Poliisi varoittaa ”todella vakuuttavasti” pankkivirkailijana esiintyvästä soittelijasta - älä koskaan anna pankkitietoja puhelimessa iltalehti 09:18 17.12

Itä-Suomen poliisilaitoksella on tutkittavana Savonlinnassa tapahtunut huijaus. Pankin työntekijänä esiintynyt henkilö on huijannut ihmisiltä pankkitietoja puhelimitse. - Huijari on tiedustellut puhelimessa ihmisien pankkitunnuksia ja avainlukulistan koodeja, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.


Video: Kuopiolaispoliisit tuomittiin kiinniotetun pahoinpitelystä – uhrin lonkka sijoiltaan, ei pystynyt kävelemään putkaan MTV 21:02 16.12

Kaksi partiopoliisia on saanut sakkorangaistuksen Itä-Suomen hovioikeudessa tapauksessa, jossa nämä kaatoivat kiinniotetun miehen tulotarkastuksen yhteydessä maahan niin, että tämän lonkka meni sijoiltaan.


Julkisoikeuden professori: HS:n uutisointi on ”lainvastaista” ja toimituspäällikön perustelut riittämättömiä iltalehti 18:52 16.12

Helsingin Sanomien rikostutkintaan johtaneesta uutisesta on virinnyt vilkas asiantuntijakeskustelu, jossa argumentteja on esitetty niin puolesta kuin vastaan. Julkisoikeuden professori emeritus Teuvo Pohjolainen Itä-Suomen yliopistosta pitää asiaa yksiselitteisesti laittomana. - On lainvastaista julkaista salassa pidettäviä aineistoja, jotka ovat valtakunnan turvallisuuden nojalla salassa pidettäviä. Siinä mielessä pidän ongelmana. Ymmärrän rikostutkinnan.


Nainen ajoi ojaan ja puhalsi 3,25 promillea, traktorilla auttamaan körötellyt mies 1,15 - molemmat poliisin haaviin iltalehti 17:31 16.12

Joensuussa jäi kiinni kaksi epäiltyä rattijuoppoa kerralla. Itä-Suomen poliisi tiedottaa tapauksesta, jossa kaksi henkilöä kärysi ratista yhdellä kertaa. Joensuulainen 53-vuotias nainen ajoi henkilöautolla ojaan Joensuun Kiihtelysvaarassa perjantaina noin kello 22. Hän puhalsi alkometriin 3,25 promillea, joka on reippaasti jopa törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävä lukema.


Poliisi: Rattijuoppo auttoi toista rattijuoppoa Joensuussa MTV 16:21 16.12

Joensuulainen 53 -vuotias nainen ajoi henkilöautolla ojaan Joensuun Kiihtelysvaarassa myöhään eilen, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.


Savonlinnalaismies soitteli poliisille ja uhkaili ”selvittelevänsä asioita aseen kanssa” - napattiin kiinni kotiosoitteesta iltalehti 08:41 16.12

Asuntoon tehdyssä etsinnässä ei löytynyt ampuma-aseita tai -tarvikkeita. 50-vuotias savonlinnalaismies soitteli perjantai-iltapäivänä useita kertoja Joensuun poliisipäivystykseen ja uhkaili lähtevänsä selvittelemään asioita Pohjois-Karjalan suuntaan aseen kanssa. - Yhdessä puhelussa hän kertoi olevansa Joensuun Tuupovaarassa, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.


Poliisi lopetti Kontiolahden MM-kisojen kirjanpidon selvittämisen – ei syytä epäillä rikosta MTV 10:01 15.12

Poliisi on lopettanut Kontiolahden ampumahiihdon MM-kisojen kirjanpidon selvittämisen, koska asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, kertoo Itä-Suomen poliisi.


Video poliisivankilan tapahtumista: Poliisi vei keskisormea näyttäneen putkaan ja aiheutti vakavan vamman iltasanomat 17:49 14.12

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi torstaina kaksi poliisimiestä keskisormeaan näyttäneen miehen pahoinpitelystä huhtikuussa 2014 Kuopiossa.


Poliisit tuomittiin sakkoihin pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta - ”Näin käy, jos näyttää poliisille keskisormea” iltalehti 17:36 14.12

Poliisipartio ei järjestänyt uhria lääkärin paikkeille, vaikka hovioikeus katsoi loukkaantumisen olleen ilmeinen. Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut torstaina kaksi kuopiolaispoliisia sakkoihin tapauksesta, jossa poliisit olivat vieneet miehen putkaan ja pahoinpidelleet tätä. Poliisit saivat tuomion pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Rikokset tapahtuivat vuonna 2014.


Poliisi yhä ymmällään: Missä on kaksi kuukautta kateissa ollut Kari "Karppa" Sikanen? MTV 11:22 14.12

Itä-Suomen poliisi kaipaa yhä tietoja mikkeliläisestä 63-vuotiaasta Kari "Karppa" Sikasesta. Mies on ollut kadoksissa lokakuun 9. päivästä alkaen.


