Etelä-Afrikka myönsi pahoinpitelystä epäillylle Grace Mugabelle diplomaattisen koskemattomuuden iltalehti 15:30 20.08

Zimbabwen presidentin vaimon epäillään hakanneen nuorta naista jatkojohdolla päähän. Etelä-Afrikka on myöntänyt Zimbabwen presidentin vaimolle Grace Mugabelle diplomaattisen koskemattomuuden, raportoi uutistoimisto Reuters. Asiasta kertoi Etelä-Afrikan kansainvälisistä suhteista vastaava ministeri Maite Nkoana-Mashabane Government Gazette -lehdessä. Mugaben, 52, epäillään pahoinpidelleen 20-vuotiasta mallia hotellihuoneessa Johannesburgissa. Nuori nainen oli hotellihuoneessa juhlimassa Mugaben kahden pojan kanssa.


Mugaben vaimo selviää pahoinpitelysyytteestä kuin koira veräjästä iltalehti 11:15 19.08

Grace Mugabe hakkasi mallin jatkojohdolla. Zimbabwen presidentin Robert Mugaben vaimo välttänee syytteet mallin pahoinpitelystä Etelä-Afrikassa. Viranomaislähteiden mukaan Grace Mugabe, 52, saa diplomaattisen koskemattomuuden, eikä häntä voida näin ollen syyttää. Mugaben epäillään pahoinpidelleen eteläafrikkalaisen mallin Gabriella Engelsin, 20, hakkaamalla tätä jatkojohdolla hotellissa Johannesburgissa sunnuntai-iltana. Silminnäkijöiden mukaan Mugabe raivostui, koska hänen poikansa Robert ja Chatunga olivat tämän kanssa samassa huoneessa.


Alle viikko MM-kullasta - keihäskarju Johannes Vetter kiskaisi taas hirmukaaren! iltalehti 22:06 18.08

Johannes Vetter osoitti tänään pystyvänsä jatkuvalla syötöllä koviin tuloksiin. Vetter heitti tänään pienessä Thumin kaupungissa 93,88 metriä, kertoo muun muassa . Vain kuusi päivää sitten Vetter voitti Lontoossa MM-kultaa tuloksella 89,89.


Kosketusnäytön keksijä paljastaa uudessa Nokia-dokumentissa: koko innovaatio tyrmättiin vain 5 minuutissa iltasanomat 07:30 17.08

Itsenäinen keksijä Johannes Väänänen kehitti Applen iPhonea vastaavan laitteen jo 2000-luvun alussa. Keksintö ei kiinnostanut Nokiaa.


Pahoinpitelystä epäilty Zimbabwen presidentin vaimo vaatii diplomaattista koskemattomuutta iltalehti 01:23 17.08

Zimbabwen presidentin vaimo Grace Mugabe vaatii diplomaattista koskemattomuutta, kertoo Etelä-Afrikan poliisi. Grace Mugaben epäillään hyökänneen 20-vuotiaan mallin Gabriella Engelsin kimppuun hotellissa Etelä-Afrikan Johannesburgissa sunnuntai-iltana. Engels on kertonut, että Mugabe meni täysin sekaisin ja alkoi lyödä häntä jatkojohdolla. Malli on kertonut poliisille saaneensa syviä viiltoja otsaansa ja takaraivoonsa. Mugaben oli määrä tulla tiistaina kertomaan poliisille oma versionsa tapahtumista, mutta hän ei ilmestynyt paikalle.


MM-Lontoo: Hurjaa tykitystä miesten keihäässä – mihin yltää Pitkämäki? iltasanomat 11:16 11.08

Torstain karsinta oli kaikkien aikojen kovatasoisin, minkä myötä odotukset finaalia kohtaan ovat tapissa. Johannes Vetter on itse oikeutettu ykkössuosikki, mutta optimistisesti myös Tero Pitkämäelle lasketaan pieni mitalisauma.


