Anne Kyllösen kohtalon hetket käsillä - hirmuinen tappelu olympiapaikasta Suomen junnutähden kanssa iltalehti 18:39 19.01

Anne Kyllöseltä vaaditaan huippuonnistuminen Planican maailmancupissa viikonloppuna ja Johanna Matintalon kukistaminen. Anne Kyllösen olympiamatkan kohtalo ratkeaa viikonloppuna Planican maailmancupissa, kun naiset kisaavat lauantaina perinteisen sprintin ja sunnuntaina 10 kilometriä samalla etenemistavalla. Vaisun kauden hiihtäneen Kyllösen pitää onnistua erinomaisesti, jotta Korean kisapassi leimataan.


Tuomas Grönmanilta hieno venyminen ampumahiihdon maailmancupissa iltalehti 16:58 19.01

Tuomas Grönman oli parhaana suomalaisena 25:s ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Italian Anterselvassa. Grönman selvitti ampumapaikat yhdellä ohilaukauksella ja jäi voittajasta, Norjan Johannes Thingnes Böstä hieman yli kaksi minuuttia. Palkintopallille nousivat myös Ranskan Martin Fourcade ja Saksan Arnd Peiffer.


Kolumni: Prinssi Boatengin rintama rasismia vastaan iltasanomat 14:12 19.01

Johanna Nordling kirjoittaa kolumnissaan Kevin-Prince Boatengin rasismin vastaisesta taistelusta.


Johanna kuvasi, kun tuuli repi hotellin seinäpaneelit irti - Myrsky pieksee Hollantia, Schipholin lentokenttä on sekaisin iltalehti 13:20 18.01

Tuulen voimakkuus on parhaimmillaan yli 33 metriä sekunnissa. Lentokentän ongelmien lisäksi kaikki junat on toistaiseksi peruttu. Toivottavasti et ole tällä hetkellä Hollannissa, koska siellä on kamala keli. Maassa riehuu parhaillaan aivan kauhea myrsky. Tuulen nopeus on noussut Dutch Newsin mukaan jopa 120 kilometriin tunnissa. Tällaiset olosuheet vaikeuttavat huomattavasti eri liikennevälineitä. Amsterdamin kupeessa sijaitseva Schipholin lentokenttä tviittasi aamupäivällä, että 260 lentoa on jouduttu perumaan.


Kaksi kirkon vaikuttajaa syyttää Johanna Korhosta ajojahdista – hylkäsivät yhteisen liikkeen iltasanomat 19:21 17.01

Professori Heikki Hiilamo lopettaa yhteistyön Johanna Korhosen kanssa, joka on arvostellut piispa Teemu Laajasalon rahankäyttöä.


Kun suomalainen valitsee nyt lomakohteen, yksi kriteeri on ylitse muiden: "Kotimaan kehnot säät ovat saattaneet vaikuttaa" MTV 11:59 17.01

Sään merkitys lomakohteiden valinnassa näyttää korostuneen suomalaisille entisestään, arvioi Matkamessujen tiedottaja Johanna Suni tuoretta lomamatkaennustetta.


Professori Heikki Hiilamo blogissaan: Teemu Laajasalon tapauksessa on kyseessä ajojahti iltalehti 22:15 16.01

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvostelee ankarasti piispa Teemu Laajasalon saamaa kielteistä julkisuutta ja moittii asian julki tuonutta journalisti Johanna Korhosta. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo syyttää Johanna Korhosta likaisesta pelistä piispa Teemu Laajasalon luottokorttikohussa. Hiilamo kirjoitti asiasta tiistaina. Hiilamo esittää, ettei Korhosella ole varsinaisesti roolia arvostella Laajasaloa julkisuudessa ja kyseenalaistaa tämän motiivit.


Kommentti: Pääministeri Sipilä pelaa riskillä – kannattiko oma jatko kytkeä Vanhasen menestykseen? MTV 16:40 16.01

Kannattaako laittaa arvovaltansa peliin, jos sitä ei ole? Näin kysyi aamulla Huomenta Suomessa entinen Helsingin Sanomien kokenut politiikan toimittaja Unto Hämäläinen viittaamalla Johannes Virolaisen vanhaan lausahdukseen.


Teemu Laajasalon luottokorttikohu: Professori suivaantui nyt Johanna Korhoseen – ”Likaista jälkipeliä” uusisuomi 11:24 16.01

Kirkkopolitiikassa vaikuttanut sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo ilmoittaa, ettei hän aio osallistua enää samoille vaalilistoille Helsingin piispa Teemu Laajasalon talousepäselvyyksiä tutkineen Johanna Korhosen kanssa.


Asiantuntija vaatii avioliittoon pakottamisen kriminalisointia HS:ssa: ”Suomen nykyinen lainsäädäntö ei riitä” iltasanomat 06:46 15.01

Sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn päällikkö Johanna Latvala Ihmisoikeusliitosta kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, ettei Suomen nykyinen lainsäädäntö ole riittävä pakkoavioliittoihin puuttumiseen.


