Lentokone syöksyi maahan Meksikossa – 85 ihmistä loukkaantui, 2 kriittisessä tilassa iltasanomat 02:12 01.08

Viranomaisten mukaan koneessa oli 97 matkustajaa ja neljän henkilöstön jäsentä.


Eduskunta hyväksyi uuden varhaiskasvatuslain – henkilöstön koulutustasovaatimus nousee MTV 16:22 27.06

Eduskunta on tänään hyväksynyt uuden varhaiskasvatuslain. Laki astuu voimaan syyskuun alussa.


Uutissuomalainen: Kelan toimihenkilöyhdistys kirjelmöi ongelmista – toimeentulotuen käsittelijät kuormittuneita MTV 05:41 20.06

Kelan johto ja henkilöstön edustajat neuvottelevat tänään siitä, miten ratkaista toimeentulotukihenkilöstön kokemat ongelmat.


Video: UFC-ottelijan silmä hakattiin järkyttävään kuntoon - ei herkille iltalehti 10:59 14.05

Venäläisottelija Sultan Alijev joutui UFC 224 -illassa toteamaan Warlley Alvesin paremmakseen. Alijev hävisi ottelunsa lääkintähenkilöstön toimeenpanemalla keskeytyksellä, siis teknisellä tyrmäyksellä. Ratkaisu nähtiin toisella erätauolla, kun lääkäri tarkasti Alijevin oikean silmän kunnon. Alakynnessä ollut Alijev oli taistellut miehekkäästi, mutta umpeen turvonnut silmä oli taottu niin hurjaan kuntoon, ettei ottelun jatkaminen tullut enää kysymykseen. Alijeville, 33, ottelu oli kolmas UFC:ssa. Aiemmista otteluistaan hänellä oli plakkarissaan yksi voitto ja yksi tappio.


Nesteen viestintäjohtaja pahoittelee romaniperheen kohtelua - ”Kyseinen tilanne selvitetään henkilöstön kanssa” iltalehti 16:15 12.05

Nesteen vieistäjohtaja vakuuttaa, että romaniperheen kohtelu on konsernin toimintaperiaatteiden ja arvojen vastaista. Tino ja Anneli Lindemanin saama asiakaspalvelu vantaalaisella Nesteellä tallentui tänään videolle. Videolla näkyy, kuinka myyjä kieltäytyy palvelemasta Lindemaneja näiden etnisyyden takia.


Yle lopetti Uusi päivä -tv-sarjan - Karut seuraukset tuotantoyhtiössä: Kaikille potkut iltalehti 18:50 04.05

Televisiotuotantopalveluja tarjoavan Studio Mediapoliksen kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut päättyivät tällä viikolla. Studio Mediapolis on päättänyt lopettaa toimintansa ja irtisanoa tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko henkilöstönsä, johon on kuulunut 24 vakinaista työntekijää. Potkujen syynä on Yleisradion päätös lopettaa Studio Mediapoliksen tuottaman Uusi päivä -draamasarja.


Kyselystä vahvaa tukea koulujen kesälomien siirrolle iltalehti 12:03 03.05

Koulujen kesälomien siirto kahdella viikolla lisäisi matkailutuloa ja työllisyyttä, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön tilaamasta selvityksestä. Selvityksen mukaan matkailutulo kasvaisi kesäkuukausina yhteensä noin 219 miljoonaa euroa, ja siirto lisäisi myös matkailuyritysten tarvitseman henkilöstön määrää 1 300 henkilötyövuoden verran. Matkailutulo kasvaisi näin vuositasolla 2,5 ja kesäkuukausina 9,3 prosenttia, henkilöstön määrä 1,6 prosenttia. Arviot sisältyvät WSP Finland Oy:n selvitykseen koulujen kesälomien siirron vaikutuksista matkailuelinkeinoon. Elinkeinoministeri Mika Lintilän tammikuussa tilaama selvitys julkistettiin tänään Visit Finlandin 2018 -seminaarissa Helsingissä.


