Nasa julkaisi näyttävän kuvan galaksien törmäyksestä - tähtitieteilijä muistuttaa, että Linnunrataa vartoo sama kohtalo iltalehti 20:28 20.01

- Ne törmäilevät jatkuvasti toisiinsa ja syövät toisiaan, tähtitieteilijä kertoo rengasgalakseista Iltalehdelle. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa julkaisi Hubble-avaruusteleskoopin ottaman kuvan galaktisesta yhteentörmäyksestä perjantaina. Kuvassa pienempi galaksi syöksyy kärrynpyörägalaksin läpi. Nasan tuoreesta julkaisusta uutisoi Suomessa ensin Savon Sanomat. Iltalehden tavoittama tähtitieteen dosentti Heikki Oja kuitenkin toteaa heti alkuun, ettei näyttävä kuva ole varsinainen uutinen.


Remu Aaltosen viimeinen keikka alkoi vauhdikkaasti - kitarasoolo ja ilotulitus! iltalehti 20:26 20.01

Remu Aaltosen Last Call -keikka on alkanut Helsingin Jäähallissa. Remu Aaltonen kehotti jo aiemmin Iltalehden haastattelussa ihmisiä varautumaan jäähyväiskeikalle tietyin varustein. - Ottakaa kypärä mukaan, Aaltonen kehotti ennen jäähyväiskeikkaansa.


Niinistö kummastelee aktiivimallin vastustajien vaatimuksia: ”Ihmiset aivan aidosti sanovat, että miksei presidentti kumonnut sitä” iltalehti 20:09 20.01

- Syntyy väärä mielikuva, jos annetaan ymmärtää, että presidentti hajottaa hallituksia ja eduskunnan ja muuttelee lakeja, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi Iltalehden haastattelussa. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto linjasi äskettäin Twitterissä, että hän olisi pyytänyt juridisia arvioita aktiivimallin laillisuudesta ennen lain vahvistamista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti aktiivimallia koskevan lain 28. joulukuuta.


Kuinka hyvin tunnet Suomen presidentit? Testaa tietosi IL:n testillä iltalehti 09:06 20.01

Presidentinvaalien ensimmäinen vaalipäivä on 28. tammikuuta. Iltalehden testillä voit selvittää, tunnetko todella presidenttien ja presidentinvaalien historian. Suomi valitsee presidentin tammikuussa. Ehdolla ovat Sauli Niinistö (sit.), Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen (sit.). Mutta kuka oli Suomen ensimmäinen presidentti? Testaa tietosi presidenteistä ja presidentinvaaleista Iltalehden testillä. Presidenttivisa


Iltalehden mobiilikäytössä ongelmia - tällä hetkellä Iltalehti.fi toimii parhaiten tietokoneella iltalehti 08:59 20.01

Ongelma korjataan mahdollisimman pian. Iltalehden mobiilikäytössä on ilmennyt lauantaiaamuna ongelmia. Tekniikkamme selvittää vian syytä ja yrittää saada sivumme toimimaan myös mobiilikäyttäjille mahdollisimman pian.


Missä SM-liigan seurassa Oilers-hyökkääjä Glenn Anderson käväisi työsulkukaudella 1994-95? iltalehti 05:55 20.01

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mikä maa voitti lentopallon MM-kullan kolmesti putkeen 1990-luvulla? 2) Valioliigan kaikkien syöttöpörssin kakkos- ja kolmospaikalla on nykypelaaja. Kakkosena on Cesc Fabregas, mutta kuka on kolmosena?


Kateellinen kilpaileva yrittäjä ja toinen mies tunkeutuivat yöllä kotiin astalon kanssa - syytteet törkeästä rikoksesta iltalehti 23:18 19.01

Mikkelin käräjäoikeus käsittelee Iltalehden aiemmin kertomaa tapausta. Tapaus juontaa juurensa Etelä-Savon heinäkuiseen yöhön vuoteen 2015. Kaksi miestä juopotteli samassa paikassa puhuen pahaa kolmannesta miehestä, käy ilmi haastehakemuksesta.


Mitä ihmettä? Viinakaupasta saa nyt alkoholitonta salmiakkikossua - kysyimme kuka sitä haluaa ostaa iltalehti 16:49 19.01

Lukija yllättyi nähtyään Alkossa alkoholitonta salmaria. Iltalehden lukija otti yhteyttä, että Alkossa oli myyty alkoholitonta salmiakkikossua. Selvitimme mistä on kyse kysymällä Altia Finlandin markkinointijohtaja Kaisa Roosilta. Altia on valtion omistama viinatehdas.


Hyssyttelyn aika on ohi - joutuuko Niinistö toiselle kierrokselle? Katso IL:n suora presidentinvaalitentti maanantaina klo 18-20 iltalehti 16:02 19.01

Mikä on Suomen tie? Presidentinvaalien kiriviikko alkaa Iltalehden suoralla tentillä maanantaina klo 18-20. Viimeisimmät kannatuskyselyt (Alma Media ja HS) kertovat, että istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatus sulaa. Mutta joutuuko hän kahden kierroksen kamppailuun, se ratkaistaan vaaliviikolla. Niinistö on pelannut vaalitenteissä varman päälle, mutta nyt hän on itsekin sanonut haluavansa vastata kilpailijoiden kritiikkiin.


