Kuva: Helsinkiläiseltä terveysasemalta karmea virhe – potilaiden arkaluontoisia papereita pitkin poikin käytävää MTV 13:57 24.02

Helsinkiläisnainen kohtasi perjantaina Helsingin Vuosaaren terveysasemalla erikoisen näyn: Yleisellä käytävällä oli arkaluontoisia potilastietoja laatikkokaupalla, eikä kukaan valvonut niitä.


Poliisilta vinkit kultajuhliin: Hiihtoa tai ulkoilua –"Parhaissa kultajuhlissa ei tarvita poliisia" MTV 13:20 24.02

Helsingin poliisi liittyi kultahiihtäjä Iivo Niskasen onnittelijoiden sankkaan seuraan.


Mannerheimille huivi, Hesarille uusi nimi, Ylen tornin valot: Näin Suomessa osallistutaan Viron satavuotisjuhlintaan MTV 10:58 24.02

Suomalaislehdistä ainakin Helsingin Sanomat ja Maaseudun Tulevaisuus ovat ilmestyneet poikkeuksellisesti vironkielisillä nimillä. Tällä lehdet kunnioittavat Viron itsenäisyyden satavuotispäivää, jota vietetään tänään.


Murentaako totaalikieltäytyjän ennakkotapaus koko asevelvollisuuden? Puolustusministeriön virkamies: ”Jokin raja on vedettävä” iltalehti 07:45 24.02

Jos Helsingin hovioikeuden päätös jättää rankaisematta totaalikieltäytyjä jää voimaan, lainsäädäntöön jouduttaneen tekemään muutoksia. Puolustusministeriön hallitussihteeri Perttu Wasenius ei pidä mahdollisena, että kuka tahansa suomalaismies voisi tulevaisuudessa kieltäytyä asevelvollisuudesta niin halutessaan. Helsingin hovioikeuden tuore päätös johtaa Waseniuksen mukaan kuitenkin hyvin todennäköisesti uusiin asevelvollisuutta koskeviin selvityksiin ja tarvittaessa myös lakimuutoksiin.


Oikeusoppinut: Totaalikieltäytyjän armahdus voi johtaa lainmuutoksiin – ”Menevätkö ihmiset enää armeijaan?” iltasanomat 07:30 24.02

Hovioikeuden perjantainen tuomio horjuttaa vallitsevaa oikeuskäytäntöä, sanoo Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio.


Laagri, Veskioja ja Boose – tunnistatko Helsingin metroasemat viroksi käännettyinä? MTV 20:54 23.02

Helsingin metropysäkkien nimille on annettu vironkieliset vastineet. Kielihistorian ja sanojen alkuperän tutkija Santeri Junttila kehitti asemille vironkieliset vastineet etelävirolaisen nimistöntutkijapariskunta Evar Saaren ja Mariko Fasterin avustuksella.


Vasemmistopoliitikko Altian listautumisesta:”Saatamme juoda jatkossa saksalaista Jaloviinaa” iltalehti 20:23 23.02

Jari Myllykoski pitää mahdollisena, että tunnetut Altian brändit valuvat ulkomaisiin käsiin. Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen iloitsi perjantaina Twitterissä, että Altiasta tulee pörssilistautumisen myötä "kansanosake". Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) sanoi Helsingin Sanomien mukaan perjantain tiedotustilaisuudessa, että "niin sanottu kossuosake on herättänyt mielenkiintoa missä vain olen kulkenut."


Potilaiden arkaluontoiset paperit lojuivat Vuosaaren terveysaseman käytävällä - ”Ei voida olla varmoja, ettei kukaan ole napannut niitä” iltalehti 20:10 23.02

Potilaiden terveyskertomuksia oli jätetty perjantaina avoimiin pahvilaatikoihin Vuosaaren terveysaseman käytävälle. Osastonhoitajan mukaan kyseessä on äärimmäisen iso virhe. *Useita pahvilaatikollisia potilasasiakirjoja oli ilman valvontaa perjantaina Helsingin Vuosaaren terveysaseman käytävällä. *Osastonhoitajan mukaan terveysasema selvittää parhaillaan, miten virhe pääsi tapahtumaan.


Hovioikeus: Siviilipalveluksesta kieltäytymisestä tuomitseminen on syrjivää kohtelua – päätös syntyi äänin 4–3 MTV 17:51 23.02

Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Syyttäjä aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.


