Iivon kulta sekoitti kotipitäjä Vieremän - ystävä ja tukija: ”Siinä vaiheessa meni kyynelten puolelle” iltalehti 18:12 27.02

Iivo Niskasen kuninkuusmatkan kultaa juhlitaan tänään. Iivo Niskasen olympiakultaa ei voi olla huomaamatta Vieremällä Pohjois-Savossa. Kylän ohittavan tien varressa isot julisteet ja onnittelukyltit hehkuttavat kulta-Iivoa. Vieremän kylän sydän on metsäkonetehdas Ponsse, jonka hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgren on koko tiistaipäivän huhkinut isänsä Einarin mukaan perustetussa puistossa juhlia järjestelemässä.


Iivo Niskaselle järjestetään tänään suuret kultajuhlat kirpeässä pakkasessa - IL seuraa torijuhlaa Vieremällä iltalehti 12:27 27.02

50 kilometrin olympiakultamitalisti Iivo Niskanen on itse mukana torijuhlassa Vieremällä kello 18.30 alkaen. Iivo Niskanen saapui maanantaina Suomeen. Kultamitalisti Iivo Niskaselle järjestetään kultajuhlat Vieremän Einarin puistossa. Juhlallisuudet alkavat kello 18.30.


Mies kuoli työtapaturmassa Inarin Saariselällä – jäi puristuksiin korjatessaan työkonetta MTV 14:31 19.02

Inarin Saariselällä tapahtui perjantaina työtapaturma, jossa kuoli 40-vuotias mies, kertoo poliisi.


40-vuotias mies kuoli työtapaturmassa Inarin Saariselällä iltalehti 14:22 19.02

Paikkakuntalainen mies oli työkonetta korjatessaan jäänyt puristuksiin koneen rungon ja liikkuvien osien väliin ja menehtynyt tilanteessa. Onnettomuus sattui perjantaina 16. helmikuuta. Poliisin mukaan tapaturmalla ei ollut silminnäkijöitä. Tapahtuneen havaitsi kuolleen miehen työkaveri hieman puolenpäivän jälkeen.


Asuntopula on riski Pohjois-Lapin matkailulle MTV 14:49 11.02

Inarin kuntaa vaivaa vakava asuntopula, minkä pelätään vaikuttavan myös kausityöntekijöiden halukkuuteen tai mahdollisuuksiin muuttaa kuntaan töihin.


Mieskolmikko vietti vuosisadan kylmimmän yön Inarinjärven jäällä – "Tuskaisin hetki oli poistua makuupussista -50 asteen pakkasessa" MTV 06:07 10.02

Kun uutislähetykset olivat toitottaneet koko viikon, että vuosisadan pakkasennätyksen rikkoutuminen on käsillä, päätti tunnettu suomalainen naparetkeilijä Poppis Suomela lentää pohjoiseen. 


Pakkasennätys rikki Suomessa: ”Kylmempään suuntaan ollaan menossa” uusisuomi 09:46 04.02

Talven pakkasennätys on rikottu Utsjoen Kevolla sunnuntaiaamuna. Pakkasta mitattiin -36,9 astetta. Edellinen ennätys oli -36,8 astetta, joka mitattiin Inarin Nellimissä.


Kalsarit jalkaan ja karvalakki päähän! Vuoden pakkasennätys meni rikki - myös Helsingissä kylmempää kuin kertaakaan tänä talvena iltalehti 08:28 04.02

Tämän vuoden pakkasennätys on nyt -36,9 astetta, mutta se saattaa mennä rikki vielä tämän aamun aikana. Viluttaako? Ei ihme, sillä tänään on kuluvan talven toistaiseksi kylmin päivä. Talven pakkasennätys mitattiin aamulla kello 8 Utsjoen Kovejärven mittauspisteellä, jossa elohopea putosi lukemiin -36,9 astetta. Edellinen ennätys, -36,8 astetta, mitattiin Inarin Nellimissä 24. tammikuuta. Lapissa on parhaillaan selkeää ja heikkotuulista. Samalla lämpötila on ollut hitaassa laskussa, joten uusi ennätys voi syntyä vielä tämän päivän aikana. Tai jos ei tänään, niin:


Inarissa pamahti talven pakkashuippu, mutta paikallisilla ei tunnu missään – "Yksi auto on tuossa sisällä sulamassa" MTV 15:47 24.01

Inarissa on tehty tämän talven pakkasennätys. Aamuseitsemän aikoihin Inarin Nellimissä mitattiin - 36,8 pakkasastetta. Hyytävistä lukemista huolimatta Inari ei ole hiljentynyt vaan arki jatkuu melko normaalisti.


Inarissa tehtiin talven pakkasennätys, mutta paikallisilla ei tunnu missään – "Yksi auto on tuossa sisällä sulamassa" MTV 15:47 24.01

Inarissa on tehty tämän talven pakkasennätys. Aamuseitsemän aikoihin Inarin Nellimissä mitattiin - 36,8 pakkasastetta. Hyytävistä lukemista huolimatta Inari ei ole hiljentynyt vaan arki jatkuu melko normaalisti.


Taas uusi pakkasennätys! Vain yhdessä paikassa koko Euroopassa on kylmempää kuin Suomessa iltalehti 07:48 24.01

Talven pakkasennätys on nyt -36,8 astetta, mutta on todennäköistä, että sen alle mennään lähitunteina. Talven pakkasennätys on jälleen mennyt rikki. Lapissa Inarin Nellimin havaintoasemalla mitattiin aamuseitsemältä peräti -36,8 asteen lämpötila. Edellinen ennätys oli maanantain ja tiistain väliseltä yöltä, jolloin Muoniossa elohopea tipahti -34,6 asteeseen.


Pääkirjoitus: Sekavaa hulinaa ay-rintamalla iltasanomat 21:00 21.01

Presidentinvaalien varjoon on osittain jäänyt, miten sekavaksi ja hallitsemattomaksi tilanne on kääntymässä työmarkkinarintamalla. Presidentinvaalit on mitä todennäköisimmin käyty jo ensi sunnuntaina.


Poliisi epäilee: mies antoi alle 10-vuotiaalle lapselle psyykelääkkeitä - lapsi sairaalaan iltalehti 10:07 01.01

Epäilty on kiinniotettuna Inarin poliisiasemalla. Inarissa tutkitaan pahoinpitelyä, jossa ulkopaikkakuntalaisen miehen epäillään antaneen alle 10-vuotiaalle sukulaislapselle psyykelääkkeitä. Lapsi kuljetettiin Lapin keskussairaalaan, eikä hänellä tiettävästi ole hengenvaaraa.


Antti katosi erämaahan 11 vuotta sitten – syyskuussa etsijän puhelimeen tuli viesti: "Jätä Karigasniemi rauhaan" MTV 15:06 31.12

Ivalolainen 21-vuotias Antti Hanhivaara katosi erämaahan Inarin Angelissa tasan 11 vuotta sitten. Viimeisen kerran Antti nähtiin 14. lokakuuta 2006.


Uutiset