Kolumni: Lukas Hradecky on Saksassa tähti – mutta ei Suomessa iltasanomat 06:03 23.05

Eintracht Frankfurtin Saksan cupin voittoon torjunut Lukas Hradecky on hurmannut saksalaiset pelitaitojensa lisäksi myös persoonallaan, kirjoittaa Johanna Nordling.


Kolumni: Bundesliigan suomalaisten päättötodistukset iltasanomat 09:07 17.05

Kolmen suomalaispelaajan kaudet Bundesliigassa olivat erilaiset, kirjoittaa Johanna Nordling.


Tatuoija teki kirjoitusvirheen ruotsalaisäidin käsivarteen - vanhemmat vaihtoivat lapsensa nimen, koska se oli helpompaa: ”Uusi on parempi” iltalehti 16:41 16.05

Pieleen mennyt tatuointi johti pikkupojan nimen muuttamiseen Ruotsissa. Tatuointien poistot ovat yleistyneet tekniikan kehityttyä. Arkistovideo. Kyrkhultilainen Johanna Giselhäll Sandström tatuoi taannoin molempien lastensa nimet käsivarteensa. Hän antoi nimet tatuoijalle, kävi tämän piirtämän suunnitelman sekä sovitun sijoituspaikan läpi ja istahti tyytyväisenä leimattavaksi.


Mikä moka! Äidin tatuointi meni yhdellä kirjaimella pieleen - perhe pani lapsen nimen vaihtoon iltalehti 16:30 16.05

Kaksivuotias ruotsalaispoika on nyt Kelvin aiemman Kevinin sijaan. Tatuointien poistot ovat yleistyneet tekniikan kehityttyä. Arkistovideo. Kolmen lapsen äiti Johanna Sandstrom Ruotsin Kyrkhultista halusi ikuistaa kahden lapsensa nimet iholleen.


Salatut elämät -kaunotar julkaisi kuvan siskonsa kanssa – superkaunis kaksikko! mtv 18:10 15.05

Salatut elämät -tähti Johanna Puhakka julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän poseeraa siskonsa kanssa.


Johanna ikuisti lohduttoman näyn Äkäslompolossa – joutsenemo hautoi munaansa aivan väärässä paikassa iltasanomat 18:01 14.05

Torniolainen Johanna taltioi poikkeuksellisen hetken. Lintuasiantuntijan mukaan on hyvin harvinaista, että laulujoutsen munii jäälautan päälle.


Laulujoutsen yllätti Lapissa: muni jäälautalle – "Epätoivoisesti se yritti hautoa" MTV 20:18 13.05

Torniolainen lintuharrastaja Johanna Holma ikuisti helatorstaina erikoisen näyn: laulujoutsen oli muninut jäälautalle ja hautoi munaansa jään päällä. Holma arvioi hankkeen päättyvän onnettomasti, mutta toivoo vielä ihmeen pelastavan munan.


Suomalainen Johanna auttoi Borneon rääkättyjä orankeja - Järkyttyi eläinten julmasta kohtelusta: ”Myydään bordelliin ja kiinnitetään käsiraudoin seiniin” iltalehti 07:36 12.05

Johanna Elomaa on työskennellyt Indonesiassa orankien kuntoutuslaitoksessa ja nähnyt, miten kaltoin ihmisapinoita kohdellaan. Suomen televisiossa nähdään perjantaina dokumentti Orankien äiti, joka kertoo Indonesiassa sijaitsevasta orankien kuntoutuskeskuksesta. Dokumentti kertoo ihmisapinoiden hädästä ja siitä, miten orangit kärsivät ihmisen toiminnan takia. Dokumentissa kerrotaan muun muassa järkyttävästä tapauksesta, jossa joukko miehiä käytti seksuaalisesti hyväkseen 7-vuotiasta orankinaarasta. Hyväksikäytettyä ja traumatisoitua orankia hoidetaan kuntoutuskeskuksessa. Kuntoutuminen kestää useita vuosia. Monisyinen hätä


Kolumni: Mestaruuden jälkeisen ylimielisyyden hinta oli kova Enschedessä iltasanomat 09:54 09.05

Seurapomot sokaistuivat halussaan uskoa väkisin menestykseensä – tai ehkä he olivat matematiikassa hyvin, hyvin lahjattomia, Johanna Nordling kirjoittaa.


