Voimakkaasti ikääntyvässä Japanissa halutaan pitää ihmiset mukana työelämässä vielä yli 70-vuotiaina iltalehti 15:04 17.02

Japani tarvitsee kipeästi uusia työntekijöitä. Japanilaiset voivat tällä hetkellä valita minkä ikäisenä he jäävät eläkkeelle 60 ja 70 ikävuoden välillä. He jotka haluavat työskennellä yli 65-vuotiaiksi saavat enemmän eläkettä kuin alle 65-vuotiaina eläköityvät. Nyt Japani kuitenkin haluaa, että ihmiset työskentelisivät vielä yli 70-vuotiainakin. Sen vuoksi vapaaehtoista eläkeikää halutaan nostaa yli 70 vuoden. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.


Olympialaisten penispatsaat ihmetyttävät – nousivat nettihitiksi Japanissa stara 09:00 14.02

Etelä-Korean Pyeongchangiin saapuneet kisavieraat ovat hämmentyneet mäkihyppykeskuksen edessä heitä tervehtivistä


Japanista haki turvapaikkaa 20 000 ihmistä - saarivaltio otti vastaan 20 iltalehti 16:10 13.02

Etnisestä yhtenäisyydestään ylpeä maa ottaa nihkeästi vastaan turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijoiden määrä nousi Japanissa viime vuonna peräti 80 prosentilla, ja hakijoita oli ennätykselliset 19 628 vuonna 2017. Siitä huolimatta saarivaltio otti vastaan ainoastaan 20 ihmistä, maan hallitus ilmoitti tiistaina. Maahanmuutto on Japanissa kiistelty asia. Monet japanilaiset ovat ylpeitä kulttuurisesta ja etnisestä yhtenäisyydestään ja karsastavat ulkomaalaisia. Historian aikana pitkään muusta maailmasta erillään ollut saarivaltio kärsii kuitenkin ikääntymisestä, ja sen työvoiman määrä pienenee.


Lasse Lehtisen kolumni: Suomi on Euroopan Japani iltasanomat 08:08 12.02

Iso ero Suomen ja Japanin välillä on valtionvelassa. Suomessa velanoton haamuraja on 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Japanissa velkaa on mätetty velan päälle jo pitkälti yli 200 prosenttia, kirjoittaa Lasse Lehtinen.


Vanhemmat pöyristyivät: Julkinen peruskoulu valitsi lähes 600 euron Giorgio Armanin luksuskoulupuvut oppilaille MTV 10:17 09.02

Japanissa on noussa valtava kohu siitä, kun julkinen peruskoulu Tokiossa on valinnut koululaisille muotiguru Giorgio Armanin suunnittelemat kalliit koulupuvut.


Yhdysvaltojen pörssinotkahdus vei Aasiankin kurssit miinukselle – Japanissa kuuden prosentin lasku MTV 08:49 06.02

Myös Aasiassa pörssikurssit ovat laskeneet Yhdysvaltojen viime päivien laskun myötä.


Sotilashelikopteri syöksyi maahan ja sytytti talon palamaan Japanissa iltasanomat 14:27 05.02

Kahden miehistönjäsenen pelätään kuolleen.


Sotilaskopteri putosi asuinalueelle Japanissa – suuri tulipalo levittää savua MTV 11:26 05.02

Armeijan helikopteri on pudonnut asuinalueelle läntisessä Japanissa. Apache-mallinen helikopteri sai aikaiseksi tulipalon, jota on uutiskuvien mukaan sammuttamassa useita palomiehiä sekä runsaasti palokalustoa.


Kissan ja patterin rakkaustarinaan on helppo samaistua - inhoatko sinäkin kylmää? iltalehti 15:20 04.02

Kylmät ilmat häiritsevät myös lemmikkejä. Japanissa on ollut poikkeuksellisen luminen talvi. Busao-kissa ei kylmyydestä välitä lainkaan. Se viettää lähes kaiken aikansa patterin vieressä lämmittelemällä. Kissan omistaja Ryuji Tan kertoo kissan palaavan patterille jatkuvasti. Tanin kuvissa kissa näyttäisi jumaloivan lämpöä antavaa patteria.


Ainakin 11 kuoli vanhainkodin tulipalossa Japanissa - videolla näkyy pahoin tuhoutunut rakennus iltalehti 11:16 01.02

Syttymisen syytä ei vielä tiedetä. Vanhainkodissa Japanin Sapporossa syttyi torstaina tuhoisa tulipalo, jossa kuoli ainakin 11 asukasta. Jotkut asukkaista pääsivät pakenemaan, ja he loukkaantuivat lievästi. Tulipalosta kertoo uutistoimisto Reuters. Vanhainkoti sijaitsee korkeassa matalassa kerrostalossa, joka vahingoittui huomattavasti. Rakennus on kokonaan mustan noen peitossa, ja talon katto romahti tulipalossa. Syttymisen syytä ei vielä tiedetä.


