Neuvostoliiton viimeinen velka on maksettu iltalehti 21:43 21.08

Venäjä peri Neuvostoliiton ulkomaanvelan, kun Neuvostoliitto hajosi joulukuussa 1991. Venäjä sanoo maksaneensa viimeisenkin Neuvostoliitolta perimänsä ulkomaanvelan. Venäjän valtiovarainministeriö ilmoitti maanantaina tilittäneensä kuun alussa Bosnialle reilun 125 miljoonan dollarin eli 106 miljoonan euron velan. Velka oli perintöä edesmenneen Jugoslavian ja Neuvostoliiton kaupanteosta.


Trumpit jättävät väliin merkittävän seurapiiritapahtuman - kritiikki presidenttiä kohtaan yltyy iltalehti 06:48 20.08

Kennedy Center Honors -tapahtuma on vuotuinen gaala, jossa palkitaan ansioituneita taitelilijoita. Valkoinen talo tiedotti lauantaina, että presidenttiparia ei nähdä vuotuisessa korkean tason taidegaalassa Washingtonissa joulukuussa. Yleensä presidenttipari on istunut gaalassa kunniapaikoilla. Glamourintäyteinen tilaisuus on luonteeltaan täysin ei-poliittinen.


Ammattinyrkkeilijä Niklas Räsäsen vastustajan historia hämmentää: "Aika kummallisia tuloksia suuntaan ja toiseen" iltalehti 07:05 19.08

Brittiläis-ghanalainen Patrick Mendy on Räsäselle pakkovoitto siinä, missä Turun nyrkkeilyillassa kukistunut Ricardo Marcelo Ramallokin. Suomalainen uskoo tyrmäykseen. Räsänen, 30, on jatkanut matkaansa takaisin EU-titteliotteluihin sen jälkeen, kun Mariano Hilario tyrmäsi kotkalaisen joulukuussa Helsingissä. Toukokuussa Argentiinan Ricardo Marcelo Ramallo totesi Räsäsen kaikin tuomariäänin paremmaksi Turussa, kun ottelijat kohtasivat kuudessa erässä.


Sauli Niinistö: Trump ehdotti tapaamista Valkoisessa talossa jo joulukuussa iltalehti 18:11 17.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltojen kiinnostus Suomea kohtaan on kasvussa. Presidentti Sauli Niinistö on tavannut tänään suomalaisia päätoimittajia kesäasunnollaan Naantalin Kultarannassa ja valottanut Yhdysvaltain vierailunsa taustoja. Niinistö kertoi, että vierailu Valkoiseen taloon tuli puheeksi jo viime joulukuussa, kun hän ja presidentti Donald Trump keskustelivat puhelimessa Trumpin valinnan jälkeen. Niinistö kertoi, ettei hän ajatellut puhelimessa esitettyä kutsua varsinaisena kutsuna eikä siten ollut varma toteutuuko vierailu vai ei.


Niinistö Trump-tapaamisesta: USA:ta kiinnostaa Suomen tapa hoitaa asioita iltalehti 18:04 17.08

Presidentti Sauli Niinistö sanoo uskovansa, että presidentti Donald Trumpin tapaamisen taustalla on Yhdysvaltain lisääntynyt mielenkiinto Suomea kohtaan. - Ei pelkästään Suomeen Suomena, vaan Suomen tapaan hoitaa asioita, Niinistö sanoi torstaina tavatessaan päätoimittajia Kultarannassa. Niinistö kertoi saaneensa Trumpilta kutsun jo puhelinkeskustelussa joulukuussa.


Nyrkkeilytähdiltä harvinainen löyly omille - koko laji kärsii Robert Heleniuksen toiminnasta: "Kukaan ei halua voittaa paskahousuja" iltalehti 07:17 17.08

Ammattinyrkkeily on taistellut jonkin aikaa pienessä aallonpohjassa. Eva Wahlström ja Niklas Räsänen pohtivat lajin nurkkakuntaisuutta - ja urheilijoiden vastuuta tarjota otteluita, jotka vastaavat odotuksia. Suomen kovimmat paidattomat iskijät ovat vuoden sisällä kokoontuneet useampaan otteeseen saman katon alle. Kamppailu-urheilun mielenkiinto on lisääntynyt maailmalla erityisesti vapaaottelun vetämänä, eikä kansainvälisillä nyrkkeilytähdilläkään huonosti pyyhi. Kotimaassa on vaikeampaa. Helsingin All In -ilta joulukuussa oli tapahtumana mainio suoritus, mutta toukokuussa Turussa riitti tyhjiä jakkaroita. Päälle suurin osa paikalle tulleista pettyi matsien tasoon. Myös esimerkiksi Kisahallin ammattilaisillassa oli vaisu osanotto maaliskuun lopulla.


Nähdäänkö Michael Schumacheria enää koskaan julkisuudessa? - Ruotsista synkkä arvio: "En usko" iltalehti 11:01 15.08

Seitsenkertainen F1-mestari Michael Schumacher joutui vakavaan lasketteluonnettomuuteen joulukuussa 2013. Sen jälkeen hänet on nähnyt vain hyvin harva. Schumacher lopetti uransa kauden 2012 jälkeen. Hänen uskotaan toipuvan lasketteluonnettomuudesta kotonaan Sveitsissä. Kesällä 2014 julkisuuteen kerrottiin, että Schumacher on herännyt koomasta, mutta sen jälkeen tiedot mestarin tilasta ovat olleet lähinnä arvioita.


