Sunnuntain sää tarjoa mahdollisuuden nauttia mukavista talvipakkasista iltalehti 05:54 21.01

Sunnuntaina Suomen itä- ja pohjoisosissa sataa hieman lunta ja pilvisyys on monin paikoin runsasta. Sen sijaan maan länsiosissa on sunnuntaina luvassa enimmäkseen poutaa ja ajoittain jopa selkeämpää, Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla kerrotaan. Lännessä pakkasta on luvassa kuudesta viiteentoista astetta. Maan itäosissa pakkanen ei pure niin napakasti, vaan alin lämpötila jää -12 celsiusasteeseen.


Kiertue Itä-Suomessa ei päättynyt TUTOlle suotuisena - tunteet roihusivat päätöserässä jatkoaika.com 20:31 20.01

TUTO saapui Itä-Suomen kiertueensa toiseen otteluun Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Perjantaina turkulaiset kärsivät ruman 1?6-tappion Jokipojille Joensuussa, ja lauantaina tuloksena oli 0?3-tappio Talvisalossa. Ottelun päätöserää leimasivat lukuisat isot rangaistukset.


Joensuussa aktiivimalli synnytti jopa kuukausien jonot – työpajapomo vaatii alueille valtaa päättää siitä, mikä on aktivointia MTV 08:02 20.01

Itä-Suomessa aktiivimalli näkyy nyt ennennäkemättömänä aktiivisuutena nuorten keskuudessa. Työpajoille tunkua on jo jonoiksi asti. Joensuussa uskotaan, että jos alueet saisivat itse päättää, mikä olisi aktiivimalliin sopivaa aktivointia, nuoret saisivat paljon paremmin tarvitsemansa avun. 


Poliisi julkaisi kuvan Pohjois-Karjalassa kadonneesta – oletko nähnyt Eevaa? MTV 22:36 19.01

Itä-Suomen poliisi tiedotti aiemmin tänään muistisairaasta nainesta, joka on kateissa Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa. Nainen on edelleen kateissa.


Poliisi julkaisi kuvan Pohjois-Karjalassa kadonneesta - oletko nähnyt Eevaa? MTV 22:36 19.01

Itä-Suomen poliisi tiedotti aiemmin tänään muistisairaasta nainesta, joka on kateissa Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa. Nainen on edelleen kateissa.


Ukraina hyväksyi lakiesityksen maan itsemääräämisoikeudesta - Venäjän mukaan viittaa sotavalmisteluihin iltalehti 20:54 19.01

Ukrainan parlamentti hyväksyi torstaina lain maan itsemääräämisoikeudesta, mutta Venäjä kokee sen aggressiona. Video on vuoden 2017 loppupuolelta, jolloin taistelut Itä-Ukrainassa jälleen kiihtyivät. Ukrainan parlamentti hyväksyi torstaina lakiesityksen koskien Itä-Ukrainan separatistialueita. Lain tarkoitus on varmistaa Ukrainan itsemääräämisoikeus Donetskin ja Luhanskin alueilla, jotka ovat julistautuneet niin sanotuiksi kansantasavalloiksi. Kyseessä on niin sanottu Donbasin alueen sopeuttamislaki.


Farmakologian dosentti Sillanpään käyttämän metamfetamiinin määrästä: ”Henkilö voi kokea olevansa kovinkin valveilla” MTV 17:21 19.01

Jari Sillanpää oli auton rattiin noussessaan nauttinut päihdyttävän annoksen ylittävän määrän metamfetamiinia, Itä-Suomen yliopiston päihdetutkija ja farmakologian dosentti Markus Storvik arvioi. Asiaan vaikuttaa kuitenkin mahdollinen tottumus aineeseen.


Metro töytäisi ihmistä Itä-Helsingissä - vakavilta vammoilta vältyttiin, metroliikenne palautuu normaaliksi iltalehti 18:47 18.01

Puotilan asemalla Itä-Helsingissä metro töytäisi ihmistä hieman iltakuuden jälkeen. Helsingin pelastuslaitos kertoo, että henkilö jäi metrojunan töytäisemäksi Puotilan metroasemalla. Vakavilta vammoilta säästyttiin. Henkilö loukkaantui lievästi ja ensihoito kuljetti hänet sairaalaan. Metroliikenne on palautumassa normaaliksi. HSL:n tiedottaja Tuija Ruoho kertoo, että tapauksesta aiheutui metroliikenteeseen korkeintaan viiden minuutin odotus.


Liikenne takkuaa Kehä 3:lla - Poliisi: ”Keli on aika haastava” iltalehti 20:26 17.01

Useita rekkoja on jäänyt jumiin liukkaalla tiellä. Talviset sääolosuhteet aiheuttavat ruuhkia Kehä 3:lla Vantaalla. Liikenne takkuaa Ala-Tikkurilan liittymän kohdalla. Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että tiellä on viidestä kuuteen suurta rekkaa jumissa tiellä. Painavat autot eivät pääse mäkeä ylös liukkaan tienpinnan vuoksi.


Muistatko Katarina Wittin? Playboyssa poseerannut olympiatähti kertoo, miten häntä vakoiltiin - ”Yhdyntä tapahtui kello 20.00 ja 20.07 välillä” iltalehti 10:03 17.01

Yksi kaikkien aikojen taitoluistelijoista teki lähes mahdottomasta mahdollisen. Reilut 50 vuotta sitten Itä-Saksan Staaken ei kylmän sodan aikana ollut maailman hurmaavimpia asuinpaikkoja. Berliinin kupeessa sijaitsevasta pikkukaupungista ponnisti kuitenkin maailmanmaineeseen tyttö, josta tuli aikansa valovoimaisin taitoluistelija.