Oikaisuja juttuun Utsjoen palveluneuvojasta iltalehti 13:07 19.01

Iltalehden perjantaina Utsjoen palveluneuvoja Raimo Länsmanista oli virheitä. Jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, että elinkeinosihteeri ja palveluneuvoja Länsman hoitaisi myös oikeusapua Utsjoella. Todellisuudessa Länsman on Utsjoen kunnan poliisi, maistraatti, Kela ja te-toimisto.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: IPK:n tappioputkelle ei näy loppua iltalehti 13:05 19.01

Iltalehden vetovihje povaa IPK:lle Mestiksessä seitsemättä peräkkäistä tappiota. IPK on tällä hetkellä Mestiksen heikkovireisin joukkue. Tappioputken lisäksi sen pelaaminen on juuri nyt sarjan huonointa. Etenkin puolustukselle sattuu jatkuvasti virheitä. IPK:lle on kolmessa viime pelissä tehty yhteensä yhdeksäntoista maalia omiin. Ei Espoo Unitedinkaan pelaamisessa ole aivan viime aikoina ollut samaa virettä kuin joulukuun voittoputken aikoihin, mutta pientä piristymistä oli viimeksi havaittavissa joukkueen 6-3-voitossa Peliitoista.


Sopeutumiseläkettä nostavista ex-kansanedustajista on tehty tutkintapyyntö poliisille iltalehti 08:00 19.01

Iltalehden tietojen mukaan tutkintapyyntö koskee muun muassa paljon esillä olleita Tuija Nurmea, Suvi Lindéniä ja Tanja Karpelaa. Iltalehden tietojen mukaan muun muassa Tuija Nurmesta (kok), Suvi Lindénistä (kok) ja Tanja Karpelasta (kesk) tehty tutkintapyyntö liittyy sopeutumiseläkkeen nostamiseen ja yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisiin vakuutusmaksuihin. Tutkintapyynnön on tehnyt yksityishenkilö. Se on tehty eilen torstaina. Iltalehti on saanut asiasta vahvistuksen.


Analyysi: Niinistö joutuu taistelemaan - keskusta ja SDP pulassa iltalehti 06:07 19.01

Presidentinvaaleista saattaa sittenkin tulla kunnon jännäri, kirjoittaa Iltalehden erikoistoimittaja Olli Ainola. Todennäköisyys sille, että Niinistö tulee valituksi presidentiksi heittämällä jo ensimmäisellä kierroksella ei ole enää yhtä suuri kuin vielä joulukuussa. Niinistön äänestämistä aikovien osuus on laskenut 58 prosenttiin uusimmassa, torstaina valmistuneessa Alma Median lehtien teettämässä kannatustutkimuksessa. Joulukuussa tehty vastaava kannatusarvio lupasi Niinistölle 70 prosentin suosion, joten jatkokaudella haluava presidentti joutuu taistelemaan tosissaan varmistaakseen uudelleenvalintansa heti ensimmäisellä kierroksella. * * *


Tiedätkö, mihin F1-kauteen sijoittuu James Huntista ja Niki Laudasta kertova elokuva Rush? Pelaa perjantain 10 kysymystä! iltalehti 05:30 19.01

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Mikä on Jacksonvillen NFL-seuran nimi? 2) Kuka on sukunimen aakkosjärjestyksessä tämän SM-liigakauden viimeinen pelaaja?


Iltalehden Leijonat ja lampaat: Haatainen oli kuin demariosaston vuosikokouksen keskivertopuhuja iltalehti 22:23 18.01

Tuula Haatainen keräsi raadilta yhden leijonan ja kolme lammasta. Toimittaja Juha Keskinen


Huippunyrkkeilijä Niklas Räsänen murjaisi vitsin sydänongelmastaan: ”Kunhan huomiohuorasin” iltalehti 17:37 18.01

Ammattinyrkkeilijä Niklas Räsänen julkaisi alkuviikosta Instagramissa kuvan sairaalavuoteelta. Kuvan yhteydessä hän kertoi, että sairaalareissu johtui sydämen rytmihäiriöistä. Lopulta osoittautui, että mistään haudanvakavasta ei ollut kysymys. Haudanvakava ei ollut Räsänenkään, kun hän saapui vaimonsa Eva Wahlströmin kanssa Iltalehden Urheilugaala-livelähetykseen. - Kunhan huomiohuorasin, Räsänen heitti.


Sauli Niinistö ja Jenni Haukio käyvät äänestämässä ennakkoon - IL seuraa livenä iltalehti 10:34 18.01

Niinistö ja Haukio käyvät äänestämässä Helsingin Munkkivuoressa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Niinistön puoliso Jenni Haukio käyvät äänestämässä ennakkoon presidentinvaalien ennakkoäänestyksen toisena päivänä torstaina kello 10.45 Munkkivuoren postissa Helsingissä. Voit seurata tapahtumaa livenä Iltalehden verkkosivuilta.


IL:n lukijat: Lauri Markkanen on ylivoimainen Vuoden urheilija! iltalehti 06:08 18.01

Lauri Markkanen valittiin 29 prosentin ääniosuudella viime vuoden parhaaksi suomalaisurheilijaksi. Yli 5 300 Iltalehden lukijaa antoi äänensä vuoden 2017 parhaasta suomalaisurheilijasta, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. IL:n lukijoiden ylivoimainen valinta oli NBA-tähdeksi ampaissut Lauri Markkanen.


Uutiset