Myrkkymunia myytiin ensi kerran Ranskassa jo huhtikuussa iltalehti 11:25 11.08

Satoja tuhansia hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty jo keväällä Ranskassa. Hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty jo huhtikuussa Ranskassa, kertoi maan maatalousministeriö perjantaina AFP:n mukaan. Ministeri Stephane Travert kertoi, että munia on myyty lähes 250 000 kappaletta, mutta riski kuluttajille on "hyvin pieni". Ensimmäinen erä hyönteismyrkkyä sisältäviä munia saapui Ranskaan Belgiasta huhtikuussa ja toinen erä Hollannista toukokuussa.


Myrkkymunia myyty tonnikaupalla myös Tanskassa iltalehti 21:11 10.08

Hyönteismyrkkyä sisältäviä kananmunia on myyty myös Tanskassa. Viranomaisten mukaan munia on myyty 20  tonnia muun muassa pitopalvelujen käyttöön. Tanskalainen yhtiö on saanut kananmunat belgialaiselta toimittajalta, mutta alun perin ne ovat Hollannista lähtöisin.


Hollannissa kaksi pidätetty myrkkymunia koskevassa tutkinnassa iltasanomat 16:55 10.08

Britanniassa puolestaan paljastui, että maahan oli viety noin 700 000 munaa hollantilaistiloilta, joiden munien epäillään sisältäneen hyönteismyrkkyä.


Miljoonia kananmunia vedetty markkinoilta Euroopassa - pelätään sisältävän vaarallista hyönteismyrkkyä iltalehti 15:00 04.08

Hollantilaisia kananmunia on vedetty myynnistä ainakin Saksassa ja Belgiassa. Tapauksesta on aloitettu rikostutkinta. Miljoonia hollantilaisia kananmunia on vedetty markkinoilta Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa. Kananmuniin pelätään päätyneen ihmisille myrkyllistä hyönteismyrkkyä. Saastuneista kananmunista löytyi testeissä suuri määrä fiproniili-nimistä hyönteismyrkkyä, jota käytetään eläintenhoidossa kirppujen, täiden ja punkkien poistoon. Myrkkyä ei saa käyttää ihmisten ruuaksi päätyviin eläimiin.


Miljoonia kananmunia vedettiin pois markkinoilta Euroopassa – sisältävät vaarallista hyönteismyrkkyä iltasanomat 07:32 04.08

Syyttäjät epäilevät, että fiproniilia on sekoitettu laillisiin myrkkyihin ja myyty eteenpäin tehokkaampana tuotteena.


Uutiset