Kuopion surullinen tapaus kuohutti - huostaanotettujen lasten määrä kasvussa suurimmissa kaupungeissa iltalehti 08:35 17.08

Kuusikko-työryhmän julkaisemasta raportista ilmenee, että kuudesta suuresta kaupungista vain yhdessä huostaanotettujen lasten määrä väheni vuoteen 2015 verrattuna. Itä-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Esko Salon mukaan Kuopiossa sosiaalityöntekijää tappamisella uhannut 12-vuotiaan lapsen äiti ei ole enää kiinniotettuna. Poliisi tiedotti tiistaina kuohuttaneesta tapauksesta, jossa lapsi oli otettu sosiaalityöntekijöiden huostaan humalaisten aikuisten keskeltä alkuviikosta Kuopiossa.


12-vuotias otettiin huostaan humalaisten aikuisten keskeltä Kuopiossa - lapsen äiti uhkasi sosiaalityöntekijää tappamisella iltalehti 21:26 15.08

Poliisi tutkii tapausta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Poliisi hälytettiin alkuviikosta yksityisasuntoon Kuopion Petoselle, koska sisältä oli kuulunut pitkään meteliä. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että asunnossa oli asunnon haltijan lisäksi pariskunta ja näiden 12-vuotias lapsi. Poliisin mukaan kaikki aikuiset olivat silminnähden päihtyneitä ja sekavia. Sen vuoksi paikalle soitettiin Kuopion kaupungin sosiaalipäivystäjä, joka teki päätöksen ottaa lapsi asunnosta sosiaalityöntekijöiden huostaan.


Kuopion poliiseille karvainen työtoveri: "Tuorein virkamies Suhteellisen Piripaavo" iltalehti 19:16 15.08

Poliisikoirayhdistyksen Facebook-sivujen mukaan savolaiselle virkamiehelle ensimmäinen tehtävä on oppia paikallinen murre. Itä-Suomen poliisilaitos saa uuden virkamiehen, jolla on varsin persoonallinen nimi: Suhteellisen Piripaavo. - Itä-Suomen poliisilaitoksen Kuopion pääpoliisiaseman tuorein virkamies Suhteellisen Piripaavo esittäytyy. Savolaisen virkamiehen ensimmäinen opinahjo on oppia paikallinen murre, Poliisikoirayhdistys vitsailee Facebook-sivuillaan.


Shanghai-vertailu julki: Helsingin yliopisto maailman 56. paras iltalehti 16:37 15.08

Helsingin yliopisto ei vielä tänä vuonna noussut maailman 50 parhaan yliopiston joukkoon. Helsingin yliopiston sijoitus Shanghain yliopistovertailussa oli tänä vuonna sama kuin viime vuonnakin, eli 56:s. Suomalaisyliopistoista Helsingin yliopisto on ainoana maailman sadan parhaan joukossa. Seuraavana tulee Itä-Suomen yliopisto, joka ylsi sijoille 301-400. Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto ovat sijoilla 401-500.


Nainen ryösti joulutarpeisiin seksileluja 400 euron edestä – tirautti myyjille itkut ennen nujakkaa iltasanomat 13:58 15.08

Itä-Suomen hovioikeus ei lieventänyt seksiliikkeen ryöstöstä tuomitun naisen saamaa vuoden ja kahden kuukauden ehdotonta vankeustuomiota.


Sarjahukuttaja vaihtoi avustajaa hoviin – kiistää yhä kaikki rikokset iltasanomat 06:15 11.08

Sarjahukuttajana tunnettu Pekka Tapani Seppänen vaatii 14,5 vuoden tuomionsa kumoamista elokuun lopussa käynnistyvässä Itä-Suomen hovioikeuden käsittelyssä.


