IL-raportti Valtiontalouden tarkastusvirastosta: "Kultaisessa häkissä muhii paha olo" iltalehti 10:24 24.06

VTV:n työntekijät avautuvat pelon ilmapiiristä, tarkastajien itsesensuurista ja johtoa kohtaan tunnetusta tyytymättömyydestä. Valtiontalouden tarkastusviraston työntekijät väittävät, että virasto on menettänyt otettaan ydintoiminnassaan eli valtion varainhoidon vahtikoirana toimimisessa. Työntekijöiden mukaan tarkastusaiheita rajataan etukäteen, jolloin valittavaksi päätyy harmittomia teemoja. Virastossa vallitsee työntekijöiden mukaan pelon ilmapiiri. Eniten ilmapiiri on tulehtunut tuloksellisuustarkastuksen ja finanssipolitiikan tarkastuksen yksikössä. Työilmapiiriongelmia on yritetty parantaa muun muassa taukotanssilla ja naurujoogalla. Iltalehti kertoi kesäkuun alussa, että valtion taloudenhoitoa tarkastavassa ja finanssipolitiikkaa valvovassa Valtiontalouden tarkastusvirastossa kuohuu.


Heitätkö kiukaalle kylmää vettä? Tutkimuksen mukaan joka kuudes suomalainen tekee niin iltasanomat 10:19 24.06

IS kysyi internetissä yli 64 000 suomalaiselta juhannus- ja arkimieltymyksistä. Tässä muutamia.


Näin lukijat kommentoivat mökkihuijauksia: "Rahoja ei ole saatu vieläkään takaisin" iltalehti 07:48 24.06

Iltalehti pyysi lukijoilta tarinoita siitä, miten heitä on huijattu mökin vuokrauksessa. Iltalehti uutisoi juhannusaattona huijauksesta, jossa kymmenhenkinen kaveriporukka vuokrasi Himokselta mökin 850 eurolla, mutta tontilla olikin pelkät perustukset. Pyysimme lukijoita kertomaan vastaavista huijauksista mökin vuokrauksessa.


Näin lukijat kommentoivat mökkihuijauksia - "Rahoja ei olla saatu vieläkään takaisin" iltalehti 21:29 23.06

Iltalehti pyysi lukijoilta tarinoita siitä, miten heitä on huijattu mökin vuokrauksessa. Iltalehti uutisoi juhannusaattona huijauksesta, jossa kymmenhenkinen kaveriporukka vuokrasi Himokselta mökin 850 eurolla, mutta tontilla olikin pelkät perustukset. Pyysimme lukijoita kertomaan vastaavista huijauksista mökin vuokrauksessa.


Näin lukijat kommentoivat mökkihuijauksia iltalehti 21:29 23.06

Iltalehti pyysi lukijoilta tarinoita siitä, miten heitä on huijattu mökin vuokrauksessa. Iltalehti uutisoi juhannusaattona huijauksesta, jossa kymmenhenkinen kaveriporukka vuokrasi Himokselta mökin 850 eurolla, mutta tontilla olikin pelkät perustukset. Pyysimme lukijoita kertomaan vastaavista huijauksista mökin vuokrauksessa.


Etelä-Korea joutui oikomaan olympiakisojen jakamispuheita: ”Ei yksinkertaisesti tule kysymykseen” hs 14:14 23.06


Lääkäri kertoo Duodecim-lehdessä: Työtä tehdään jatkuvassa virheiden pelossa - "syyllisyyttä ja häpeää" iltalehti 08:32 23.06

Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Aki Rovasalo käsittelee kolumnissaan lääkärien virheensietokykyä. Terveydenhuollon ammattilaisten -sivuston kolumnissa Kun lääkäri virheen teki pohditaan, miten lääkärit käsittelevät tekemiään virheitä. Kirjoittaja on nurmijärveläinen psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Aki Rovasalo. - Empatiaan taipuvaiselle lääkärille vaikeinta lienevät omat kielteiset tunteet: syyllisyys ja häpeä. Lääkäreillä on usein vahva omatunto ja kova, jopa armoton hyvän suorituksen vaatimus. Nämä persoonallisuuden niin sanotut vaativat piirteet ovat bensiiniä syyllisyydentunnon rovioon, Rovasalo kirjoittaa.


Nyt puhuu lääkäri: työtä tehdään jatkuvassa virheiden pelossa - ”syyllisyyttä ja häpeää” iltalehti 08:32 23.06

Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Aki Rovasalo käsittelee kolumnissaan lääkärien virheensietokykyä. Terveydenhuollon ammattilaisten Terveysportti-sivuston kolumnissa Kun lääkäri virheen teki pohditaan, miten lääkärit käsittelevät tekemiään virheitä. Kirjoittaja on nurmijärveläinen psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Aki Rovasalo. - Empatiaan taipuvaiselle lääkärille vaikeinta lienevät omat kielteiset tunteet: syyllisyys ja häpeä. Lääkäreillä on usein vahva omatunto ja kova, jopa armoton hyvän suorituksen vaatimus. Nämä persoonallisuuden niin sanotut vaativat piirteet ovat bensiiniä syyllisyydentunnon rovioon, Rovasalo kirjoittaa.


HJK:lle kolme pistettä ja isoja murheita, myös VPS ja Ilves kotivoittoihin iltasanomat 20:35 22.06

HJK otti jälleen kotistadionillaan voiton IFK Mariehamnista.


