Lauri Markkasen hurja läimäisy nousi isoksi hitiksi - NBA:n supertähti ei mahtanut mitään suomalaiselle iltalehti 10:15 18.01

Chicago Bulls taipui viime yönä kotiluolassaan Golden State Warriorsille 112-119. Lauri Markkanen keräsi ottelussa vain 11 pistettä, mutta tästä huolimatta suomalainen oli ottelun jälkeen yksi puhutuimmista pelaajista. Syynä oli Markkasen tyrmäävä blokki heti pelin avausneljänneksellä. Golden Staten supertähti Stephen Curry yritti kiertää suomalaista näyttävillä harhautuksilla, mutta Markkanen pysyi hyvin pallotaiturin kyydissä. Kun Curry huomasi, että hän ei pääse suomalaisen ohi, hän päätti heittää. Sekään ei onnistunut, sillä Markkanen blokkasi pisterohmun heiton tylysti.


Teollisuusrakennuksessa roihusi Närpiössä - palo levisi ilmastointikanavaa pitkin iltalehti 19:21 12.01

Palo oli syttynyt sen aikana, kun maalaustyöntekijät pitivät taukoa. Teollisuusrakennus oli tänään tulessa Vaasan lähistöllä sijaitsevassa Närpiössä. Isoksi luokiteltu palo sai alkunsa maalausboksista. Palo oli syttynyt sillä välin, kun maalaajat pitivät taukoa. Palo sai päivystävän paloesimiehen Magnus Hällbackan mukaan ilmeisesti alkunsa ilmastointikanavan sisällä olevasta puhaltimesta, joka imee ilmaa maalausboksista ulos. Nyt puhallin oli mennyt oikosulkuun ja syttynyt tuleen. Palo oli levinnyt ilmastointikanavia pitkin takaisin maalausboksiin.


Mikä selittää Kuzminan hirmuvireen? Mäkäräinen: "Venähtää yllättävänkin isoksi" MTV 19:51 04.01

Anastasia Kuzmina täräytti kylmäävän kovan näytön kunnostaan tiskiin lyömällä toiseksi sijoittuneen Kaisa Mäkäräisen Saksan Oberhofissa maailmancupin pikakilpailussa 35,4 sekunnilla. Kumpikin ampui yhden sakon, ja puhtaassa hiihtoajassa Kuzmina oli suomalaista peräti 22,1 sekuntia nopeampi.


Lisäajan draamaa! – Virolaistoppari nousi Liverpoolin isoksi sankariksi Valioliigassa MTV 19:05 01.01

Jalkapallon Valioliigassa Liverpool joutui tiukoille uudenvuodenpäivän ottelussa sensaatiojoukkuetta Burnleytä vastaan. Sankariksi nousi virolaistoppari Ragnar Klavan, joka puski 2-1-voittomaalin lisäajan neljännellä minuutilla.


IL-analyysi: Asiakirjavuoto on paha takaisku Suomen tiedustelun luottamukselle lännessä iltalehti 10:50 17.12

Toimittajat ovat voineet tehdä tärkeän palveluksen yhteiskunnalle paljastaessaan mahdollisesti vaarallisen tietoaukon turvallisuusasiakirjojen suojaamisessa, kirjoittaa Olli Ainola. Helsingin Sanomat nosti lauantaina puolustusvoimien alaisen Viestikoekeskuksen isoksi uutiseksi. Hesarin jutussa oli turvaluokiteltuja tiedonmurusia, jotka olivat peräisin laitoksen salaisiksi määrätyistä asiakirjoista. Asiakirjat ovat aitoja, sillä valtiojohto reagoi juttuun äkäisesti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi kireän tiedotteen, jossa hän kertoi, että vuodosta on käynnistetty rikostutkinta.


Alabaman kohuttu senaattivaali tänään – ahdisteluskandaalien keskellä oleva kongressi voi saada yhden ahdisteluepäillyn lisää MTV 11:57 12.12

Alabamassa järjestetään tänään paljon puhuttu senaattorinvaali. Normaalisti äänestys olisi läpihuutojuttu, joka ei saisi paljoa mediahuomiota. Tällä kertaa Alabaman vaali on kuitenkin noussut isoksi uutisaiheeksi ahdistelusyytösten ja Yhdysvaltojen valtakunnallisen poliittisen tilanteen takia.


Upeaa urheiluhenkeä! Rajusti romahtanut nainen maratonin voittoon 17-vuotiaan juoksijan avustuksella – video! suomiurheilu 08:21 11.12

Ariana Lutermanin urheiluhenki Dallasin maratonilla on noussut isoksi uutisaiheeksi. Naisten kilpailun voittoon juoksi Chandler Self ajalla 2:53:58. Ykkössija ei kuitenkaan tullut helpolla. Self hyytyi todella rajusti viimeisen...


Uutiset