Katujengien piinaama Rio de Janeiro luisui väkivaltaiseen kaaokseen - Brasilian hallitus määräsi armeijan apuun iltalehti 12:11 17.02

Väkivalta ja ryöstöt riistäytyivät käsistä Rio de Janeiron perinteisillä karnevaaleilla. Brasilian hallitus on saanut tarpeekseen katujengien väkivaltaisesta terrorista Rio de Janeirossa. Viimeinen pisara olivat perinteikkäillä karnevaaleilla tapahtuneet väkivallanteot ja ryöstöt. Brasilialaiset televisiokanavat näyttivät kuvamateriaalia, jossa nähtiin katujengien ryöstävän turisteja. Lisäksi ainakin kolme poliisia sai surmansa väkivaltaisuuksissa.


Elekieli tarpeen Koreassa – Pankkiautomaatilta saa miljoonia uusisuomi 07:38 09.02

Järjestelyjen onnistuminen on olympiakisojen kestopuheenaihe. Rio de Janeiron 2016 kesäkisoissa puhuttivat turvallisuus ja kaupungin sosiaaliset ongelmat. Etelä-Korean kisapaikoissa Gangneungista ja Pyeongchangissa moisesta ei ole tietoakaan.


Rion sambakarnevaalit alkavat tänään MTV 05:33 09.02

Rio de Janeiron vuosittaiset sambakarnevaalit alkavat tänään Brasiliassa.


Rion turvattomat favelat houkuttelevat sambaturisteja – riski joutua keskelle aseellista yhteenottoa on todellinen MTV 19:14 08.02

Huomenna käynnistyvät Rion de Janeiron karnevaalit houkuttelevat tuhansia turisteja. Ulkomaiset matkailijat eri puolilta maailmaa ovat löytäneet tiensä myös kaupungin rinteillä oleviin köyhien asuinalueisiin faveloihin, huolimatta Rion turvattomasta maineesta.


Rion olympialaiset tulivat ja menivät – monet kisoja rakentaneet asuvat nyt kadulla MTV 07:24 31.12

Rio de Janeiron kesäkisat olivat Brasilian ja maailmankuulun rantakaupungin näyteikkuna maailmalle. Kisat käytiin korruptiovyyhtien ja poliittisen kriisin varjossa. Moni köyhä tuli muualta maasta kaupunkiin rakentamaan kisoja. Kodittomien määrä on vuodessa kolminkertaistunut.


Uutiset