Tuleeko lumilautailusta olympiamitaleja? ”Finaaliin pitää päästä” iltalehti 09:32 30.01

Päävalmentaja Antti Koskinen muistaa repaleiset Sotshin vuoden 2014 olympialaiset. Suomen lumilautailijat lähtivät lauantaina kohti olympialaisia. Joukkueen matka käy ensin Tokioon, sillä maajoukkue leireilee viikon Japanissa ennen Koreaan matkaamista. Big airiin ja slopestyleen valittiin Roope Tonteri, Peetu Piiroinen, Enni Rukajärvi, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Suomeen jäävä varamies Ville Paumola. Halfpipessä Suomea edustavat Janne Korpi, Markus Malin ja Piiroinen. Lumicrossin ainoa suomalaiskisaaja on Anton Lindfors.


Hakkerit veivät satoja miljoonia – Japanissa maailman suurin digivaluuttavarkaus MTV 16:55 27.01

Japanilainen digivaluutanvaihtoyhtiö Coincheck kertoo, että hakkerit onnistuivat varastamaan siltä yli 500 miljoonan dollarin (eli noin 430 miljoonan euron) arvosta digivaluuttaa.


Japanissa keksittiin maailman pienimmän Fidget spinnerin! stara 21:00 25.01

Fidget spinner -sormihyrrät olivat yksi vuoden 2017 suurimmista ilmiöistä. Vaikka


Japanissa maailman ainoa vedenalainen postilaatikko stara 19:00 24.01

Japanilaisella Susamin kylällä on varsin erikoinen tapa houkutella paikalle lisää


LM: Suomessa kuolee runsaasti lapsia - alkoholi useasti taustalla iltalehti 06:51 24.01

Suomessa kuolee lapsia enemmän kuin monessa muussa teollisuusmaassa. Lännen Median mukaan suomalaisia nuoria kuolee edelleen lähes kaksi kertaa niin paljon kuin esimerkiksi muissa Pohjoismaissa, vaikka lapsikuolleisuus on vähentynyt 50 vuodessa merkittävästi. Luvut käyvät ilmi tuoreesta kansainvälisestä lapsikuolleisuusvertailusta, jossa Suomi sijoittuu sijalle 15 alle 19-vuotiaiden kuolleisuudessa. Suomea vähemmän lapsia ja nuoria kuolee muun muassa Saksassa, Britanniassa, Italiassa ja Japanissa.


Video: Taivaalta putosi jättimäisiä kivenjärkäleitä vuoren rinteelle Kutsanu-Shiranen purkauduttua Japanissa iltasanomat 11:43 23.01

Tiistaina purkautunut tulivuori syöksee jättimäisiä kiviä ja tuhkaa. Tuoreella videolla nähdään, kuinka kivet lentävät aivan ihmisjoukon keskelle.


Tulivuorenpurkaus pysäytti gondolihissit – kymmenet jumissa vuoren huipulla Japanissa iltasanomat 09:08 23.01

Japanissa ainakin yksi ihminen on kuollut laskettelukeskukseen osuneessa lumivyöryssä, jonka pani liikkeelle tulivuorenpurkaus. Loukkaantuneita on toistakymmentä.


Tulivuorenpurkaus lennätti kiviä laskettelijoiden päälle Japanissa: Yksi kuollut, useita loukkaantuneita MTV 08:56 23.01

Yksi ihminen on kuollut ja kymmenkunta loukkaantunut, kun tulivuori purkautui Keski-Japanissa. Osa loukkaantumisista on vakavia.


Sotilas kuoli tulivuorenpurkauksessa Japanissa - kymmeniä ihmisiä loukussa, sata evakuoitu hiihtokeskuksessa iltalehti 08:50 23.01

Lumivyöryn alle jäänyt sotilas sai surmansa tiistaina. Japanissa tapahtui tiistaina tulivuorenpurkaus Kusatsu Shirane -vuorella lähellä hiihtokeskusta. Purkaus sai aikaan lumivyöryn, jossa uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan loukkaantui 10 ihmistä, joista viisi vakavasti. Joukossa oli kuusi Japanin puolustusvoimien sotilasta. Heistä yksi sai sittemmin surmansa. Puolustusministeriön mukaan sotilaat olivat vuorella harjoittelemassa.


Suositussa hiihtokeskuksessa Japanissa tulivuorenpurkaus – käynnisti lumivyöryn, yksi kuollut iltasanomat 08:26 23.01

Suositun hiihtokeskuksen lähistöllä sijaitseva tulivuori purkautui tiistaiaamuna Japanissa.


Uutiset