Helle karkaa Suomen yltä – luvassa kesän ensimmäiset ukkoset: "Ei nyt joka pilvi salamoi" MTV 14:47 16.05

Helteinen ilmamassa karkaa Suomen yltä huomenna ja vaihtuu viileämpään. Auringonpaahteen sijaan luvassa on jopa ukkosiksi yltyviä kuurosateita.


Helteinen sää jatkuu koko maassa iltasanomat 07:27 15.05

Sää on tiistaina aurinkoista, poutaista ja helteistä.


Sää suosii vielä tiistainakin - aurinkoa ja helteistä säätä luvassa iltalehti 05:57 15.05

Aurinkoinen ja helteinen sää jatkuu suuressa osassa Suomea myös tiistaina. Koko maassa on tiistaina luvassa selkeää ja poutaa, kertoo Ilmatieteen laitos verkkosivuillaan. Lapissa sää on tosin paikoin pilvisempää ja alueella saattaa päivän aikana tulla yksittäisiä sadekuuroja.


Kuka kehtasi varastaa 2- ja 4-vuotiaiden istuttamat äitienpäiväorvokit kotiovelta? Äiti: "Isommalla tuli tippa linssiin" MTV 17:19 14.05

Eilen helteinen äitienpäiväaurinko lämmitti pienten tyttöjen hartioita, kun he istuttivat kotipihaansa orvokkeja äitinsä iloksi Mikkelissä. Kaksi- ja neljävuotiaat tytöt innostuivat niin, että istuttivat kukkia myös isovanhempia varten. Aamulla ovella kuitenkin oli vastassa iso harmi: Orvokit ruukkuineen olivat tipotiessään.


Kuka varasti 2- ja 4-vuotiaiden istuttamat äitienpäiväorvokit kotiovelta? Äiti: "Isommalla tuli tippa linssiin" MTV 17:19 14.05

Eilen helteinen äitienpäiväaurinko lämmitti pienten tyttöjen hartioita, kun he istuttivat kotipihaansa orvokkeja äitinsä iloksi Mikkelissä. Kaksi- ja neljävuotiaat tytöt innostuivat niin, että istuttivat kukkia myös isovanhempia varten. Aamulla ovella kuitenkin oli vastassa iso harmi: Orvokit ruukkuineen olivat tipotiessään.


Punkit hivuttautuvat aina vain pohjoisemmaksi, ja niiden levittämiä tauteja todetaan vuosi vuodelta enemmän - ”Mikrobit eivät noudata rajamuodollisuuksia” iltalehti 11:01 14.05

Ilmastonmuutoksen tuoma pidempi kasvukausi suosii paitsi punkkeja, myös taudinaiheuttajien leviämistä niiden keskuudessa. Kuiva ja helteinen sää eivät ole olosuhteista otollisimmat puutiaisille. Tästä huolimatta niitä näyttäisi olevan liikkeellä runsaasti tänäkin vuonna. Lisäksi vakavia tauteja levittävät otukset hivuttautuvat aina vain pohjoisempiin osiin Suomea. Vahvoja viitteitä on myös siitä, että puutiaisia todella on aiempaa enemmän, arvioi Turun yliopiston biologian laitoksen yliopistonlehtori Tero Klemola, joka on mukana puutiaistutkimushankkeessa.


Huh, nyt on kesä! - Maanantaista tulossa lämpimin päivä, 30 astetta voi mennä rikki iltalehti 10:03 13.05

Lämpimintä on maan eteläosissa sisämaan puolella. Hellerajoja hätyytellään kuitenkin Etelä-Lappia myöten. Katso sääkartasta, missä helleraja rikkoutuu sunnuntain ja maanantain aikana Helteinen sää jatkuu vielä muutaman päivän ensi viikolla. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Nina Karusto kertoo, että maanantaista on tulossa lämpimin päivä. Silloin jopa 30 asteen rikkoutuminen on yksittäisissä paikoissa mahdollista.


Huh, nyt on kesä! - maanantaista tulossa lämpimin päivä, 30 astetta voi mennä rikki iltalehti 10:03 13.05

Lämpimintä on maan eteläosissa sisämaan puolella. Hellerajoja hätyytellään kuitenkin Etelä-Lappia myöten. Helteinen sää jatkuu vielä muutaman päivän ensi viikolla. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Nina Karusto kertoo, että maanantaista on tulossa lämpimin päivä. Silloin jopa 30 asteen rikkoutuminen on yksittäisissä paikoissa mahdollista. - Lämpimintä on maan eteläosassa sisämaan alueella. Rannikolla on hieman viileämpää.


Helleraja paukkuu päivittäin ja koko toukokuusta voi tulla tavanomaista lämpimämpi - ”Kesä on nyt korkattu!” iltalehti 13:40 11.05

Toukokuun kuukausiennuste näyttää selvästi tavanomaista lämpimämmältä. Terminen kesä saattaa alkaa tänä vuonna normaalia aiemmin. Ihan pakko oli tulla ulos juomaan kahvit, kun sää on niin ihana. Kesä on nyt virallisesti korkattu, iloitsee lappeenrantalainen Aila Majuri. Lähes helteinen sää houkutteli Majurin ja hänen ystävänsä Tuija Hakasen Lappeenrannan satamaan kahville heti perjantaina aamupäivällä.


FBIta vastaan pienen poikansa kanssa Sveitsi oli todella winnipegiläislähtöinen – ”Näin

Uutiset