Kultaleijonan sakko peruttiin, tilalle mätkäistiin uusi maksumääräys

iltalehti 21:00 14.10

Sveitsin jääkiekkoliitto kumosi aiemman päätöksensä. HC Lugano valitti puolustaja Atte Ohtamaan 28. syyskuuta pelatussa ottelussa saamasta 2 000 Sveitsin frangin eli noin 1 800 euron sakosta. Ohtamaalle langetettiin sakko filmaamisesta. Sveitsin jääkiekkoliitto käsitteli HC Luganon valituksen ja hyväksyi sen, joten Ohtamaan ei tarvinnut maksaa määrättyä sakkoa.


NHL-optio ei ole Jukka Jalosen sopimuksessa vain kuolleena kirjaimena: "Jos NHL toteutuu, niin sitten olen NHL:ssä"

iltalehti 07:33 09.10

Jääkiekkoliitto julkisti kultavalmentaja Jukka Jalosen jatkosopimuksen elokuun lopussa. Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana kevääseen 2022 asti – ellei siirry sitä ennen NHL:ään. Jalosen kontrahdissa on poikkeuksellinen pykälä, jonka mukaan hänellä on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden. Mikäli näin kävisi, se olisi Leijonille menetys mutta kova juttu Suomi-kiekolle. NHL on kansainvälisempi sarja kuin koskaan, mutta sen valmentajamarkkinat ovat pysyneet suppeina ja kynnys palkata eurooppalainen valmentaja on pysynyt korkeana.


Uskomaton ero tuomioissa! Kokaiinista kärynnyt Venäjän supertähti sai NHL:ltä lähes olemattoman pelikiellon

iltalehti 18:20 14.09

IIHF mätkäisi Jevgeni Kuznetsoville aiemmin peräti neljän vuoden pelikiellon. NHL tiedotti lauantaina antaneensa kolmen ottelun pelikiellon kokaiinista kärynneelle Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsoville. Venäläistähti ei aio valittaa päätöksestä. Aiemmin kerrottiin, että kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF mätkäisi Kuznetsoville peräti neljän vuoden pelikiellon kaikkiin liiton alaisiin otteluihin.


Venäläinen supertähti sai neljän vuoden dopingpannan IIHF:ltä – NHL vastasi naurettavalla rangaistuksella

MTV 18:07 14.09

NHL on antanut oman tuomionsa venäläisen supertähden Jevgeni Kuznetsovin kokaiinisotkussa. Aiemmin kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF määritti Kuznetsoville neljän vuoden kilpailukiellon viime kevään MM-kisojen yhteydessä tapahtuneesta kärystä. NHL vastasi tähän sangen vähäisellä rangaistuksella.


Huippumaiden turnauksen peruuttaminen sai Ruotsin jääkiekkonaiset raivostumaan – ”Herranjumala mitä he tekevät, idiootit”

iltasanomat 22:03 13.09

Ruotsin jääkiekkoliitto perui marraskuuksi suunnitellun neljän maan turnauksen, ja päätös sai naismaajoukkueen raivon partaalle.


Näkökulma: Jukka Jalonen sai täydellisen sopimuksen, josta löytyy ennennäkemätön ehto – tästä NHL-kuviossa on kyse

iltalehti 11:12 30.08

Jukka Jalosella on yliote Jääkiekkoliitosta, kirjoittaa Sasha Huttunen. Jääkiekkoliitto ampui kiekkosyksyn ensimmäisen kovan uutisen julki, kun se ilmoitti jo elokuun puolella, että Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana kevääseen 2022 asti – eli siis seuraaviin olympialaisiin ja MM-kotikisoihin. Sopimuksessa on suomalaisittain myös ennennäkemätön ehto, nimittäin NHL-pykälä. Tiedotteen mukaan ”Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden”.


Miksi Jukka Jalosen jatkosopimus tehtiin jo kesken vanhan sopimuksen?

MTV 10:29 30.08

Suomen jääkiekkoliiton ja Jukka Jalosen jatkosopimusneuvottelut etenivät helposti. Jääkiekkoliitto halusi olla hyvissä ajoin liikkeellä.


Jääkiekkoliitolla ei ole vielä varasuunnitelmaa Jalosen mahdollisen NHL-pestin varalle: "Lähtökohta on se, että hän luotsaa Leijonia 2022 saakka"

yle 10:26 30.08

Jääkiekkoliitto sai sovittua jatkosopimuksesta Leijona-luotsi Jukka Jalosen kanssa muutaman viikon neuvottelujen päätteeksi.


Venäläinen NHL-tähti kärysi kokaiinista kevään MM-kisoissa – kulta-Leijonia testattiin jatkuvalla syötöllä

MTV 09:27 26.08

Venäläisen NHL-tähden Jevgeni Kuznetsovin tuore dopingpanna on ollut yksi iso aihe jääkiekkopiireissä viime päivien aikana. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF määräsi Kuznetsoville neljän vuoden kilpailukiellon, joka koskee kansainvälisiä turnauksia.


Venäläinen NHL-tähti kärysi kokaiinista kevään MM-kisoissa – miten kulta-Leijonia testattiin?

MTV 09:27 26.08

Venäläisen NHL-tähden Jevgeni Kuznetsovin tuore dopingpanna on ollut yksi iso aihe jääkiekkopiireissä viime päivien aikana. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF määräsi Kuznetsoville neljän vuoden kilpailukiellon, joka koskee kansainvälisiä turnauksia.