F-Securen tietoturvajohtaja arvioi: "Kovat tiedot käsitellään kuplan sisällä" iltalehti 15:06 07.08

Iltalehti paljasti maanantaina, että täysin ulkopuolinen oululaisnainen on saanut poliisin sisäistä tietoa Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailun turvatoimista. Naisen sähköpostiin oli tullut tekstiä poliisin viestiketjusta, jossa keskusteltiin muun muassa Putinin helikoptereiden saapumisen tarkasta kellonajasta. Viestiketjussa oli tietoja myös Suomen presidentin Sauli Niinistön liikkeistä. Syynä tiedon päätymiseen väärälle ihmiselle oli näppäilyvirhe, kertoo Itä-Suomen poliisin viestintäasiantuntija, rikosylikonstaapeli Arto Tynkkynen. Tynkkynen oli aloittanut viestiketjun, josta osa oli päätynyt ulkopuoliselle. Osa ulkopuolisen saamasta tiedosta oli salassa pidettävää.


Henkilöauto törmäsi talon seinään Juvalla iltalehti 14:35 07.08

Henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi talon seinään Juvalla Etelä-Savossa maanantaina. Itä-Suomen poliisi kertoi, että auto oli ilmeisesti ottanut kimmokkeen hidasteesta, joka sijaitsee tiellä noin 50 metriä ennen törmäyspaikkaa. Auto kynti noin 35 metriä heinikossa ja piha-alueella ennen törmäystä. Auto vaurioitui huomattavasti ja rikkoi seinän kantavia rakenteita. Kuljettaja, 22-vuotias paikkakuntalainen mies, loukkasi päätään ja rintakehäänsä ja vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Autossa ei ollut muita ihmisiä.


Poliisi Putinin vierailun viestivuodosta: "Presidenttien turvallisuus ei ollut uhattuna näppäilyvirheen vuoksi" iltalehti 11:56 07.08

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko sanoo tiedotteessa, että kyse oli inhimillisestä erehdyksestä. Iltalehti uutisoi maanantaiaamuna, että poliisin sisäisiä viestejä presidenttien Savonlinnassa toteutettua työvierailua koskien oli lähtenyt oululaisen ulkopuolisen ihmisen sähköpostiin. Viestit oli lähetetty torstaina 27. heinäkuuta. Poliisi tiedottaa, että viestiketju oli päätynyt naisen sähköpostiin inhimillisen erehdyksen vuoksi. Kyse ei ollut poliisin sisäisten viestintäjärjestelmien tietoturva-aukosta, eikä jonkun ulkopuolisen hakkeroitumisesta poliisin viestijärjestelmiin.


Putin-viestejä päätyi oululaisnaisen sähköpostiin – poliisipäällikkö: ”Presidenttien turvallisuus ei ollut uhattuna” iltasanomat 10:51 07.08

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö pahoittelee inhimillistä erehdystä.


Poliisin turvajärjestelyt pettivät Putinin vierailun yhteydessä - poliisi selittää noloa mokaa: "Syynä näppäilyvirhe" iltalehti 10:28 07.08

- Ainahan tällainen on kiusallista, Itä-Suomen poliisilaitoksen päällikkö Taisto Huokko kommentoi Iltalehdelle. Iltalehti uutisoi maanantaina, että poliisin massiiviset turvajärjestelyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailun yhteydessä pettivät pahan kerran, kun poliisin salassa pidettävää viestittelyä päätyi ulkopuolisen henkilön sähköpostiin. Oululaisen Minna Timosen näkemä viestiketju sisälsi tietoja tasavallan presidentin Sauli Niinistön liikkeistä sekä tietoa Putinin tarkasta saapumisajasta.


Poliisin turvajärjestelyt pettivät Putinin vierailun yhteydessä - poliisi selittää noloa mokaa: "Syynä näppäilyvirhe sähköpostissa" iltalehti 10:11 07.08

- Ainahan tällainen on kiusallista, Itä-Suomen poliisilaitoksen päällikkö Taisto Huokko kommentoi Iltalehdelle. Iltalehti uutisoi maanantaina, että poliisin massiiviset turvajärjestelyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailun yhteydessä pettivät pahan kerran, kun poliisin sisäistä viestittelyä päätyi ulkopuolisen henkilön sähköpostiin. Oululaisen Minna Timosen näkemä viestiketju sisälsi muun muassa salaista tietoa Putinin tarkasta saapumisajasta.


