Terrorismi kurottaa Marokosta eurooppalaisiin kaupunkeihin jihadistijärjestöjen mukana – suurin osa Isisin vierastaistelijoista oli viime vuonna marokkolaisia hs 20:33 19.08


Tänään televisiossa: Ranskalais­toimittaja Paul Moreira kartoittaa Isisin syntyä vakuuttavasti hs 15:41 17.08


Raportti paljastaa Isisin karmivat kidutuskeinot - saksalainen tuoli, lentävä matto ja aave iltalehti 14:56 16.08

Myös sukulaisten irti leikattuja päitä on heitetty selleihin. Tuoreessa raportissa paljastetaan brutaaleita kidutuskeinoja, joita Isis on käyttänyt vankiloissaan. Raportin on tehnyt International Centre for the Study of Violent Extremism. Kirjoittajina on muun muassa Ahmet S. Yayla, Turkin poliisin entinen terrorismin vastaisen yksikön johtaja. luetellaan seitsemän eri kidutuskeinoa, joilla vangeilta on yritetty saada tietoja tai tunnustuksia.


Isisin 7 brutaalia kidutuskeinoa paljastuivat – ”Hän kysyi minulta, olenko kuullut purijasta” iltasanomat 11:24 16.08

Newsweekin mukaan raportissa kerrotaan ”ruoskimisesta”, ”polttoaineesta”, ”lentävästä matosta”, ”aaveesta”, ”saksalaisesta tuolista”, ”purijasta” ja ”renkaasta”.


Isis yrittää radikalisoida Iranin vähemmistöjä - "Jos politiikka ei muutu, enemmän ihmisiä kääntyy Isisin puoleen" iltalehti 07:26 16.08

Iranissa vähemmistöt ovat heikossa asemassa. Isis yrittää radikalisoida tyytymättömiä vähemmistöjä shiiaenemmistöisessä Iranissa. Reutersin mukaan järjestö kannustaa iskuihin, joilla kostetaan Iranin hyökkäykset järjestöä vastaan ympäri Lähi-itää. Isisin asema Irakissa ja Syyriassa on heikentynyt, mikä on saanut itsensä sunnalaiseksi määrittelevän järjestön suuntaamaan toimintaansa muualle.


Yhdysvaltain johtama koalitio on operoinut jo kolme vuotta Irakissa ja Syyriassa: "Isis kokee lopullisen tappionsa" iltalehti 03:24 08.08

Kolmen vuoden aikana terroristeja vastaan on isketty ilmasta yli 23 000 kertaa. Yhdysvaltain johtaman, terroristijärjestö Isisin vastaisen koalitio on operoinut Syyriassa ja Irakissa jo kolme vuotta. Työ on tuottanut tulosta, ja Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon uskoo vakaasti, että hirmuteoista ja sotarikoksista tunnettu ääri-islamilainen järjestö on pian lyöty.


Isisin morsiameksi karannut saksalainen koulutyttö, 16, saatetaan teloittaa iltalehti 19:22 07.08

Aivopesty tyttö saatiin kiinni Mosulin raunioista. Linda Wenzel lähti Saksasta kotoaan Dresdenin läheltä Syyriaan viime vuoden kesällä. Hän oli silloin 15-vuotias. Wenzel oli radikalisoitunut ja kääntynyt islamiin seurattuaan aktiivisesti Isisin nettipalstoja. Hän meni naimisiin Isis-taistelijan kanssa, mutta jäi pian leskeksi, kun hänen tšetšeeni-miehensä kuoli taistelussa.


Ainakin 50 ihmistä kuoli Talebanin ja Isisin hyökkäyksessä Afganistanissa – joukossa siviilejä hs 01:32 07.08


Järjestö: Syyrian armeija vallannut Isisin viimeisen linnakkeen Homsin maakunnassa iltalehti 05:16 06.08

Syyrian hallitus ei ole virallisesti ilmoittanut kaupungin valtaamisesta. Syyrian armeija on vallannut äärijärjestö Isisin viimeisen Homsin maakunnassa sijaitsevan linnakkeen, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Järjestön mukaan Syyrian armeija valtasi al-Sukhnan kaupungin Isisiltä lauantaina. Järjestön mukaan Syyrian joukot valtasivat kaupungin raskaan tulituksen jälkeen. Venäjä oli tukenut armeijaa ilmaiskuin, järjestö kertoo.


Järjestö: Syyrian armeija vallannut Isisin viimeisen linnakkeen Homsin maakunnassa iltasanomat 04:34 06.08

Tarkkailujärjestön mukaan al-Sukhnan kaupunki vallattiin äärijärjestöltä lauantaina.