Venäjän päävalmentaja sysää tähtipelaajan kokaiinikäryn NHL:n syyksi – ”Tilanne on hyvin epämiellyttävä ja ruma”

iltalehti 07:43 25.08

Venäjän jääkiekkomaajoukkuetta valmentava Aleksei Kudashov kuittailee NHL:lle Jevgeni Kuznetsovin kokaiinikärystä. Kudashov toimi viime kevään MM-kisoissa Venäjän apuvalmentajana. Hän kertoo, ettei huomannut Kuznetsovin käyttäytymisessä mitään outoa. NHL-tähti antoi kisojen aikana 26. toukokuuta kokaiinia sisältäneen doping-näytteen. Sen sijaan NHL:n löyhä suhtautuminen kokaiinin käyttöön saa nykyisen päävalmentajan kuittailemaan pohjoisamerikkalaiselle kiekkosarjalle. NHL ei laske säännöstöissään kokaiinia doping-aineeksi, vaan huumausaineiden väärinkäytöksi. Tämän vuoksi sarja ei ole ainakaan vielä rankaissut Kuznetsovia pelikiellolla, kuten kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.


Kalervo Kummola jyrähtää Jevgeni Kuznetsovin kokaiinikärystä - tiukka viesti Pohjois-Amerikkaan: ”NHL:n ruvettava reagoimaan”

iltalehti 17:42 23.08

Washington-tähti Jevgeni Kuznetsovin IIHF:ltä saama neljän vuoden pelikielto saattaa muuttaa NHL:n suhtautumista antidopingtyöhön. – Kyllä tämä varmaan vaikuttaa siihen, että niittenkin pitää ruveta reagoimaan myös näihin muualla tulleisiin käryihin, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola painottaa Iltalehdelle. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on antanut venäläiselle Jevgeni Kuznetsoville vuoteen 2023 saakka ulottuvan pelikiellon positiivista testituloksesta. Hän antoi näytteen Slovakiassa pelattujen MM-kisojen päätöspäivänä 26. toukokuuta, jolloin Venäjä voitti pronssiottelussa Tshekin.


Nyt puhuu kokaiinista kärynnyt Jevgeni Kuznetsov: "Olen pettänyt niin monet ihmiset" - NHL-tähti haki ammattiapua ongelmaansa

iltalehti 17:01 23.08

NHL-seura Washington Capitals ja Jevgeni Kuznetsov julkaisivat perjantaina tiedotteen pelaajan kokaiinikäryyn liittyen. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti aiemmin perjantaina langettaneensa venäläispelaajalle neljän vuoden pelikiellon. Kuznetsov oli antanut jääkiekon MM-kisojen aikaan 26. toukokuuta positiivisen doping-näytteen, joka sisälsi kokaiinia. Capitals julkaisi kannanottonsa asiaan verkkosivuillaan.


Venäjän NHL-tähti 4 vuoden kilpailukieltoon dopingista! Kärysi päivä Leijonat-pettymyksen jälkeen

MTV 15:40 23.08

Venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsov on antanut positiivisen dopingnäytteen kokaiinista jääkiekon MM-kisoissa. Hänelle on langetettu neljän vuoden kilpailukielto kansainvälisiin eli maajoukkuepeleihin, kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedottaa.


Doping-pommi! Venäjän NHL-tähti jäi kiinni kokaiinista – IIHF antoi jättimäisen pelikiellon

iltalehti 15:29 23.08

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on antanut venäläiselle Jevgeni Kuznetsoville vuoteen 2023 saakka ulottuvan pelikiellon. IIHF tiedottaa verkkosivuillaan Jevgeni Kuznetsovin rikkoneen WADA:n määrittelemää maailman antidopingsäännöstöä ja sen artiklaa 2.1. Venäläiskiekkoilijan tapaus koskee positiivista testitulosta, jonka hän on antanut 26. toukokuuta jääkiekon MM-kisojen aikaan. Kuznetsovin dopingnäyte on sisältänyt kokaiinia.


Ruotsin jääkiekkoliitto vastaa naisten maajoukkueboikottiin: "Tunnen olevani isosti vastuussa"

yle 16:17 20.08

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue on boikotoinut paikallista jääkiekkoliittoa jättäytymällä pois maajoukkueen toiminnasta. Liitto suostui kommentoimaan asiaa ja on nyt järjestänyt tapaamisen pelaajayhdistyksen kanssa.


Boikotoivat Ruotsin naiskiekkoilijat jättävät Suomen turnauksen väliin: "Kaikki on peruttu"

yle 16:21 15.08

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen general manager Tuula Puputti kertoo, ettei Suomen Jääkiekkoliitto ole vielä saanut virallista vahvistusta asiaan.


Ruotsin urheilumaailmassa kuohuu – syrjintäasiamies perää jalkapalloliitolta selvitystä maksetuista palkkioista, nyt sukupuolisyrjinnästä syytetään myös maan jääkiekkoliittoa

yle 14:44 02.08

Ruotsin jalkapalloliiton on toimitettava tarkat luvut nais- ja miespelaajille maksamistaan korvauksista kahden viikon sisällä.


Leijonien MM-kisaohjelma julki - Suomella heti kova testi alkuun

MTV 18:43 01.08

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkaisi Sveitsissä pelattavien jääkiekon MM-kisojen otteluohjelman.


jos britti­parlamentti Kuopion kiihkeä melkoinen parranpärinä saarretusta täydellistä romahdusta”

Hot topics