Putkavirkamies piinasi naiskollegaansa: Lässytti kuin pikkulapselle ja levitti törkeitä huhuja - tuomittiin vainoamisesta iltalehti 14:34 28.04

Töölön selviämisaseman sosiaalityöntekijä kiusasi ja vainosi kuukausikaupalla putkan naispuolista osastonhoitajaa. Seurauksena oli ehdollinen vankeus ja yli 30 000 euron lasku. Töölön selviämisaseman henkilöstön tulehtunut ilmapiiri kärjistyi kiusaamisesta vainoamiseksi. Miespuolinen sosiaalityöntekijä levitti naispuolisesta osastonhoitajasta perättömiä väitteitä ja halvensi häntä eri tavoin. Oikeus tuomitsi lopulta kiusaajan ehdolliseen vankeuteen naiseen kohdistuneista rikoksista. Töölön selviämisasemalla työskennellyt osastonhoitaja joutui työtoverinsa järjestelmällisen ja pitkäkestoisen kiusanteon uhriksi.


Motiivi: Pääluottamusmiehen työsuhde purettiin, kun hän nosti esiin henkilöstön epäasiallisen kohtelun - työnantaja joutui maksamaan 55 000 euron korvaukset iltalehti 14:05 26.04

JHL:n Motiivi-lehti kertoo suonenjokelaisen lähihoitajan työsuhteen purkamisesta. Motiivi-lehti kertoo JHL:n liittoon kuuluva Pilvi Hännisen työsuhteen yllättävästä purkamisesta. Hänninen oli kertonut pääluottamusmiehen ominaisuudessa työsuojelutoimikunnalle edustamiensa henkilöiden kokeneen epäasiallista kohtelua kaupungin henkilöstöpäälliköltä.


Ministeri päiväkotien mielenilmauksesta: Hallitus ei kehitä varhaiskasvatusta ammattiliittojen pohjalta MTV 05:57 25.04

Varhaiskasvatuslakia on rakennettu vahvasti lapsen etu edellä, muistuttaa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) päiväkotihenkilöstön mielenilmauspäivänä. 


Rauman ruokapalvelujohtaja sämpylä- ja puurokohusta: Lapset saavat yhä leipoa MTV 21:25 24.04

Rauman kaupungin ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio rauhoittelee päiväkotien ylijäämäpuurosta syntynyttä sämpyläkohua. Hän tähdentää, että lapset saavat edelleen leipoa yhdessä päiväkodin hoitohenkilöstön kanssa eikä puuroakaan juuri joudu roskiin.


Venäjä: Yhdysvallat vaikeuttaa Aeroflot-henkilöstön viisuminsaantia – "Tästä on tulossa täysin järjetöntä" MTV 13:42 20.04

Venäjän mukaan Yhdysvallat pyrkii tahallaan vaikeuttamaan lentoyhtiö Aeroflotin henkilökunnan viisuminsaantia Yhdysvaltoihin. Kreml sanoo olevansa hyvin huolestunut tilanteesta.


Taas löytyi vakava uhka soten miljardisäästöille – Päivi Nerg: Palkkariski ratkotaan sopimusneuvotteluissa uusisuomi 10:57 19.04

Hallituksen sote-uudistuksen säästötavoitetta on pidetty epärealistisena. Uusimpana selvänä uhkana tavoitteelle on noussut esiin niin sanottu palkkaharmonisointi, joka voi nostaa sote-henkilöstön palkkoja sadoilla miljoonilla euroilla.


Altian johdolle leijonanosa henkilöstön aleosakkeista - Tel-yhtiöistä viinayhtiön suuromistajia iltalehti 14:25 29.03

Altian pörssilistautumisen yhteydessä järjestetyn henkilöstöannin osakkeista suuri osa meni yhtiön johdolle. Henkilöstöannissa oli tarjolla 180 485 osaketta. Siitä toimitusjohtaja Pekka Tennilän osuus oli 32 604 osaketta. Talousjohtaja Matti Piri merkitsi henkilöstöannista 22 800 osaketta. Altian Suomen yksikön johtaja Kari Kilpinen osti annista 10 865, johtoryhmän jäsen Hannu Tuominen 9 600 ja henkilöstöjohtaja, johtoryhmän jäsen Kirsi Lehtola 5 100 osaketta.


