Päivän vetovihje: Toto4, Forssa 18.12. iltalehti 06:03 18.12

Laukkuri pankkina Forssassa. Forssan maanantairavien Toto4-kohteet ovat sen verran helpon oloisia, että vihjesysteemi moninkertaistetaan muuttamalla 20 sentin minimipanos kahteen euroon. Avauskohteen Shadow Of Brisbane on niin murskkaavassa iskussa, ettei se kokene tappiota, vaikkei tällä kerralla kilpailekaan kotiradallaan. Toinen pankki on Valssaus, joka viime starteissaan on ollut kovin herkkä laukkaamaan. Takarivin lähtöpaikka voi sen vuoksi olla nyt hyväkin lähtökohta voiton tavoitteluun. Laukatta Jouni Nummen ajokki ei lähtöä häviä. Toto4-vihjerivi:


IL-Analyysi: Kittilän kriisi vihdoin oikeuteen - näin tapahtumat etenivät iltalehti 20:48 15.12

Levin hissihankinta etenee oikeuteen, myös Antti Rinne joutuu todistamaan, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Oulun syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen ilmoitti keskiviikkona, että hän nostaa syytteen Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan Jouni Palosaaren toimista. Syyte tulee luottamusaseman väärinkäytöstä. Se koskee Levin etelärinteen hissihankintaa, johon liittyen Anttonen epäilee Palosaaren "vuotaneen toisen hissivalmistajan luottamuksellisia tietoja kilpailevalle hissivalmistajalle ja pyrkineen näin suosimaan toista hissivalmistajaa tarjouskilpailussa".


SK: Merkittävää satakuntalaista kuntapäättäjää epäillään raiskauksesta iltalehti 21:31 13.12

Satakunnan Kansan tietojen mukaan epäilty on Siikaisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Tervakangas (sd). Satakunnan Kansan mukaan Siikaisten kunnanvaltuuston puheenjohtajaa Matti Tervakangasta (sd) epäillään raiskauksesta. 57-vuotias Tervakangas vahvistaa lehdelle olevansa tietoinen rikosepäilyistä, mutta ei kommentoi asiaa tarkemmin julkisuudessa. Lounais-Suomen poliisilaitoksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jouni Uusitalo sanoo, että epäilty raiskaus tapahtui 30. marraskuuta Siikaisissa. Hän ei kommentoi epäillyn henkilöllisyyttä tai asemaa, mutta kertoo, että poliisi saa hänen kuulusteluunsa virka-apua Kokemäen poliisilta. Uhria on jo kuultu.


Sampo Kaulasen Michele-vaimo blogissaan: säikähti pankin väärää vaatimusta 3,6 miljoonaa euron lainasaamisista: ”Homma hoitui yhdellä puhelulla” iltalehti 16:22 13.12

Michele Kaulanen kertoo blogissaan kaataneensa aamukahvinsa tietokoneelleen havahtuessaan pankin vaatimukseen. Televisiosta ja sosiaalisesta mediasta tutun Jounin Kaupan toimitusjohtaja Michele Murphy-Kaulanen on valottanut tiistaipäivänsä kulkua -blogissaan. Hän kertoo saaneensa aamutuimaan pankista huolestuttavan viestin. - Kirjaimellisesti meinasin ripuloida alleni. 3,6 miljoonaa euroa lainasaamisia erääntyy tämän kuun lopulla. Okei. Pyyhin kahvit jotka räkäisin läppärilleni ja nenän kautta ulos. Keräsin itseni ja sain ajatuksista kiinni. Tässä on joku moka, Michele kirjoittaa.


Aamukahvi väärään kurkkuun: Jounin kaupan Michele Kaulanen sai pankilta kauhean yllätyksen – ”3,6 miljoonaa euroa lainasaamisia erääntyy” iltasanomat 15:47 13.12

Pankin virheen takia miljoonalaina vaikutti erääntyvän joulukuun lopussa, Michele Murphy-Kaulanen sanoo.


Levi Ski Resortin toimitusjohtaja syytteessä: Luottamuksellisia tietoja käytetty väärin? MTV 10:59 13.12

Syyttäjä on nostanut syytteen Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta vastaan luottamusaseman väärinkäyttämisestä.


