HS: Kaisa Mäkäräisellä oli yksi ehto uran jatkumiselle – "Jotain taikaa hänessä pitää olla"

MTV 12:08 29.03

Kaksi viikkoa sitten Kontiolahden maailmancupissa ampumahiihtouransa lopettanut Kaisa Mäkäräinen olisi halunnut ampumahiihtovalmentajan Siegfried Mazetin valmentajakseen, kertoo Helsingin Sanomat.


Veridoping elää ja voi hyvin – Kari-Pekka Kyröltä silmiä avaava kommentti tilanteesta

MTV 08:00 29.03

Lahden vuoden 2001 dopingskandaalissa ryvettynyt hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ei usko veritankkauksen olevan millään lailla testaajien näpeissä tänäkään päivänä.


Kari-Pekka Kyrön elämäntyö pyyhittiin pysyvästi pois – nyt hän toimii taas nimettömänä hiihtäjien taustalla: "Hiihtoliittoon ihan toimiva suhde"

MTV 05:55 27.03

Hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö on pian 20 vuoden ajan saanut kantaa harteillaan taakkaa osallisuudestaan Lahden MM-kisojen dopingskandaaliin. Nyt hänen suhteensa Hiihtoliittoon on jo lähes normalisoitunut, mutta asiantuntemuksessa hänellä olisi oman käsityksensä mukaan paljon nykyistä enemmän annettavaa.


Kari-Pekka Kyröltä kova ennustus Iivo Niskasesta: ”Kukaan suomalainen ei ole sitä pystynyt tekemään”

MTV 05:45 26.03

Hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö näkee Iivo Niskasen vapaan hiihtotavan menossa jopa paljon suurempaa potentiaalia kuin mitä tähänastiset tulokset ovat antaneet odottaa.


Suomen hiihtovalmentajalla koronatartunta – valmennettava: ”Olimme samassa lentokoneessa”

iltasanomat 06:09 19.03

Lauri Vuorinen matkusti häistä koronatartunnan saaneen Ville Oksasen kanssa Kanadaan.


Suomen pitäisi ottaa Ruotsista mallia ja tehdä sprintistä ajoväylä kansainväliselle huipulle – "Sprinttimaajoukkue myy paremmin kuin B-maajoukkue"

yle 08:15 03.02

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila ja hiihtovalmentaja Matias Strandvall ovat huolissaan Suomen sprinttihiihdon tasosta ja tulevaisuudesta.


Kärähtikö pitkän dopingpannan saanut valmentaja itse teossa? Kuvattiin hiihtostadionilla sauvat kädessään: ”Hän ei edes välitä”

iltalehti 08:39 02.01

Virolaislehden kuvat paljastavat, ettei Andrus Veerpalu juuri välitä neljän vuoden pannastaan. Viron hiihtolegenda Andrus Veerpalu, 48, sai marraskuussa 2019 neljän vuoden toimintakiellon. Hänen katsottiin johtajana osallistuneen Seefeldin MM-kisoissa paljastuneeseen dopingvyyhtiin, jossa myös valmennustiimiin kuuluva oma poika, Andreas Veerpalu kärähti. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja hiihtovalmentaja ei saa olla pannan aikana missään tekemisissä hiihtourheilun kanssa. Syynä ovat häneen kohdistuneet dopingepäilyt.


Venäjän hiihtovalmentaja suomii Wadan päätöstä sulkea maa arvokisoista – "Urheilijat eivät voi olla vastuussa siitä, mitä joku toinen ihminen on tehnyt"

yle 21:22 14.12

Markus Cramerin mielestä urheilijat ovat sijaiskärsijöitä Wadan päätöksessä.


Kerttu Niskasen kouluttamaton valmentajamies ilmoittaa itsevarmasti hoitavansa homman: ”Koulunkäyneitä hiihtovalmentajia on ihan riittävästi”

iltalehti 08:58 25.11

Juho Mikkonen on itseoppinut hiihtovalmentaja ja entinen sotilas. Hän putosi karvaasti maajoukkueesta toisena vuonna perättäin. Suomen tämän hetken toiseksi paras naishiihtäjä, jota valmentaa hänen kouluttamaton valmentajamies. Mies, joka ei kuulu Suomen maajoukkueeseen.


Dopingvyyhtiin sekaantunut virolaisvalmentaja sai tuomion – neuvoi kasvuhormonin käytössä ja tapasi veridopinglääkäriä Suomessa

iltalehti 11:11 17.11

Dopingvyyhtiin sotkeutunut hiihtovalmentaja Mati Alaver sai ehdollisen tuomion. Harjumaan maakunnan oikeus on antanut tuomionsa hiihtovalmentaja Mati Alaveria koskevassa jutussa. Asiasta kertoo err.ee-sivusto. Virolainen hiihtovalmentaja nousi otsikoihin Seefeldin MM-kisojen aikaan paljastuneen dopingvyyhdin yhteydessä. Alaverin epäiltiin olevan yksi veridopingringin keskushahmoja.


Seefeldin dopingvyyhtiin sekaantuneelle hiihtovalmentajalle vankeustuomio – tapasi kohulääkärin myös Suomessa

iltasanomat 21:37 16.11

Suomalaisillekin tutulle Mati Alaverille määrättiin ehdollinen vankeustuomio dopingiin liittyvistä toimista.


Virolainen hiihtovalmentaja Mati Alaver joutuu dopingsyytöksistä oikeuden eteen – siirsi omaisuuttaan tyttärensä nimiin tutkinnan alettua

iltasanomat 22:06 25.10

Dopingrikoksista syytetty virolainen hiihtovalmentaja Mati Alaver joutuu oikeuteen.


Hiihtovalmentaja Reijo Jylhä maanantaina kuolleen Mona-Liisa Nousiaisen sairaudesta: ”Viimeinen vuosi oli vaikea”

iltasanomat 12:01 30.07

Entinen maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen kuoli 36-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen.


Hot topics