Itä-Suomen poliisin komisariolle syytteet kavalluksesta ja ampuma-aserikoksesta iltasanomat 14:30 26.06

Itä-Suomen poliisilaitoksen palveluksessa oleva komisario saa perjantaina syytteet ampuma-aserikoksesta, kavalluksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta Etelä-Savon käräjäoikeudessa.


Poliisi epäilee: Rattijuoppo kaahasi hurjaa ylinopeutta Joensuussa - matka päättyi puuhun iltalehti 08:40 26.06

Poliisi epäilee 34-vuotiasta miestä muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Epäilty rattijuoppo ajoi hurjaa ylinopeutta maanantaina aamuyöstä neljän aikaan Joensuussa, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos tiedotteessa. Poliisin mukaan nopeus nousi taajamassa pahimmillaan yli 135 kilometrin tunnissa. Nopeusrajoitus alueella on 40 kilometriä tunnissa.


Poliisi on kirjannut yli 160 rikosilmoitusta juhannuksen juoppokuskeista iltalehti 15:25 25.06

Poliisi on juhannuksen aikana kirjannut yli 160 rikosilmoitusta ratti- ja ruorijuopumuksista. Epäiltyjä päihtyneitä kuljettajia oli sunnuntaihin aamupäivään mennessä kirjattu eniten Itä-Suomen alueella, kaikkiaan 40 kappaletta. Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa juopuneista kuljettajista kirjattiin 36 rikosilmoitusta. Tiedot Lounais-Suomen poliisin alueelta puuttuvat.


Juhannuksen ampumisleikit työllistäneet poliisia ja ihmetyttäneet naapureita Itä-Suomessa - "Hölmöläisten hommaa" iltalehti 12:11 24.06

Poliisi on saanut useita ilmoituksia ammuskelusta Itä-Suomessa, ja tapahtumien selvittelyyn on kulunut paljon aikaa. Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että eilisillan ja viime yön aikana poliisilla on ollut kahdeksan ammuskeluun liittyvää tehtävää. Poliisin mukaan aseilla ei ole pyritty ampumaan toisia ihmisiä tai aiheuttamaan hengenvaaraa, mutta tehtävät ovat aiheuttaneet paljon selvitystöitä poliisille. Poliisi kuvailee ammuskelua tiedotteessa "erikoiseksi itäsuomalaiseksi juhannusperinteeksi".


Poliisi paljasti: tältä näyttää putkassa – ”mystinen paikka” iltasanomat 20:41 21.06

Muovisia patjoja ja kolkkoja käytäviä. Itä-Suomen poliisin ylikonstaapeli valotti poliisivankilan öistä arkea.


Verinen mies Joensuun keskustassa - poliisi pyytää havaintoja iltalehti 08:05 20.06

Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä tapaukseen liittyen. Poliisi löysi verisen miehen Joensuun keskustasta tiistaina aamuyöllä kello 3.20. Mies makasi Kirkkokadun ja Siltakadun risteyksessä. Miehellä havaittiin runsaasti vammoja vartalossaan ja Itä-Suomen poliisi tutkii tapahtumaa tapon yrityksenä. Mies toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.


Läheltä piti -tilanne tien päällä Kiuruvedellä - poliisi julkaisi varoittavat kuvat iltalehti 22:33 19.06

Itä-Suomen poliisi muistuttaa, että kesäisellä maantiellä mutkan takaa voi tulla eteen melkeinpä mitä vain. Puutavarakuormassa ollut täysperävaunu, liian suuri tilannenopeus ja mutkainen sekä kuoppainen tie oli yhdistelmä, joka aiheutti tänään vaarallisen tilanteen, Itä-Suomen poliisi kertoo Facebookissa. Onnettomuus tapahtui maanantaina puolen päivän aikaan Kiuruveden Pyhännäntiellä. Vaarallisessa läheltä piti -tilanteessa täysperävaunuyhdistelmän perävaunu kaatui pientareelle niin, että kyydissä olleet puut levisivät ojaan. Perävaunu pysyi onneksi kiinni kuorma-autossa, eikä kukaan loukkaantunut onnettomuudessa. Kuljettaja sai sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Poliisi julkaisi karut kuvat maantieltä Kiuruvedeltä: ”Koskaan ei tiedä, mitä mutkan takaa tulee” iltasanomat 20:48 19.06

Jonkinlainen ihme oli, ettei sattunut tämän vakavampaa, Itä-Suomen poliisi varoittaa kesäkaahailusta.


Poliisi julkaisi kuvasarjan onnettomuudesta Kiuruvedellä: ”Koskaan ei tiedä, mitä mutkan takaa tulee” iltasanomat 20:48 19.06

Jonkinlainen ihme oli, ettei sattunut tämän vakavampaa, Itä-Suomen poliisi varoittaa kesäkaahailusta.


Päihtyneet miehet ammuskelivat saaressa Outokummussa – poliisi löysi mökiltä sarjatuliaseita iltasanomat 14:16 19.06

Itä-Suomen poliisi tutkii sunnuntaina sattunutta tapausta, joka alkoi Outokummun Viinijärvellä sijaitsevasta saaresta kuuluneesta ammuskelusta.


Saaresta kantautui ammuskelun ääniä - poliisi takavarikoi mökiltä useita aseita iltalehti 14:13 19.06

Poliisi on ottanut kaksi miestä kiinni rikoksesta epäiltynä. Tapausta tutkitaan törkeänä ampuma-aserikoksena. Itä-Suomen poliisi sai sunnuntaina kello 22 aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Outokummun Viinijärvellä sijaitsevasta saaresta kuuluu ammuskelua. Poliisipartiot menivät saareen yöllä. Saaressa olevasta mökistä löydettiin kaksi miestä. Kotietsinnässä mökistä löydettiin useita ampuma-aseita, joista osan epäillään olevan sarjatuliaseita.


