Ilmatieteen laitos teki ennusteen takaisinvedon - lumiryöppy autoilijoiden kiusaksi: "Voi tulla vähän reippaammin" iltalehti 15:27 22.10

Ensi viikon lauhtuva sää on peruttu. Ilmatieteen laitos ehdottaa tilalle jopa runsaita lumisateita. Suomi on päättyvällä viikolla kärvistellyt läpi syksyn ensimmäisten pakkasaamujen. Korkeapaine on laskenut lämpötiloja koko maassa alle nollan, minkä johdosta luonto on saanut näyttävän kuurapeitteen niskaansa. Ilmatieteen laitos ilmoitti pakkasista torstaina. Samassa tiedotteessa oli varovainen aprikointi, jonka mukaan sää saattaisi taas lämmetä hetkeksi ensi viikon puolessavälissä.


Peniskuvat nostivat kohun Ruotsissa - jalkapallopomot järkyttyivät törkeyksistä iltalehti 15:03 22.10

Entinen huippujalkapalloilija ja Ruotsin jalkapalloliiton entinen työntekijä Gunilla Axen kertoi kohdanneensa seksuaalista häirintää. Kotimaassaan vuoden naispelaajaksikin valittu Axen kertoi Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajien muun muassa lähettäneen hänelle pyytämättä kuvia sukuelimistään, kun Axen työskenteli Ruotsin jalkapalloliitossa. Asiasta voit lukea lisää .


Poliisi Tampereen mielenosoituksista: Kaksi kiinni otettua vapautettu, tutkinta kesken iltalehti 14:11 22.10

Lisää aiheesta hetken kuluttua...


Kirjeen kertomaa: ”Minä työskentelen kuin jumala” iltasanomat 14:00 22.10

Taidemaalari Ellen Thesleff kirjoitti monta kirjettä päivässä. Kirjeessään sisarelleen Thyralle hän kertoo kenties ymmärtäneensä jotain, mitä kukaan ei ole ymmärtänyt ennen häntä.


Poronhoitoalueen karhuista kaatamatta vielä liki neljännes iltalehti 13:11 22.10

Karhukanta on yleisesti ottaen kasvanut ja niiden esiintymistiheyttä on ollut tarvetta purkaa. Karhujen metsästyskiintiö uhkaa jäädä täyttymättä Pohjois-Suomessa läntisellä poronhoitoalueella. Porovahinkojen takia kiintiömäärää lisättiin tälle vuodelle 70 karhusta 85 karhuun. Läntisellä alueella 25 karhun kiintiöstä on kaatamatta vielä yhdeksäntoista. Metsästys päättyy lokakuun lopussa. Sen sijaan itäisellä poronhoitoalueella karhujen metsästys on päättynyt. Suomen riistakeskus tiedotti lauantaina, että metsästyskiintiö on saatu täyteen.


Näin Ahtisaari tyrmäsi presidentinvaalissa 23 vuotta sitten iltasanomat 13:00 22.10

Martti Ahtisaari tuli haastajana kansainvälisiltä kentiltä, ja hänen iskusanansa oli muutos. Muutosta suomalaiset halusivatkin, ja presidentinvaalissa 1994 Ahtisaari teki tyrmäyksen. Vuonna 2000 hän joutui itse samanlaisen tyrmäyksen kohteeksi.


F1-kuljettajille rangaistusvyöry - katso uusiksi mennyt lähtöjärjestys iltalehti 11:58 22.10

Rangaistusten vuoksi lähtöjärjestys Austinin osakilpailuun meni suurilta osin uusiksi. Yhdysvaltain GP:n ennakkovideo. Max Verstappen, Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg ja Brendon Hartley saivat rangaistukset moottorien uusiksi laittamisesta, minkä lisäksi Lance Stroll ja Kevin Magnussen saivat rangaistukset aika-ajojen tapahtumien vuoksi.


F1-kuljettajille rangaistusvyöry - katso lähes täysin uusiksi mennyt lähtöjärjestys iltalehti 11:53 22.10

Rangaistusten vuoksi lähtöjärjestys Austinin osakilpailuun meni suurilta osin uusiksi. Yhdysvaltain GP:n ennakkovideo. Max Verstappen, Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg ja Brendon Hartley saivat rangaistukset moottorien uusiksi laittamisesta, minkä lisäksi Lance Stroll ja Kevin Magnussen saivat rangaistukset aika-ajojen tapahtumien vuoksi.


Autoilija ajoi alas sillalta Pieksämäellä - pelastautui auton ikkunasta iltalehti 11:40 22.10

Onnettomuus tapahtui Maavedentiellä lähellä Jäppilää, missä silta ylittää salmen. Autoilija ajoi alas sillalta Pieksämäellä aamulla. Kuljettaja onnistui pelastautumaan auton ikkunasta, Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo. Onnettomuus tapahtui Maavedentiellä lähellä Jäppilää, missä silta ylittää salmen. Silminnäkijöiden mukaan autossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita ihmisiä.


Kirja: Jalkapallolegenda paljastaa, miksi jätti MM-kisat väliin - asemies tunkeutui kotiin ja uhkasi perhettä iltalehti 11:11 22.10

Edesmennyt Johan Cruyff paljastaa elämäkerrassaan todellisen syyn päätökselleen jättää vuoden 1978 MM-kisat väliin. Johan Cruyff oli yksi maailman parhaista pelaajista 70-luvulla. Hän pitää vuoden 1974 MM-kisoja Hollannin jalkapallon huippuhetkenä. - Valitettavasti huippukohdasta on määritelmällisestikin vain yksi tie: alaspäin, jo edesmennyt Cruyff toteaa elämäkerrassaan nimeltä Totaalista peliä.


