Tuntuuko maaliskuu kylmältä? Ei ihme: maaliskuusta on tulossa jopa vuosituhannen kylmin iltalehti 19:05 18.03

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuluva maaliskuu on ollut kolme-neljä astetta tavanomaista kylmempi. Tämä maaliskuu on ehdolla jopa 2000-luvun kylmimmäksi maaliskuuksi, Ilmatieteen laitos kertoi Twitter-tilillään sunnuntaina. Mikäli yllä oleva tviitti ei näy, voit katsoa sen .


Nyt on käsillä vuosituhannen kylmin maaliskuu iltasanomat 14:51 18.03

Kuluva maaliskuu on ehdolla vuosituhannen tähän asti kylmimmäksi, tviittaa Ilmatieteen laitos.


Maaliskuu ehdolla 2000-luvun kylmimmäksi – leuto tuuli vie pakkaselta terää suuressa osassa maata MTV 14:28 18.03

Kuluva maaliskuu on ehdolla vuosituhannen tähän asti kylmimmäksi, tviittaa Ilmatieteen laitos. Vielä on auki, jääkö päättyvän kuukauden keskilämpötila alhaisemmaksi kuin vuosien 2006 ja 2013 kylminä maaliskuina.


Nyt lämmintä päälle: kylmä pohjoistuuli voimistuu - ajokeli paikoin huono iltalehti 07:36 14.03

Forecan sääennusteen mukaan tänään on koko maahan luvassa pakkasta. Lumisateita esiintyy idässä ja maan keskivaiheilla. Ilmatieteen laitos varoittaa tiellä liikkujia huonosta ajokelistä Lapin eteläosissa, maan keskiosissa sekä Itä-Suomessa.


Nyt lämmintä päälle - kylmä pohjoistuuli voimistuu iltalehti 06:51 14.03

Forecan sääennusteen mukaan tänään on koko maahan luvassa pakkasta. Lumisateita esiintyy idässä ja maan keskivaiheilla. Ilmatieteen laitos varoittaa tiellä liikkujia huonosta ajokelistä Lapin eteläosissa, maan keskiosissa sekä Itä-Suomessa.


Geomagneettinen myrsky iskee maahan keskiviikkona - revontulien todennäköisyys kasvaa etelässäkin iltalehti 21:29 13.03

Selkenevä ja pakastuva sää luo olosuhteet valoilmiöiden tarkkailuun Ilmatieteen laitoksen avaruussääennusteen mukaan revontulien todennäköisyys kasvaa keskiviikosta alkaen. Auringon uloimmassa kaasukehässä eli koronassa on aukko, jossa Auringon magneettikenttä ei pidättele aurinkotuulen lähtöä, kertoo Ilmatieteen laitos.


Varoitus: Ajokeli vaarallinen aamulla – jalankulkijoidenkin syytä olla varuillaan MTV 19:05 13.03

Ajokeli on erittäin huono vielä aamulla Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa, varoittaa Ilmatieteen laitos.


Jää murtuu ja aaltoilee pilkkijöiden alla Suomenlahdella hurjalla videolla – asiantuntija pitää ilmiötä loogisena: "Mikäli se ei pysty taipumaan, se murtuu" MTV 15:29 13.03

Pilkkijät säikähtävät, kun paksu jää yhtäkkiä murtuu suuriksi jäälautoiksi aallon voimasta. Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntijan mukaan kyseessä on hyvin tavanomainen ilmiö.


Ajokeli on nyt erittäin huono: ”Kaikki tiet, joilla on polannetta, ovat aivan peilijäällä” iltasanomat 08:53 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto.


Ajokeli on nyt erittäin huono – useita onnettomuuksia eri puolilla Suomea: ”Kaikki tiet, joilla on polannetta, ovat aivan peilijäällä” iltasanomat 08:53 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto.


Ajokeli on tänään vaarallinen – myös jalankulkijoita varoitetaan iltasanomat 07:35 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto.