Tero Pitkämäki päivitteli Johannes Vetterin toimintatapoja: ”En voi ymmärtää” iltasanomat 01:04 11.08

Vaikka Johannes Vetterin ainoa karsintaheitto kantoi peräti 91,20 ja oli nykymallisen keihään aikana kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsintaheitto, Tero Pitkämäen ykkössuosikki maailmanmestariksi ei vaihtunut.


Johannes Vetterin toiminta puhutti Thomas Röhleriä: "Itse en pystyisi" iltalehti 00:09 11.08

Thomas Röhler kommentoi kieli keskellä suuta joukkuekaverinsa otteita. Tero Pitkämäki äimisteli, miten keihäskarsinnassa yli 91 metriä heittänyt Johannes Vetter veteli hirmuisella voimalla lämmittelykentällä, miten hän heitti verryttelysuoritukset täysillä ja miten hän nakkasi päälle 91 metriä karsinnassa. Pitkämäen mielestä olisi kannattanut säästellä. Vetterin joukkuekaveri Thomas Röhler otti asiaan kantaa kieli keskellä suuta.


Tero Pitkämäeltä kovaa kritiikkiä Johannes Vetterille: "Miksi pitää jauhaa?" iltalehti 23:50 10.08

Suomalainen arvosteli saksalaisen taktiikkaa. Johannes Vetter oli keihäskarsinnan kuningas 91 metrin kaarellaan. Hän veti kaksi lähes samanlaista jo lämmittelyssä. - Kova suoritus Vetteriltä. Se sanoi, ettei pysty heittämään 85 prosentilla. Pakko vetää sata. Se heitti kolme kertaa karsintarajan yli lämmittelyssä. Aika lailla se lataili jo verkkakentälläkin. Kova kaveri, jos lauantainakin virittelee, Tero Pitkämäki sanoi


"Traumwurf!" Saksalainen lehdistö mässäilee Vetterin keihäskaarella iltalehti 22:51 10.08

Saksalaislehti Bild julistaa, että karsintakisa tarkoitti Johannes Vetterille juhlailtaa. Toinen lehti pohtii, meneekö Jan Zeleznyn hurja ennätys rikki loppukilpailussa. Saksalaislehdistö on alkanut kiinnittää huomiota keihäänheittoon tänä kesänä, kun Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat paiskoneet 90-metrisiä kaaria kilpaa. Maailmanlistan ykkönen Vetter jysäytti ensimmäisellään 91,20 ja eteni tietinkin jatkoon. Heitto oli kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsinnoissa ja finaalit huomioon ottaen MM-historian neljänneksi pisin.


Tiilikaiselle 1000 ministeripäivää täyteen - Johannes Virolaisella yli 5000 ministeripäivää enemmän iltalehti 14:25 07.08

Istuvasta hallituksesta eniten ministeripäiviä on Paula Risikolla, 3376. Kimmo Tiilikaisella (kesk) tulee tiistaina täyteen 1000 päivää ministerinä. Tiilikainen aloitti ministeriuransa Matti Vanhasen (kesk) toisessa hallituksessa ympäristöministerinä syyskuussa 2007. Juha Sipilän (kesk) hallituksessa Tiilikainen on toiminut ensin maatalous- ja ympäristöministerinä ja 5. toukokuuta 2017 lähtien asunto-, energia- ja ympäristöministerinä.


Kommentti: Trump johtaa maataan kuin Diili-ohjelmaa – onko draamassa kyse ovelasta sumutuksesta? iltasanomat 07:03 01.08

Donald Trumpin Valkoisen talon ovi käy kuin Diili-ohjelman kokoushuoneessa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Johannes Kotkavirta.


Kaksi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui MM-kisojen finaalinäyttämön edustalla iltalehti 21:09 29.07

Etelä-Afrikan Johannesburgissa tapahtui lauantaina valitettava tragedia jalkapallo-ottelun yhteydessä. Kaizer Chiefsin ja Orlando Piratesin kohtaamineneli niin kutsuttua Soweton paikallisottelu on maan suurin jalkapallo-ottelu. Joukkueet pelasivat Carling Black Label Champion Cupin finaalissa, ja ottelu päättyi Kaizer Chiefsin 1-0-voittoon.


