Ay-johtaja tulistui lakko-operaatiosta: ”Suomen Yrittäjät syyllistää naisia” uusisuomi 14:11 19.10

Ensi viikolla lakkoilevan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine syyttää Suomen Yrittäjiä naisten syyllistämisestä.


Ensi viikon lakko kohdistuu vain osaan kunnista – moni kaupunki suosittelee lapsille omia eväitä MTV 20:00 18.10

Osa kunnista neuvoo jo lasten huoltajia varautumaan alkuviikolla eväiden järjestämiseen, kun taas toisissa kunnissa arjen ennakoidaan soljuvan tavanomaisissa uomissaan. Syynä on Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) julistama kaksipäiväinen poliittinen lakko, jonka piirissä osa Suomen kunnista on.


JHL:n lakko ei näillä näkymin vaikuta Liiga-seurojen arkeen – Mestiksen toiminta hankaloituu jatkoaika.com 18:24 18.10

Ensi viikon alussa järjestettävä lakko näkyy laajasti Suomessa, ja heijastuu myös huippujääkiekkoon, lähinnä Mestikseen.


Poliittinen lakko iskee koulujen ja päiväkotien ruokahuoltoon – onko lapsille pakattava eväät mukaan? Ruokajakelu uskoo hoitavansa työnsä, mutta ei tiedä vielä miten MTV 16:13 17.10

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa poliittista työtaistelua, jolla vastustetaan hallituksen esittämää irtisanomislakia. Ensi viikon maanantaina 22. lokakuuta alkava lakko vaikuttaa muun muassa päiväkotien ja koulujen ruokahuoltoon. 


Lapset ja vanhukset voivat ensi viikolla jäädä ilman ruokaa: JHL aloittaa poliittisen lakon irtisanomislain takia MTV 10:46 17.10

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa poliittista työtaistelua, jolla vastustetaan hallituksen esittämää irtisanomislakia. Lakko koskee esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja vanhuspalveluiden ruokatarjontaa.


Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018 uusisuomi 10:26 17.10

JHL:n hallitus on päättänyt aloittaa poliittisen lakon, jolla vastustetaan irtisanomislakia, JHL kertoo. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Yhteensä JHL:llä on yli 200 000 jäsentä.


Julkisten ja hyvinvointialojen ylityö- ja vuoronvaihtokiellot alkavat – vaikutukset näkyvät muun muassa lasten päivähoidossa MTV 06:10 01.10

Julkisilla ja hyvinvointialoilla alkaa tänään ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka koskee lähes 100? 000:ta JHL:n jäsentä.


Näin JHL:n työtaistelutoimet sekoittavat Helsingin metro- ja raitioliikenteen maanantaista alkaen – osa vuoroista jää kokonaan ajamatta MTV 12:32 28.09

Aikataulunmukaisia lähtöjä jää ajamatta metro- ja raitioliikenteessä ensi maanantaista alkaen, jos Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) jäsenilleen asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto toteutuu, tiedottaa Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL).


JHL:n työtaistelu voi sekoittaa metro- ja raitiovaunuliikennettä iltasanomat 10:30 28.09

Metroliikenteessä saattaa ilmetä häiriöitä maanantaista 1. lokakuuta alkaen työtaistelun vuoksi, Helsingin seudun liikenne tiedottaa.


Työmarkkinarauha järkkyy entisestään: Lähes 100 000 JHL-jäsentä mukaan työtaisteluun MTV 12:52 25.09

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tiedottanut aloittavansa lokakuussa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.


Työmarkkinarauha järkkyy entisestään: Lähes 100 000 jäsenen JHL mukaan työtaisteluun MTV 12:52 25.09

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tiedottanut aloittavansa lokakuussa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.


JHL:n Päivi Niemi-Laine MTV:n Uutisextrassa: Suuri ammattiliitto painostaa Sipilän hallitusta kovin ottein – kunnissa rytisee kohta MTV 18:04 22.09

Ay-liikkeen painostustoimet Juha Sipilän hallitusta vastaan kovenevat. Teollisuusliitolla ja AKT:llä ovat jo ylityökiellot päällä ja ensi viikolla ne laajenevat terveydenhoitoon, kun Tehy ja Super ryhtyvät kolmen päivän työtaistelutoimiin.