F1-kisan lähtöjärjestykseen suuria muutoksia – useille kuljettajille rangaistuksia iltasanomat 10:28 22.10

Kuusi kuljettajaa on saanut lähtöruuturangaistuksia Yhdysvalloissa sunnuntaina ajettavaan F1-kisaan.


THL: Oikeuslääkärin lausuntoa voi joutua odottamaan yli vuoden iltalehti 10:03 22.10

THL:n oikeuslääkintäyksikön päällikön Riitta Kauppilan mukaan kolmen kuukauden sääntö, jonka kuluessa lääkärin on lähetettävä kuolintodistus THL:lle, toteutuu harvoin. Oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen tehdään, kun kuoleman ei tiedetä johtuneen sairaudesta, kun kuolema on tapahtunut yllättäen tai kun kuoleman on aiheuttanut tai epäillään aiheutuneen rikoksesta, tapaturmasta, myrkytyksestä, itsemurhasta tai ammattitaudista. Asiasta kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) oikeuslääkintäyksikön päällikkö, ylilääkäri Riitta Kauppila kertoo Hänen mukaansa oikeuslääketieteelliseen ja lääketieteelliseen ruumiinavaukseen liittyy usein erilaisia lisätutkimuksia, jotka ovat välttämättömiä kuolemansyyn selvittämiseksi. Osa näistä tutkimuksista voi olla aikaa vieviä.


Marquez otti roiman askeleen kohti MotoGP-luokan maailmanmestaruutta iltalehti 09:57 22.10

Espanjalainen ratamoottoripyöräilijä Marc Marquez on lähellä uransa neljättä MotoGP-luokan maailmanmestaruutta. Marquez kasvatti etumatkaansa MM-taistossa ajettuaan sunnuntaina voittoon Australian osakilpailussa. Honda-kuljettaja jätti kisassa taakseen Italian Valentino Rossin 1,799 sekunnin erolla. MM-taistossa toisena olevan Italian Andrea Dovizioson kisa oli pettymys, sillä oli vasta 13:s. Marquezin ja Dovizioson ero kokonaistilanteessa on 33 pistettä, kun kaksi osakilpailua on enää jäljellä.


Pääministeri Sipilältä jälleen kritiikkiä työelämän sopimistavoille: "Suomi on kaukana jäljessä kilpailijamaitaan" iltalehti 09:03 22.10

Pääministeri Juha Sipilä puhui Valtakunnallisten yrittäjäpäivien pääjuhlassa Joensuussa lauantai-iltana. Paljon odotetun kilpailukykysopimuksen on määrä olla Juha Sipilän johtaman hallituksen suurin kädenjälki. Kiky-malli lisää onnistuessaan työelämän joustavuutta ja kasvattaa paikallista sopimista sen sijaan, että työmarkkinajärjestöt joutuisivat vääntämään kättä hitailla koneistoilla. Sipilä vieraili lauantaina Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä. Pääministeri toisti aiemman huolensa siitä, että Suomen työ- ja yrityselämä on sopimistavoiltaan yhä kankeaa.


Jouni Arolainen paiskii hommia portsarina, mutta oikeasti hän on menestyvä miljonääri iltalehti 09:00 22.10

Jouni Arolainen loi itselleen lamavuosina työtä yksinyrittäjänä ja pakkaajana. Nyt hän on menestynyt miljonääri, mutta huhkii silti sivuhommia kesäravintolansa portsarina. Suomi rämpii syvimmässä lamassa keväällä 1991, kun hyvinkääläinen Jouni Arolainen valmistuu Riihimäen teknillisestä opistosta kone- ja metallialan teknikoksi. Se on pahin mahdollinen aika yrittää työllistyä: Suomen markka on juuri devalvoitu ja maassa on ennätystyöttömyys. Moni hyväkin firma kaatuu valuuttalainoihin ja devalvaation myötä huikeasti nouseviin korkoihin. Onneksi äiti ja veli ovat ryhtyneet yrittäjiksi, joten vastavalmistuneelle kelpaavat kaikenlaiset hommat heidän apunaan. Pistehitsaajana aiemmin työskennellyt äiti on perustanut grillikioskin, velipoika autojen varaosabisneksen. Isä jatkaa edelleen hissiyhtiö Koneen palveluksessa.


Kolme murhaa 11 päivän sisällä, tekijä vapaana – asuinalue kauhun vallassa Floridassa iltasanomat 06:58 22.10

Tampan poliisi uskoo tapausten liittyvän toisiinsa.


Kimi Räikköselle inhottavan pieni tappio – menetti aikaa tiukoissa mutkissa iltasanomat 02:07 22.10

Kimi Räikkönen lähtee viidennestä ruudusta Yhdysvaltain F1-kisaan.


Bottas pettyi rajusti aika-ajoonsa - Niki Lauda antoi suomalaiselle synninpäästön iltalehti 01:42 22.10

Valtteri Bottas olisi halunnut varmistaa eturivin lähtöruudun USA:n kisaan. Viimeisillä vedoilla kuitenkin Sebastian Vettel tiputti nastolalaisen kolmanteen ruutuun. F1-haastattelija Will Buxtonin ei tarvinnut arvuutella Bottaksen tunnelmia heti aika-ajon jälkeen. - Olen ehdottomasti pettynyt, Bottas aloitti.


Valtteri Bottas aika-ajojen jälkeen: ”Olen pettynyt” iltasanomat 01:26 22.10

Kolmas sija ei ollut se, mitä Valtteri Bottas haki Yhdysvaltain F1-kisan aika-ajoista.


Uutiset