Venäjä kutsui USA:n johtaman liittouman koneita ”mahdollisiksi kohteiksi” – Australia päätti keskeyttää ilmaiskut Syyriassa hs 11:18 20.06


Ainakin 16 kuoli itsemurhapommituksissa Nigeriassa iltalehti 13:56 19.06

Ainakin 16 ihmistä kuoli aamulla itsemurhapommituksissa Nigeriassa. Iskut tapahtuivat lähellä Bornon osavaltion pääkaupunkia Maiduguria. Paikallisen järjestön mukaan iskut kohdistuivat lähelle leiriä, jonka asukkaat olivat joutuneet kodittomiksi terroristijärjestö Boko Haramin väkivaltatekojen vuoksi.


Iran ampui ohjuksia Syyriaan kostona Teheranissa tehdyistä terrori-iskuista iltalehti 03:57 19.06

Paikallismedian mukaan isku oli Iranin ensimmäinen ohjusisku maan ulkopuolelle 30 vuoteen. Iranin vallankumouskaarti kertoo ampuneensa ohjuksien sarjan Syyriaan sunnuntaina. Vallankumouskaartin mukaan ohjukset olivat kosto Teheranissa toissaviikolla tehdyistä terrori-iskuista, joissa kuoli yhteensä 17 ihmistä. Äärijärjestö Isis on sanonut tehneensä iskut.


Europol: EU-maissa kuoli viime vuonna 142 ihmistä terrorismin uhrina – islamistien iskut vähenivät, mutta olivat erityisen tuhoisia hs 22:01 15.06


Isisin itsemurhaiskut tappoivat kymmeniä Irakissa - ramadan kiihdyttänyt iskuja iltalehti 18:03 09.06

Itsemurhapommittaja laukaisi räjähteensä väkijoukossa. Ainakin 20 ihmistä sai surmansa ja kymmeniä haavoittui, kun itsemurhapommittaja laukaisi räjähdevyönsä väkijoukossa Musayyibin kaupungin torilla Bagdadin eteläpuolella Irakissa perjantaina, kertoivat viranomaiset. Musayyibin hyökkäys tapahtui vain muutamia tunteja sen jälkeen kun itsemurhapommittaja räjäytti itsensä lähellä Kerbalan shiiakaupungin bussiasemaa muutamia kilometrejä lounaaseen Musayyibista. Äärijärjestö Isis kertoi myöhemmin tehneensä molemmat iskut.


Kolme syytteeseen pommi-iskuista Ruotsissa - miehillä yhteyksiä Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen iltalehti 14:57 09.06

Miehiä syytetään murhayrityksestä ja yleisön vaarantamisesta pommi-iskujen yhteydessä eteläisessä Ruotsissa. Ruotsalaiseen valkoisten ylivaltaa kannattavaan Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen yhteyksissä olevia miehiä epäillään osallisuudesta kahteen pommi-iskuun ja yhteen iskun yritykseen. Iskut, vasemmistolaiseen kirjakauppaan ja pakolaiskeskukseen, sattuivat viime marraskuussa ja tämän vuoden tammikuussa. Iskuissa haavoittui yksi ihminen vakavasti.


Terrori-iskut näkyvät jo junioriturnausten turvatoimissakin: armeijan kuorma-autot väylien tukkona Vantaalla hs 14:50 09.06


Isis sanoo tehneensä iskut Teheranissa: Parlamentissa ammuttiin, kaksi iskua pyhäkköön iltasanomat 14:11 07.06

Teheranissa on tehty yhteensä kolme terrori-iskua, joiden tekijäksi on ilmoittautunut Isis. Viranomaisten mukaan 12 ihmistä on kuollut ja 39 loukkaantunut.


Hyökkääjä iski puukolla kasvoihin - Oliver selvisi Lontoon iskusta iltalehti 14:48 04.06

Uusiseelantilainen Oliver vaipui koomaan, mutta nyt hänen tilansa on vakaa. Uusiseelantilainen Oliver Dowling, 32, joutui puukotuksen uhriksi Lontoon Borough Marketin iskussa, kertovat Uuden-Seelannin yleisradioyhtiö TVNZ ja sanomalehti New Zealand Herald. Dowlingin sisko Freddy Dowling kertoo Facebookissa, että hänen veljensä tila on neljän tunnin leikkauksen jälkeen vakaa. Dowlingia iskettiin puukolla kasvoihin, kaulaan ja vatsaan ja hän vaipui koomaan. Hänet kuljetettiin hoitoon Lontoon yliopistolliseen sairaalaan. Dowling selvisi, koska iskut eivät osuneet hänen elintärkeisiin elimiinsä.