Lintilä vastusti Altian myyntiä 2014 - puolustaa nyt viinayhtiön listautumista: ”Tarjoaa kehityspolun” iltalehti 17:00 23.02

Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne käänsi takkinsa Altian suhteen. Valtioneuvosto tiedotti perjantaina, että valtio järjestää osakemyynnin ja pörssilistauksen, jossa valtion aiemmin 100-prosenttisesti omistaman alkoholijuomayhtiön Altian osakkeita tarjotaan yleisölle ja osakkeet listataan Helsingin pörssiin. Listautumisen yhteydessä valtion omistus Altiassa putoaa merkittävästi. Valtio omistaa jatkossa yhtiöistä vähintään kolmanneksen.


Autoliikkeestä anastettiin seitsemän autoa – teosta epäilty pakeni poliisia peruuttaen MTV 12:50 23.02

Helsinkiläisestä autoliikkeestä anastettiin toissayönä seitsemän autoa, tiedottaa Helsingin poliisi. Teosta epäillään miestä, joka otettiin kiinni eilen erikoisen, peruuttaen tapahtuneen pakomatkan jälkeen.


”Olen varma että Talsinki tulee – sen on pakko” uusisuomi 12:49 23.02

Tulevaisuus on Viron ja Suomen, yhdessä. Näin sanoo Viron Helsingin-suurlähettiläs Margus Laidre.


Aseistakieltäytyjäliitto hehkuttaa hovioikeuden päätöstä vapauttaa totaalikieltäytyjä: ”Käänteentekevä ratkaisu” iltalehti 12:38 23.02

AKL vaatii, että totaalikieltäytyjien vapausrangaistuksista on luovuttava. Aseistakieltäytyjäliitto toteaa, että Helsingin hovioikeuden tänään antama ratkaisu on käänteentekevä. Hovioikeus jätti siviilipalveluksesta kieltäytymisestä syytetyn totaalikieltäytyjän rangaistukseen tuomitsematta, koska pitää tuomitsemista syrjivänä. Ratkaisu tehtiin täpärin 4-3 äänin. Vähintään useat kymmenet vapausrangaistukseen tuomitut totaalikieltäytyjät ovat vedonneet aikaisemminkin tuomitsemisen syrjivyyteen verrattuna asevelvollisuuspalveluksesta rauhan aikana vapautettujen Jehovan todistajien kohteluun. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tuomioistuin on ottanut argumentin vakavasti ja antanut ratkaisunsa laajan harkinnan jälkeen, liitto toteaa.


Hovioikeus: Jehovan todistaja sai kieltäytyä siviilipalveluksesta – tuomitseminen syrjivää kohtelua MTV 12:09 23.02

Helsingin hovioikeus on hylännyt syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Kyse oli miehestä, joka kieltäytyi siviilipalveluksesta vakavien omantunnon syiden vuoksi.


Punaiseen lierihattuun sonnustautunut mies anasti kasan arvopaitoja – poliisi etsi miestä tuloksetta MTV 11:59 23.02

Helsingin poliisi etsii lierihattuista miestä, jonka epäillään anastaneen suuren määrän arvokkaita paitoja Fredrikinkadulla sijaitsevasta ratsastustarvikemyymälästä.


Mies löytyi tajuttomana Olympiaterminaalista - epäillään varkauden yrityksestä iltalehti 11:57 23.02

Helsingin poliisin mukaan tajuttomana löydetyn miehen epäillään murtautuneen Olympiaterminaaliin. Poliisi sai torstaina hieman ennen iltayhdeksää ilmoituksen, että Olympiaterminaalissa on meneillään murto. Partiot saivat matkalla tiedon, että vartijat olivat löytäneet terminaalin sisätiloista tajuttoman miehen. Paikalle hälytettiin myös ambulanssi ja ensihoitolääkäri. Mies virkosi hetken kuluttua ja puhalsi alkometriin yli kaksi promillea. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen varkauden yritykseen.


Hovioikeus: Tuomitseminen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä on syrjivää kohtelua MTV 11:39 23.02

Helsingin hovioikeus on hylännyt syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Kyse oli miehestä, joka kieltäytyi siviilipalveluksesta vakavien omantunnon syiden vuoksi.


Ministeri Lintilä Altian listautumisesta: "Kossuosake" on herättänyt runsaasti mielenkiintoa – ostotarjouksia yhtiöstä tuli jo etukäteen MTV 11:33 23.02

Altialle haluttiin leveämmät hartiat, selittää valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) valtionyhtiön listautumista Helsingin pörssiin. Lintilän mukaan listautuminen on herättänyt runsaasti mielenkiintoa.


Live juuri nyt: Altia kertoo, miksi valtionyhtiö listautuu pörssiin MTV 10:55 23.02

Valtionyhtiö Altian osakkeita aiotaan myydä ja listata Helsingin pörssiin. Altia järjestää listautumisesta tiedotustilaisuuden, jota voi seurata suorana MTV:n verkkolähetyksenä Katsomossa kello 11 alkaen.


Uutiset