Elsa Hosk tihkui seksiä satiiniasussaan – yöpuvussa gaalaan? stara 12:30 17.02

Skandinaavinen kauneus pärjää hyvin mallimaailmassa, ja ruotsalaissyntyinen Elsa Hosk onkin


Viihdelehti Stara.fi stara 12:30 17.02

Skandinaavinen kauneus pärjää hyvin mallimaailmassa, ja ruotsalaissyntyinen Elsa Hosk onkin


Lakko uhkaa yksityistä sosiaalipalvelualaa - ensimmäisenä ovensa sulkisivat päiväkodit iltalehti 12:22 16.02

Valtakunnansovittelijalle on perjantaina jätetty ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelualan työnseisauksesta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua. Yksityisen sosiaalipalvelualan allekirjoittajajärjestöt Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, TSN, Jyty-Pardia-STHL ja Talentia jättivät lakkovaroituksen tänään perjantaina kello 12.00. Alan työtaistelu kohdistuu ensimmäisessä vaiheissa yksityisiin päiväkoteihin. Neuvottelut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta katkesivat torstaina 15. helmikuuta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua, mikäli neuvottelutulosta ei ole siihen mennessä saavutettu. Työnseisaus alkaisi keskiviikkona 7.3.2018 kello 06.00 ja päättyy torstaina 8.3.2018 klo 23:59.


Yksityisiä päiväkoteja uhkaa kahden päivän lakko MTV 12:14 16.02

Ammattiliitot Jyty, JHL ja Pardia ovat antaneet lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualalle.


Yliopistojen henkilöstöltä lakkouhka – HS: Vaikeutuneet sopimusneuvottelut saattavat haitata myös ylioppilaskirjoituksia MTV 12:56 13.02

JHL tiedottaa, että yliopistojen henkilöstöä edustavat JUKO, Pardia ja JHL jättivät tänään lakkovaroituksen. Lakko koskee tällä hetkellä Helsingin yliopistoa ja sen suunnitellaan toteutettavan helmikuun viimeisenä päivänä.


Yliopistojen henkilöstöltä lakkovaroitus: ”Väheksyvä asenne henkilöstöä kohtaan näkynyt yli kahden kuukauden neuvotteluprosessin ajan” iltalehti 10:59 13.02

Lakko kohdistettaisiin JHL:n mukaan Helsingin yliopistoon 28. helmikuuta, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä. Lakkovaroituksen antoivat tiistaina henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, Pardia ja JHL. Yliopistosektori on ollut sopimuksettomassa tilassa 1. helmikuuta alkaen. Neuvottelut eivät Julkisten ja hyvinvointialojen liiton mukaan etene, sillä yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat haluaa jääräpäisesti sanella palkat eikä halua neuvotella mistään yliopistolaisten työelämää kehittävistä työehdoista.


Voi taivas mikä maali! Suomalaislupaus mykisti kiekkofanit Pohjois-Amerikassa iltalehti 22:15 11.02

Tampa Bay Lightningin varaus teki huikean ilmaveivimaalin. Halifax Mooseheadsissa QMJHL:ssä pelaava Otto Somppi näytti ottelussa Shawinigan Cataractesia vastaan Pohjois-Amerikan kiekkofaneille, millaisia maaleja suomalaispelaajat osaavat tehdä. Somppi teki illan ensimmäisen maalinsa, kun ottelua oli pelattu 5.09. Maali oli ylivoimamaali.


Video: Ilmaveivi! Hirmutehot Pohjois-Amerikassa mättänyt suomalaistaituri teki "granlundit" MTV 22:13 11.02

Otto Somppi on iskenyt Kanadan QMJHL-liigassa komean ilmaveivimaalin, joka muistutti monelta osin Mikael Granlundin MM-kisaosumaa vuodelta 2011.


Valtion virkamiehille työehtosopimus - kattaa 73 000 työntekijää iltalehti 00:54 10.02

Työntekijät saavat sopimuskaudella 2018-2020 yleisen linjan mukaiset palkankorotukset. Valtion työmarkkinalaitos sekä palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia ovat päässeet sopuun uudesta työ- ja virkaehtosopimuksesta. Sopimuksen piirissä on noin 73 000 työntekijää.


Metro- ja raitioliikenteessä muutoksia - osa lähdöistä jää ajamatta työtaistelun vuoksi iltalehti 09:05 05.02

Metrolla ja raitiovaunulla kulkevien kannattaa varautua tällä viikolla aikataulumuutoksiin. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti torstaina raideliikennettä koskevasta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Kielto alkoi maanantaina kello 06.00. Kiellon taustalla ovat tahmeasti edenneet työehtosopimusneuvottelut. Pääkaupunkiseudun metro- ja raitioliikenteen operaattorina toimivan HKL:n mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto tarkoittaa käytännössä sitä, että osa aikataulun mukaisista lähdöistä jää ajamatta.


Riita 300 milj. €:sta johti ylityökieltoihin: ”Tällaiset vaatimukset ovat vastuuttomia” uusisuomi 18:24 04.02

Kunta-alan sopimusneuvottelut keskeytyivät sunnuntaina erimielisyyksiin lomarahaleikkausten kompensoimisesta. JHL, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ja sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy aloittavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina kello 6.00 alkaen.


