Myrkkymunaskandaali ei ota laantuakseen -  nyt myrkkyjäämiä löytyi Italiassa iltalehti 03:53 22.08

Euroopan komissio pitää hätäkokouksen myrkkymunaskandaalin vuoksi syyskuussa. Italiassa kananmunanäytteistä on löydetty hyönteismyrkky fiproniilin jäämiä, kertoi maan terveysministeriö maanantaina. Myrkkyä on löydetty kahdesta näytteestä, joista toisen munat ovat Italiasta peräisin. Toisen näytteen alkuperää selvitetään.


Lehti: Lastenrattaita työntänyt Turun uhri oli juuri tullut Italiasta vauvansa kastejuhlasta iltasanomat 14:28 20.08

Turun Kauppatorilla liikkunut, lastenrattaita työntänyt äiti on Italian kansalainen, jolla on puolivuotias tyttövauva.


Lehti: Lastenrattaita työntävä Turun uhri oli juuri tullut Italiasta vauvansa kastejuhlasta iltasanomat 14:28 20.08

Turun Kauppatorilla liikkunut lastenrattaita työntävä äiti on Italian kansalainen, jolla on puolivuotias tyttövauva.


Esa, 50, rakennutti oman hissin Ferrareilleen - kokoelmasta löytyy myös Michael Schumacherin rannekello iltalehti 08:53 18.08

Rata-autoilija ja autokauppias Esa Schroderus rakensi ensin autotallin ja vasta sitten talon. Rata-autoilija ja autokauppias Esa Schroderus, 50, löysi ensin Heidi-vaimonsa kanssa unelmatontin Hämeenkyröstä Mallasselän rannalta ja siihen Ferrari-hulluns miehen silmissä nousi ensin autotalli - sitten vasta talo. Mies on myös Italia-hullu ja tontin ja Jumesniemen maisemat mansikkaviljelmineen toivat mieleen Toscanan. Valoisa puutalo nousi järven rannalle pari vuotta sitten, mutta ensin oli kaivettava talon alle 200 neliön autotalli, viinikellari ja tilat rata-autoilun palkinnoille. Kuopasta kuljetettiin lähes kolmesataa kuorma-autollista maata. Hissi tilattiin Italiasta.


Italiasta palannut pirkanmaalainen sairastui tuhkarokkoon - oireita myös seurueella iltalehti 14:59 02.08

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin apulaisylilääkärin Reetta Huttusen mukaan koko seurue oli todennäköisesti altistunut samalle henkilölle. Pirkanmaalla asuva ihminen on sairastunut tuhkarokkoon Italian-matkan jälkeen, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Oireina oli kuumetta ja ihottumaa. Myös tuhkarokkoon sairastuneen henkilön kanssa samassa seurueessa matkustaneilla henkilöillä on ilmaantunut tulehdusoireita. Heistä otettujen tuhkarokkonäytteiden tulokset valmistuvat torstain aikana.


Italiasta palannut suomalainen sairastui tuhkarokkoon – oli rokotettu jo lapsena iltasanomat 14:12 02.08

Italiasta palannut pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon. Myös samassa seurueessa matkustaneilla henkilöillä on ilmaantunut oireita.


Italiasta palannut suomalainen sairastui tuhkarokkoon iltasanomat 14:12 02.08

Italiasta palannut pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon. Myös samassa seurueessa matkustaneilla henkilöillä on ilmaantunut oireita.


Italiasta palannut pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon - oireita myös seurueella iltalehti 14:11 02.08

Italiasta palannut pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon. Italiasta palannut pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon. Myös samassa seurueessa matkustaneilla henkilöillä on ilmaantunut oireita.


Supon päällikkö valvoi erikoista ohimarssia – kiinnostui erityisesti yhdestä saunasta: ”En halua edes ajatella, että joku pilaisi saunaillan” iltasanomat 12:41 29.07

Kokoontumisajossa oli mukana saunoja Italiasta saakka.