Kuusikymppistä miestä epäillään kahden 6-7-vuotiaan lapsen hyväksikäytöstä - päästettiin pois tutkintavankeudesta iltalehti 07:25 13.12

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Pohjois-Karjalassa vuosien 2011-2014 välillä. Itä-Suomen poliisi tiedottaa saaneensa valmiiksi esitutkinnan, joka koskee törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Tapausten asianomistajina on ollut kaksi eri henkilöä, jotka ovat olleet 6-7-vuotiaita epäiltyjen rikosten tekohetkellä. Esitutkinta käynnistyi, kun poliisi sai tutkintapyynnön toiseen asianomistajaan kohdistuneesta rikosepäilystä lastensuojeluviranomaisen kautta.


Poliisi epäilee: 66-vuotias mies käytti kahta 6–7-vuotiasta lasta hyväkseen iltasanomat 07:20 13.12

Itä-Suomen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.


Yritti ostaa nuorelta seksiä ja raiskasi - uhri sai pahan paleltumavamman iltalehti 22:14 12.12

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut Donia Ali Rezaei'n raiskauksesta sekä yrityksestä ostaa seksuaalipalveluja nuorelta henkilöltä. Teko tapahtui Varkauden seudulla vuosi sitten marraskuussa. Donia Ali Rezaei oli tuolloin 21-vuotias. Seuranaan hänellä oli toinen ulkomaalainen mies.


Rattijuoppo pakeni taksilla, kun omasta autosta puhkesi rengas MTV 11:29 10.12

Itä-Suomen poliisi päätyi jahtaamaan taksiin karannutta rattijuoppoa Vieremällä eilisiltana.


Liukas mäki yllätti poliisin: Auto karkasi partiolta - video tallensi, kuinka vikkelä poliisi juoksee auton kiinni iltalehti 11:03 03.12

Itä-Suomen poliisin Twitter-maratoniin päätyi video poliisiauton karkumatkasta. Itä-Suomen poliisi järjesti Twitter-maratonin tänä viikonloppuna. Maraton käynnistyi perjantaina kello 15 ja päättyi lauantaina kello 15. Maratonin aikana Itä-Suomen poliisi julkaisi videon hauskasta sattumuksesta, kun liukas mäki yllätti poliisipartion.


Täpärä tilanne tallentui videolle: Liukas mäki yllätti poliisin, ja auto lähti karkuun - ”Onneksi partiomies oli hereillä” iltalehti 16:04 02.12

Liukas ja jyrkkä mäki oli yllättää poliisin Savonlinnassa. Itä-Suomen poliisi on julkaissut kiperästä tilanteesta videon perjantain ja lauantain välisenä yönä Twitterissä. Videolla näkyy, kuinka poliisiauto alkaa lipua pitkin liukasta mäkeä. Asian huomattuaan poliisi juoksee liukastellen auton kiinni ja saa pysäytettyä auton.


Rekat kolaroivat Pohjois-Savossa - toinen kuljettaja kuollut, liikenne poikki iltalehti 13:47 29.11

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että törmäys tapahtui Tuusniemen kohdalla valtatie 9:llä keskiviikkona. Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että säiliörekka ja tavarankuljetusrekka kolaroivat valtatie 9:llä Tuusniemen kohdalla keskiviikkona. Toinen kuljettaja on kuollut onnettomuudessa. Poliisin mukaan ajokeli oli onnettomuuden aikaan luminen ja sohjoinen. Lisäksi taivaalta satoi lunta ja räntää. Liikenne on poikki ja viranomaiset selvittävät onnettomuuden syytä ja tarkempaa tapahtumien kulkua.


Mies töpeksi pistoolin kanssa liikaa - hovi uskoi selityksen vahingonlaukauksesta ja kumosi tuomion tapon yrityksestä iltalehti 06:04 29.11

Keski-ikäinen mies ampui toista miestä pistoolilla mahaan Kouvolassa tammikuussa. Itä-Suomen hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden tuomion tapon yrityksestä. Tuomittu oli ajautunut tammikuun lopulla riitatilanteeseen toisen miehen kanssa yksityisasunnossa Kouvolassa. Ensin hän oli lyönyt uhria nyrkillä kasvoihin ja sen jälkeen lähestynyt tätä asunnon keittiössä pistooli esillä. Miehet joutuivat käsirysyyn. Tuomitun pistooli laukesi lopulta vain joidenkin senttien päässä uhrin kehosta. Luoti osui oikeaan kylkeen ja meni siitä läpi. Luoti lävisti osittain miehen vatsaontelon lihakset.


Kouvolalainen perheenisä sytytti vaimonsa tuleen - vanhin lapsi auttoi äitiä pelastautumaan iltalehti 12:25 28.11

Itä-Suomen hovioikeus alensi puolella vuodella vaimonsa murhaa yrittäneen 52-vuotiaan miehen pitkää vankeustuomiota. Mies oli sytyttänyt puolisonsa tuleen Kouvolassa sijaitsevassa omakotitalossa marraskuussa 2015. Talossa oli tekohetkellä eri ikäisiä lapsia, joista vanhin auttoi äitiä pelastautumaan. Äiti sai palosta vakavia vammoja, jotka vaativat pitkäaikaista ja jatkuvaa sairaalahoitoa.


Lasta hyväksi­käyttäneen tuomio lyheni – syy: rikokset ehtivät osin vanheta iltasanomat 12:58 27.11

Itä-Suomen hovioikeus on lyhentänyt eteläsavolaisen miehen seksuaalirikostuomiota.


Uutiset