Ylityökielto rokottaa metro- ja ratikkavuoroja – syynä sopimusneuvottelut MTV 17:53 04.02

Pääkaupunkiseudun metro- ja raitioliikenteessä jää lähtöjä ajamatta maanantaina alkavan Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi. Valtaosa kuljettajista on JHL:n jäseniä.


JHL:n ylityökielto rokottaa metro- ja ratikkavuoroja iltasanomat 17:44 04.02

Jos sairastuneen kuljettajan tilalle ei riitä varakuljettajia, vuoro jää ajamatta.


Joukkoliikenne takkuaa vielä ensi viikollakin - Nyt ongelmia metro- ja raitiovaunuliikenteessä: peruutukset saattavat tulla tietoon vasta samana päivänä iltalehti 13:20 02.02

Poikkeusaikataulut selviävät todennäköisesti vasta samana päivänä. Metro- ja raitioliikenteessä jää aikataulunmukaisia lähtöjä ajamatta maanantaista alkaen, HKL kertoo tiedotteessaan. Syynä on julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto.


Tuleeko jättimielenosoitus? SAK varautunut 10 000:een aktiivimallin vastustajaan - Facebookissa ilmoittautunut 3 700 iltalehti 14:12 01.02

SAK:n aktiivimallia vastustava mielenilmaus järjestetään Helsingin Senaatintorilla perjantaina 2. helmikuuta. Huomenna perjantaina osa Suomesta on täysin pysähdyksissä aktiivimallia vastustavan mielenilmauksen vuoksi. Esimerkiksi julkinen liikenne lakkoilee lähes koko Suomessa. SAK:n järjestämässä mielenilmauksessa ovat mukana muun muassa Palvelualojen ammattiliitto PAM, hyvinvointialojen ammattiliitto JHL, Teollisuusliitto, auto- ja kuljetusalan liitto AKT, Rakennusliitto, Sähköliitto, Insinööriliitto sekä Ammattiliitto Pro.


JHL:n puheenjohtaja: pääkaupunkiseudun metro- ja raitiotielakko on sooloilua - ”Päätimme vain 1,5 tunnin mielenosoituksesta” iltalehti 11:06 01.02

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo Iltalehdelle, että pääkaupunkiseudun liikennettä merkittävästi haittaava metro- ja raitiotielakko on Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen sooloilua. Pääkaupungin liikennettä pahasti sotkeva metro- ja raitiotielakko on Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen oma päätös. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostaa Iltalehdelle, että koko päivän lakko ei ole JHL:n hallituksen päätös.


JHL:n puheenjohtaja: pääkaupunkiseudun pysäyttävä bussi- ja metrolakko on sooloilua - ”Päätimme vain 1,5 tunnin mielenosoituksesta” iltalehti 10:49 01.02

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo Iltalehdelle, että pääkaupunkiseudun pysäyttävä metro- ja bussilakko on Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen sooloilua. Pääkaupungin liikennettä pahasti sotkeva metro- ja raitiotielakko on Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen oma päätös. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostaa Iltalehdelle, että koko päivän lakko ei ole JHL:n hallituksen päätös.


Uusia lakkoja luvassa? 1,2 miljoonan suomalaisen palkoista neuvotellaan nyt iltalehti 08:00 31.01

Jos työehtosopimusneuvottelut äityvät riitaisiksi, perjantain lakko saattaa olla vasta alkufanfaari. Varmaa on nyt jo se, että JHL:n jäseniä koskee ylityökielto. Tämä keskiviikko, 31. tammikuuta, on tärkeä päivä. 1,2 miljoonan ihmisen työehtosopimukset päättyvät tänään, ja uusista palkoista ja muista työehdoista pitäisi saada sopu. Työehdoista sovitaan noin 150 työehtosopimuksessa. Päättymässä ovat esimerkiksi kunta-alan, kaupan, ravintola- ja hotellialan sekä kiinteistönhuollon työehtosopimukset. Uusien työehtosopimusten suurin palkansaajien tekemä vaatimus koskee vähintään 3,2 prosentin korotusta palkkaan seuraavan kahden vuoden aikana. Tämän he lähtökohtaisesti tulevat todennäköisesti saamaan, mutta suuremmaksi korotus tuskin nousee.


JHL:n jäsenet ylityökieltoon torstaista alkaen - työehtosopimuksesta ei ole päästy sopuun iltalehti 22:40 30.01

Kiellot jatkuvat toistaiseksi. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenet ovat ylityökiellossa torstaiaamusta kello kuudesta alkaen raide- ja lauttaliikenteessä. Liiton hallitus päätti ylityö- ja vuorovaihtokiellosta, sillä työehtosopimusneuvottelut etenivät tahmeasti, JHL kertoo tiedotteessaan.


”Aktiivimalli on peruttava ja aloitettava kolmikantakeskustelu uudestaan” – Suurliitot lähtevät SAK:n protestiin uusisuomi 19:47 25.01

SAK:n mielenilmaus aktiivimallia vastaan on kerännyt jälleen lisää osanottajia. Tänään päätöksen mukanaolosta tekivät Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sähköliitto.


Uutiset