Ulkopoliittisen instituutin Tiilikainen: Brutaali isku syyttömiä vastaan iltasanomat 08:50 04.06

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen kertoo, että iskut muistuttavat demokraattisten järjestelmiemme haavoittuvuudesta väkivallan edessä.


Ulkoministeri Soini: "Tuomitsen voimakkaasti nämä pahantahtoiset iskut" iltalehti 07:42 04.06

Ulkoministeri Timo Soini (ps) esittää osanottonsa kaikille, joita isku koskettaa. Ulkoministeri Timo Soini on ottanut ulkoministeriön Twitterissä kantaa Lontoon terrori-iskuihin. - Surullisia uutisia Lontoosta. Tuomitsen voimakkaasti nämä pahantahtoiset iskut. Syvimmät osanottoni kaikille, joita isku koskettaa, hän kirjoittaa.


Juha Sipilä tuomitsi Lontoon iskut – ”Järkyttynyt ja surullinen uutisista” iltasanomat 06:46 04.06

Pääministeri kommentoi iskuja Twitter-tilillään.


Maailman johtajat tuomitsevat Lontoon iskut – ”Ajatukseni ovat uhrien ja heidän perheidensä luona” iltasanomat 06:38 04.06

Maailman johtajat tuomitsevat jyrkästi Lontoon lauantain iskut, joita poliisi tutkii terroritekoina.


PS Kemi lahjoitti pisteen JJK:lle iltalehti 22:30 03.06

PS Kemi piti enemmän palloa jalkapalloliigan kotiottelussaan JJK:ta vastaan, mutta joutui tyytymään 1-1-tasapeliin. Kemiläisten hallinta oli tosin välillä näennäistä, ja JJK:n vastaiskut vaarallisia. Silti vieraiden tasoitusmaali oli täydellinen lahja. Juuso Laitisen pääpalautus omalle maalivahdille jäi JJK-kärki Gael Etockin haltuun, ja tällä oli helppo työ nostaa pallo yli vastaan tulleen maalivahdin Oskari Forsmanin. Vain hetkeä aiemmin Filip Valencic oli vienyt kotijoukkueen johtoon hienolla vapaapotkumaalilla. Hyvään vireeseen päässeelle slovenialaishyökkääjälle maali oli kauden viides.


Poliisi: Rekka-isku ei uhkaa kuninkaallisten vierailua - nämä asiat kuninkaallisbongarin kannattaa ottaa huomioon iltalehti 10:03 01.06

Liikennehaitat alkanevat hieman ennen kello kymmentä ja jatkuvat yli puolenpäivän. Esimerkiksi rekalla tehtävät iskut eivät uhkaa tämänpäiväistä pohjoismaisten kuninkaallisten vierailua Helsingissä, kertoo tilannejohtaja, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista. Poliisi on kuitenkin varautunut rekka-iskun mahdollisuuteen. Jos uhka ilmenisi, poliisi on varautunut sulkemaan teitä kalustollaan. Mitään kaupungin osia ei ole kuitenkaan suljettu etukäteen.


Terrori-iskut saivat suomalaiskaupungit varpailleen – Imatra rajaa keskustaa betoniporsailla yle 09:24 01.06

Viime joulukuussa Imatran kävelykadulla tapahtunut kolmoissurma ajoi kaupungin eristämään keskustan kävelykadun.


Terrori-iskut saivat suomalaiskaupungit varpailleen – Imatra rajaa keskustaa betoniporsailla yle 09:24 01.06

Viime joulukuussa Imatran kävelykadulla tapahtunut kolmoissurma ajoi kaupungin eristämään keskustan kävelykadun.


Venäjän iskuissa Syyriassa viime kuussa verrattain vähän siviiliuhreja iltasanomat 19:20 30.05

Venäjän ilmaiskuissa Syyriassa on saanut viime kuussa surmansa vähemmän siviilejä kuin koskaan sen jälkeen kun Venäjä aloitti iskut syyskuussa 2015, kertoi Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -ryhmä.


Uutiset