Levin hissijupakasta nostettiin syyte luottamusaseman väärinkäyttämisestä iltalehti 10:48 13.12

Vuodesta 2012 saakka velloneesta hissikohusta on nyt nostettu syyte Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa vastaan. Oulun kihlakunnansyyttäjä Sari Anttonen on nostanut syytteen Levin toimitusjohtajaa, Jouni Palosaarta vastaan luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Syyte koskee hiihtokeskuksen etelärinteen hissihankintaa, johon liittyen Palosaaren epäillään vuotaneen toisen hissivalmistajan luottamuksellisia tietoja kilpailevalle hissivalmistajalle. Palosaaren epäillään näin pyrkineen suosimaan toista hissivalmistajaa tarjouskilpailussa. Palosaarta on epäilty myös yrityssalaisuuden rikkomisesta. Tältä osin asiassa on tehty syyttämättäjättämispäätös.


Susanna Kosken juhlalookin täydentävässä korusetissä yhdistyivät minkki ja jalokivet iltalehti 10:44 07.12

Kansanedustaja Susanna Kosken vaaleaan pukuun liittyy sitä varten suunniteltu arvokorusetti. Suomen luontoa symboloivat korut ovat kultaseppämestari Jouni Salon taidonnäyte. Kansanedustaja Susanna Koski luotti tänäkin vuonna kultaseppämestari Jouni Salon luovuuteen ja kädentaitoon. Alexander Tillanderilla työskentelevä Salo suunnitteli Kosken toiveesta korusetin, jonka voi tuntea osaksi luontoa. Korusetissä yhdistyvät turkis ja jalokivet. Kaulakorun ja rannekorun materiaaleina ovat valkoinen minkki, timantit ja akvamariinit. Salon mukaan minkin valkoisuus symboloi lumen ja luonnon puhtautta. Timantit puolestaan symboloivat kevätauringossa kimaltelevaa jäätä. Kaulakorussa huomion vangitsee yli 30 karaatin kokoinen, käsittelemätön täydellisen pisaran muotoinen akvamariini, joka on tekijänsä mukaan kuin jään sulaessa muodostuva iso vesipisara.


Suomenmaan kysely: Keskustan puoluevaltuusto haluaa erottaa Väyrysen iltalehti 14:31 24.11

Kolme neljästä Suomenmaan kyselyyn vastanneesta puoluevaltuuston jäsenestä haluaa erottaa keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen puolueen jäsenyydestä. Näin ollen vaihtoehdoksi on jäänyt, että puolue erottaa jäsenyydestään koko Keminmaan keskustaseuran. Tällaisessa tapauksessa erottamisen tekisi keskustan 135-jäseninen puoluevaltuusto. Puoluevaltuusto on koolla viikonloppuna Joensuussa. Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaskan mukaan Keminmaan keskustaseuran erottaminen puolueesta ei ole kuitenkaan esillä. Kolme neljästä


Espoolainen tyttö pärjää koulussa paljon paremmin kuin kainuulainen poika - ”Totta kai pitää olla huolissaan” iltalehti 15:00 21.11

Pisa-tulosten paljastama ongelma on tutkijan mukaan se, että heikkojen osaajien osuus on kasvanut merkittävästi. Suomi on perinteisesti ollut tunnettu siitä, että perheen taustan, hienosti sanottuna sosioekonomisen aseman, vaikutus koulumenestykseen on koko maailman tasolla pientä. Enää näin ei näytä olevan. - Sosioekonomisen aseman vaikutus on kasvanut Pisa 2015 -aineiston perusteella niin, että nyt ollaan tässä OECD:n keskimääräisessä arvossa, kertoo tutkija Jouni Vettenranta Jyväskylän yliopistosta.


Terveystalo kiistää väärien ihmisten diagnoosien näkymisen Oma Terveys -palvelussa - kyse tietoteknisestä virheestä: ”Asiana tämä on tietysti kiusallinen” iltalehti 12:25 19.11

Ongelma tuli Terveystalon tietoon viime viikolla ja se on jo selvityksen alla. Iltalehti lauantaina Terveystalon Oma Terveys -palvelussa ilmenneistä ongelmista. Iltalehden haastattelema Jouni kertoi havainneensa omien terveystietojensa joukossa vieraita diagnooseja ja virheellisiä merkintöjä lääkärikäynneistä kaksi viikkoa sitten.