Uutissuomalainen: Ammattiliitoissa jo tuhansia maahanmuuttajataustaisia jäseniä iltasanomat 05:53 22.09

JHL:n mukaan valtaosa maahanmuuttajataustaisista jäsenistä tulee lähialueilta.


JHL päätti järjestöllisistä toimista irtisanomislakia vastaan iltasanomat 16:00 30.08

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto kertoi tänään käynnistävänsä järjestölliset toimet irtisanomislain vastustamiseksi. Toimet toteutuvat, mikäli maan hallitus ei lopeta lain valmistelua.


Kaksi isoa ammattiliittoa vaatii: Hallituksen peruttava lomarahaleikkaukset uusisuomi 11:52 20.08

Julkisen sektorin lomarahaleikkaukset on peruttava, vaativat palkansaajajärjestöt JHL ja Pardia ensi viikon budjettiriihen alla.


Reijo Ruokasen kolumni: Lomarahavale iltasanomat 08:08 28.06

Lomarahaleikkausten vuoksi julkisen sektorin työntekijöiden elintaso on romahtanut niin, että lomareissut jäävät haaveeksi ja ruokailunkin kanssa on heikkoa. Näin väittää julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Väite on vale, kirjoittaa Reijo Ruokanen.


Julkisten alojen työntekijät järkyttyivät lomarahaleikkauksista, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta” iltalehti 07:34 22.05

JHL:n jäseniltä on tullut paljon järkyttynyttä palautetta siitä, miten iso lomarahojen leikkaus on käytännössä ollut. Jutun lopussa on kysely, jossa pyydämme lukijoilta kokemuksia aiheesta. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoo liiton saaneen paljon järkyttynyttä palautetta siitä, kuinka suuret lomarahaleikkaukset olivat. Kilpailukykysopimuksen mukaan julkisten alojen työntekijöiden lomarahoja leikataan 30 prosenttia vuosina 2017-2019. - Leikkaus on ollut yllättävänkin iso. Lomarahojen leikkaus on ollut tulotasosta riippuen joissain tapauksissa noin 250, joissain jopa 700 euroa. Jäsenkuntamme on ollut todella pöllämystynyt ja ihan raivona siitä, miten paljon 30 prosenttia lomarahasta on ollut. Meille on tullut todella ikäviä viestejä siitä, että näin isoja satasia on leikattu. Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta kesälomamatkamahdollisuutta.


Nyt tuli vaatimus 700 miljoonan euron sote-riskistä: ”Palkat pitää harmonisoida ylätasoon” uusisuomi 11:36 09.05

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii, että sote- ja maakuntauudistuksen myötä maakuntiin siirtyvän työvoiman palkat ja työehdot harmonisoidaan.


Motiivi: Pääluottamusmiehen työsuhde purettiin, kun hän nosti esiin henkilöstön epäasiallisen kohtelun - työnantaja joutui maksamaan 55 000 euron korvaukset iltalehti 14:05 26.04

JHL:n Motiivi-lehti kertoo suonenjokelaisen lähihoitajan työsuhteen purkamisesta. Motiivi-lehti kertoo JHL:n liittoon kuuluva Pilvi Hännisen työsuhteen yllättävästä purkamisesta. Hänninen oli kertonut pääluottamusmiehen ominaisuudessa työsuojelutoimikunnalle edustamiensa henkilöiden kokeneen epäasiallista kohtelua kaupungin henkilöstöpäälliköltä.


”Jopa 9000 lastenhoitajaa jäämässä työttömäksi” – OAJ:n johtaja: Ymmärrettävää marssia oman edun puolesta, mutta…. uusisuomi 20:26 25.04

Eduskunnan käsittelyssä oleva varhaiskasvatuslaki toi tänään keskiviikkona lastenhoitajia edustavat ammattijärjestöt Tehyn, JHL:n, Jytyn, SuPerin ja Talentian osoittamaan mieltään Eduskuntatalolle.


Kärpät syvensi KalPan murheellisen putkensa pakeni autolla pisin merisilta – TPS vei pisteet TUTO ei

Uutiset