Tero Pitkämäeltä synkkiä sanoja MM-kisoista - valmistava kilpailu meni aivan päin seiniä: "Lähtökohdat eivät ole hyvät" iltalehti 20:08 29.07

Suomen ainoa keihäänheiton MM-edustaja joutui pettymään Orimattilan Tähtikisoissa. Pitkämäki oli kelvollisella 80 metrin tasolla, mutta saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat maagisessa kunnossa. Lontoosta ei ole tiedossa MM-mitalia missään tapauksessa alle 85 metrin kaarella, ja suurella todennäköisyydellä mittaa tarvitaan paljon enemmän. Pitkämäki heitti parhaallaan 81,96. Kisan voittaja Magnus Kirt viskasi Orimattilan kenttäennätyksen ja kauden parhaansa 86,06.


Tero Pitkämäki myöntää suoraan: MM-kisoissa tarjolla vain pronssia - "Ihmeitä pitää tapahtua" iltalehti 22:47 23.07

Kaiken kokenut Tero Pitkämäki on Suomen ainoa keihäsedustaja Lontoon MM-kisoissa. 34-vuotias seinäjokinen on ollut 2000-luvulla maan kovin MM-mitalirohmu. Puolet tällä vuosituhannella Suomeen tulleista yleisurheilun MM-mitaleista killuu Pitkämäen palkintovitriinissä. Myös keihään maailmantilastossa Pitkämäki on todellinen kummajainen. Tämän kauden 24 parhaan heittäjän joukossa kaikki muut ovat iältään alle kolmekymppisiä. Kauden kärkinimet Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat 24- ja 25-vuotiaita.


Saksan keihäshirmu jäi lähes 10 metriä kauden parhaastaan – Pitkämäki ei yllättynyt iltasanomat 14:09 22.07

Saksan Johannes Vetter jäi Timanttiliigan kisassa yli 9 metriä kauden parhaastaan. Tulos ei yllättänyt Tero Pitkämäkeä.


Kommentti: Puolen vuoden show riitti Trumpin tiedottajalle – presidentin piiri kutistuu päänäytöksen edellä iltasanomat 08:14 22.07

Valkoisen talon tiedottajan Sean Spicerin irtisanoutuminen kertoo Donald Trumpin käpertymisestä yhä pienemmän uskottujen joukon seuraan, kirjoittaa Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Johannes Kotkavirta.


Vetterin hirmuinen keihässarja sai Tero Pitkämäen hämilleen - ”Piti oikein avata televisio” iltalehti 06:23 21.07

Keihäskesän puhuttavin tapaus nähtiin 11. heinäkuuta Sveitsin Luzernissa. Kausi 2017 oli alkanut samalla sävelellä, jolla kausi 2016 päättyi. Tahtipuikkoa heiluttivat toukokuun alussa Dohassa maailman kärkituloksen 93,90 heittänyt Thomas Röhler ja samassa kisassa 89,68 kiskaissut tilastokakkonen, Röhlerin maanmies Johannes Vetter. Sitten rävähti.


Arto Bryggare tietää, miksi Suomi on jäänyt jyrän alle keihäänheitossa - "Siinä saksalaiset ovat pidemmällä" iltalehti 22:26 18.07

Arto Bryggare saa ensikäden tietoa Saksan keihästähdistä. Saksan dominointi keihäskisoissa on ollut mykistävää. Peräti yhdeksän kuluvan kauden pisimmistä kaarista kuuluu saksalaisille. Ysikymppisen puhkoneiden Johannes Vetterin ja Thomas Röhlerin lisäksi Andreas Hoffmann on kiskaissut kepin 89 metrin tuntumaan. Suomalaiset ovat näissä talkoissa joutuneet tyytymään sivurooliin, vaikka Tero Pitkämäeltä yksi 88-metrinen löytyykin.


Johannes Vetterin huippuheitto käänsi Seppo Rädyn kelkan: ”Saksa ei olekaan täysin paska maa” iltasanomat 06:59 13.07

Seppo Räty innostui Johannes Vetterin huippuheitoista mitan, mutta ei tyylin osalta.


Uutiset