Viikon kuva: Tulivuori purkautui Indonesiassa, kyläläiset yrittivät suojautua tuhkalta hs 02:00 05.08


Turisteille syötetään koiranlihaa suomalaisten suosikkikohteessa – dokumentti paljastaa järkyttäviä tietoja bisneksestä iltasanomat 10:58 10.07

Koiria teurastetaan julmasti Balin paratiisisaarella Indonesiassa ja riskejä koituu myös koiranlihaa tietämättään syöville ihmisille, Australian yleisradioyhtiö kertoo.


16-vuotiaan pojan annettiin mennä naimisiin yli 70-vuotiaan naisen kanssa Indonesiassa iltasanomat 01:47 08.07

YK:n mukaan lapsiavioliitot rikkovat ihmisoikeuksia.


Tulivuori purkautui Indonesiassa – 8 kraaterille turisteja auttamaan lähtenyttä kuoli iltasanomat 18:14 03.07

Yli 10 turistia oli vierailemassa Jaavalla sijaitsevalla Silerin kraaterilla, kun se alkoi yllättäen syöstä laavaa, mutaa ja savua 50 metrin korkeuteen.


Helikopteri syöksyi maahan Indonesiassa – kahdeksan ihmistä kuoli hs 08:38 03.07


Suomen ulkoministeriö kiristi ohjeita: Turisteja varoitetaan terrori-iskuista Filippiineillä, Indonesiassa ja Malesiassa iltalehti 13:40 27.06

Äärijärjestö Isisin voimistuminen Filippiineillä, Indonesiassa ja Malesiassa voi uhata maille tärkeää matkailua. Suomen ulkoministeriö varoittaa maiden matkustustiedotteissa terrori-iskuista ja sieppauksista. Filippiineillä terrori-iskut ovat ulkoministeriön mukaan mahdollisia kaikkialla maassa, mutta erityisesti pääkaupungissa Manilassa sekä eteläisellä Mindanaon saarella. Mindanaolle sekä eteläiseen Sulun saaristoon matkustamista kehotetaan välttämään kokonaan myös sieppausuhan vuoksi.


Turisteille syötetään koiranlihaa suomalaisten suosikkikohteessa – Dokumentti paljastaa järkyttäviä tietoja bisneksestä iltasanomat 16:06 20.06

Koiria teurastetaan julmasti Balin paratiisisaarella Indonesiassa ja riskejä koituu myös koiranlihaa tietämättään syöville ihmisille, Australian yleisradioyhtiö kertoo.


Neljä ulkomaalaista pakeni tunnelia pitkin vankilasta Balilla iltalehti 12:56 19.06

Tunneli oli 12 metriä pitkä. Poliisi etsii neljää vankikarkuria Balin lomasaarella Indonesiassa. Kaikki karkurit ovat ulkomaalaisia. Australialainen Shaun Davidson, bulgarialainen Dimitar Iliev, intianalinen Sayed Said ja malesialainen Tee Kok King ryömivät vapauteen Kerobokanin vankilasta 12 metriä pitkän tunnelin kautta. Viranomaiset uskovat, että sen kaivamiseen on mennyt vähintään viikko. Vedellä täyttynyt 50 x 75 sentin kokoinen tunneli ja miesten pako havaittiin maanantain laskennassa aamukahdeksalta, Balin poliisin tiedottaja Hengky Widjaja kertoo uutistoimistoille. Nelikko on paennut maanantain vastaisena yönä tai aamurukouksen aikaan.


Mika Lintilä matkaa Indonesiaan lobbaamaan suomalaista teknologiaa iltalehti 16:06 01.06

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) vierailee Indonesiassa ensi viikon maanantaina ja tiistaina. Matkalle osallistuu Finpron kokoama yritysvaltuuskunta, joka koostuu muun muassa energia-, biotalous-, cleantech- ja digitalisaatioalan yrityksistä. Tavoitteena on edistää suomalaisyritysten vientiä. Lintilä tapaa vierailun aikana Indonesian hallituksen ministereitä ja Jakartan kaupungin kuvernöörin. Lisäksi valtuuskunnan yritykset tapaavat paikallisten yritysten edustajia.


Pohjois-Korean Kimin velipuolen murhasta syytetyt oikeudessa iltalehti 02:36 30.05

Indonesiassa kaksi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin velipuolen Kim Jong-namin murhasta syytettyä naista tuodaan tänään oikeuden eteen. Kaksikon epäillään hieroneen hermomyrkkyä Kimin kasvoihin, kun hän oli nousemassa lentokoneeseen Kuala Lumpurin lentoasemalla helmikuussa. Kaksikko on kiistänyt syytteet. Naisten mukaan heille uskoteltiin, että kyseessä on television piilokamera.


Rokottamaton lapsi altisti matkustajat tuhkarokolle - ministeriö patistaa tarkkailemaan oireita iltalehti 03:14 29.05

Rokottamaton lapsi altisti muut lentokoneen matkustajat tuhkarokolle, kertoo Australian terveysministeriö. Melbournen kaupungista kotoisin oleva 3-vuotias lapsi toipuu tällä hetkellä paikallisessa sairaalassa. Hän sairastui lomamatkalla Indonesiassa. Viikko matkan jälkeen hän joutui sairaalahoitoon, jolloin tuhkarokkotartunta todettiin. Lapsen odotetaan pysyvän sairaalahoidossa ainakin vielä tiistaihin saakka.


