Sama suku on viljellyt Kinnarin tilaa 350 vuotta - Teemu Kinnari on jo neljästoista isäntä iltalehti 11:50 18.02

Kinnarin tila Hollolassa on elänyt Suomen historian kohtalonhetket saman perheen viljelemänä jo 350 vuotta. Teemu ja Terhi Kinnari jatkavat tilaa, jonka Teemun esi-isä Sipi Eerikinpoika perusti vuonna 1667. Kinnarin tila syntyi vuonna 1667 Vesalan vainioille aikana, jolloin Suomi oli osa Ruotsia ja ABC-kirja vasta kirjoitettiin. Kun Ruotsin suurvalta-armeijan sotilas Sipi Eerikinpoika alkoi viljellä maata Hollolassa, ei Länsi-Suomessa sukunimiä vielä suosittu, vaan lapset nimettiin isiensä mukaan.


Rock-tähti katosi 23 vuotta sitten, jäljelle jäi vain hylätty auto – auttaako uusi johtolanka mysteerin selviämisessä? mtv 07:01 17.02

Manic Street Preachersin kitaristi ja sanoittaja Richey Edwards katosi helmikuussa 1995. Edwards julistettiin kuolleeksi vuonna 2008, mutta miehen kohtalo on edelleen yksi rock-historian suurista mysteereistä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Raumalla yli 4,5 maalia - ostetaan Peliitat-arpa iltalehti 11:10 16.02

Lukon ja JYPin kauden kaikissa kolmessa aikaisemmassa keskinäisessä kohtaamisessa on tehty yli 4,5 maalia. Perjantain vetovihje uskoo runsasmaalisuustrendin jatkuvan tänäänkin. Lukko ei ole tilastojen valossa ollut mitenkään erityisen runsasmaalinen joukkue, mutta silti senkin otteluista, sekä yhteensä että kotona, noin puolet on päättynyt yli 4,5 maalin tulokseen. Veto perustuukin tässä keskinäisen historian (pelien luonne) ohella JYPin tilastolliseen runsasmaalisuuteen. JYP on 4,5 maalin linjalla mitaten tämän kauden maalirikkain liigajoukkue. Sen kaikista otteluista 69 prosenttia (36/52) on päättynyt overiin, ja vieraspeleissäkin lukema on 65 prosenttia (17/26).


Olympiamitalistin kisa-aamu oli mennä täysin poskelleen: episodi wc-pöntöllä, pahin kilpakumppani pelasti väärästä bussista - ”Paras mahdollinen nöyryytys” iltalehti 19:47 15.02

Kanadalaiset taitoluistelijat Meagan Duhamel ja Eric Radford voittivat Pyeongchangissa pariluistelun olympiapronssia. Torstain vapaaohjelman jälkeen varmistunut pariluistelun pronssi täydensi Meagan Duhamelin ja Eric Radfordin olympiamitalikokoelman. Kaksikko oli neljä vuotta sitten Sotshissa voittamassa joukkueluistelun hopeaa, joka kirkastui aiemmin näissä kisoissa kultaiseksi. Pariluistelussa Duhamel ja Radford nousivat pronssille oltuaan lyhytohjelman jälkeen neljännellä sijalla. Vapaaohjelmassa kanadalaispari teki olympiahistorian ensimmäisen nelois-salchowin heittona.


Floridan joukkosurma on USA:n historian pahin lukioampuminen – republikaanipoliitikot: asekeskustelun aika on myöhemmin iltasanomat 11:18 15.02

Republikaanipoliitikoiden saama tuki asejärjestöiltä nostettiin taas esiin Yhdysvalloissa.


Pärmäkoski teki upeaa suomalaishistoriaa! – Tähän eivät pystyneet edes Kirvesniemi, Matikainen tai Kuitunen MTV 10:55 15.02

Krista Pärmäkosken 10 kilometrin vapaan hiihtokisan pronssimitalissa oli historian siipien äänekästä havinaa.


