Toinen terrori-isku Espanjassa: Auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa - poliisi surmasi terroristiepäiltyjä iltalehti 07:16 18.08

Espanjassa tehtiin yön aikana jo toinen terrori-isku vain tunteja sen jälkeen, kun Barcelonan keskustassa ajettiin pakettiautolla väkijoukkoon. Yöllä terroristit ajoivat autolla väkijoukkoon Cambrilsin lomakaupungissa noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Viranomaiset vahvistavat, että myös Espanjan Cambrilsissa yön aikana tapahtunut auton ajaminen väkijoukkoon oli tahallinen terrori-isku, kertoo The Guardian. Lehden mukaan epäillyt terroristit ajoivat Cambrilsissa ihmisten sekaan Audi A3 -autolla. Iskussa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Siviileistä kahden vammat ovat vakavat. Loukkaantunut poliisi selvisi lievemmillä vammoilla.


Suomalainen Ida lähti juoksemaan pakokauhun vallassa Barcelonan iskun jälkeen - "Oli sellainen olo, että nyt minä kuolen" iltalehti 06:00 18.08

Barcelonassa lomamatkalla poikaystävänsä kanssa oleva Ida kertoo, että ihmiset lähtivät kaoottisesti juoksemaan terrori-iskun myötä. Helsingissä asuva Ida ja hänen poikaystävänsä olivat kiertelemässä vaatekaupassa Plaça de Catalunya -aukion kulmalla, kun Barcelonan terrori-isku tapahtui. Kauppa on lähellä terrori-iskun tapahtumapaikkaa. 27-vuotias Ida kertoo, että oli nousemassa pohjakerroksesta toiseen kerrokseen ja huomasi, että vaatekaupassa oli suljettu ovet.


Paikallishallinto: Myös Cambrilsissa ajettiin autolla päin ihmisiä iltasanomat 05:51 18.08

Espanjan Cambrilsissa vammoja saaneet kuusi siviiliä ja yksi poliisi loukkaantuivat, kun auto ajoi ihmisjoukkoon, kertoo kaupungin paikallishallinto uutistoimisto AFP:n mukaan.


Poliisi ampui neljä epäiltyä estääkseen terrori-iskun Espanjassa – yksi haavoittui iltasanomat 04:07 18.08

Ihmisjoukkoon Barcelonassa ajanut pakettiautonkuljettaja yhä vapaalla jalalla, iskua edeltäneen taloräjähdyksen epäillään johtuneen pommin rakentamisesta.


Isis on ottanut vastuun iskusta - poliisi pidättänyt marokkolaistaustaisen miehen iltalehti 01:33 18.08

Poliisin pidättämä 28-vuotias Driss Oukabir on ollut aikaisemminkin tekemisissä poliisin kanssa. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Driss Oukabir vuokrasi valkoisen pakettiauton 25 kilometriä Barcelonan ulkopuolelta. Aluksi ei ollut varmaa ajoiko Oukabir autolla väkijoukkoon, mutta poliisi vahvisti myöhään tostaina, että autoa kuljettanut henkilö ei ole kumpikaan pidätetyistä.


Poliisi pidättänyt kaksi miestä – hänen epäillään liittyvän Barcelonan iskuun iltasanomat 01:13 18.08

Poliisin mukaan iskussa käytetyn pakettiauton kuljettaja on edelleen kateissa.


Poliisi: Pakettiauton kuljettaja yhä vapaalla jalalla iltalehti 01:11 18.08

Espanjan poliisin mukaan Barcelonassa ihmisten päälle ajaneen pakettiauton kuljettaja on yhä vapaalla jalalla. Poliisi on toistaiseksi pidättänyt kaksi ihmistä Barcelonan terrori-iskusta epäiltyinä. Toinen kiinniotettu on kansallisuudeltaan espanjalainen ja toinen marokkolainen, poliisi on ilmoittanut.


Janne, 20, välttyi täpärästi Barcelonan terrori-iskulta – ”On aika epätodellinen fiilis” iltasanomat 22:53 17.08

Barcelonassa lomaileva suomalaisopiskelija ymmärsi lakaisukoneen kuljettajan puheesta, että oli hyvä paeta.


Tässä on Barcelonan iskussa käytetty pakettiauto – poliisi pidättänyt kaksi epäiltyä iltasanomat 22:28 17.08

Pakettiautolla ajettiin ihmisten joukkoon Barcelonan keskustassa torstaina.


Kuva: Tässä on Barcelonan iskussa käytetty pakettiauto – poliisi pidättänyt kaksi epäiltyä iltasanomat 22:28 17.08

Pakettiautolla ajettiin ihmisten joukkoon Barcelonan keskustassa torstaina.


Yhtäkkiä poliisit kaikkosivat Barcelonan rannalta – Suomalainen Toni: ”Puhuttiin, että nyt on tilanne päällä” iltasanomat 21:47 17.08

Ainakin 13 kuoli, kun pakettiautolla ajettiin väkijoukkoon Barcelonan keskustassa.


Esa, 50, rakennutti oman hissin Ferrareilleen - kokoelmasta löytyy myös Michael Schumacherin rannekello iltalehti 20:44 17.08

Rata-autoilija ja autokauppias Esa Schroderus rakensi ensin autotallin ja vasta sitten talon. Rata-autoilija ja autokauppias Esa Schroderus, 50, löysi ensin Heidi-vaimonsa kanssa unelmatontin Hämeenkyröstä Mallasselän rannalta ja siihen Ferrari-hulluns miehen silmissä nousi ensin autotalli - sitten vasta talo. Mies on myös Italia-hullu ja tontin ja Jumesniemen maisemat mansikkaviljelmineen toivat mieleen Toscanan. Valoisa puutalo nousi järven rannalle pari vuotta sitten, mutta ensin oli kaivettava talon alle 200 neliön autotalli, viinikellari ja tilat rata-autoilun palkinnoille. Kuopasta kuljetettiin lähes kolmesataa kuorma-autollista maata. Hissi tilattiin Italiasta.


Terrori-isku Barcelonassa: Pakettiauto ajoi väkijoukkoon turistialueella iltalehti 19:47 17.08

Useita on loukkaantunut pakettiauton ajettua väkijoukkoon. Silminnäkijä: Ihmiset huusivat kauhusta. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Useita loukkaantunut pakettiauton ajettua väkijoukkoon Barcelonan keskustassa, poliisi sanoo terrori-iskuksi – HS seuraa, suora lähetys La Ramblalta käynnissä hs 19:21 17.08


Uutiset