Miestä pahoinpideltiin metalliputkella Oulussa – poliisi etsii lyöjää iltasanomat 07:03 23.10

Oulun poliisin partio sai sunnuntai-iltana noin kello 22:n aikaan tehtävän Oulun Puusepänkadulle.


Maria ompelee häämekoista enkelipukuja kuolleille vauvoille - menetti oman esikoistyttärensä reilut kymmenen vuotta sitten iltalehti 07:01 23.10

Yhdestä hääpuvusta saa tehtyä jopa kaksikymmentä pientä mekkoa. Haukiputaalaisen Maria Perätalon esikoinen menehtyi kohtuun ennen syntymäänsä. Nyt Maria ompelee vapaaehtoistyönä menehtyneille vauvoille enkelipukuja vanhoista hääpuvuista. Idean enkelipukujen valmistukseen Maria sai reilu vuosi sitten, kun hän huomasi lehtijutun Michelle Matthewsta, joka oli aloittanut Yhdysvalloissa enkelipukujen ompelemisen ja organisoinut siellä toimintaa useiden ompelijoiden kanssa.


Ex-ministeri opastaa Eurojackpot-voittajaa: ”Älä hanki heti Ferraria” iltasanomat 07:00 23.10

Kerimäellä pitkään vaikuttanut pankinjohtaja Matti Louekoski (sd) neuvoo entisen valtiovarainministerin kokemuksella tuoretta multimiljonääriä.


Isäpuoli ja äiti pahoinpitelivät 8-vuotiaan lapsen hengiltä Yhdysvalloissa – järkyttäviä vammoja päästä varpaisiin iltasanomat 06:58 23.10

Daily Mail kertoo Kaliforniassa asuneen Gabriel Fernandezin hirvittävästä kohtalosta.


Päivän ravivihje: Toto4, Kuopio 23.10. iltalehti 06:54 23.10

Kuopion Sorsasalon maanantairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan avauskohteen Hello Garfieldin varaan. Yhdeksänvuotias ruuna palasi viimeksi yli puolen vuoden tauolta hirmuvireessä. Olli Innasen ajokki juoksi johtaneen Hot Beerin rinnalla ja hyvästeli lopussa muut 13-vauhtisella kirillään. Nappisarjassa kilpailevaa ruunaa ei haitanne edes takarivin lähtöpaikka. Toto4-vihjerivi:


Max Verstappenin kohurangaistus nosti Kimi Räikkösen palkintopallille, Niki Lauda raivostui: "Surkein päätös ikinä" iltalehti 06:39 23.10

Yhdysvaltain F1-osakilpailun kohauttavin tilanne nähtiin kisan viimeisellä kierroksella. Kolmantena ajanut Kimi Räikkönen joutui taipumaan Max Verstappenin ahdistelun edessä. Hollantilaisnuorukainen kuittasi ohi ja ylitti maalilinjan kolmantena. Tuomaristo kuitenkin katsoi Verstappenin oikaisseen sääntöjenvastaisesti ohituksen yhteydessä ja lätkäisi hollantilaiselle viiden sekunnin aikasakon. Rangaistuksen turvin suomalainen nousi lopputuloksissa jälleen kolmanneksi. Räväkkäpuheisena tunnetulla F1-legendalla Niki Laudalla oli mielipide myös tästä kohutilanteesta - eikä se ole suomalaisittain miellyttävää lukemistoa.


Yhdysvaltain tukemat SDF-joukot valtasivat Syyrian suurimman öljykentän Isisiltä iltalehti 06:30 23.10

Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien muodostamat SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän sunnuntaina. Yhdysvaltain armeijan ja SDF:n edustajat kertovat asiasta Washington Postille. Joukot valtasivat öljykentän vain kaksi päivää sen jälkeen, kun SDF virallisesti ilmoitti vallanneensa Raqqan kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä. Isis oli pitänyt Raqqaa pääkaupunkinaan Syyriassa.


MT: Kansa jakautuu melko tasan liha- ja kasvisruoan suosijoihin - moni lisännyt kasvisten syömistä iltalehti 06:16 23.10

Joka toinen mies sanoo olevansa valmis kokeilemaan hyönteisistä valmistettua ruokaa Suomalaiset jakautuvat melko tasan liha- ja kasvisruokaa suosiviin, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä. Lihan suosijat perustelivat valintaansa sillä, että liha täyttää vatsan parhaiten ja on hyvä valkuaisen lähde. Kasvisruokaa suosivat vetosivat ympäristösyihin ja terveellisyyteen. Suositukset kasvisten lisäämisestä on kuultu, sillä kyselyyn vastanneista useampi kuin joka kolmas arvioi lisänneensä kasvisten syömistä vuoden aikana. Lisäksi kolmannes vastaajista ilmoitti vähentäneensä lihan syöntiä, joskin kokonaiskulutuksesta kertovat tilastot eivät tue kerrottua. Suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin noin 80 kiloa lihaa.


Ruotsin entinen jalkapallopomo vihjaa peniskuvakohun aloittaneen futislegendan valehdelleen: ”Tunnen pelaajat niin hyvin” iltalehti 06:11 23.10

Entisen huippupelaajan ja Ruotsin jalkapalloliiton työntekijän Gunilla Axenin lauantaiset paljastukset ovat poikineet länsinaapurissa monenlaisia reaktioita. Axen kertoi tulleensa seksuaalisesti ahdistelluksi niinä vuosina, kun hän oli liiton palveluksessa. Axen kertoi saaneensa viime vuosikymmenen puolivälissä kolmelta Ruotsin maajoukkuejalkapalloilijalta kuvia näiden sukupuolielimistä.


