Kun tubetähti Roni Back muutti lapsena maalta Helsinkiin, hän joutui ruotsin kielikylpyluokalle osaamatta kieltä sanaakaan – Sitä hän ei osaa vieläkään, sillä intohimo löytyi aivan muualta

iltasanomat 13:18 27.05

Yksi Suomen tunnetuimmista Youtube-kasvoista joutui nuorena kovaan kielikylpyyn. Tuolloin hän löysi asian, joka lopulta määritteli hänen koko nuoruuttaan. Tänä keväänä hän tukee urheiluseuroja koronakriisin keskellä.


Työryhmän ehdotus: Eduskunta voisi äänestää poikkeus­oloissa etänä ja valio­kunnat pitää etä­kokouksia

iltasanomat 16:05 26.05

"Sääntely vähentäisi kansanedustajien tarvetta matkustaa Helsinkiin."


Vuonna 1926 Helsinkiin lipui ”rikkaiden risteilyalus” – se toi mukanaan Suomeen ihmeellisen musiikin, joka muutti kaiken

iltasanomat 17:24 21.05

1920-luku toi suomalaisiin koteihin gramofonit – ja Suomeen iskelmän ja jazzin. Äänilevyjen myynti nousi miljoonaan vuosikymmenen lopussa.


Suomen rajaviranomaiset ohjeistavat Tallinnan satamassa Helsinkiin haluavia – "99 prosenttia uskoo neuvojamme, mutta pieni osa lähtee kokeilemaan onneaan"

yle 19:19 19.05

Matkustajille tehdään Tallinnan laivaterminaaleissa myös ilmaisia koronatestejä.


Mikko Leppilammen jättimäinen hanke Helsingissä harppasi aimo askeleen: ”Mallia voi ottaa Turusta”

iltalehti 15:36 15.05

Mikko Leppilampi on mukana puuhaamassa Helsinkiin pitkään kaivattua tapahtuma-areenaa. –Jotta jotain tapahtuu, pitää jotain tehdä, sanoo Suvilahti Event Hub -hankkeessa mukana oleva näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi. Leppilampi on selvästi innoissaan kertoessaan hankkeesta, jota on suunniteltu vuosia.


Jokerit kaappasi tehokkaan maajoukkuepuolustajan muiden nenän edestä

iltalehti 09:03 12.05

SHL:n kolmanneksi tehokkain puolustaja valitsi eri vaihtoehdoista Jokerit. KHL.n kärkijoukkueisiin kuuluva Jokerit jatkaa kovien hankintojen tekemistä: 27-vuotias ruotsalaispuolustaja Jonathan Pudas on tehnyt helsinkiläisjoukkueen kanssa 2-vuotisen sopimuksen. –?Muutamista venäläisseuroista osoitettiin kiinnostusta, mutta Jokereiden tullessa kuvioihin mukaan tuntui päätös seuraan ja Helsinkiin siirtymisestä heti oikealta niin urheilullista kuin perheen kannalta tärkeää sosiaalista puolta ajatellen. Odotamme innolla, että pääsemme muuttamaan Helsinkiin ja liittymään Jokerit-perheeseen, Pudas toteaa Jokerien tiedotteessa.


Pitkän kierroksen jälkeen Helsinkiin palaavalla Iiro Pakarisella on selvät tavoitteet Jokereissa – hyökkääjä kertoo, miksi NHL-unelma kariutui Edmontonissa

MTV 13:45 11.05

Jokerien kanssa kolmivuotisen sopimuksen tehnyt hyökkääjä Iiro Pakarinen palaa Helsinkiin pitkän ulkomaankiertueensa jälkeen. Joukkue vain on eri kuin kuusi vuotta aiemmin. 


Kello tikittää uhkaavasti jo Helsingin salibandyn MM-kisoja ajatellen – järjestäjä: "Kartoitamme myös seuraavalle vuodelle vaihtoehtoja"

yle 11:40 11.05

Kuudentoista joukkueen on tarkoitus kokoontua joulukuussa Helsinkiin salibandyn miesten MM-kisoihin, mutta pandemia saattaa lyödä kapuloita rattaisiin.


Jokereille jälleen uusi tähtivahvistus – Kärpät-taituri siirtyy Helsinkiin

MTV 09:18 07.05

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Julius Junttilan kanssa.