Järjestö: Syyrian armeija sai haltuunsa viimeisen Isisin valtaaman ison kaupungin Homsissa hs 01:13 06.08


Poliisi epäilee: Australiaan suunniteltiin kahta terroritekoa – ryhmää johti Isisin päällikkö iltasanomat 04:29 04.08

Epäiltyjen terroristisuunnitelmien takia neljä miestä otettiin kiinni poliisiratsioissa viime lauantaina.


Poliisi epäilee: Australiaan suunniteltiin kahta terroritekoa, ryhmää johti Isisin päällikkö iltalehti 04:21 04.08

Äärijärjestö Isisin päällikkö johti australialaismiesten ryhmää, jonka epäillään suunnitelleen pommin viemistä Etihad Airways - yhtiön lentokoneeseen. Isisin johtohahmoihin kuuluva henkilö oli Sydney Morning Heraldin mukaan lähettänyt Sydneyyn myös pommin rakennusosia. Epäilyjen mukaan pommi oli tarkoitus viedä lentokoneeseen 15. heinäkuuta, mutta yritys keskeytyi ennen turvatarkastusta. Poliisi ei kerro tarkemmin, miksi yritys keskeytyi.


Brittisotilas ampui itsensä välttääkseen jäämisen Isisin vangiksi iltalehti 08:32 03.08

Tutkinta on varmistanut brittisotilaan ampuneen itsensä jäätyään Isisin joukkojen piirittämäksi. Tutkinta on vahvistanut Syyriassa kurdien YPG-joukoissa taistelleen brittisotilaan tappaneen itsensä välttääkseen jäämisen Isisin vangiksi. 20-vuotias Ryan Lock liittyi vapaaehtoisena Isisiä vastaan taistelevien kurdien joukkoihin viime vuoden elokuussa. Hän kuoli joulukuun 21. päivä vihollisjoukkojen saarrettua taisteluyksikön.


Media: Brittitaistelija jäi Isisin piirittämäksi Syyriassa – teki äärimmäisen ratkaisun välttääkseen vangiksi joutumisen iltasanomat 03:09 03.08

Taistelussa haavoittunut Ryan Lock päätti ampua itsensä, kun hän joutui Isisin taistelijoiden piirittämäksi.


Media: Brittisotilas jäi Isisin piirittämäksi Syyriassa – teki äärimmäisen ratkaisun välttääkseen vangiksi joutumisen iltasanomat 03:09 03.08

Taistelussa haavoittunut Ryan Lock päätti ampua itsensä, kun hän joutui Isisin taistelijoiden piirittämäksi.


Hampurin puukottajan huoneesta löytyi Isisin lippu - kutsui itseään kuulusteluissa terroristiksi iltalehti 17:33 02.08

Ahmad A, 26, puukotti ihmisiä silmittömästi supermarketissa perjantaina. Hampurin veitsihyökkääjä Ahmad A:n tavaroiden joukosta on löytynyt äärijärjestö Isisin lippu, kertoivat saksalaislehdet Bild ja Zeit keskiviikkona. Lippu löytyi kaapista hänen huoneestaan turvapaikanhakijoiden majapaikassa Hampurissa. Ahmad A, 26, hyökkäsi perjantai-iltapäivänä supermarketiin 20 senttimetriä pitkän teräaseen kanssa ja alkoi puukottaa ihmisiä silmittömästi. Yksi ihminen kuoli ja seitsemän muuta haavoittui iskussa.


Itsemurhapommi-isku Irakin suurlähetystöllä Kabulissa - Isis otti vastuun iltalehti 12:02 31.07

Itsemurhapommi-iskun uhrien määrä ei ole vielä tiedossa. Kabulissa kuultiin ammuskelua useiden räjähdysten jälkeen Share-e-Nawin kaupunginosassa, kertoo . Isisin propagandatoimisto ilmoitti järjestön olevan vastuussa iskusta, kertoo AFP. Kabul on ollut tänä vuonna useiden Isisin ja Talibanin iskujen kohteena.


Onko ”maailman vaarallisin mies” sittenkään kuollut? Nämä asiat tiedetään Isisiä johtavasta ”Näkymättömästä sheikistä” iltasanomat 07:25 25.07

Isisin johtajasta Abu Bakr al-Baghdadista on luvattu 25 miljoonan dollarin löytöpalkkio. Miehen kohtalon yllä leijuu kysymysmerkki, kun spekulaatiot hänen kuolemastaan kiihtyvät.


Uutiset