Tohmajärveltä hieno ele - Seppo Räty palkitaan 9696 eurolla iltalehti 09:59 13.12

Tohmajärven kunta muistaa keihäänheittolegenda Seppo Rätyä. Tohmajärvi muistaa entistä keihäänheittäjää 9696 eurolla. - Palkintosumman pohjalukuna on käytetty Seppo Rädyn sittemmin kielletyllä keihäsmallilla vuonna 1991 heittämää maailmanennätystä 96 metriä ja 96 senttiä ja kertoimena lukua 100, joka sopii Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen, Tohmajärven kunta kertoo tiedotteessaan.


Tuntematon sotilas sai avausviikonloppunaan Ruotsissa ennätysyleisön iltalehti 12:58 11.12

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas sai ensi-iltansa Ruotsissa 6. joulukuuta. Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva sai ensi-iltansa Ruotsissa keskiviikkona 6. joulukuuta kautta maan yli 130 valkokankaalla. Elokuva keräsi heti ensi-iltaviikonloppunaan ennätysyleisön. Elokuva tavoitti ensi-iltaviikonlopun (ke-su) aikana 20 421 katsojaa, mikä on enemmän kuin yksikään suomalainen elokuva on saavuttanut kokonaiskatsojamäärässä Ruotsin elokuvateattereissa yli kymmeneen vuoteen. Jo kahden ensimmäisen esityspäivän jälkeen Tuntematon sotilas oli Ruotsissa koko viikon toiseksi katsotuin ensi-ilta Solsidan-elokuvan jälkeen. - Mahtavaa, että elokuva on saanut lämpimän vastaanoton myös Ruotsissa, josta lähes 2 000 vapaaehtoista saapui taistelemaan maamme itsenäisyyden puolesta. Sain kunnian tavata näistä veteraaneista muutaman kaksi viikkoa sitten Tukholmassa ja heidän kanssaan käymäni keskustelut merkitsevät minulle paljon. Oli hienoa kuulla, kuinka elokuva onnistui puhuttelemaan myös veljiämme lahden toisella puolen, ohjaaja Aku Louhimies kertoo.


Presidentti Sauli Niinistö Yle:llä: ”Voisihan sitä olla vähän nuorekkaampikin!” iltalehti 22:15 07.12

Linnan juhlissa Yle:n suorassa haastattelussa presidenttipari kiitteli nuorison ajatusmaailman rajattomuutta. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat painottaneet Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuoden Linnan juhlissa nuorten osuutta. Ylen Linnassa haastattelema presidenttipari kuvaili Linnan tunnelmaa iloiseksi. Eikä vähiten siksi, että paikalla oli paljon nuoria vieraita. - Olemme nähneet täällä Iloisia ihmisiä. Iloisinta on, että heitä on näkynyt pitkin viikkoa eri tilaisuuksissa, Niinistö sanoi.


Jättimielenosoitus käynnissä Brysselissä – tuhannet katalaanit vaativat EU:ta heräämään iltasanomat 13:23 07.12

Brysselissä aivan EU:n hallintokorttelin tuntumassa tuhannet katalaanit osoittavat tänään mieltään Katalonian itsenäisyyden puolesta ja vaativat poliittisten vankien vapauttamista.


Yö mielenosoitusten jälkeen rauhallinen - poliisi: Helsingissä tehtäviä normiarkiyön verran iltalehti 10:12 07.12

Itsenäisyyttä juhlittiin rauhallisesti Helsingissä. Poliisilla oli hieman alle 150 tehtävää keskiviikkoillasta torstaiaamuun. - Normaalimäärä arkiyönä ja rauhallisempaa kuin normaalina viikonloppuna, päivystävä komisario Arto Laitinen muotoilee Iltalehdelle. Itsenäisyyden juhlavuosi keräsi aiempia vuosia enemmän ihmisiä keskustaan. Poliisin mukaan itsenäisyyspäivien järjestyshäiriöt ovat vähentyneet tasaisesti vuodesta 2015.