Ex-perussuomalaiset: Ryhmässämme ei muita lähtijöitä - yhteishenki vahvistui Elomaan lähdön jälkeen iltalehti 19:28 22.06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi torstaina, että Uuden vaihtoehdon riveistä saattaisi olla Kike Elomaan lisäksi muitakin tulijoita takaisin perussuomalaisiin, mutta STT:n haastattelemat ex-perussuomalaiset tyrmäsivät moiset puheet. Pentti Oinonen ei Elomaan lähdön jälkeen pysty kuvittelemaan ketään Uuden vaihtoehdon jäsentä, joka palaisi perussuomalaisten riveihin. - Tuuli huulia heiluttaa, Oinonen arvioi Halla-ahon puheita.


Uutistoimisto: USA kuulustelee ja Arabiemiraatit kiduttaa ihmisiä salaisissa vankiloissa Jemenissä - vankeja grillataan jopa avotulella iltalehti 19:18 22.06

Uutistoimiston selvityksen mukaan kidutuksen kohteeksi on joutunut tuhansia ihmisiä. Yhdysvallat on joutunut jälleen uuden kidutuskohun keskelle. Uutistoimisto AP:n tänään julkaiseman mukaan Jemenissä sijaitsee salaisia vankiloita, joissa Yhdistyneet arabiemiirikunnat kiduttaa vankeja ja amerikkalaiset kuulustelevat heitä.


Nordic King -kilpailijalla murheita – suoritustaso kysymysmerkki iltasanomat 18:10 22.06

Polara karsii perjantaina paikastaan Nordic Kingin loppukilpailuun.


Lionel Messi täyttää 30 vuotta - mihin suuntaan Barca-tähden ura jatkuu? iltalehti 08:01 22.06

Lionel Messi täyttää lauantaina 30 vuotta ja viikkoa myöhemmin hän menee naimisiin. Muita juhlanaiheita Kirpulla ei enää tunnu olevan. Lionel Messi on viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja. Yhdessä vaiheessa epäiltiin, että maailman parhaalle futaajalle annetun palkinnon jakaminen voitaisiin keskeyttää, koska vaikutti siltä, että Barcelonan kymppi kahmisi sen joka vuosi takkansa päälle. Enää kukaan ei ajattele niin. Cristiano Ronaldo voitti palkinnon viime vuonna, ja nappaa sen varmuudella tälläkin kaudella.


Pajunköyttä, sanovat suomalaiset! - IL tutki: Selitykset perussuomalaisten joukkopaosta eivät uppoa iltalehti 06:02 22.06

IL-tutkimus: Joka toinen suomalainen sanoo, että kansanedustajien joukkopako perussuomalaisten ryhmästä oli poliittista teatteria. Vain joka kolmas suomalainen uskoo puheita siitä, että perussuomalaisten kansanedustajien joukkopako emopuolueestaan ja viiden loikkariministerin jatkaminen hallituksessa oli arvopohjainen ratkaisu. Puolet suomalaisista on sitä mieltä, että perussuomalaisten puoluekriisi oli enemmän tai vähemmän poliittista teatteria tai peliä, kertoo Iltalehden tuore mielipidetutkimus.


Kahdelle vankeutta, yhdelle ehdollista ryöstösarjasta Helsingin keskustassa iltalehti 18:36 21.06

Kolme nuorta miestä tuomittiin ryöstöjen sarjasta, joka tapahtui Helsingissä maaliskuussa. Pyry Tuisku Taavetti von Konow, 21, sai Helsingin käräjäoikeudessa kolme vuotta ja Otto Juho Julius Nordberg, 21, kaksi vuotta ja neljän kuukautta vankeutta. Kolmas mies sai vuoden ja 11 kuukautta ehdollista vankeutta. Kaikki myönsivät syyllistyneensä ryöstöihin. Oikeuden mukaan miehet olivat ympäröineet uhrinsa ja vaatineet heitä luovuttamaan kaiken omaisuutensa. Uhreja oli myös uhattu teräaseilla, tuomiosta ilmenee. Ryöstöjen uhrina oli yhteensä kuusi miestä ja ne tapahtuivat yhden yön aikana Helsingin keskustassa.


Vihreiden Touko Aalto selittää puheitaan kommunismista: ”Oli maailman tuskaa huutava nuori poika” iltasanomat 10:58 21.06

Vihreiden uuden puheenjohtajan Touko Aallon kymmenen vuoden takaiset kommentit Kommunistisen nuorisoliiton lehdessä leviävät somessa.


Seiska: Simon Elolla oli salasuhde kokoomusnuoreen iltalehti 09:29 21.06

Perussuomalaisista loikanneiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo myöntää, että hänellä oli salasuhde kokoomuslaiseen nuorisoaktiiviin. Seiska-lehden mukaan Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmän puheenjohtajalla Simon Elolla oli salasuhde Kokoomusnuorten järjestöaktiiviin. Salasuhde oli lehden mukaan olemassa vielä pari vuotta sitten, kun Elon vaimo odotti pariskunnan esikoispoikaa. Elo myönsi Seiskalle suhteen. - Olen tehnyt yksityiselämässäni virheitä, eikä niitä tekemättömiksi saa. Pyydän anteeksi. Pitää elää seurausten kanssa, eikä tässä ole selittämistä tai puolustelemista, Elo kommentoi Seiskalle.


Uutiset