Poliisipäällikkö yllättyi tiedosta - Syytä Putin-viestien vuotoon ryhdytään selvittämään iltalehti 07:13 07.08

Itä-Suomen poliisi ryhtyy selvittämään presidenttien turvajärjestelyihin liittyvän viestiketjun kulkua heti maanantaina. Itä-Suomen poliisilaitoksen päällikko Taisto Huokko kuuli turvajärjestelyihin liittyvästä tietoturvamokasta ensi kertaa Iltalehdeltä. - Ihan uusi asia ja ihmettelen (tätä) kovasti, IL:n sunnuntai-iltana tavoittama Huokko sanoi.


Poliisi epäilee: Mies vainonnut vuosia - yritti ajaa pyörällä kulkeneen exänsä päälle iltalehti 22:23 04.08

Pitkäaikaisesta vainoamisesta epäilty mies vangittiin torstaina Kuopiossa, kertoo Itä-Suomen poliisi tiedotteessa. Poliisi kertoo tiedotteessa saaneensa viime viikon sunnuntaina ilmoituksen autoilijasta, joka oli yrittänyt ajaa pyöräilijän päälle kevyenliikenteen väylällä. Poliisin mukaan pyöräilijä väisti autoa ja törmäsi liikennemerkkiin.


Pitkäkyntisten saalis jäi laihaksi: Tonin pellolta katosi sylillinen kuituhamppua - päihteenä sitä ei voi käyttää iltalehti 20:38 04.08

Tervajoen marjatilan yrittäjä Toni Hämäläinen on ärsyyntynyt, sillä hänen hamppupellossaan kävi varkaita keskiviikkona Kuopion Juankoskella. Hämäläinen viljelee kuituhamppua, josta hän toivoo lääkettä mansikan punamätätautiin. Hänen pääviljelykohteensa on mansikka. Hamppua viljellään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Kuituhampulla ei ole päihdearvoa. Siitä ei pysty valmistamaan kannabista, toisin kuin sukulaisestaan päihdehampusta. Kannabis on Suomen yleisin huume.


Uistelureissulla veneestä veden varaan joutunut yhä kateissa Puumalassa iltalehti 20:05 03.08

Puumalassa Etelä-Savossa kadonnutta miestä ei ole löydetty etsinnöistä huolimatta, kerrottiin Itä-Suomen poliisista torstaina. Etsintöjä jatketaan perjantaina. Mies katosi keskiviikon vastaisena yönä, kun hän joutui veden varaan veneen kaaduttua uistelureissulla Koskenselällä.


Kalastusreissulla veden varaan joutunutta ei löydetty tänäänkään Puumalassa iltasanomat 19:48 03.08

Puumalassa Etelä-Savossa kadonnutta miestä ei ole löydetty etsinnöistä huolimatta, kerrottiin Itä-Suomen poliisista torstaina.


Avunhuudot järveltä käynnistivät pelastusoperaation Puumalassa – toista vedenvaraan joutunutta ei löydetty iltasanomat 21:41 02.08

Etelä-Savossa Puumalan Koskenselällä etsittiin uistelureissulla kadonnutta miestä keskiviikkona, kertoi Itä-Suomen poliisi.


Iisalmelaismies vangittiin kahdesta tapon yrityksestä - puukotti asunnossa hengenvaaralliselle alueelle iltalehti 13:31 01.08

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi miehen maanantaina. Iisalmelaismies vangittiin maanantaina todennäköisin syin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä, Itä-Suomen poliisi kertoo. Molemmat yritykset tapahtuivat viime viikon perjantain vastaisena yönä yksityisasunnossa Iisalmessa. Tuolloin kahta miestä lyötiin teräaseella hengenvaaralliselle alueelle.


Uutiset