Halpalentoyhtiö Ryanair teki tarjouksen Alitaliasta iltalehti 14:44 24.07

Halpalentoyhtiö Ryanair kertoi maanantaina, että se on tehnyt ostotarjouksen italialaisesta Alitalia -lentoyhtiöstä. Tarjous ei ole sitova. Tappiollisesta Alitaliasta on tehty kymmenkunta muutakin tarjousta. Yhtiö ei ole pärjännyt kilpailussa halpalentoyhtiöitä vastaan.


Ferrarin F1-tallille paineita Italiasta: Bottas onkin voittaja, Hamilton kuin veren makuun päässyt hai iltasanomat 13:25 18.07

La Gazzetta dello Sport piiskaa Ferrarin väkeä töihin ja ylistää Valtteri Bottaksen nousua mestaruustaisteluun.


Soini: Suomi kieltäytyy turvapaikanhakijoiden uusista siirroista EU:ssa iltalehti 16:20 17.07

Ulkoministeri Timo Soinin (uv) mukaan Suomi ei voi sitoutua turvapaikanhakijoiden uusiin sisäisiin siirtoihin EU:n sisällä. Ulkoministerikokoukseen osallistunut Timo Soini (uv) sanoo, että kaikkien EU-maiden on ensin pidettävä kiinni vanhoista lupauksistaan. Unkari, Tshekki ja Puola ovat kieltäytyneet noudattamasta EU-maiden yhteistä päätöstä siirtää turvapaikanhakijoita Italiasta ja Kreikasta. Suomi on ottanut vastaan turvapaikanhakijoita lähes parhaiten EU:ssa.


Sisäministeri Risikko myöntää: Italian hätä voi tuoda turvapaikanhakijoita myös Suomeen iltalehti 18:42 06.07

Suomeakin voidaan pyytää ottamaan turvapaikanhakijoita Italiasta, joka on kuormittunut viime kuukausina voimakkaasti, sanoo sisäministeri Paula Risikko (kok). EU:n sisäministerit keskustelivat torstaina Tallinnassa Italialle annettavasta avusta. Komissio esitti aiemmin viikolla, että EU-maihin siirrettäisiin kansainvälistä suojelua tarvitsevia turvapaikanhakijoita Libyasta, Egyptistä, Nigeristä, Etiopiasta ja Sudanista. Esitykseen ei sisältynyt määrää, eikä siitä puhuttu Risikon mukaan ministerikokouksessakaan.


Itävalta lähettää 750 sotilasta Italian rajalle estämään maahan pyrkiviä pakolaisia iltalehti 15:47 05.07

Sotilaat ovat valmiustilassa Brennersolassa Itävallan ja Italian rajalla. Itävalta on lähettänyt neljä panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja 750 sotilasta rajalleen estämään Italiasta maahan pyrkiviä pakolaisia. Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil sanoo toimien olevan välttämättömiä, jos Italiaan saapuvien pakolaisten määrä ei vähene. Doskozil pitää todennäköisenä, että passintarkastus otetaan takaisin käyttöön Italian rajalla. Pakolaiskriisin vuoksi Itävalta on aiemmin ottanut passintarkastuksen käyttöön myös Unkarin ja Slovenian rajoilla.


Asiantuntija tuhkarokosta: Tämä on jo pieni epidemia - Länsirannikolla tilanne olisi paha iltalehti 18:00 04.07

Itä-Savossa todettuja tuhkarokkotartuntoja voi pitää jo pienenä epidemiana. Pieneksi epidemiaksi tilannetta kutsuu Iltalehden haastattelema infektio- ja tartuntatautien ylilääkäri Sakari Vuorinen Etelä-Savon terveys- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymästä. - Italiasta kotoisin olevalla miehellä tartunta todettiin 22. kesäkuuta. Tänään tartunta vahvistui kahdella saman perheen lapsella. Neljäs testattu henkilö sai puhtaat paperit.


Portugalin metsäpaloa sammutetaan yhä - ainakin 60 kuollut iltalehti 09:01 19.06

Portugalin laajan metsäpalon sammutustyöt ovat yhä käynnissä. Sunnuntaiyönä yli 2 000 palomiestä taisteli vielä lähes sataa yksittäistä tulipaloa vastaan. Euroopan unioni aikoo lähettää neljä lentokonetta lisää Espanjasta ja Italiasta sammutustöiden avuksi.


Uutiset