Barcelonan terrorihyökkäyksestä syytetyt oikeudessa: Imaami yllytti meidät iskuun iltalehti 19:42 22.08

Imaami kuoli terroristien pommitehtaan räjähdyksessä päivää ennen Barcelonan iskua. Kaksi Barcelonan terrori-iskusta syytettyä miestä on tunnustanut tänään oikeudessa, että nelikymppinen imaami Abdelbaki Es Satty houkutteli heidät tekemään iskut. Aiemmin imaamin osuutta rikoksiin on jo ehditty epäillä. Nyt sille saatiin vahvistus.


Jihadismi-tutkija: Suomessa tuetaan ainakin osittain islamistien toimintaa iltalehti 19:39 21.08

Jihadismin tutkijan, sotatieteiden maisterin Atte Kalevan mukaan Suomen kokoon ja muslimiväestöön nähden Suomesta on lähtenyt suhteellisen paljon vierastaistelijoita muun muassa Isisin riveihin. Geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja konsultti Alan Salehzadeh kirjoitti Iltalehdessä (19.8.), että terrori-iskut eivät lopu, jos islamistien kanssa ei oteta kovia keinoja käyttöön. Salehzadehin mukaan länsimaissa ja myös Suomessa elää runsaasti islamisteja, joiden annettaan "oleskella melko vapaasti ja paikoin heidän toimintaansa jopa tuetaan". Jihadismin tutkijan, sotatieteiden maisterin Atte Kalevan mukaan Suomen kokoon ja muslimiväestöön nähden Suomesta on lähtenyt suhteellisen paljon vierastaistelijoita muun muassa Isisin riveihin.


Barcelonan iskusta epäiltyjen omaiset syyttävät kadonnutta imaamia nuorten radikalisoimisesta – kaikilla yhteys samaan kaupunkiin iltasanomat 10:25 21.08

Johtiko vankilassa radikalisoitunut imaami Espanjan iskut tehnyttä terroristisolua?


Tutkija: Jihadistien terrori-iskut saavat paljon huomiota Euroopassa hs 02:00 20.08


Supo: Epäillyn profiili sopii viime aikojen terroritekoihin – kyseessä iskutyyppi, johon Isis kannustanut iltasanomat 15:19 19.08

Suojelupoliisi pitää todennäköisenä, että Turun puukotuksissa on kyse terrori-iskusta.


Näkökulma: Terrori-iskut jatkuvat niin kauan, kun islamistien kanssa lepsuillaan iltalehti 13:29 19.08

Euroopassa tehtyjen terrori-iskujen määrä on tuskin taittumassa laskuun, kirjoittaa kansainvälisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh. Islamin nimissä tehtyjen terrori-iskujen määrä on ollut tasaisessa kasvussa: Europolin tuoreen raportin mukaan pelkästään viime vuonna Euroopassa tehtiin yli 700 jihadistiseen terrorismiin liittyvää pidätystä, ja luku on kasvanut voimakkaasti viimeiset kolme vuotta. 14 ihmistä kuoli ja 130 loukkaantui Espanjan Barcelonan terrori-iskussa tällä viikolla. Nyt poliisi epäilee, että eilen Suomessa koettiin ensimmäinen terrori-isku, kun marokkolaismies puukotti ihmisiä Turussa.


Espanjalaislehti: Terrori-isku ei muuta Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä iltasanomat 12:45 19.08

Barcelonaan ja Cambrilsin rantakaupunkiin kohdistuneet terrori-iskut eivät vaikuta Katalonian itsenäistymispyrkimyksiin, vakuuttaa alueen johtaja Carles Puigdemont espanjalaislehti El Paisin mukaan.


Presidentti Niinistö lausunnossaan: "Turun iskut ovat raukkamainen teko" iltalehti 20:52 18.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on julkaissut presidentin kanslian nettisivuilla lausuntonsa Turun iskuihin. - Turun iskut ovat järkyttävä ja raukkamainen teko. Haluan kaikkien suomalaisten puolesta esittää syvimmät osanottoni uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen. Silmittömän väkivallanteon motiivit ja taustat ovat vielä selvittämättä. Selvää kuitenkin on, että isku koskettaa syvästi meitä kaikkia. Viranomaiset ja valtiojohto tekevät kaikkensa, jotta jokainen suomalainen voi olla ja voi tuntea olevansa turvassa, Sauli Niinistö kirjoittaa .


Risikko kysyy: "Mistä tämä kauhistuttava teko kumpuaa?" iltalehti 20:36 18.08

Sisäministeri Paula Risikko (kok) on poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa matkalla kohti Turkua, uutisoi Helsingin Sanomat. Sisäministeri Paula Risikon (kok) mukaan poliisit on nyt kutsuttu töihin lomilta ja vapailta. Risikko sanoi Iltalehden suoran lähetyksen haastattelussa poliisin tiedotustilaisuuden jälkeen: - Kun iskut alkavat olla sellaisia, että mennään kadulla ihmisten päälle, se herättää kysymyksen: Kun vahvistamme poliisia, emme kuitenkaan voi laittaa joka nurkalle poliisia. Onko kysymyksessä mielenterveysongelma vai kosto vai mistä tämä kauhistuttava teko kumpuaa? Suomi on tehnyt valtavasti muutoksia turvallisuuteen viimeaikaisten tapahtumien tiimoilta. Emme voi olla varmoja, että Suomessa ei tapahdu sellaista kuin muualla maailmassa.


Espanjan iskujen uhrien määrä nousi: 14 kuollutta iltasanomat 14:24 18.08

Espanjan viranomaisten mukaan torstaiset terrori-iskut vaativat yhden kuolonuhrin lisää. Uhreja on 34 maasta.


Nizza, Berliini, Tukholma... Asiantuntija vastaa, voidaanko tappavat autoiskut estää iltasanomat 11:44 18.08

Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikön mukaan betonieste on helpoin ja edullisin keino yrittää ennaltaehkäistä autoiskuja käytännössä.


11 altistunut kaasulle Mannerheimintiellä, maahanmuuttajien kotoutuskeskukseen saatettu ruiskuttaa tahallaan kaasumaista ainetta – HS seuraa hs 14:34 17.08


Uutiset