Liettualainen kärysi Messilän metsässä 300 000 euron kokaanilasti kainalossaan – hovi piti tuomiota liian ankarana iltasanomat 08:52 19.06

Itä-Suomen hovioikeus leikkasi liettualaisen huumekuriirin tuomiosta kaksi ja puoli vuotta. Miehen seurassa ollut liettualaisnainen vapautettiin kokonaan pitkästä vankeusrangaistuksesta.


Poliisi tutkii: Ampumavälikohtaus taksissa - useita laukauksia auton rakenteisiin iltalehti 17:44 18.06

Puumalassa tapahtui sunnuntai-yönä ampumavälikohtaus taksissa. Itä-Suomen poliisilaitos sai sunnuntai-yönä kello kolmen aikaan hälytyksen Puumalassa. Taksin sisällä oli ammuttu muutamia kertoja auton rakenteisiin. Poliisin tilannekeskuksen komisario Pekka Koistinen vahvistaa Iltalehdelle Puumalan viimeöisen tapahtuman. Poliisi on vaitonainen yksityiskohdista, sillä tutkimus on kesken.


Autotapahtuma sytytti savolaiset kaahaamaan - kortti heti pois 21 vauhtipäältä iltalehti 10:23 18.06

Korkein lauantai-iltana Kuopion seudulla mitattu ajonopeus oli 189 kilometriä tunnissa. Se taltioitui poliisin tutkaan 120 km/h- rajoitetulla moottoritiellä. Kuopiossa järjestetty Kalis Car Show -harrasteautotapahtuma innosti lukuisat autokunnat kaahaamaan lauantai-iltana. Itä-Suomen poliisi ennakoi ilmiön ja oli varannut kalustoaan tien päälle.


Väitös: Kotimainen metsä poistaa ilmasta terveydelle haitallisia pienhiukkasia iltalehti 09:57 18.06

Havupuut ovat parhaimpia pienhiukkassieppareita. Pohjoisella ilmastovyöhykkeellä kasvavat puulajit pystyvät poistamaan ilmasta terveydelle haitallisia pienhiukkasia, osoittaa Janne Räsäsen väitöskirjatutkimus. Räsäsen väitöskirja tarkastetaan Itä-Suomen yliopistossa 21. kesäkuuta.


Uhri halvaantui julman koston seurauksena – hovioikeus lyhensi tuomiota tuntuvasti iltasanomat 12:04 15.06

Itä-Suomen hovioikeus lyhensi kolmen ja puolen vuoden tuomion seitsemään kuukauteen.


Kaksikko ryösti eläkeläismiehen törkeästi, uhrille vakavat vammat - tuomio pysyi hovissa iltalehti 19:23 14.06

Hovioikeus piti voimassa kahden tuomitun ehdottomat vankeusrangaistukset. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen ja miehen törkeästä ryöstöstä vankeuteen viime marraskuussa. Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomiot eläkeläismiehen pahoinpitelystä. Oikeus tuomitsi Senja Marjatta Rutasen ja Jarkko Tapio Jääskeläisen neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ryöstöstä. Rutanen sai tuomion myös tapon yrityksestä.


MTV: Hirvensalmen perhesurman motiivi selvillä - isä yllätti pojat lyömäaseella iltalehti 20:24 06.06

Molemmat pojat tulivat täysin isän yllättämiksi. Hirvensalmen huhtikuussa tapahtuneen perhesurman motiivi on selvinnyt, kertoo Itä-Suomen poliisi . Teon motiivi liittyy perheen isän taloudellisiin vaikeuksiin. Miehellä oli oma autokorjaamo, josta hänelle oli kertynyt paljon velkaa ja jota hän oli myymässä pois. Kaupoista oli jo alustavasti sovittu. Teon aikaan mies oli töissä ulkopuolisen palveluksessa.


Katso lista: Näihin kuntiin valtiontuet valuvat - kolmen kärki löytyy pohjoisesta iltalehti 08:09 06.06

Suomessa on 30 kuntaa, jotka eivät saa pitää kaikkia verotuloja itsellään. Kauniainen on Suomen kunnista ainut nettomaksaja. Suomessa riittää kuntia, joilla ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia järjestää peruspalveluitaan ilman massiivisia valtiontukia. Iltalehti pyysi valtiovarainministeriön kuntaosastolta laskelman siitä, miten valtion rahat jakautuvat kunnissa asukasta kohden laskettuna. Listaus ei sinänsä yllätä. Kärkisijat saamapuolella menevät Pohjois- ja Itä-Suomen pikkukunnille. Kolmen kärjen muodostavat Salla, Utsjoki ja Ranua. Sallan saama 5514 euroa asukasto kohden on lähes neljä kertaa enemmän kuin koko maan 1570 euron keskiarvo.


Epäillyillä ei rikostaustaa - Mäntyharjun parkkipaikka-ampumista tutkitaan murhana iltalehti 14:04 05.06

Viisikymmentävuotias mies ammuttiin hengiltä mäntyharjulaisen kerrostalon parkkipaikalla sunnuntaiaamuna. Rikos sattui kerrostalon parkkipaikalla Kauppatiellä Mäntyharjun kuntakeskuksessa. Ampumapaikalle lähti useita poliisipartioita paitsi Itä-Suomen myös Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan poliisipiireistä.


Uutiset