Myrkkymunia myytiin ensi kerran Ranskassa jo huhtikuussa iltalehti 11:25 11.08

Satoja tuhansia hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty jo keväällä Ranskassa. Hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty jo huhtikuussa Ranskassa, kertoi maan maatalousministeriö perjantaina AFP:n mukaan. Ministeri Stephane Travert kertoi, että munia on myyty lähes 250 000 kappaletta, mutta riski kuluttajille on "hyvin pieni". Ensimmäinen erä hyönteismyrkkyä sisältäviä munia saapui Ranskaan Belgiasta huhtikuussa ja toinen erä Hollannista toukokuussa.


Myrkkymunia myyty tonnikaupalla myös Tanskassa iltalehti 21:11 10.08

Hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty myös Tanskassa. Viranomaisten mukaan munia on myyty 20  tonnia muun muassa pitopalvelujen käyttöön. Tanskalainen yhtiö on saanut kananmunat belgialaiselta toimittajalta, mutta alun perin ne ovat Hollannista lähtöisin.


Belgia pelkää myrkkymunia - myrkyn lähteestä ristiriitaisia tietoja iltalehti 21:28 07.08

Viime viikolla Hollannista alkanut myrkkymunaskandaali on laajentunut Belgiaan, Ranskaan ja Saksaan. Belgian viranomaiset selvittävät parhaillaan, mistä kielletty loistorjunta-aine lähtöisin ja kuinka sitä on päätynyt miljooniin kananmuniin. Löydetty myrkky, fiproniili, on loisten torjuntaan tarkoitettu aine, jota ei saa käyttää kanojen kasvatuksessa koska on vanhastaan tunnettu riski, että ainetta siirtyy myös ihmisravintona käytettyihin muniin. Flanders Today -lehden mukaan ensimmäiset saastuneet kanalat löydettiin Hollannista, mutta sen jälkeen terveysviranomaiset ovat löytäneet samaa ainetta myös Belgiasta, Ranskasta ja viimeksi Saksasta. Vaikka Belgian viranomaiset ovat vakuuttaneet, että toistaiseksi maasta löydetyt myrkkypitoisuudet ovat olleet alle turvarajojen, nyt halutaan pelata varman päälle. Brysseliläisten ruokamarkettien työntekijät alkoivatkin varmuuden vuoksi siivota myrkyllisiksi epäiltyjä kanamunapakkauksia hyllyistään sen jälkeen, kun Belgian maatalousministeri Denis Ducarme oli viikonloppuna kertonut hallituksen selvittävän juurta jaksain ja täysin läpinäkyvästi, kuinka fiproniiliä on päässyt saastuttamaan satoja belgialaisia kanaloita. Belgialaisviranomaiset ovat myöntäneet tienneensä myrkyllisistä kanamunista jo kesäkuussa, mutta löydettyjä pitoisuuksia pidettiin alkuun niin pieninä, ettei niistä olisi terveydellistä haittaa ja siksi tietoa myrkkyepäilyksistä ei annettu tuoreeltaan julkisuuteen. Toistaiseksi pieniä


Tulli: Hollannista on tuotu kananmuna­valmisteita Suomeen – Eviran mukaan terveysvaaraa ei luultavasti ole hs 19:35 07.08


Suomeen ei ole tuotu myrkkymunia Hollannista – Keski-Euroopassa miljoonia munia on vedetty myynnistä hs 20:37 04.08


Kesko: Hollannista tulee yksitoista Keskon tuotetta, jotka sisältävät kananmunaa - Euroopassa vedetään miljoonia munia markkinoilta iltalehti 15:01 04.08

Keskon mukaan Hollannista tulee yksitoista Keskon omaa merkkituotetta, jotka sisältävät kananmunaa. Kaikki ovat keksejä. Kananmunan osuus niissä on alle 0,5 prosenttia. Lisää aiheesta pian.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Osijek puolustaa 1-0-voittoaan tiukasti iltalehti 13:40 03.08

Kroatialainen NK Osijek pelaa tänään seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella kotifaniensa edessä. Vastaan asettuu PSV Eindhoven Hollannista. Viime viikolla Osijek haki yllättävän 1-0-vierasvoiton Eindhovenista, kun Borna Barisic upotti rangaistuspotkun 57. minuutilla. Jättiläismäisenä altavastaajana otteluun lähtenyt Osijek puolusti Hollannissa tiukasti ja lukuisista yrityksistä huolimatta PSV sai koko ottelun aikana vain kaksi laukausta Osijekin maalia kohti.


Hollannin ihmenainen jyrähti dopingista: "1980-luvulla tehtiin 12-13 mahdotonta ME-tulosta" iltalehti 22:38 08.06

Pikajuoksija Dafne Schippers aikoo rikkoa ilman aineita Florence Griffith-Joynerin 200 metrin ikuisena pidetyn ennätyksen. Pikajuoksun hiomattomin timantti ei tule Karibialta tai Pohjois-Amerikasta, vaan Hollannista. Alankomaiden suosituimmaksi persoonaksikin valittu Dafne Schippers saattaa hyvinkin olla yleisurheilun seuraava ykköstähti: Usain Boltin ja Jelena Isinbajevan seuraaja.


Timo Soini tylyttää Taloustutkimuksen päällikköä: "Ei populismi mihinkään katoa" iltalehti 18:20 17.05

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini älähtää Taloustutkimuksen päällikön Juho Rahkosen Helsingin Sanomien pääkirjoituksen väitteeseen siitä, että populismi kuihtuu vähitellen. Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen kirjoitti tänään keskiviikkona, että populismi kuihtuu vähitellen. Rahkosen mukaan suurin tekijä taustalla on talouskasvun piristyminen. Hänen tulkintansa mukaan vaalitulokset Ranskasta, Hollannista ja Suomesta viestittävät siitä, että kansallismielisillä populistipuolueilla ei ole tarpeeksi kannatuspohjaa hallitsevaan asemaan pääsemiseksi.


17-vuotias "huumeparoni" pyöritti laajaa bisnestä isänsä autotallissa - rahaa tuli ja mieli koheni iltalehti 06:00 17.05

17-vuotias helsinkiläisnuorukainen pyöritti isoa amfetamiini- ja pilleribisnestä isänsä autotallissa. Motiivina oli helppo raha ja onnistumisen tunne. Käry kävi viime vuoden syyskuussa, kun tulli takavarikoi Helsinki-Vantaan lentokentältä Hollannista tulleen lähetyksen, josta löytyi vajaat kolme kiloa amfetamiinia. Jauhe oli kätketty ison lasivaasin sisään valettuun kynttilään. Lähetyksen vastaanottajaksi oli merkitty Helsingissä asuva henkilö.


Uutiset