Järkyttävä tuomio: Indonesialaisia homomiehiä rangaistiin 83 raipaniskulla iltalehti 16:17 23.05

Kaksi indonesialaismiestä tuomittiin raipaniskuilla jäätyään kiinni homoseksistä, kertoo BBC. Indonesialainen miespari, 20- ja 23-vuotiaat, rangaistiin siten, että molemmat saivat 83 raipaniskua. Viranomaiset löysivät heidät keskenään sängystä yksityisasuntoon tehdyssä iskussa viime maaliskuussa. Alkuperäinen rangaistus oli 85 raipaniskua kummallekin. Tuomiota kuitenkin lievennettiin kahdella ruoskinnalla, sillä miespari oli ollut pidätettynä kaksi kuukautta. Homoseksuaalisuus ei ole täysin kiellettyä Indonesiassa, mutta Aceh on ainoa maakunta, jossa harjoitetaan islamin tiukkaa lakia. Indonesialaismiesten saama tuomio oli ensimmäinen kerta, kun homomiehet tuomittiin sharia-lain mukaan.


Poliisi ratsasi ”seksijuhlat” – yli 140 miestä pidätettiin Indonesiassa iltasanomat 19:46 22.05

Indonesiassa poliisi on pidättänyt 141 miestä osallisuudesta juhliin, joissa miesten väitetään harrastaneen seksiä saunassa.


Indonesia pidätti yli 140 miestä ratsiassa saunajuhliin – epäillään pornosta yle 19:45 22.05

Homoseksuaalisuus ei ole laitonta Indonesiassa, mutta syrjintä on viime aikoina lisääntynyt.


Poliisi ratsasi "homojen seksijuhlat" Indonesiassa - yli 140 miestä pidätettiin iltalehti 19:35 22.05

Miehiä puolustavat tahot ovat kertoneet poliisien toiminnan olleen kyseenalaista. Osa miehistä ei saanut pukeutua ja heistä levitettiin kuvia sosiaalisessa mediassa. Indonesiassa poliisi on pidättänyt 141 miestä osallisuudesta juhliin, joissa miesten väitetään harrastaneen seksiä saunassa. Poliisi teki ratsian sunnuntaina Jakartassa sijaitsevaan rakennukseen, jossa on kuntosali ja sauna. Poliisin mukaan paikassa pidettiin seksijuhlia.


Homoseksiä harrastaneille miehille 80 kepiniskua Indonesiassa iltalehti 17:15 10.05

Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat ottivat parikymppiset miehet kiinni samasta sängystä asuntolassa. Syyttäjät suosittelivat keskiviikkona Indonesian Acehissa 80 kepiniskua rangaistukseksi kahdelle miehelle, joita syytetään seksin harrastamisesta vastoin sharia-lakia. Kyseessä on ensimmäinen vastaava rangaistus konservatiivisessa provinssissa. Miehet ovat uutistoimisto AP:n mukaan iältään 20 vuotta ja 23 vuotta. Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat ottivat heidät kiinni samasta sängystä tehdessään nöyryyttävän ratsian asuntolaan Banda Acehissa maaliskuun lopulla. Hätääntyneitä miehiä videokuvattiin ratsian aikana.


Indonesiassa dramaattinen joukkopako vankilasta iltalehti 10:20 06.05

Ainakin 200 vankia pakeni ylitäydestä vankilasta. Indonesiassa Sumatran saarella tapahtui perjantaina valtava vankilapako. Ainakin 200 vankia ryntäsi vapauteen vankilan sivuovesta sen jälkeen, kun heidät oli päästetty selleistään perjantain rukoushetkeen. Paikallisen television välittämissä kuvissa näkyy, kun miehet juoksevat pitkin peltoja. Kukaan ei näytä seuraavan heitä.


Jättiläisvaraani hyökkäsi turistin kimppuun Indonesiassa iltalehti 11:43 04.05

Mies loukkaantui vakavasti myrkyllisen liskon puremasta. 50-vuotias singaporelainen mies oli Komodon kansallispuistossa pienillä Sundasaarilla Indonesiassa. Hän oli tutustumassa jättiläisvaraaneihin, jotka tunnetaan myös nimellä komodonvaraani. Tätä maailman suurinta liskoa elää vain pienellä alueella Indonesian saarilla.


Harvinainen albiino-oranki pelastettiin Indonesiassa yle 07:50 03.05

Vaaleaturkkinen ja sinisilmäinen oranki oli vangittuna kylässä Kalimantanin saarella.


"Maailman pisimpään elänyt" ihminen kuoli Indonesiassa – sanoi itseään 146-vuotiaaksi yle 16:01 01.05

Indonesia alkoi pitää kirjaa lasten syntymistä vasta vuonna 1900, joten miehen iästä ei ole varmuutta.


Uutiset