Suomi-hiihdon huippulupaus Johanna Matintalo, 21, kukisti itsensä Charlotte Kallan: Kertoi nyt, miten supertähti reagoi sokkitappioon iltalehti 22:56 14.01

Nuoren Johanna Matintalon päänahkakokoelma alkaa olla jo melko kovaa luokkaa. 21-vuotias pöytyäläinen on vasta suhteellisen lyhyen aikaa sitten alkanut panostaa hiihtoon päälajinaan. Yleisurheilu on kulkenut rinnalla vuosia, ja silläkin rintamalla meriitit ovat kovia. Vai kuinka moni hiihtäjä voi sanoa, että plakkarissa on yleisurheilun aikuisten SM-kulta? Matintalo vei 800 metrin mestaruuden Kalevan kisoissa 2013. Vaan nyt, Vantaan sunnuntaissa, oli aika napsia päänahkoja ratapinnoitteen sijasta ladulla. Matintalo paahtoi täysin yllättäen yhdistelmäkilpailun hopealle. Yllätyksen tempusta tekee ennen muuta se, että tähän saakka nuori kyky on tunnettu lähinnä perinteisen hiihtotavan taitajana.


Michael Monroe hehkuttaa vaimoaan Johannaa: ”Enkeli, joka pelasti mun elämän” mtv 20:18 14.01

Alasti-klubilla C Morella alkaen 19.1. kello 9 kuullaan Michael Monroen mietteitä elämästä.


Johanna Matintalo on lyönyt tiskiin kovia näyttöjä – tähyää olympialaisiin: ”Jos ne eivät riitä, nyt ei ole vielä minun vuoteni” iltasanomat 18:32 14.01

SM-hiihtojen yhdistelmäkisassa hopealle yltäneellä Johanna Matintalolla on kaksi mitalisaumaa alle 23-vuotiaiden MM-laduilla.


Hirvoselta hieno suoritus hiihto-osuudella - saksalaiset vahvempia loppukirissä iltalehti 15:25 14.01

Eero Hirvonen sijoittui viidenneksi yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Hirvonen oli mäkiosuuden jälkeen paras suomalainen ja lähti ladulle hieman alle puolitoista minuuttia kärjen perässä yhdeksäntenä. Hirvonen pääsi nopeasti kärjen perässä hiihtäneeseen porukkaan ja taisteli loppukirissä jopa palkintopallisijasta. Voiton otti maailmancupin kokonaiskilpailun kärkinimi, Norjan Jan Schmid kahdeksan sekunnin turvin ja loppukirissä palkintopallin täydensivät Itävallan Lukas Klapfer ja Saksan Fabian Riessle. Hirvosta ennen maaliviivan ylitti myös Saksan Johannes Rydzek.


Aino-Kaisa Saarinen kiri yhdistelmäkisan Suomen mestariksi - Anne Kyllönen taipui taas niukasti neljänneksi iltalehti 12:42 14.01

Vantaalla ratkottiin sunnuntaina naisten hiihdon yhdistelmäkisan Suomen mestari. Yhdistelmäkilpailu käytiin Vantaan Hakunilassa kahtena 6,6 kilometrin osuutena. Perinteisen osuudelta suksienvaihtoon kärjessä tuli Johanna Matintalo. Aino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen olivat aivan Matintalon kannoilla.


”Ei tuommoinen elämyskeskus onnistu”, vähättelivät pessimistit: Veli-Matti ei kuunnellut - loi Tornioon 40 työpaikan menestystarinan iltalehti 08:55 14.01

Yrittäjä Veli-Matti Mykkälä pelasti Tornion lakkautetun suurpanimoalueen turistivetonaulaksi. Samalla syntyi kymmeniä uusia työpaikkoja ja 137-vuotinen panimoperinnekin sai uuden alun. Eräänä lumisateisena marraskuun iltana vuonna 1873 Tornion vaikutusvaltaiset kauppiaat ja johtajat kokoontuivat pormestari Karl Johan Boströmin asunnolla. Kyse oli oluesta. Pohjolasta puuttui oma panimo, vaikka pellot tuottivat ravinteikasta ohraa ja koski kuljetti valtakunnan puhtainta vettä suoraan tuntureilta.


Yllätys hiihdon maailmancupissa – Norjan ihmemies joutui taipumaan iltasanomat 15:28 13.01

Italian Federico Pellegrino löi Dresdenin sprinttikisassa kautta dominoineen Norjan Johannes Hösflot Kläbon.


Video: Norjalaissensaatio Kläbö palasi ryminällä maailmancupiin – "Hän leikittelee!" MTV 14:22 13.01

Maastohiihdon maailmancupin alkukautta mielin määrin hallinnut Norjan Johannes Hösflot Kläbo palasi kansainvälisille kilpaladuille vapaan sprinteissä Dresdenissä lauantaina.


Kärjen hiihtovauhti oli liikaa - Eero Hirvonen kahdeksas Val di Fiemmessä iltalehti 15:25 12.01

Eero Hirvonen sijoittui kahdeksanneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Val di Fiemmessä. Hirvonen lähti ladulle neljäntenä, mutta ei pystynyt vastaamaan kärkihiihtäjien vauhtiin ja hävisi kilpailun voittaneelle Jörgen Gråbakille 31,1 sekuntia. Palkintopallin täydensivät Saksan Johannes Rydzek ja Itävallan Lukas Klapfer. Kråbakin voitto oli lopulta roima, sillä Rydzek hävisi norjalaiselle yli 18 sekuntia.


Uutiset