Nokia aloittaa jälleen yt-neuvottelut: yhteensä yli 400 voi saada potkut iltalehti 11:31 15.02

Yhteistoimintaneuvotteluiden arvioidaan johtavan yhteensä noin 425 työpaikan vähennykseen. Nokia aloittaa yt-neuvottelut, joista yhtiö on kertonut tiedotteessaan: Nokia on tänään kutsunut verkkoliiketoimintansa henkilöstön edustajat Suomessa 22.2.2018 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen.


Valmet Automotive palkkaa tuhat uutta työntekijää Uuteenkaupunkiin MTV 14:34 13.02

Uudenkaupungin autotehtaan omistava Valmet Automotive aikoo palkata tänä vuonna noin tuhat uutta työntekijää. Henkilöstön määrä kasvaa yhteensä noin viidelläsadalla, koska vaihtuvuus on suurta, yhtiöstä kerrotaan MTV uutisille.


Uusi laki velvoittaa hoitajia ottamaan influenssarokotteen - kätilön vastalause: ”Ihmiskoe, johon en halua osallistua” iltalehti 08:28 13.02

Lakia säädettäessä katsottiin, että pakolliselle rokotukselle on hyväksyttävät perusteet. Hoitohenkilöstön rokotevelvollisuuden poistamiseksi on sittemmin tehty kansalaisaloite. Kätilönä työskentelevän Heli Rämäkön puheenvuoro uudesta tartuntatautilaista on käynnistänyt vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Rämäkkö ottaa kantaa uuteen tartuntatautilakiin, joka käytännössä tarkoittaa hoitotyössä työskentelevien pakollista rokottautumista soveltuakseen tekemäänsä työhön.


YIT aloittaa yt-neuvottelut, satoja työpaikkoja vaarassa MTV 16:00 12.02

Rakennusyhtiö YIT-aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiö kertoi asiasta tänään tiedotteessaan. Henkilöstön vähentämistarve on korkeintaan 460 henkilöä.


Yhä useampi sairaanhoitaja ottaa influenssarokotuksen MTV 06:10 06.02

Sairaanhoitohenkilökunnasta yhä useampi rokotuttaa itsensä influenssaa vastaan. STT:n keräämät tiedot osoittavat, että sairaanhoitopiireissä henkilöstön rokotuskattavuus on noussut kauttaaltaan viime vuosina.


STT:n kysely: Yhä useampi sairaanhoitaja ottaa influenssarokotuksen iltasanomat 04:15 06.02

Henkilöstön rokotuskattavuus on noussut kauttaaltaan viime vuosien aikana.


Lastentarhanopettaja vihjailee lakolla Helsingin Sanomissa: En laittaisi lastani päiväkotiryhmääni MTV 08:43 05.02

Lastentarhanopettaja kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, että kasvatuksen laatu päiväkodeissa on kärsinyt henkilöstön vähyyden ja vaihtuvuuden sekä tilojen pienen koon takia. Hän itse ei laittaisi omaa lastaan päiväkotiryhmäänsä.


Lastentarhanopettaja Helsingin Sanomissa: En laittaisi lastani päiväkotiryhmääni MTV 08:43 05.02

Lastentarhanopettaja kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, että kasvatuksen laatu päiväkodeissa on kärsinyt henkilöstön vähyyden ja vaihtuvuuden sekä tilojen pienen koon takia. Hän itse ei laittaisi omaa lastaan päiväkotiryhmäänsä.


Lastensuojelun tilanne on vaikeutunut - mielenterveyspalvelut jäävät usein lapsilta kokonaan saamatta iltalehti 21:19 01.02

Lastensuojelun tilanne on vaikeutunut, arvioivat Kuntaliiton kyselyyn vastanneet lastensuojelun järjestäjäorganisaatiot. Palvelujen saatavuuden vaikeutuminen näkyy kyselyyn vastanneiden mukaan laajasti lasten tarvitsemissa palveluissa, erityisesti lasten mielenterveyspalveluissa. - Kyselyssä ilmenee myös huolta lastensuojelun voimavaroista ja henkilöstön riittävyydestä. Tilanne on heikentynyt suhteessa viisi vuotta sitten tehtyyn kyselyyn, arvioi Kuntaliiton erityisasiantuntija Aila Puustinen-Korhonen.