Kolme jemeniläistä yritti Venäjältä Suomeen –”Valepakolaiset polttivat paperinsa” iltasanomat 17:43 10.08

Joulukuussa 2016 kiinni jäänyt kolmikko tuomittiin alkuviikosta Sortavalassa, mutta päästettiin vapaaksi suoraan oikeussalista.


Sisäministeri Paula Risikko Helsingin yliajosta: ”Järkyttävä tapahtuma” iltalehti 17:40 30.07

Sisäministeri Paula Risikko (kok) sanoo, ettei hän ole saanut joulukuussa 2016 lähetettyä sähköpostia, jossa yliajosta epäillyn 51-vuotiaan miehen lähisukulainen kertoo miehen vakavista mielenterveysongelmista. Helsingin keskustassa tapahtuneesta yliajosta epäillyn 51-vuotiaan miehen lähisukulainen kertoo Iltalehdelle lähettäneensä sähköpostin Risikon eduskuntaosoitteeseen 7. joulukuuta 2016. Iltalehti on nähnyt viestin ja sen välitystiedot. Oheisen kuvan saa isommaksi klikkaamalla sitä.


Imatralla poliitikon ja kaksi toimittajaa ampunut oikeuden eteen elokuun lopussa iltalehti 09:23 28.07

Imatralaispoliitikon ja kaksi toimittajaa ampuneelle miehelle luetaan murhasyytteet 29. elokuuta. Mies ampui viime vuoden joulukuussa Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Wilén-Jäppisen (sd) ja kaksi paikallista toimittajaa ravintola Vuoksenvahdin edustalla. Mies ei tuntenut uhreja, vaan he valikoituivat poliisin mukaan sattumalta. Syytetty 24-vuotias mies on tunnustanut ampumisen. Poliisin mukaan hänellä ei ole ollut selkeää motiivia teolle. Syytetty on ollut mielentilatutkimuksessa.


Jouko Skinnarin leski Tertta Saarikko: "En ole toipunut rakkaani kuolemasta vielä" iltalehti 19:28 24.07

Keväällä miehensä menettäneelle Tertta Saarikolle työ on parasta lääkettä syvään suruun. Ohjaaja, toimittaja, ex-huippumalli Tertta Saarikko, 63, paiskii lopputöitä ohjaajana suurprojektinsa kanssa. Joulukuussa valmistuu Lemmenlatu, tarina Lahden yli 100 vuoden historiasta. Se on osin dramatisoitu, parin tunnin dokumenttielokuva. Ohjaajalle työ on ollut paras lääke surussa, hänen elämänkumppaninsa, kansanedustaja ja entinen ministeri Jouko Skinnari kuoli syöpään keväällä 2016.


Uskomaton yhteensattuma: Äidillä ja tyttärellä sama laskettu aika! iltalehti 12:57 22.07

Porilainen Nina Koskela kertoi äidilleen ilouutisia joulukuussa. Äiti Lea Leino ei heti tohtinut paljastaa, että hän odottaa itsekin vauvaa. Porilainen Lea Leino, 39, sai joulukuussa kuulla tyttäreltään Nina Koskelalta ilouutisia. 23-vuotias Koskela kertoi odottavansa esikoislastaan. Perheenlisäystä olisi luvassa heinäkuun lopussa.


Nainen esitti haluavansa kihloihin, ihastunut mies myönsi jättilainan - rahat menivät toiselle miehelle, peleihin ja alkoholiin iltalehti 06:00 21.07

Oikeus ei uskonut, että nainen olisi pystynyt maksamaan lainaamaansa summaa takaisin. Kolme ihmistä tuomittiin Kauhavalla tapahtuneesta suuresta kihlauspetoksesta. Tuomio annettiin alun perin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa joulukuussa ja Vaasan hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion kesäkuussa. Käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan naisen törkeästä petoksesta, neljästä törkeän petoksen yrityksestä, lievästä petoksesta, väärästä ilmiannosta ja näpistyksestä yhteensä vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.


Nyt se on varmaa: Pandat jouluksi Ähtäriin - katso video Kiinan-vierailulta iltalehti 14:12 18.07

Ähtärin eläinpuiston joulukuisesta tulosta Suomeen ei ole eläinpuiston toimitusjohtajan Juhani Haapaniemen mielestä mitään teknistä, sopimuksellista tai rahallista epäilyä. Video: Jukka Salo / Ähtäri Zoo Ähtärin eläinpuistoon on tulossa joulukuussa kaksi pandaa, naaras ja uros. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Seuraa suoraa lähetystä: Presidentti Niinistö median tentattavana Suomi-areenassa klo 16.10! iltalehti 16:00 12.07

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee keskiviikkona Porin Suomi-areenassa. Tiistaina keskustan, vihreiden, RKP:n ja vasemmistoliiton presidenttiehdokkaat antoivat Niinistölle kovaa kritiikkiä siitä, ettei hän osallistunut väittelyyn yhdessä muiden presidenttiehdokkaiden kanssa Porin Suomi-areenassa. Keskiviikkona tasavallan presidentillä on koko päiväksi ohjelmaa Suomi-areenassa. Myös se, että istuva presidentti on kertonut aloittavansa kampanjoinnin vasta joulukuussa, herätti närkästystä. Esimerkiksi Matti Vanhanen (kesk) katsoi, että Niinistö on jo aloittanut kampanjoinnin, sillä hänelle kerätään parhaillaan kannattajakortteja.


Uutiset