Helsinkiin rakennetaan uusi lähes 1 200 oppilaan suurlukio – koulun ulkoilupiha tulee katolle

yle 21:44 06.05

Myllypuron uusi lukio muodostaa kampusalueen Metropolia-ammattikorkeakoulun ja tulevan Stadin ammattiopiston kanssa.


Puutiaisaivokuume levinnyt myös Helsinkiin – THL suosittelee punkkirokotetta kolmella asuinalueella

yle 19:28 06.05

Puutiaistutkija ei ole yllättynyt uusien riskialueiden ilmaantumisesta. Vastaava ilmiö on havaittu myös muualla Euroopassa.


Putinin lähipiiriin kuuluvan ex-varapääministerin 70 miljoonan dollarin bisnesjetti lennähti viime viikolla Moskovasta Helsinkiin ja takaisin

iltasanomat 14:20 02.05

Putinin lähipiiriin kuuluvan Igor Shuvalovin liikelentokone piipahti Helsinki-Vantaalla huhtikuussa.


Shokkiuutinen HIFK:sta: Kohusiirrolla Helsinkiin saapunut superlupaus Brad Lambert jättää seuran!

MTV 10:50 30.04

HIFK:n riveihin vain vuosi sitten siirtynyt superlupaus Brad Lambert on päättänyt lähteä seurasta.


Muutto Helsinkiin, uusi myymälä ja isompi baari – nämä yrittäjät olivat juuri ottamassa isoja riskejä, kun kaikkia kehotettiin jäämään koteihinsa

yle 11:30 26.04

Poikkeustila vyöryi niin nopeasti, että kuukautta-kahta aikaisemmin tehdyt suunnitelmat happanivat hetkessä.


Lotossa yksi täys­osuma – tällä rivillä voitti 5 miljoonaa euroa

iltasanomat 22:48 25.04

Päävoitto meni Helsinkiin.


Hikikarpalot nousivat SM-liigahuoltajan otsalle pelipaitojen jäätyä 270 kilometrin päähän – alkoi operaatio, joka muistetaan yhä jääkiekon pubivisoissa

MTV 06:31 25.04

Tammikuinen torstai-ilta ja vieraspeli Jyväskylässä. Rutiininomaiselta tuntunut asetelma haihtui nopeasti SM-liigakierrokselle valmistautuneen Jokereiden huoltoryhmässä, kun Markku ”Porgy” Raitamo huomasi pelipaitojen jääneen Helsinkiin. Alkoi logistinen operaatio, joka muistetaan yhtenä sarjan erikoisimmista sattumuksista.


Eteläiseen Helsinkiin tulee merenrantahuoneistoja jopa 7600 asukkaalle – miljoonaluokan raideinvestointi Hernesaareen etenee jo tänä vuonna

yle 00:47 23.04

Kaupunginvaltuusto edellytti kaavan hyväksyessään, että selvityksiä alueen moitituista liikennejärjestelyistä jatketaan.


Hauki ui mereltä syvälle Itä-Helsinkiin ja pysähtyi liejuun näytille – Se on keväällä täysin normaalia, eikä kalaa saa häiritä

iltasanomat 18:11 22.04

Minna Tuominen bongasi hyvin matalassa vedessä olleen hauen. Kalat siirtyvät kutemaan yleensä keväisin lumien sulamisvesien luomille tulvaniityille.


Suomen huippulaskija ei päässyt leikattavaksi Helsinkiin, koska Uudenmaan raja oli kiinni - ”Vähän pidempi ajomatka tuli”

iltalehti 15:48 16.04

Jyväskyläläisen kumparelaskijan Jimi Salosen polvioperaatio ennen pääsiäistä tehtiin Turussa. Uudenmaan koronaeristys pakotti kumparelaskija Jimi Salosen ja maajoukkuelääkäri Sikri Tukiaisen erityisjärjestelyihin, sillä urheilijan polvivammoja ei pystytty leikkaamaan Urheilu Mehiläisen tiloissa Helsingin Töölössä. –?Rajat olivat kiinni, joten koska kyseessä ei ollut akuutti tapaus, operaatiota ei onnistuttu tekemään Helsingissä, Salonen kertoo.


Kuvat: Helsinkiin satoi yöllä lumipeite – osissa eteläistä Suomea jopa 10 sentin lumikertymä on mahdollinen

iltasanomat 04:47 16.04

Lumikertymä voi nousta aamun aikana kymmeneen senttimetriin Vaasasta Helsinkiin ulottuvalla vyöhykkeellä.


Hot topics