Saksa ja Ranska: Yhdysvaltain pysyttävä Iranin ydinsopimuksessa – Trump vaatii muutoksia MTV 17:18 23.04

Saksan ja Ranskan johtajat kehottavat Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia pitämään Yhdysvallat mukana Iran-sopimuksessa.


Iranin presidentti: Emme ole uhka naapureillemme MTV 13:32 18.04

Iranin mukaan se ei ole uhka naapureilleen, vakuuttaa maan presidentti Hassan Rouhani. Rouhani piti puheen sotilasparaatin yhteydessä Teheranissa.


Putin varoittaa: Jos länsi iskee uudestaan Syyriaan, maailma suistuu kaaokseen iltasanomat 19:47 15.04

Putin ja Iranin presidentti Ruhani olivat sunnuntaina yhtä mieltä siitä, että lännen iskut tekevät poliittisen ratkaisun löytämisen Syyrian tilanteeseen entistä vaikeammaksi.


Putinilta painokas lausunto: Kaaos on väistämätön, jos länsi iskee uudelleen Syyriassa iltalehti 17:47 15.04

Venäjän presidentti Vladimir Putin katsoo lännen iskujen olleen vahingollisia Syyrian tilanteen rauhoittumisen kannalta. Venäjän presidentti Vladimir Putin keskusteli sunnuntaina puhelimessa Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa lännen tekemistä iskuista, kertoo AFP. - Jos tällaisia YK:n peruskirjaa rikkovia toimia tehdään uudelleen, se saisi väistämättä aikaan kaaoksen kansainvälisissä suhteissa, Putin sanoi Kremlin lausunnon mukaan.


Putinilta suora varoitus: Uusi ohjusisku Syyriaan johtaisi kaaokseen MTV 17:02 15.04

Kremlin läheiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut puhelimitse Iranin presidentin Hassan Rouhanin kanssa Syyrian kärjistyneestä tilanteesta.


Putin varoittaa: Uusi ohjusisku Syyriaan johtaisi kaaokseen MTV 17:02 15.04

Kremlin läheiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut puhelimitse Iranin presidentin Hassan Rouhanin kanssa Syyrian kärjistyneestä tilanteesta.


Hesburger avasi ravintolan Iranin Teheraniin - suomalaisketju yrittää uudelleen laajentumista Lähi-itään iltalehti 18:56 14.04

Heikki ”Hese” Salmela kertoo Iltalehdelle kansainvälistymisen haasteista: ”Voisi kuvitella, että pihvin pistäminen leivän väliin on helppoa, mutta ei ole”. Hesburger avasi perjantaina ensimmäisen hampurilaisravintolansa Iranin pääkaupunkiin Teheraniin. Hesburgerin kansainvälisestä liiketoiminnasta ja myös Iranin ensimmäisen hampurilaisravintolan avaamisesta vastasi yhtiön toimitusjohtaja Kari Salmela, joka on Hesburgerin perustajan ja hallituksen puheenjohtajan Heikki "Hese" Salmelan poika.


Näin ohjusiskuun reagoitiin maailmalla – Merkel pitää iskua tarpeellisena, Iran pelkää terrorismin leviävän MTV 13:53 14.04

Syyrian armeijan kohteisiin kohdistettu ohjusisku on herättänyt runsaasti kommentteja maailmalta. Iranin presidentti pelkää, että terrorismi saattaa saada uusia mahdollisuuksia iskun vuoksi.


Syyrian isku: kloorilla saatettiin peitellä sariinin käyttöä - uhreilla myös ennennäkemätön oire iltalehti 19:13 09.04

Syyriassa viikonloppuna kuolleiden ihmisten oireet eivät selity yhdellä myrkyllä, vaan iskussa on saatettu käyttää useita eri kemiallisia aseita. Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW on aloittanut tutkinnan epäillystä kemiallisten aseiden käytöstä Syyriassa. Useita kymmeniä tai jopa toista sataa ihmistä sai lauantaina surmansa, kun Douman kaupunkiin Itä-Ghoutassa hyökättiin. Haavoittuneita on jopa tuhat. Kuolonuhrit olivat tukehtuneet ja heidän suustaan oli tullut vaahtoa. Asiassa ollaan tällä hetkellä täysin paikalla olevien vapaaehtoisjärjestöjen välittämän tiedon varassa, sillä Syyrian diktaattorin Bashar al-Assadin joukot liittolaisineen ovat piirittäneet alueen. Al-Assadia epäillään siis jälleen kemiallisten aseiden käytöstä. Syyria on kiistänyt iskun, Venäjä väittää tapauksen olevan provokaatio ja Iranin mukaan se on salaliitto.