Itä-Kiinan merellä uponneen aluksen pelätään aiheuttavan mittavat ympäristötuhot – vuotava vana laajentunut MTV 18:51 16.01

Itä-Kiinan merellä uponneen iranilaisen säiliöaluksen pelätään aiheuttavan mittavat ympäristötuhot.


Lieksassa koettiin monien kauhunhetki - Alkon ovea ei saatu auki, liike kiinni koko päivän iltalehti 16:48 16.01

Janoisimmat joutuivat lähtemään ostoksille Lieksaa lähinnä olevaan Alkoon, joka sijaitsee 58 kilometrin päässä Nurmeksessa. Maanantaina Lieksassa koettiin maanantaiaamuna kello 9 poikkeuksellinen tilanne, kun kaupungin ainoan Alkon ovi ei auennut. Erikoinen tilanne johtui siitä, että murtosuojatun rullakalterioven sähkömoottori oli hajonnut. Niinpä ovea ei voinut liikuttaa edes käsikäyttöisesti. - Se painaa mielestäni kymmeniä ellei pari sataa kiloa se ovi. Sitä ei voi käytännössä nostaa mitenkään. Haluttiin varmistaa työntekijöiden ja asiakaskunnan turvallisuus, Alkon Itä-Suomen aluepäällikkö Jari Hiekkataipale kertoo Iltalehdelle.


Yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä satsaa yhteistyöhön Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Itä-Suomen yliopiston kanssa iltalehti 10:07 16.01

Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopisto ja lääkeyhtiö MSD ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Amerikkalainen MSD on yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä, jonka maailmanlaajuinen tutkimus- ja tuotekehitys oli vuonna 2016 yli 10 miljardin suuruinen. MSD:n tutkii, kehittää ja tuo markkinoille uusia, innovatiivisia lääkehoitoja ja rokotteita, painopistealueinaan syöpäsairaudet, sydän- ja verisuonitaudit, Alzheimerin tauti sekä infektiosairaudet.


Vaarallisen aineen onnettomuus ihonhoitoyrityksen tiloissa Loviisassa - työntekijät evakuoitu iltalehti 09:17 16.01

Kukaan ei loukkaantunut kemikaalialan yrityksen sisätiloissa tapahtuneessa onnettomuudessa. Pelastuslaitokselle tuli hälytys keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta tiistaiaamuna noin kello kahdeksan Loviisassa Dunkatiellä. Paikalle lähetettiin 12 pelastusyksikköä. - Siellä on kemikaalialan yritys, joka tekee ihonhoitotuotteita. Siellä on kontti reagoinut ilman kanssa, Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.


Itä-Suomessa sairaimmat suomalaiset, lännessä ja etelässä terveimmät - katso oman kuntasi tilanne iltalehti 16:28 15.01

Terveimmät suomalaiset löytyvät Länsi- ja Etelä-Suomesta, kun taas Itä-Suomessa sairastetaan eniten. THL:n uusin sairastavuusindeksi kuvaa suomalaisten kuntien ja alueiden väestön sairastavuutta suhteessa koko maan tasoon. Indeksissä on otettu huomioon seitsemän eri sairausryhmää ja neljä eri painotusnäkökulmaa. Sairausryhmät ovat syöpä, sepelvaltimotauti, aivoverisuonisairaudet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, mielenterveyden ongelmat, tapaturmat ja dementia.


Komisarion kotoa löytyi luvattomia aseita Itä-Suomessa – hovi lievensi tuomiota iltasanomat 14:58 15.01

Hovioikeus on lieventänyt Itä-Suomen poliisin palveluksessa olevan komisarion käräjäoikeudessa saamaa tuomiota.


Hovioikeus hylkäsi yhden syytteet entisen liivijengiläisen kiristysjutussa MTV 13:27 15.01

Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi yhden miehen syytteet kiristysjutussa, jossa entistä The Chosen Ones -jengin jäsentä pahoinpideltiin eri kerroilla United Brotherhoodin ja The Chosen Ones -jengin tiloissa Joensuussa joulukuussa 2016. Uhrilta vaadittiin 10 000 euroa.


Uponnut öljytankkeri sai aikaan myrkyllisen vedenalaisen pilven, joka voi tappaa kaiken tielleen osuvan iltalehti 10:54 15.01

Iranilaisen öljytankkerin uppoaminen pahensi ympäristökatastrofia Itä-Kiinan merellä. Viikko sitten onnettomuuteen joutunut öljytankkeri on todennäköisesti valuttanut koko jäljellä olleen öljyvarantonsa veteen ja aiheuttanut merkittävän ympäristötuhon. Iranilainen alus Sanchi kolaroi hongkongilaisen rahtilaivan kanssa Itä-Kiinan merellä tammikuun 6. päivä ja syttyi tuleen. Kiinalaiset sammutuslaivat yrittivät hillitä paloa, mutta sunnuntaina Sanchi upposi jättäen pinnalle vain palavan öljylaikun, joka sekin on sittemmin kiinalaisviranomaisten mukaan sammunut.


Uutiset