Syyria saattaa valmistella kemiallista hyökkäystä - Yhdysvallat ja Ranska mahdollisesti vastatoimiin iltalehti 20:51 27.06

Yhdysvallat ja Ranska voivat ryhtyä yhdessä vastatoimiin, jos Syyriassa tehdään kemiallinen isku. Ranskan presidentinkanslian mukaan presidentit Emmanuel Macron ja Donald Trump keskustelivat puhelimitse tiistaina. Valkoinen talo uskoo, että Syyrian hallinto saattaa valmistella kemiallista hyökkäystä. Tiedon kerrottiin perustuvan havaintoihin Shayratin lentokentältä, josta Syyrian epäillään tehneen kemiallisen hyökkäyksen huhtikuussa. Valkoinen talo varoitti, että hinta kemiallisesta hyökkäyksestä olisi kova. Venäjä ilmaisi Yhdysvalloille vastalauseensa.


Kansainvälinen yritys kyberhyökkäyksen kohteena Norjassa - samankaltainen isku eilen Tanskassa iltalehti 18:17 27.06

Kansainvälinen yritys on joutunut kiristäjävirusohjelman kynsiin. Norjassa on käynnissä kyberhyökkäys. Hyökkäyksen kohteena on nimetön "kansainvälinen yritys", kertoo Reuters. Kiristäjävirusohjelma muuntaa sähköpostin ja tietokoneen sisällön koodeiksi. Reutersin mukaan ohjelmasta pääsee eroon ainoastaan maksamalla.


Kyberhyökkäys pankkeja ja yrityksiä vastaan Ukrainassa - turvatoimia tiukennettu iltalehti 17:17 27.06

Useita ukrainalaisia pankkeja ja yhtiöitä on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi, kertoo uutistoimisto Reuters . Keskuspankin mukaan taustalla on tuntematon virus, mutta pankki ei kerro tarkemmin hyökkäyksen kohteista. Pankeilla on vaikeuksia suoriutua pankkiasioiden hoitamisesta. Keskuspankin mukaan turvallisuustoimia on tiukennettu ja mahdolliset tulevat hyökkäykset pystytään estämään.


Venäjän valtion öljyjättiin kyberhyökättiin iltasanomat 16:19 27.06

Venäläinen öljyjätti Rosneft kertoo joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi.


Venäjän valtion öljyjättiin kyberhyökättiin iltasanomat 16:19 27.06

Venäläinen öljyjätti Rosneft kertoo joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi.


Britti­parlamenttiin kohdistuneen kyberhyökkäyksen tutkinta käy kuumana – osa viranomaisista vihjaa syyllisen olevan valtiollinen taho hs 11:00 26.06


Brittiparlamentti joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi hs 00:54 25.06


Britannian parlamenttiin tehty kyberhyökkäys iltalehti 22:02 24.06

Britanniassa parlamenttiin on tehty kyberhyökkäys, kertovat muun muassa BBC ja Telegraph -lehti. Britanniassa parlamentti on keskeyttänyt pääsyn sähköposteihin parlamenttitalon ulkopuolelta. Tähän päädyttiin parlamenttiin tehdyn kyberhyökkäyksen jälkeen. Parlamentin virkailijat ovat kuvanneet parlamentin jäsenille hyökkäyksen olevan jatkuvaa ja määrätietoista, kertoi Daily Telegraph. - Aikaisemmin tänä aamuna (lauantaina) huomasimme poikkeuksellista toimintaa sekä todisteita kyberhyökkäyksen yrityksestä tietokoneverkkoomme, virkailijoiden tiedotteessa sanottiin.


Veikkausliiga: Lahdessa ruutitynnnyrit läpimärkiä iltasanomat 13:01 23.06

Kahden heikon hyökkäyksen kohdatessa FC Lahti nousee HIFK:n isäntänä pelikelpoiseksi.


FBI tutkii lentoaseman poliisipuukotusta terroritekona Michiganissa – epäilty ”vihasi Yhdysvaltoja” iltasanomat 10:59 22.06

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii Bishopin lentoasemalla Michiganissa eilen tapahtunutta poliisin puukotusta terroritekona. Epäilty otettiin kiinni hyökkäyksen jälkeen ja vietiin kuulusteluihin.


Thaimaan kuningasta kohti ammuttiin ilmapistoolilla Saksassa iltalehti 21:15 21.06

Kuningas Vajiralongkorn ei loukkaantunut hyökkäyksessä. Thaimaan tuore kuningas Maha Vajiralongkorn joutui Saksassa pyöräillessään ilmapistoolihyökkäyksen kohteeksi. Kuningas oli pyöräretkellä Erdingin kaupungissa, kun häntä ammuttiin pimeässä. Ampujia olivat teinipojat.


Poliisia puukotettiin kaulaan lentokentällä USA:ssa - Silminnäkijät: Hyökkääjä huusi "Allahu Akbar" iltalehti 20:52 21.06

Rikosta tutkitaan mahdollisena terrorihyökkäyksenä. Yhdysvalloissa Michiganissa Bishopin lentokentällä on tapahtunut keskiviikkona mahdollinen terrorihyökkäys. Mies puukotti lentokentällä työskennellyttä poliisia kaulaan ja huusi amerikkalaismedian haastattelemien silminnäkijöiden mukaan "Allahu Akbar" eli "Jumala on suuri".


Brysselin päärautatieasemalla räjähti - terroristiepäilty ammuttu iltalehti 01:22 21.06

Belgian junaliikenne on keskeytetty Brysselin päärautatieasemalla tapahtuneen terrorihyökkäyksen takia. Räjähdys tapahtui noin iltakymmeneltä Suomen aikaa. Belgian syyttäjänviraston tiedottajan mukaan Brysselin päärautatieaseman räjähdystä pidetään terroritekona. Tiedottaja kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa Brysselissä.


Uutiset