Video paljastaa, mitä Patrik Laine höpöttelee jäällä – ”Se oli muffinssi!” iltasanomat 06:11 23.10

Suomalaistähti harjoitteli mikitettynä Winnipeg Jetsin harjoituksissa.


Ex-suurlähettiläs Hannu Himanen kertoo Venäjän häirinnästä – matkalaukkukin murrettiin iltasanomat 06:03 23.10

Suomen entisen Moskovan-lähettilään Hannu Himasen mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu halusi selvästikin tehdä tiettäväksi oman valvontansa.


Amerikkalaisasiantuntija: Joukkojensiirtoja nopeutettava Euroopassa - "Venäjä liikkuu nopeasti" iltalehti 06:01 23.10

Sotilasasiantuntijan mukaan Venäjän joukot liikkuvat ja reagoivat huomattavasti ketterämmin kuin Naton ja EU-maiden joukot. Ulkopoliittisen instituutin vieraileva vanhempi tutkija Leo Michel pitää haasteellisena etenkin Nato-joukkojen siirtämistä maasta toiseen Euroopassa. Michelin mukaan Venäjän joukot liikkuvat ja reagoivat muuttuviin tilanteisiin nopeasti, mutta länsieurooppalaiset ja Naton joukot eivät samaan suoritukseen kykene.


Mikä on Viktor Anin laji? iltalehti 05:54 23.10

Iltalehden perinteinen urheiluvisa myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuka kovana tunnettu pelaaja teki HIFK:lle mestaruuden ratkaisseen maalin Ässien verkkoon keväällä 1980? 2) Viktor An on kuusinkertainen olympiavoittaja 2000-luvulta. Mikä on hänen lajinsa?


Yhdysvalloissa vanki kärsi 91 tuntia kestäneestä erektiosta - vaatii vankilalta miljoonakorvauksia iltalehti 05:48 23.10

Yhdysvalloissa Oklahoman osavaltiossa 32-vuotias vanki on nostanut kanteen vankilaa ja sen johtoa vastaan hoitamatta jääneen pitkittyneen erektion vuoksi. The Independent -lehden mukaan 32-vuotias Dustin Lance syyttää vankilaa hänen kansalaisoikeuksiensa polkemisesta, koska hän ei saanut tarvitsemaansa hoitoa kivuliaaseen vaivaansa. Miehen mukaan vankilan työntekijöiden laiminlyönnin vuoksi hänellä oli 91 tuntia kestänyt erektio, mikä aiheutti hänelle pysyvän vamman.


Espanja haluaa viedä Katalonialta väliaikaisesti autonomian - näin asiat etenevät tällä viikolla iltalehti 05:32 23.10

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ilmoitti lauantaina aikeistaan Katalonian itsenäistymispyrkimysten lopettamiseksi. Rajoy antoi lauantaina Espanjan hallituksen esityksen Katalonian itsehallinnon rajoittamisesta. Hallitus haluaa erottaa Katalonian aluehallinnon johtajan Carles Puigdemontin, ottaa Katalonian ministeriöt toistaiseksi valvontaansa ja järjestää uudet vaalit.


Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit iltasanomat 05:30 23.10


Vancouver selvään voittoon Detroitista NHL:ssä – Baertschi iski kaksi maalia iltasanomat 05:18 23.10

Markus Granlund sai voitto-ottelussa peliaikaa vajaat 16 minuuttia.


Björn Wahlroos tahtoo myllätä perustuslain: käsittelyn pitäisi muistuttaa oikeudenkäyntiä iltasanomat 05:00 23.10

Talousvaikuttaja muuttaisi myös vaalijärjestelmää voittajia suosivaksi.


Björn Wahlroosilta yllättävä ulostulo: Presidentin valtaoikeuksien vahvistamista syytä vakavasti harkita iltalehti 05:00 23.10

Talousvaikuttaja muuttaisi myös vaalijärjestelmää voittajia suosivaksi. Talousvaikuttaja Björn Wahlroosin mielestä perustuslakivaliokunnan työskentelytapaa tulisi kehittää muodollisemmaksi ja enemmän oikeudenkäyntiä muistuttavaksi. Wahlroosin mielestä valiokunnalle pitäisi ainakin merkittävimmissä asioissa esittää kaksi kilpailevaa kantaa, joiden tueksi esitetyt argumentit olisivat julkisia. Hän esittää tuoreessa Hiljainen vallankumous -pamfletissaan myös, että perustuslakivaliokunnan omaa valmistelua tulisi vahvistaa siten, että se olisi vähemmän riippuvainen ulkopuolisten asiantuntijoiden käytöstä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on viime vuosina ollut näkyvästi esillä muun muassa sote-uudistuksen yhteydessä, kun uudistuksen eteneminen on tyssännyt useampaan otteeseen perustuslakikysymyksiin.


Trump lupasi John F. Kennedyn salamurhapaperit julkisiksi: tällaisista asiakirjoista on kyse iltasanomat 04:56 23.10

ABC Newsin haastattelema asiantuntija aikoo etsiä asiakirjoista ”kriittisiä yksityiskohtia”.


Uutiset