”Tätä ei tapahdu missään muualla”: Floridan kouluampuminen on USA:n 3. verisin ja yksi maan pahimmista joukkoampumisista iltalehti 08:48 15.02

Ainoastaan Virginia Techin ja Sandy Hookin kouluammuskeluissa kuoli enemmän ihmisiä. USA:ssa on tapahtunut tänä vuonna jo 18 kouluampumista ja 30 joukkoammuskelua. Floridan Parklandissa keskiviikkona tapahtuneessa kouluammuskelussa on vahvistettu kuolleen jo 17 ihmistä. Se on näin ollen yksi Yhdysvaltojen modernin historian vakavimmista joukkoammuskeluista ja aivan kouluammuskelujen terävimmässä kärjessä. USA:n toistaiseksi vakavin oppilaitoksessa tapahtunut ammuskelu oli Virginia Techin yliopistolla 2007 tapahtunut massamurha, jossa kuoli 32 ihmistä. Vuoden 2012 joulukuussa puolestaan Sandy Hookin ala-asteella Newtownissa 26 ihmistä sai surmansa. Jälkimmäistä on pidetty yhtenä maan järkyttävimmistä joukkomurhista, sillä uhreista 20 oli 6-7-vuotiaita pikkulapsia.


Hongkong kieltää vihdoin norsunluukaupan iltalehti 16:26 14.02

Norsunluuta on myyty Hongkongissa yli 150 vuotta. Hongkongissa takavarikoitiin viime vuonna 7,2 tonnia norsunluuta, mikä oli maan viranomaisten mukaan historian suurin takavarikko. Salametsästetyistä norsuista irti leikatut syöksyhampaat ovat kallista tavaraa, sillä yksi pauna eli noin 450 grammaa luuta maksaa jopa 1 500 dollaria. Norsunluun kauppa on ollut Hongkongissa todellisuudessa laitonta jo pitkään, mutta se on silti rehottanut. Keskiviikkona Hongkongin parlamentti päätti uudesta laista, joka tekee norsunluusta yksiselitteisesti laittoman tavaran.


Aravirta lataa: "Leijonilla kaikkien aikojen mahdollisuus olympiakultaan" MTV 07:25 14.02

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue tavoittelee Pyeongchangista historiansa ensimmäistä jääkiekon olympiakultaa.


Pitkään NHL:ssä pelannut suomalaisvahti olympiakokemuksistaan: "Se oli yksi Suomen historian parhaimmista joukkueista" MTV 17:46 13.02

Leijonat lähtee mitaliputkesta Etelä-Korean talviolympialaisiin, sillä edellisistä kolmista kisoista mukaan on tarttunut kotiin viemisiä. Niklas Bäckström oli mukana rivistössä, kun Leijonat otti Torinosta hopeaa ja Vancouverista pronssia.


Japanista haki turvapaikkaa 20 000 ihmistä - saarivaltio otti vastaan 20 iltalehti 16:10 13.02

Etnisestä yhtenäisyydestään ylpeä maa ottaa nihkeästi vastaan turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijoiden määrä nousi Japanissa viime vuonna peräti 80 prosentilla, ja hakijoita oli ennätykselliset 19 628 vuonna 2017. Siitä huolimatta saarivaltio otti vastaan ainoastaan 20 ihmistä, maan hallitus ilmoitti tiistaina. Maahanmuutto on Japanissa kiistelty asia. Monet japanilaiset ovat ylpeitä kulttuurisesta ja etnisestä yhtenäisyydestään ja karsastavat ulkomaalaisia. Historian aikana pitkään muusta maailmasta erillään ollut saarivaltio kärsii kuitenkin ikääntymisestä, ja sen työvoiman määrä pienenee.