Kelivaroitus autoilijoille: Lumisateet haittaavat liikennettä tiistaina iltalehti 07:05 13.03

Ilmatieteen laitoksen mukaan ongelmia aiheuttavat myös jäätävät sateet. Tiistaina aamulla tienpinnat ovat yön jäljiltä monin paikoin jäässä, mikä tekee ajokelin erittäin huonoksi. Myös lumisateet ja jäätävät sateet aiheuttavat ongelmia. Kelivaroitus on voimassa monin paikoin. - Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa on tiistaina voimassa kelivaroitus. Lumisateet haittaavat liikennettä. Keski-Suomessa sataa paljon lunta, vähintään 10 senttiä. Myös jäätävä sade tekee tienpinnat liukkaiksi, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jesse Heikkilä kertoo Iltalehdelle.


Ajokeli on tänään vaarallinen maan keskiosassa – myös jalankulkijoita varoitetaan MTV 05:51 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Tiesää on vaarallinen jäätävän tihkusateen ja lumipyryn takia Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.


Ajokeli on huono tai erittäin huono lähes koko maassa – parempaa ei ole luvassa huomennakaan MTV 18:05 12.03

Ajokeli on huono tai erittäin huono lähes koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Ajokeli on erittäin huono jäätävän vesisateen ja lumipyryn vuoksi Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan onnettomuusriski alueilla on huomattava.


Pohjoisen pallonpuoliskon talvi ollut runsasluminen MTV 11:41 12.03

Pohjoisen pallonpuoliskon talvi on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen runsasluminen. Lumen suuri määrä käy ilmi Ilmatieteen laitoksen uudesta Arktis nyt -palvelusta.


Ilmatieteen laitos: Sään ääri-ilmiöt tulevat lisääntymään - ”Se mikä tapahtuu arktisilla alueilla, ei jää vain arktisille alueille” iltalehti 11:24 12.03

Pohjoisen pallonpuoliskon talvi on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen runsasluminen, kertoo Ilmatieteen laitos. Pohjoisella pallonpuoliskolla kausittaisen lumipeitteen maksimi osuu maaliskuulle, mutta tämä vuosi on ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan poikkeuksellisen runsasluminen pohjoisella pallonpuoliskolla. - Vaihtelu eri vuosien välillä on ollut kohtalaisen suurta, ja varsinkin viime vuosina erot talvien välillä ovat olleet erittäin suuria, Ilmatieteen laitoksen ryhmäpäällikkö Kari Luojus toteaa tiedotteessa.


Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä tänään – onnettomuusriski on suuri iltasanomat 08:38 12.03

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä maanantaina suuressa osassa maata.


Säävideo näyttää, miten lumipyry vyöryy tänään Suomeen - ajokelivaroitus taas melkein joka kolkkaan iltalehti 07:00 12.03

Maanantaina illalla lumisateet tekevät ajokelistä huonon etenkin Keski-Suomessa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Maanantaina aamulla on poutaa lähes koko maassa, mutta illalla ajokeli muuttuu erittäin huonoksi Keski-Suomessa. - Maan keskiosassa on maanantaina illalla voimassa kelivaroitus. Lunta tulee jopa noin 10 senttiä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila kertoo Iltalehdelle.


Kelivaroitus autoilijoille maanantai-iltaan: Keski-Suomessa lumisade haittaa liikennettä iltalehti 05:41 12.03

Maanantaina illalla lumisateet tekevät ajokelistä erittäin huonon Keski-Suomessa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Maanantaina aamulla on poutaa lähes koko maassa, mutta illalla ajokeli muuttuu erittäin huonoksi Keski-Suomessa. - Maan keskiosassa on maanantaina illalla voimassa kelivaroitus. Lunta tulee jopa noin 10 senttiä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila kertoo Iltalehdelle.


Tarkkana liikenteessä! Viikko alkaa vaarallisessa ajokelissä suuressa osassa maata MTV 22:39 11.03

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä maanantaina suuressa osassa maata. Varoitus on annettu yhdeksään maakuntaan Satakunnasta ja Pohjanmaalta Pohjois-Karjalaan asti.


Uutiset