Syyrian armeija vallannut Isisiltä strategisen Deir Ezzorin kaupungin iltalehti 09:43 03.11

Viimeisetkin terroristijärjestö Isisin taistelijat on häädetty kaupungista, kertoo Syyrian televisio. Syyrian armeijan joukot vallanneet ääri-islamisteilta Deir al-Zorin kaupungin Syyriassa. Kaupunki sijaitsee itäisessä Syyriassa lähellä Irakin rajaa, ja on yksi merkittävimmistä, terroristien hallussa pitämistä kaupungeista. Deir al-Zorin valtaamisesta kertoo Syyrian televisio, jonka tiedoista raportoivat kansainväliset uutistoimistot. Isisin kalifaatti on luhistumassa Syyriassa. Terroristijärjestö menetti armeijalle lokakuun lopussa tärkeän Raqqan kaupungin. Luhistumisen takia Isisin vierastaistelijoista tuhansia on palannut takaisin kotimaahansa.


Järjestö: Syyrian armeija valtasi Deir Ezzorin kaupungin Isisiltä iltasanomat 22:49 02.11

Syyrian hallituksen joukot ovat saaneet Deir Ezzorin kaupungin hallintaansa äärijärjestö Isisiltä, kertoo sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Syyrian itäosassa raskaita taisteluja, Isis perääntyy iltalehti 12:12 29.10

Yli 70 taistelijaa on saanut surmansa vuorokauden aikana Syyrian itäosan raskaissa taisteluissa hallituksen joukkojen ja ääriryhmä Isisin välillä, kertoi sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö sunnuntaina. Syyrian armeija liittolaisineen onnistui lyömään takaisin Isisin hyökkäyksen Deir Ezzorin kaupungissa lauantaina ja valtaamaan Isisiltä ainakin kaksi kaupunginosaa ja ryhmän hallussa olleen stadionin. Järjestön mukaan Isisin taistelijat on saarrettu kaupungin ja Eufratjoen väliselle alueelle. Isis piti lähes koko kaupunkia hallussaan kolme vuotta piirittäen samalla niitä osia, jotka olivat hallituksen valvonnassa. Armeija mursi saarron syyskuussa ja on siitä asti vallannut Venäjän ilmaiskujen tuella uusia alueita.


Yhdysvaltain tukemat joukot vallanneet Syyrian suurimman öljykentän äärijärjestö Isisiltä iltalehti 09:15 23.10

Myös Syyrian hallinnon joukot havittelivat öljykentän valtaamista. Yhdysvaltain armeijan mukaan Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän äärijärjestö Isisiltä. Asiasta muun muassa kertovan Washington Postin mukaan al-Omarin öljykentän valtaamista on pidetty etuna etenkin kurdeille, sillä alueen hallinnasta voi olla hyötyä mahdollisissa neuvotteluissa muun muassa kurdien asemasta Syyriassa. Toisaalta alueen valtaamisen on pelätty vetävän Yhdysvallat mukaan taisteluihin Syyrian hallituksen joukkojen ja niitä tukevien Venäjän ja Iranin kanssa. Yhdysvaltain johtaman liittouman tukemat joukot ovat käyneet kilpajuoksua öljykentän valtaamisesta Syyrian hallinnon joukkojen kanssa. Öljykenttä oli Isisin hallinnassa vuodesta 2014 lähtien. New York Times -lehden paikallisten silminnäkijöiden mukaan Syyrian hallinnon joukot olivat myös edenneet lähelle öljykenttää sunnuntaina, mutta perääntyivät Isisin kanssa käytyjen raskaiden taisteluiden myötä. Yhdysvaltain tukemat joukot onnistuivat valtauksessa myöhemmin sunnuntaina. Isis menetti Raqqan viime viikolla


Yhdysvaltain tukemat SDF-joukot valtasivat Syyrian suurimman öljykentän Isisiltä iltalehti 06:30 23.10

Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien muodostamat SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän sunnuntaina. Yhdysvaltain armeijan ja SDF:n edustajat kertovat asiasta Washington Postille. Joukot valtasivat öljykentän vain kaksi päivää sen jälkeen, kun SDF virallisesti ilmoitti vallanneensa Raqqan kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä. Isis oli pitänyt Raqqaa pääkaupunkinaan Syyriassa.


Yhdysvaltain tukemat joukot vallanneet Syyrian suurimman öljykentän Isisiltä iltasanomat 01:48 23.10

Al-Omarin öljykenttä sijaitsee Deir Ezzorin maakunnassa.


Uutiset