Kommentti: Suomen sprinttikirous murtui – Ristomatti Hakolasta kypsyy vielä Kulta-Kläbon lyöjä iltasanomat 15:34 13.02

Suomalaisen maastohiihdon historian ensimmäisen olympiafinaali kertoo siitä, että valmennuksessa on nostettu pää pensaasta, kirjoittaa Marko Lempinen Pyeongchangista.


Teemu Selänteeltä vietiin ennätys - maineteko pysyy yhä suomalaisella iltalehti 15:20 13.02

Kiekkolegenda menetti yhden lukuisista ennätyksistään. Uskomattoman uransa keväällä 2014 päättänyt Teemu Selänne ei enää ole olympiahistorian vanhin maalintekijä jääkiekossa. Kunnia kuuluu nyt Riikka Välilälle. Selänne teki 2014 Sotshin olympialaisten pronssiottelussa USA:ta vastaan kaksi maalia. Selänne oli tuolloin 43 vuotta ja 234 päivää vanha.


USA:n olympiamitalisti kieltäytyi kutsusta Valkoiseen taloon: En usko, että olisin tervetullut MTV 11:21 13.02

Yhdysvaltain talviolympiahistorian ensimmäinen avoimesti homoseksuaali urheilija Adam Rippon on kertonut, ettei hän aio vierailla Valkoisessa talossa olympialaisten jälkeen.


Lupaus kuolevalle vaimolle: yksi olympiahistorian hienommista hetkistä sai alkunsa hirvittävästä tragediasta - ”Koko kroppani oli pettämässä, mutta käteni pysyivät suorina” iltalehti 08:35 13.02

Matthias Steinerin suoritus Pekingissä on yksi olympiahistorian hienommista hetkistä. Yksi asia määrittää parhaita urheilijoita. He kilpailevat lukemattomia kertoja, mutta hetkiä, jotka merkitsevät kaikkea ja voivat muuttaa koko elämän, on vain muutamia. Elämäsi aikana niitä saattaa tulla kaksi tai kolme, joskus yksi ainoa. Siihen on tartuttava. Matthias Steinerin vaimo kuoli heinäkuussa 2007. Hän menehtyi 22-vuotiaana.


Tuore raportti: Manchester Cityn miehistö on historian kallein jalkapallojoukkue iltasanomat 21:58 12.02

Manchester Cityn miehistö on todella hintava.


Osuma yliajalla toi jättipotin Lappeenrantaan - historian toiseksi suurin pitkävetovoitto hillittömällä kertoimella iltalehti 17:34 12.02

Sergio Agüeron neljän maalin ilta avitti Lappeenrannassa asuvan pitkävetopelurin elämänsä tiliin. Veikkauksen mukaan viikonloppuna jaettiin historian toiseksi suurin pitkävetovoitto 245 920 euroa lappeenrantalaiselle nettipelurille. Voittaja oli pelannut neljää kohdetta 13 euron ristiin pelatulla yhdistelmällä. Voittorivi maksoi siis yhden euron.


USA:n ensimmäiset avoimesti homot talviolympiaurheilijat tulittavat varapresidenttiä – "Hajoa tähän" MTV 06:12 12.02

Yhdysvaltain historian ensimmäiset avoimesti homot talviolympiaurheilijat Adam Rippon ja Gus Kenworthy julistavat rakkauttaan sosiaalisessa mediassa ja kannustavat ihmisiä avarakatseisuuteen. Taitoluistelija Rippon ja freestylehiihtäjä Kenworthy ovat ottaneet tulilinjalleen erityisesti Yhdysvaltain varapresidentin Mike Spencen.


Koskettava hetki: 22 vuotta sitten halvaantunut Jaroslav Otevrel palasi Porin Isomäen jäälle – katso video iltasanomat 19:16 09.02

Helmikuun 11. päivänä vuonna 1996 koettiin SM-liigahistorian järkyttävin tragedia, kun Porin Ässien tshekkihyökkääjä halvaantui.


Uutiset