Michael Monroe pitää vaimoaan elämänsä enkelinä: "Johanna on siunaus" mtv 17:10 08.05

Alasti-klubilla tiistaina 8.5. Subilla klo 21 muusikko Michael Monroe kertoo muun muassa rakkauselämästään.


Hovioikeuden tuomio poiki taas uuden lakialoitteen: ”Pieni lapsi ei voi antaa suostumustaan seksuaaliseen kanssakäymiseen” uusisuomi 10:04 06.05

SDP:n kansanedustaja, varatuomari Johanna Ojala-Niemelä on jättänyt lakialoitteen rikoslain täsmentämiseksi alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten osalta.


Kolumni: Perinneseuran kurja mahalasku – pitkä rivi virheitä johti vuosien ongelmakierteeseen iltasanomat 07:26 01.05

Futiskevät on nousujen ja putoamisten aikaa. Yhtäällä juhlitaan, toisaalla itketään. Ja eniten Saksassa itketään juuri FC Kaiserslauternin takia, kirjoittaa Johanna Nordling.


Kylpylästä löytyi legioonalaistautia aiheuttavaa bakteeria Siilinjärvellä - ”Pahimmillaan kyse on vakavasta taudinaiheuttajasta” iltalehti 15:07 30.04

Terveystarkastaja kuvaa kylpylä Fontanellassa tehtyä löydöstä harvinaiseksi. Siilinjärven kylpylä Fontanellasta on löydetty legionellabakteeria. Bakteeria löytyi viime perjantaina. Toimitusjohtaja Johanna Lamminaho sanoo, että löydökset juuri porealtaista ovat hyvin tavallisia.


Suomalaisyritys vie matkailijat kehitysmaiden kylien perheisiin iltalehti 10:07 28.04

Kolmen helsinkiläisnaisen perustama matkailuyritys Duara Travels ei majoita asiakkaitaan loistohotelleihin vaan tavallisiin perheisiin kehitysmaiden maaseutukyliin. Kolmekymppiset Annika Järvelin, Elina Voipio ja Johanna Vierros ovat liikkuneet paljon kehitysmaissa. He löysivät toisensa sattumalta, mutta samantapainen liikeidea toisenlaisesta matkailuturismista oli elänyt jokaisen mielessä jo jonkin aikaa. Mitäpä, jos turistit haluaisivat nähdä muutakin kuin suljettuja hotellialueita tai käydä pakollisissa nähtävyyksissä ohjatuilla kiertoajeluilla?


Kolumni: Nuori Mai teki viikonloppuna historiaa – jääkö Bayern Münchenin mainoskasvoksi? iltasanomat 09:54 25.04

A-juniori-ikäinen lahjakkuus siirtynee kesällä pois Münchenistä, kirjoittaa Johanna Nordling.


Näkökulma: Miksi Turun puukotuksista on tärkeä uutisoida? iltalehti 07:32 21.04

Journalismi on propagandalle parasta vastalääkettä, kirjoittaa toimittaja Johanna Mattinen. Suomessa koettiin elokuussa 2017 pitkään kauhulla odotettu hetki: Suomen ensimmäinen terrori-isku. Nyt tosin oikeudessa kiistellään siitä, oliko teolla terroristista motiivia. Jo pari viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin yhteydessä on puhuttu paljon siitä, miksi tapauksesta pitää uutisoida. Miksi terroristisyytetyn virnuilukuvia levitetään isolla lehtien sivuilla? Joidenkin mielestä mies saa tällä tavoin jatkaa Suomen kansan terrorisointia. Samalla hänellä on potentiaali nousta myyttiseksi sankariksi muiden terrorismia ihailevien silmissä.


Finlandia-palkintojen valitsijat nimetty: mukana Riku Rantala iltalehti 14:06 19.04

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2018 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan jälleen kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää tänä vuonna elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Enintään kuusi ansiokasta yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaaksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio ja jäseniksi toimittaja Tuomas Kaseva sekä kirjakauppias Heli Kuvaja.


Kolumni: Suomalaishämähäkin viimeiset viikot Frankfurtissa iltasanomat 12:05 19.04

Vaikka virallisesti ”kaikki on vielä auki” – kuten Lukas Hradecky itse sanoo – käytännössä vain tuleva osoite on auki, kirjoittaa Johanna Nordling.


armeijalähde USAn johtama blokatessaan Capitals jyräsi Stanley ja Pohjois-Korean tapaaminen ja puolipilvistä nousi esiin mahdollisena Räikköselle kovaa riistomatka faneille - valittu Vuoden tulokkaaksi!

Uutiset