Ministeri: Britannia tappaa Isisin riveissä taistelevat kansalaisensa iltalehti 09:57 07.12

Islamilaisen tasavallan riveissä taistelevat Britannian kansalaiset pitää paikantaa ja tappaa eikä päästää takaisin kotimaahansa puolustusministeri Gavin Williamsonin mukaan. - Yksinkertaisesti sanottuna mielipiteeni on, ettei kuollut terroristi voi aiheuttaa harmia Britannialle, viime kuussa puolustusministeriksi nimitetty Williamson sanoin Daily Mail -lehdelle. - Meidän pitää tehdä kaikkemme tuhotaksemme ja eliminoidaksemme uhan, hän sanoi.


Näkökulma: Maltillisilla muslimeilla ei ole liiallisia vaatimuksia - ostoskeskuksiin moskeijoita haluavat ovat islamin konservatiivista siipeä iltalehti 16:02 15.11

Monia maltillisen islamin tunnustajia harmittaa, että julkisuuteen päätyy lähinnä konservatiivisia poliittisen islamin edustajia, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Säännöllisin väliajoin Suomessa puhkeaa keskustelu siitä, kuinka paljon yhteiskunnan tulee mukautua muualta tulleiden tapoihin, ja toisaalta kuinka paljon muualta tulleiden pitää mukautua paikallisten tapoihin. Jos totta puhutaan, usein tarkoitetaan muslimeita ja islamilaisista maista tulevia, vaikka sitä ei sanottaisikaan ääneen. On paljon tapoja, sekä uskontoon että kulttuuriin pohjautuvia, jotka ovat täysin ristiriidassa paikallisten tapojen kanssa. Minua ärsyttää suuresti, että joku vaatii Suomessa suureen ääneen lisää rukoushuoneita ostoskeskuksiin. Jos haluaa islamilaisen yhteiskunnan ympärilleen, miksi ei muuta vaikka Saudi-Arabiaan, Marokkoon tai Indonesiaan? Niissä on yllin kyllin rukoushuoneita jo valmiiksi.


Katso video - Tältä Isisin "pääkaupungissa" nyt näyttää iltalehti 15:00 17.10

Yhdysvaltain tukemat liittolaisjoukot ottivat tiistaina hallintaansa Islamilaisen tasavallan epävirallisen pääkaupungin Raqqan. Vuodesta 2014 Isisin hallussa ollut kaupunki on tuhoutunut pahoin. Kaupungissa on tuskin yhtäkään ehjää rakennusta. Raqqa oli ennen Syyrian sisällissotaa maan kuudenneksi suurin kaupunki.


Ihmisoikeusjärjestö: Isis ajettu Raqqasta iltalehti 12:45 17.10

Raqqa on vapautettu kokonaan Islamilaisen valtion Isisin vallasta, kertoo Syrian Observatory for Human Rights- ihmisoikeusjärjestö.


Uutiset