Tämä näky odotti Jounia Terveystalon Oma Terveys -palvelussa - ”Vieraiden ihmisten arkaluontoisia diagnooseja” iltalehti 21:36 18.11

Terveystalon Oma Terveys-palvelusta paljastui käyttäjälle vääriä tietoja Porissa asuva Jouni yllättyi pari viikkoa sitten, kun hän katsoi Oma Terveys-palvelusta omia terveystietojaan. - Siellä oli useita minulle vieraiden ihmisten arkaluontoisia diagnooseja ja virheellisiä merkintöjä muka minun lääkärinkäynneistä, Jouni hämmästelee.


Harrastelijan yllättäjähevonen nyki päätään ja anoi menolupaa – ”Kun nykäisin korvat auki, maisema vaihtui” iltasanomat 19:10 18.11

Jouni Riikonen ajoi raviuransa tunteikkaimman voiton.


Jounin Kaupan tulos kasvoi lähes 1000% – KL: Vakavaraisuus silti heikko uusisuomi 09:19 13.11

Yllästunturin vieressä Äkäslompolassa sijaitseva Jounin kauppa lähes kymmenkertaisti tuloksensa edelliskauden 32 000 eurosta 302 000 euroon, kertoo Kauppalehti.


Somesatsaus näyttää kannattavan – KL: Jounin Kaupan tulos kasvoi lähes 1000 prosenttia MTV 08:18 13.11

Jounin kauppa kasvatti liikevaihtoaan kesäkuussa päättyneellä tilikaudella reilut kymmenen prosenttia 11,4 miljoonaan euroon, kirjoittaa Kauppalehti.


Upea luontokuva kerää ihmetystä somessa - mies kuvasi ”humalaisen saunan” iltalehti 18:05 11.11

Kirkkonummen nähtävyys Drunken sauna rapistuu pikku hiljaa Tampaja-järven rannalla. Espoolainen Jouni Lamminsalo julkaisi alkuviikolla Suomen Luontokuvaajien Facebook-ryhmässä ja omalla Instagram-tilillään kuvan vinosta saunasta, jonka kuvajainen heijastuu järven pinnasta. Lamminsalo jakoi kuvan tekstillä ”heijastus”. Heijastus onkin hieno, mutta enemmän huomiota herättää kuitenkin mökin vinous.


Kylmäsen liha­jalostamon halli tuhoutui palossa täysin iltasanomat 08:26 11.11

Siikalatvan palopaikalla Pohjois-Pohjanmaalla on meneillään jälkisammutus- ja raivaustyöt, kertoo päivystävä palopäällikkö Jouni Pummila.


Menisitkö netissä naimisiin? Maistraatit myllätään uusiksi - tulevaisuudessa avioliiton saattaa voida solmia älypuhelimella iltalehti 06:16 10.11

Maistraattien tulevaisuutta selvittänyt Sitran vanhempi neuvonantaja Jouni Backman pitää netissä naimisiinmenoa yhtenä esimerkkinä sähköisten palveluiden mahdollisista kehityssuunnista. Selvityshenkilö Jouni Backman esittää, että nykyiset yhdeksän erillisinä virastoina toimivaa maistraattia ja nykyinen Väestörekisterikeskus yhdistetään valtakunnalliseksi virastoksi vuoden 2020 alusta. Yhdistäminen tehtäisiin Väestörekisterikeskukseen, mutta virastolle tulisi keksiä uusi nimi. Backman on entinen SDP:n kansanedustaja ja sisäministeri, joka tällä hetkellä työskentelee Sitrassa vanhempana neuvonantajana.


Varusmiehet nälissään Ilmasotakoulussa - isän mukaan pojille tarjoiltu pelkkää perunaa ja näkkileipää iltalehti 07:42 31.10

Pataljoonan komentaja, kapteeni Risto Jäntti myöntää, että kaloreiden määrää maastossa on nyt lisätty. Tikkakosken aliupseerikoulun ruokatarjoilut saavat kritiikkiä aliupseerikoulua käyviltä varusmieltä. Iltalehteen yhteyttä ottanut Jouni-isä on järkyttynyt poikansa kohtelusta. - Sairastuvalla ja maastossa on ollut pelkkää perunaa ja näkkileipää tai riisiä ja näkkileipää. Ruoka on loppunut kesken. Sairaana ruoka pitää hakea itse ja lounasta ei ole saanut, jos ei ole aamiaisella. Minun palvelusaikana lihottiin, ei laihduttu, Jouni tilittää Iltalehdelle.


Uutiset