Syyrian Raqqa on vapautettu - tältä näyttävät Isisin entiset vankilat, joissa ihmisiä kidutettiin iltalehti 22:30 20.10

Yhdysvaltojen johtaman koalition joukot ovat vapauttaneet perjantaina Syyrian Raqqan Isisin militanteista. Raqqa oli yli kolme vuotta Isisin hallinnassa. Vapautuksen jälkeen kuvatulla CNN:n videolla näkyy stadion, jossa terroristijärjestö Isis piti vankilaa. Vankilassa kidutettiin vankeja ennen tappamista.


Raqqa on julistettu ”täysin vapautetuksi” – tältä näyttävät Isisin vankiselleiksi muuttamat pukuhuoneet nyt iltasanomat 17:16 20.10

Kaupungin vapautusta juhlittiin paikassa, jossa Isis kävi vielä alkuviikosta viimeistä puolustustaisteluaan.


Video näyttää Isisin teloitusaukion Raqqassa iltalehti 14:39 18.10

Jihadistien loppu on vihdoin lähellä entisessä pääkaupungissaan Syyrian Raqqassa. Yhdysvaltain tukema arabi- ja kurditaistelijoiden liittouma ja SDF ottivat Raqqan kaupungin viime viikolla pitkälti hallintaansa terroristijärjestö Isisin kynsistä. Kaupunki oli toiminut Isisin pääkaupunkina Syyriassa vuosien ajan. Taistelu Raqqasta kesti pitkään, ja kaupunki on pahasti raunioina. Nyt CNN on julkaissut kaupungista harvinaista videokuvaa.


Donald Trump otti kunnian Isisin vetäytymisestä – ”He ovat luovuttamassa” iltasanomat 01:42 18.10

Donald Trump sanoo tilanteen muuttuneen, koska hän on nyt presidentti.


Katso video - Tältä Isisin "pääkaupungissa" nyt näyttää iltalehti 15:00 17.10

Yhdysvaltain tukemat liittolaisjoukot ottivat tiistaina hallintaansa Islamilaisen tasavallan epävirallisen pääkaupungin Raqqan. Vuodesta 2014 Isisin hallussa ollut kaupunki on tuhoutunut pahoin. Kaupungissa on tuskin yhtäkään ehjää rakennusta. Raqqa oli ennen Syyrian sisällissotaa maan kuudenneksi suurin kaupunki.


Ihmisoikeusjärjestö: Isis ajettu Raqqasta iltalehti 12:45 17.10

Raqqa on vapautettu kokonaan Islamilaisen valtion Isisin vallasta, kertoo Syrian Observatory for Human Rights- ihmisoikeusjärjestö.


Yhdysvallat iski Isisin harjoitusleireihin Jemenissä - kymmeniä taistelijoita kuoli iltalehti 09:07 17.10

Yhdysvallat on iskenyt kahteen äärijärjestö Isisin harjoitusleiriin sisällissodan repimässä Jemenissä. Iskuissa on amerikkalaisten mukaan kuollut kymmeniä Isisin taistelijoita. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun hallitusta tukeva kansainvälisen liittouma iski maassa sijaitsevia Isisin leirejä vastaan. Isis ja al-Qaida ovat käyttäneet hyväkseen maassa vallitsevia sekasortoisia oloja sekä sotaa hallituksen joukkojen ja shiialaisten huthikapinallisten välillä.


USA iski Isisin leireihin Jemenissä: kymmeniä jihadisteja kuoli iltalehti 08:18 17.10

Pentagon kertoi, että kahteen eri leiriin al-Baydassa iskettiin maanantaina. Yhdysvaltojen joukot ovat iskeneet maanantaina Keski-Jemenissä kahteen äärijärjestö Isisin leiriin, joissa koulutettiin uusia taistelijoita käyttämään rynnäkkökiväärejä, konekiväärejä sekä rakettikäyttöisiä kranaatinheittimiä, Pentagon sanoi lausunnossaan. Iskussa al-Baydan provinssissa kuoli ”kymmeniä” jihadisteja. Isis on käyttänyt Jemenissä alueita, jotka eivät ole kenenkään hallinnassa, kouluttaakseen ja rekrytoidakseen jihadisteja tekemään terrori-iskuja Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan kaikkialla maailmassa, Pentagon totesi.


Yhdysvaltain armeija iski kahteen Isisin harjoitusleiriin – kymmeniä äärijärjestön jäseniä kuoli Jemenissä iltasanomat 00:35 17.10

Pentagon sanoo, että uusia taistelijoita koulutettiin leireillä aseiden käyttöön.


Uutiset