillet lupaa, että tarinat eivät tuota pettymystä. Tässä niistä joitakin:


Niinistöllä harvinainen vierailukimara - veteraanidiplomaatti: "Suuret päälliköt eivät heitä aikaansa hukkaan" iltalehti 20:15 17.08

Jaakko Iloniemi luonnehtii Donald Trumpia edeltäjiään suorasukaisemmaksi. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jo neljäs merkittävä valtionpäämies, jonka tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa alle viiden kuukauden sisällä. Niinistö tapaa Trumpin Valkoisessa talossa Washingtonissa 29. elokuuta. Huhti- ja heinäkuun aikana Niinistö on ehtinyt tavata jo Kiinan presidentin Xi Jinpingin, Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Japanin pääministerin Shinzo Aben.


Poliisioperaatio Hausjärvellä: Poliisi etsii kahta maastoon paennutta miestä iltalehti 16:23 17.08

Poliisi kehottaa ottamaa pikaisesti yhteyttä hätäkeskukseen, jos miesten olinpaikasta on tietoa. Miehiä epäillään törkeistä varkauksista. Poliisi tiedottaa, että Hausjärvellä kantatie 54 läheisyydessä on käynnissä operaatio, jossa etsitään kahta maastoon paennutta miestä. Poliisin tiedotteen mukaan etsityt ovat tummahiuksisia ja vaikuttivat ulkomaalaisilta. Miehiä epäillään törkeistä varkauksista. Kaksikko pakeni poliisipartiota maastoon ja nyt poliisi etsii heitä useiden partioiden voimin. Poliisin mukaan etsittyjen miesten vaarallisuudesta ei kuitenkaan ole tällä hetkellä varmaa tietoa.


Suuri vaarallisen aineen onnettomuus Helsingin Mannerheimintiellä: "Jotain hengitysheitä ärsyttävää kaasua" iltalehti 12:56 17.08

Helsingin Mannerheimintiellä on käynnissä hälytystehtävä nimikkeellä suuri vaarallisen aineen onnettomuus. Helsingin Mannerheimintiellä on käynnissä vaarallisen aineen onnettomuus, kokoluokkaa suuri, pelastuslaitoksen tiedotusjärjestelmässä ilmoitetaan. Hälytys tuli osoitteeseen Mannerheimintie 160. Paikalle on lähetetty jopa 15 pelastuslaitoksen yksikköä.


Kykyjenetsijä: On vain yksi asia, joka sinun täytyy ehdottomasti tehdä työhaastattelussa iltalehti 10:52 17.08

Headhunter, valmentaja ja toimitusjohtaja Dandan Zhu kertoo, mitä virheitä ihmiset tekevät työhaastatteluissa - ja missä pitää onnistua. Kykyjenetsijä, uravalmentaja ja toimitusjohtaja Dandan Zhu kertoo Quorassa, mitkä ovat pahimpia virheitä, joita ihmiset työhaastatteluissa tekevät. Zhu kertoo, että headhunterina hän tietää jo ennen haastattelun loppua, kuka saa työpaikan.


CIA:n ex-johtaja kutsui Trumpin kommentteja kansalliseksi häpeäksi: "Jos Trumpin annetaan jatkaa tätä järjetöntä tietä..." iltalehti 09:29 17.08

John Brennan pitää presidentin lausuntoja äärioikeiston väkivallasta halveksuttavina ja vaarallisina. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja John Brennan on tuominnut jyrkästi presidentti Donald Trumpin kommentit Charlottesvillen tapahtumista. Trump syytti viikonlopun väkivaltaisuuksista "molempia osapuolia" eli uusnatseja ja heitä vastustaneita ihmisiä, mikä sai Ku Klux Klanin johtajat kiittelemään Trumpia. CNN:n uutisankkuri Wolf Blitzer kertoi julkisuudessa, miten hän menetti kaikki neljä isovanhempaansa natsien väkivallalle. Blitzerin avaus sai CIA-johtajan kirjoittamaan tälle avoimen kirjeen.


Yhdysvaltain äärioikeisto iloitsee Trumpin Charlottesville-kommenteista: "Tekee kaiken voitavansa tukeakseen meitä" iltalehti 07:39 17.08

Yhdysvalloissa äärioikeisto on ylistänyt presidentti Donald Trumpin kommentteja Charlottesvillen tapahtumista. Uusnatsien ja valkoisten ylivaltaa kannattavien ryhmien edustajat ovat kehuneet Trumpin kannanottoja sanoen muun muassa, että Trumpin kommentit voi tulkita vahvaksi tuenosoitukseksi ryhmille. 32-vuotias nainen sai surmansa lauantaina Charlottesvillessä, kun auto ajoi vastamielenosoittajien joukkoon äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisten yhteenottojen aikana. Autoa ajanut mies oli aiemmin osallistunut äärioikeistolaisten mielenosoitukseen.


Uutiset