Tutkijan jäätävä huomio Vladimir Putinin lausunnosta: ”Ohuesti verhottu uhkaus” uusisuomi 18:41 19.08

Ruotsin Kokonaispuolustuksen instituutin FOIn tutkimusjohtaja Robert Dalsjö ja Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt ovat kiinnittäneet huomiota Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausuntoon, jonka mukaan Euroopan maiden on osallistuttava Syyrian jälleenrakentamiseen.


Sauli Niinistön sanat nousivat esiin – Tutkija: Suomi on sotilaallisesti liittoutunut uusisuomi 20:15 14.08

Suomi on käytännössä sotilaallisesti liittoutunut, katsoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak. Hän tarkentaa, että englanniksi termi on ”militarily aligned”, sotilaallisesti suuntautunut. Tähän tyyliin Suomea asemoi tutkijan mielestä myös presidentti Sauli Niinistö.


Etenkin maahanmuutosta tai Venäjästä kirjoittaminen voi johtaa toimittajan verkkohäirintään – kohdistuu raaimmin naistoimittajiin MTV 12:00 10.08

Turvapaikanhakijat, maahanmuutto ja Venäjä ovat aiheita, joista uutisointi voi laukaista verkkohäirintäkampanjan toimittajaa vastaan Suomessa, selviää Kansainvälisen lehdistöinstituutin (IPI) selvityksestä.


Nobelistin tyly arvio kauppasodasta: ”Silloin Donald Trump on muuttanut maailmaa pysyvästi huonompaan suuntaan” uusisuomi 19:40 05.08

Talouden nobelisti, Columbian yliopiston professori ja Roosevelt Instituutin pääekonomisti Joseph E. Stiglitz arvioi, että Yhdysvalloilla on suuri riski hävitä kauppasota Kiinaa vastaan.


Miksi veden löytyminen Marsista on niin iso juttu? Tutkija vastaa MTV 15:05 28.07

Tutkijat ilmoittivat aiemmin tällä viikolla löytäneensä vahvoja todisteita veden olemassaolosta Marsissa. Italian Astrofysiikan instituutin johtamassa tutkimuksessa selvisi, että Marsin etelänavan jääkuoren alla on kenties maanalainen järvi.


Mika Aaltolan kommentti: Trumpin luonne paljastui – ison kouristuksen merkit ovat ilmassa iltasanomat 22:12 23.07

Helsinki paljasti poliittisen luisun tosiasioita, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola. Trump ei ole konservatiivi vaan antiliberaali.


Naton tulevaisuus puhuttaa: ”Donald Trumpin outo mieltymys Vladimir Putiniin on vakava uhka Euroopalle” uusisuomi 18:22 22.07

Sekä Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt että Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik linjaavat, että Naton on muututtava eurooppalaisemmaksi.


Mika Aaltolan kommentti: Kylmän sodan jälkeen vakiintunut aika on murtumassa – ei ole hyvä laittaa päätä pensaaseen iltasanomat 09:02 18.07

Helsinki saattoi aloittaa uuden vaiheen USA:n ja Venäjän suhteissa, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Mika Aaltolan kommentti: Kylmän sodan vakiintunut aika on murtumassa – ei ole hyvä laittaa päätä pensaaseen iltasanomat 09:02 18.07

Helsinki saattoi aloittaa uuden vaiheen USA:n ja Venäjän suhteissa, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Tutkija: Putin aloitti heti kissa ja hiiri -leikin uusisuomi 13:59 16.07

Venäjän presidentti Vladimir Putinin myöhästyminen ei ollut vahinko, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak. Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaaminen on juuri alkamassa noin tunnin myöhässä.


Asiantuntija: Putin aloitti heti kissa ja hiiri -leikin uusisuomi 13:59 16.07

Venäjän presidentti Vladimir Putinin myöhästyminen ei ollut vahinko, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak. Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaaminen viivästyy noin 20 minuuttia.


Tuliko Helsingin tapaaminen liian nopeasti? Asiantuntijalta pysäyttävä arvio: Kokouksen yllä epävarmuuden verho MTV 13:06 16.07

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi Helsingin thuipputapaamisen alla, että presidentti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamiseen liittyy paljon epävarmuutta.


Asiantuntijat: Putinilla ja Trumpilla historiallinen yhteinen tavoite heikentää Eurooppaa MTV 08:03 16.07

Suomalaisasiantuntijoiden mukaan Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tämänpäiväisen huippukokouksen suurimmat odotukset kohdistuvat aseistariisuntaan. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoo, että molemmilla presidenteillä on historiallinen, samankaltainen tavoite heikentää Eurooppaa.


Ulkopoliittisen instituutin Aaltola: "Valtiojohtajien tapaaminen Suomessa ei pelkästään positiivinen asia" MTV 07:24 16.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen Suomessa ei ole pelkästään positiivinen asia, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Tutkija: Trump viljelee hyvin epätavallista retoriikkaa ja kiristää Nato-liittolaisia ovelasti Helsingin kokouksella iltasanomat 21:01 11.07

Donald Trumpin tulisesta ja riitaisesta esiintymisestä huolimatta Naton huippukokous on sujunut Brysselissä ennakkopelkoja paremmin, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo.


Donald Trumpin uusin veto hämmentää – Suomalaisarvio: ”Haiskahtaa vielä neuvottelutaktiikalta, mutta on kovaa peliä” uusisuomi 15:36 30.06

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu pitää Washington Postin uutista amerikkalaisjoukkojen mahdollisesta poisv


Asiantuntija: Suomi tullaan huomioimaan, mutta Trumpin ja Putinin tapaamiselta ei pidä odottaa liikoja MTV 10:46 29.06

Trumpin ja Putinin tapaamisen asialista on pitkä, mutta suurin vaikutus tapaamisella on todennäköisesti suurvaltasuhteiden paranemiselle, uskoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Asiantuntija ei liikoja odota Trumpin ja Putinin tapaamiselta – Suomeakin käsitellään jossain määrin MTV 10:46 29.06

Trumpin ja Putinin tapaamisen asialista on pitkä, mutta suurin vaikutus tapaamisella on todennäköisesti suurvaltasuhteiden paranemiselle, uskoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.


Ulkopolitiikan tutkija Putinin ja Trumpin mahdollisesta Helsingin tapaamisesta: "Olisi hyvää PR:ää Suomelle" MTV 08:28 27.06

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak kommentoi Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien mahdollista tapaamista Helsingissä hyväksi mahdollisuudeksi Suomelle.


Logistiset syyt puoltavat Helsinkiä Trumpin ja Putinin tapaamispaikaksi? – "Seuraavana päivänä on jalkapallon MM-loppuottelu" MTV 22:35 26.06

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin mahdollinen tapaaminen Helsingissä on yllättävä uutinen.


metodeille sataa miljoonaperijä Räikkösen kirja viedään

Uutiset