Rasvapurkki putosi liedelle ja räjähti hotellin keittiössä – kolmelle palovammoja MTV 23:31 08.12

Vuokarasvapurkki putosi illalla päällä olleelle kaasuliedelle ja räjähti hotellin keittiössä Inarin Saariselällä. Hotelli sijaitsee Saariselällä Lutontiellä.


Hrrrr! Talven tähän mennessä korkein pakkaslukema mitattu – 33,5 miinusastetta MTV 20:20 07.12

Tämän talven kovimmat pakkaslukemat on mitattu tänään kahdesti Inarin Väylässä.


Hrrrr! Talven tähän mennessä korkein pakkaslukema mitattu – 32,5 miinusastetta MTV 10:43 07.12

Inarin Väylässä on mitattu kuluvan talven tähän asti korkein pakkaslukema. Lämpötila painui 32,5 miinusasteeseen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.


Hrrrr! Talven tähän mennessä korkein pakkaslukema rikki – 32,5 miinusastetta MTV 10:43 07.12

Inarin Väylässä on mitattu kuluvan talven tähän asti korkein pakkaslukema. Lämpötila painui 32,5 miinusasteeseen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.


Hrrrr! Talven pakkasennätys pamahti rikki – 32,5 miinusastetta MTV 10:43 07.12

Inarin Väylässä on mitattu kuluvan talven pakkasennätys. Lämpötila painui 32,5 miinusasteeseen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.


Talven pakkasennätys rikki Inarin Väylässä – 32,5 miinusastetta iltasanomat 10:26 07.12

Kylmyys alkaa väistyä perjantain aikana sekä Lapissa että etelämpänä Suomessa.


Inarin kunnanjohtaja meteoriitin etsintähuumasta - ”Voi olla vaikeaa, koska Inarijärvi ei ole vielä jäätynyt” iltalehti 13:45 21.11

Inarin kunnanjohtaja toppuuttelee meteoriitti-hypeä. Viime torstaina Inarijärveen pudonneet meteoriitin palaset jäävät vielä toiseksi revontulille, arvelee Iltalehden tavoittama Inarin kunnanjohtaja Toni Laine. - Meidät tunnetaan maailmalla revontulista. Niitä näkee lähes joka yö. Jos jotain löytyisi, niin varmaan Inarin meteoriittia voisi hyödyntää matkailussa.


Inarin meteoriitista tuli kansainvälinen uutisaihe: ”Sadan täydenkuun hehku” iltasanomat 06:56 20.11

Kirkkaasta tulipallosta on uutisoitu eri puolilla maailmaa.


Tulipallotyöryhmä laski Inarin meteoriitin arvioidun putoamispaikan – etsinnät käyntiin alkuviikolla iltasanomat 15:39 19.11

Etsintäryhmän pitäisi päästä perille alkuviikosta, ennen kuin maahan sataa lisää lunta.


Tutkijatohtori IS:lle: Inarin meteori asteroidin tai komeetan jäänne iltasanomat 20:21 18.11

Inarin meteori on todennäköisesti lähtöisin meidän aurinkokunnastamme.


Meteori ei saanut inarilaisia liikekannalle - huoltoaseman kahvilassa rauhallista: ”Kiviä piisaa muutenkin” iltalehti 21:20 17.11

Tulipallo, väläys ja jysäys sähköistivät tunnelman koko Inarissa, ja meteori oli perjantain polttavin puheenaihe Inarin Nellimin kylän iltataivas oli perjantaina pimeä, mikä on harvinaista, sillä yleensä siellä näkyy revontulia ja tähtiä. Torstaina kuitenkin nähtiin vielä harvinaisempi ilmiö, kun ilmeisesti meteori valaisi koko taivaan ja talvisen maiseman. Ensin näkyi kirkas tulipallo, sitten tuli kirkkaus, ja kolmantena kuului voimakas jyrähdys. Sitä seurasi jyrinä. Nellimin erähotellissa työskentelevät Lotta Hämäläinen ja Katariina Turunen luulivat, että hotelli räjähti.


Inarin meteoriitti tallentui sveitsiläisen Patrickin videokameraan – ”Se oli pelkkää hyvää tuuria” iltasanomat 19:36 17.11

Yleensä riistakameraan tallentuu poroja ja revontulia.