Kaasuiskun uhrilta tuomio: "Olette kaikki syyllisiä" MTV 12:19 09.04

Vuonna 2013 Syyriassa kaasuiskusta selvinnyt syyttää maailmaa siitä, ettei se tee mitään Syyrian hallituksen, Venäjän tai Iranin julmuuksien suhteen. – 700 000 ihmistä on kuollut, miehet teloitettu, naiset raiskattu ja lapset tapettu. Hävetkää!


Yhdysvallat ja Ranska kiistävät tehneensä iskun Syyrian hallituksen lentotukikohtaan iltasanomat 10:06 09.04

Syyrian sotaa tarkkailevan järjestön mukaan ilmaiskussa Tayfurin sotilaslentokentälle kuoli 14 sotilasta, joista osa kuului Iranin joukkoihin.


Järjestö: Ilmaiskussa Syyrian lentotukikohtaan kuoli 14, myös iranilaisia - USA ja Ranska kiistävät tehneensä iskun iltalehti 09:41 09.04

Lentokenttää ovat käyttäneet Syyrian, Venäjän ja Iranin joukot. Yllä olevalla videolla Reutersin raportti Syyriaan tehdystä ilmaiskusta sekä aiemmasta kemiallisten aseiden käytöstä. Varhain maanantaiaamuna tehdyssä iskussa Syyrian hallituksen lentotukikohtaan kuoli 14 taistelijaa, joiden joukossa on myös iranilaisia sotilaita, raportoi Syyrian uhriluvuista kirjaa pitävä Syrian Observatory for Human Rights.


Turkin, Iranin ja Venäjän johtajat keskustelevat Syyrian sodasta: ”Turkki on avainasemassa” iltasanomat 10:58 04.04

Lännen vaikutusvallan väheneminen innostaa eri etuja ajavat maat yhteiseen neuvonpitoon. Iranin, Turkin ja Venäjän johtajat tapaavat tänään Ankarassa.


Siirtolaisia salakuljettanut bussi törmäsi lampputolppaan Turkissa: 17 kuoli iltalehti 10:58 30.03

Tuhoisa onnettomuus tapahtui Itä-Turkissa. Ainakin 17 ihmistä on kuollut ja 36 loukkaantunut bussionnettomuudessa Igdir-Karsin moottoritiellä itäisessä Turkissa. Laittomia siirtolaisia kuljettanut linja-auto törmäsi lyhtypylvääseen ja syttyi palamaan. Kyydissä oli Iranin, Pakistanin ja Afganistanin kansalaisia, uutistoimisto Anadolu raportoi.


Näkökulma: Ruutitynnyri voi räjähtää, mikäli Iran ja Saudi-Arabia kehittävät ydinaseet - jos Lähi-idässä palaa, liekit ulottuvat Eurooppaan iltalehti 07:28 22.03

Iran ja Saudi-Arabia ruokkivat toiminnallaan radikaalin islamin kasvamista, kirjoittaa tutkija Alan Salehzadeh. Lähi-itä on syttymistä vailla oleva ruutitynnyri, pullollaan erilaisia jännitteitä. Kukaan ei halua nähdä vielä kiihtyvää ydinasekilpailua tähän päälle. Se saattaa kuitenkin olla edessä, mikäli Iran jatkaa niskurointiaan. Nyt Saudi-Arabia uhkaa kehittävänsä välittömästi ydinaseen, jos Iran kehittää omansa. Ainoa tapa taata edes nykyisen tason stabiliteetti on jatkaa Iranin ja lännen välistä ydinsopimusta, joka on Donald Trumpin valtakauden aikana uhattuna. EU:lla ja koko maailmalla on kaikki intressit sopimuksen säilyttämiseksi, sillä vain se voi estää ydinaseiden hamstraamisen Lähi-idässä. Eripuraa aiheuttaa se, että Pakistanilla ja Israelilla on ydinaseet. Muilta Lähi-idän valtioilta niiden kehittäminen on kielletty.


Hornetien isä oli poikaansakin Jan-Mikael Järvinen Tapparan kiellettiin Rauman Kielto on Kommentti Voiko laajenee - lomasaarella Minttu, 29, määrättiin mitä ollaan etsitty” Näkökulma Tapparan tähdet nopeasti suoraan nyt toimintojen alas päätösottelussa yksilöt erottuivat saa hyytyä SM-finaaleissa seurastaan – vei naisen ”Tuli

Uutiset