Aktiivimalliin tehty viime hetken lisäys yllätti Kelan - STT: sata työntekijää haussa: ”ei ehditty valmistautua” iltalehti 17:25 31.01

Aluksi Kela arvioi, että aktiivimalli aiheuttaa vain pienehkön lisätyövoiman tarpeen. Lakiesitykseen joulukuussa lisätty kohta muutti tilanteen. Työttömyyden keston lyhentämiseen tähtäävän aktiivimallin lakiesitykseen kirjattiin viime hetkellä lisäys, joka on aiheuttanut akuutin lisätyövoimatarpeen Kelaan. Aktiivimalli tuli voimaan vuoden 2018 alussa. Aktiivimallissa seurataan työttömyysetuuden saajan aktiivisuutta muun muassa palkansaajana ja yrittäjänä. Kelassa arvioitiin hallituksen esityksen perusteella, että aktiivimalli aiheuttaa Kelassa vain pienehkön lisähenkilöstön tarpeen.


Ikea-miljardööriä Iisalmen Olvin panimolla kierrättänyt Pia Hortling: ”Hän halusi olla yksi muista” ja söi henkilöstön ruokalassa iltalehti 19:45 28.01

Olvin Iisalmen yhteiskuntasuhde- ja hankintajohtaja muistaa sunnuntaina menehtyneen Ikean perustajan Ingvar Kampradin sydämellisenä ja tavanomaisena persoonana. Ikean perustaja, miljardööri Ingvar Kamprad vieraili marraskuussa 2007 Olvin panimolla Iisalmessa. Kamprad oli yksi Olvin suurimpia omistajia. Olvin Iisalmen panimon tuolloinen panimomestari, nykyinen yhteiskuntasuhde- ja hankintajohtaja Pia Hortling muistaa vierailun hyvin. Hän on hyvin surullinen Kampradin poismenosta.


Ikea-miljardööriä Iisalmen Olvin tehtaalla kierrättänyt Pia Hortling: ”Hän halusi olla yksi muista” ja söi henkilöstön ruokalassa iltalehti 19:15 28.01

Olvin Iisalmen yhteiskuntasuhde- ja hankintajohtaja muistaa sunnuntaina menehtyneen Ikean perustajan Ingvar Kampradin sydämellisenä ja tavanomaisena persoonana. Ikean perustaja, miljardööri Ingvar Kamprad vieraili marraskuussa 2007 Olvin panimolla Iisalmessa. Kamprad oli yksi Olvin suurimpia omistajia. Olvin Iisalmen tehtaan tuolloinen panimomestari, nykyinen yhteiskuntasuhde- ja hankintajohtaja Pia Hortling muistaa vierailun hyvin. Hän on hyvin surullinen Kampradin poismenosta.


Helsinkiläisen raitiovaunun kekseliäs teksti ihastutti maailmalla: ”Veikkaan varikon henkilöstön ideaksi” iltasanomat 07:27 24.01

Helsinkiläisen kulkuvälineen valotaulu muuttui hetkeksi kunnianosoitukseksi jääkiekkolegenda Eric Lindrosille.


Saab perustaa teknologiakeskuksen Tampereelle iltalehti 13:52 17.01

Saab palkkasi viime vuonna joukon insinöörejä ja investoi Tampereelle perustettuun tutkimuskeskukseen ja laboratorioon. Henkilöstön rekrytointi ja investoinnit jatkuvat vuonna 2018. Ruotsalainen puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saab laajentaa Suomessa perustamalla Tampereelle uuden Saab Teknologiakeskuksen - Saab Technology Centerin (STC). Saab aloitti STC:n toiminnan perustamalla elektroniseen sodankäyntiin keskittyvän yksikön. Yhtiön kertoo tiedotteessaan, että yksikkö osallistuu Saabin nykyisten hävittäjäkoneiden, kuten Gripen E/F:n ja AEW&C-ilmavalvontakoneen elektroniseen sodankäyntiin liittyvien järjestelmien sekä maasta käytettävien elektronisten tukitoimien ja elektronisen tiedustelun järjestelmien kehittämiseen.


Tehy pelkää ylilyöntejä terveydenhuoltohenkilöstön rokotussuojan lisäämisessä MTV 10:07 30.12

Maaliskuun alussa voimaan astuvan potilasturvallisuutta koskevan säädöksen tavoitteena on, että terveydenhoidon piirissä työskentelevän henkilökunnan rokotussuojaa parannetaan. Se suojaa myös potilaita.


Tehy pelkää ylilyöntejä terveysalan henkilöstön rokotussuojan lisäämisessä iltasanomat 05:25 30.12

"On uhkailtu jopa irtisanomisilla, jos ei ota rokotetta".


Uutiset