Sari Ivalosta epäili seonneensa kun taivaalla välähti – ”Ajattelin, että olen tuijottanut liikaa tietokoneen näyttöä” iltasanomat 16:48 17.11

Inarin taivaalla torstai-iltana näkynyt valopallo ja sitä seurannut voimakas jysäys säikäyttivät ivalolaiset Joonas Tuuttilan ja Sari Suomalaisen.


Valtava valopallo taivaalla sai puhelimet soimaan Inarin pelastuslaitoksella – ”Mitä ihmettä on tapahtunut?” iltasanomat 14:59 17.11

Inarin pelastuslaitoksen palomestari kertoo, miten laitoksella oltiin valmiudessa ja vastattiin väen lukuisiin kyselyihin erikoisena torstai-iltana.


Inarin meteori toi mieleen Tsheljabinskin tulipallon - muistatko vielä tuhoisan räjähdyksen? iltalehti 13:15 17.11

Inarin tulipallo toi mieleen Tsheljabinskin tuhoisan räjähdyksen vuonna 2013. Video: Venäjän yllä 2013 räjähtänyt taivaankappale tallentui useille videoille ja teki poikkeuksellisen paljon tuhoa. Pohjois-Suomen yllä nähtiin torstaina kirkas tulipallo, joka oli näkyvissä useita sekunteja. Meteoriitista tehtiin havaintoja ympäri Lappia kello 18.40.


Mitä Inarissa tuli alas taivaalta? Useita havaintoja kirkkaasta valoilmiöstä ja hurjasta pamahduksesta iltalehti 19:23 16.11

Pohjois-Suomen taivaalla on havaittu kirkas valoilmiö. Osa silminnäkijöistä arvelee kyseessä olleen kookkaan meteorin. Iltalehteen yhteyttä ottaneet silminnäkijät kertovat Inarin taivaalla noin puoli seitsemän aikoihin havaitusta kirkkaasta valoilmiöstä. - Valtava tulipallo valaisi taivaan Inarin Saariselällä. Kesto oli noin 5 sekuntia ja muutama minuutti myöhemmin kuului jysähdys, yksi silminnäkijöistä kertoo. Hän arvelee että kyseessä oli kookas meteori.


Tällaisia viestejä lottovoittajat jättävät Veikkauksen vieraskirjaan: ”Köyhät kyykkyyn!” iltalehti 09:09 09.11

Veikkauksen vieraskirja ja voittajakahvitukset paljastavat suomalaisten unelmat. Muun muassa tällaisia viestejä ovat jättäneet vieraskirjaan uhkapelaajista onnekkaimmat eli päävoittojen voittajat. Vantaan Pähkinärinteen Veikkauksen pääkonttorin vieraskirjan viestit ja keskustelut kahveilla paljastavat, että suomalaisten unelmat ovat useimmiten pieniä. Suurvoittojaan noutavia voittajia on aina vastassa ja kahvittamassa joku tiedottaja, kuten Pipsa Öhman.


Riitta ja Kari jättivät työnsä, myivät kotinsa Keski-Suomessa ja perustivat baarin keskelle Lapin erämaita - ”Uskomme, että elämä kantaa” iltalehti 19:12 28.10

Pariskunta teki elämänmuutoksen, kun he vielä siihen pystyivät. Saarijärvellä Keski-Suomessa 30 vuoden työurat tehneet Riitta Turpeinen ja Kari Nahkala tekivät elämässään täyskäännöksen ja muuttivat vuosi sitten Sevettijärvelle. Sevettijärvi, koltansaameksi Čeˊvetjäuˊrr on Inarin kunnassa koltta-alueella, Itä-Lapissa sijaitseva kylä Itäisen Jäämerentien varrella.


Poliisi etsii yhä Inarissa kadonnutta 73-vuotiasta Niinaa - kuva naisesta julkaistu iltalehti 16:31 23.10

Iäkäs muistisairas Niina Jefremoff on kadonnut Inarin Näätämöstä, Lapin poliisilaitos tiedottaa. Poliisi etsii yhä Sevettijärventieltä Inarin Näätämöstä kadonnutta 73-vuotiasta naista. Viimeisin varma havainto kadonneesta Niina Jefremoffista on keskiviikolta 18. lokakuuta, jolloin hän on ollut Jääjärvellä.


Uutiset