”Suomessa oikein huvittaa, kun naapurit eivät tervehdi” - Näin rakasta isänmaata juhlivat Jäämeren rannalla asuvat suomalaiset iltalehti 22:58 06.12

Pohjois-Norjan Tromssassa on tiivis suomalaisyhteisö, jolla on tietenkin oma sauna. Pohjois-Norjan Tromssan suomalaisyhteisö juhlii tänään sadatta itsenäisyyden vuotta muiden mukana. Linnan juhlia ei Tromssassa näytetä, mutta omaa erityistä juhlaa on suunniteltu pitkään. Juhlavuosi ei ole mennyt ohi myöskään pohjoisnorjalaisilta. Suomalaisille on pitkin päivää sadellut onnitteluita ja asiasta on raportoitu paikallisessa yleisradiossa ja lehdissä. Tromssan ruijansuomalaisen yhdistyksen puheenjohtaja Laura Jaakola sanoo, että isänmaallisuus yleensä kasvaa, kun asuu ulkomailla.


Onnea, itsenäinen Suomi! Juha teki iltalenkillä jättiläismäisen Suomi 100 -onnittelukortin iltalehti 17:50 06.12

Iltalehden lukijat kunnioittivat 100-vuotiasta itsenäistä Suomea muun muassa hienoilla valoilla. Maailmalla huomiota ovat herättäneet lukuisat Suomen kunniaksi valaistut tunnetut maamerkit. Juha Kannala toteutti oman Suomi 100 -maamerkin kännykällään tekemällä iltalenkkinsä Suomi 100 -teemalla Kauniaisissa. Kännykkä tallensi urheilukentällä tehdyn lenkin, jolloin kännykän näytölle muodostui 100 v. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisen taipaleen merkiksi.


Marssit ja joukkotapahtumat täyttävät Helsingin kadut – näin ne etenevät iltasanomat 14:00 06.12

6.12. Helsingissä tapahtuu itsenäisyyden juhlavuonna tavallista enemmän ja ihmisiä on paljon liikkeellä.


Hadrianuksen portti, Colosseum, Itsenäisyyden enkeli... Kymmenet rakennukset ympäri maailmaa loistivat Suomen väreissä iltasanomat 12:29 06.12

Ilta-Sanomien koostamasta kuvagalleriasta voi katsoa, kuinka Suomen satavuotisjuhla on näkynyt maailmalla.


Panu Rajala valitsi 10 parasta romaania Suomen itsenäisyyden ajalta – yhtä kirjailijaa hän on suudellutkin iltasanomat 12:00 06.12

Filosofian tohtori Panu Rajala listasi IS:n pyynnöstä kymmenen parasta Suomen itsenäisyyden aikana ilmestynyttä suomalaista romaania. – Samastun helpommin miesten luomiin henkilöihin, hän sanoo.


Upea ele Virolta! Postimees-lehti onnittelee satavuotiasta Suomea - lehti suomensi logonsa ja liitti oheen Suomen lipun iltalehti 11:23 06.12

Virolainen sanomalehti Postimees muisti Suomea näyttävällä tavalla. Virolainen sanomalehti on tänään Postimies Suomen satavuotiaan itsenäisyyden kunniaksi. Lehti on suomentanut logonsa Postimeehestä Postimieheksi ja liittänyt oheen siniristilipun. Suomi-logon on tehnyt muotoilija Allan Triik, joka on asunut Suomessa useiden vuosien ajan.


Suomi on vihdoin satavuotias! Tällainen on presidenttiparin juhlapäivän ohjelma mtv 11:10 06.12

Satavuotisen Suomen itsenäisyyden juhlapäivä on presidenttiparille kiireinen. 


Eikö tullut kutsua Linnaan? Ota haltuusi itsenäisyyspäivän menovinkit! mtv 09:01 06.12

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlapäivänä voit juhlia muutenkin, kuin katsomalla Linnan juhlien vastaanottoa. 


Uutiset