Ostoskeskuspalossa kuolleiden omaiset valittivat oikeuteen palomiesten toimista: ”Putosin polvilleni ja rukoilin, että he pelastaisivat lapseni. He eivät tehneet mitään” iltalehti 14:00 29.03

Kemerovon ostoskeskuksen järkyttävä tulipalo on herättänyt huolta rakennusten paloturvallisuudesta ja viranomaisten toimista. Venäjän Kemerovon kaupungin järkyttävä ostoskeskustulipalo vaati ainakin 64 kuolonuhria, joista yli 40 on lapsia. Sosiaalisessa mediassa leviävien huhujen ja silminnäkijöiden mukaan uhriluku on todellisuudessa moninkertainen, mutta siitä ei kerrota julkisuudessa. Sunnuntaina iltapäivällä syttyneen tulipalon karut yksityiskohdat ovat hiljalleen alkaneet paljastua. Törkeiden paloturvallisuusmääräysten rikkomisen lisäksi tutkinnassa on ilmennyt myös paikalle saapuneen pelastushenkilöstön piittaamattomuus sekä ammattitaidottomuus. Menehtyneiden omaiset ovat tehneet valituksen syyttäjänvirastoon pelastuslaitoksen toimista tulipalon sattuessa. Liian myöhäistä


Nokia vähentää yli 350 työpaikkaa Suomessa iltalehti 11:03 29.03

Nokian helmikuussa aloittamat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Teknologiayhtiö Nokia vähentää Suomessa yli 350 työntekijää. Nokian mukaan henkilöstön vähennystarve täsmentyi Suomessa 353 työpaikan vähennykseen. Näistä 283 työpaikkaa kohdistuu verkkoliiketoimintaan ja 70 Nokia Technologies -liiketoimintaan. Alun perin muutostoimien arvioitiin johtavan noin 350 työpaikan vähentämiseen verkkoliiketoiminnassa Suomessa.


Haminassa vaara ohi! Yli 300-asteista vaarallista kemikaalia vuoti valutusaltaaseen iltalehti 14:46 25.03

Haminassa on sattunut vaarallisten aineiden onnettomuus. Tilanne on ohi. Haminan keskustassa haitallisesta kemikaalista aiheutunut vaaratilanne on ohi. Ihmisiä pyydettiin aiemmin pysymään sisällä, sillä yli 300-asteista hengitykselle vaarallista kemikaalia pääsi vuotamaan hallitsettomasti valutusaltaaseen. - Vuodosta muodostui onnettomuuspaikan lähistölle näkyvä kaasupilvi, joka eteni tuulen mukana kohti koillista. Vuoto tapahtui laipan välistä, Pelastuslaitos sai vuodon hallintaan yhdessä käyttöhenkilöstön kanssa. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä ainetta päässyt vuotamaan ympäristöön, pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan.


Saaren työryhmä esittää: 5-vuotiaille maksuton varhaiskasvatus - alkaisi vuoteen 2022 mennessä iltalehti 17:45 21.03

Hartaasti odotettu professori Juho Saaren työryhmän raportti eriarvoistumisen pysäyttämiseksi julkaistiin keskiviikkona pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Saaren johtama työryhmä esittää muun muassa varhaiskasvatuksen aloittamista 5-vuotiaista alkaen. Työryhmän mukaan kyseesä olisi "parhaita investointeja yhteiskunnan eheyteen ja tasa-arvoon". - Tarvittavien resurssien ja kelpoisuuden omaavan henkilöstön riittävyyden varmistamiseksi on järkevää tehdä siirtyminen ajallisesti portaittain, työryhmä esittää.


Syke-sarjan osastonhoitajaksi palaava Lena Meriläinen nostaisi hoitoalan henkilöstön palkkoja: ”Ihmettelen sitä raadollisuutta” iltalehti 20:26 20.03

Nelonen kertoi tiistaina Syke-sarjan faneille ilouutisen: sarja saa jatkoa ja sitä tehdään useampi tuotantokausi. Meriläinen kertoi Iltalehdelle vuosi sitten, miten hänen suhtautumisensa hoitoalaan on muuttunut Syke-sarjan myötä. Sairaalamaailmaan sijoittuvan Syke-draamasarjan uusia jaksoja nähdään Ruutu-suoratoistopalvelussa ensi syksynä. Uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta myös uusia sairaanhoidon ammattilaisia.


käynnisti kaupungissa nuori ravitähti palaa – Ingebritsenin lapset

Uutiset