Mediat: Suomalainen sovellus on paljastanut satojen sotilaiden kotiosoitteita – mukana NSA:n, MI6:n sekä Venäjän GRU:n työntekijöitä iltasanomat 05:39 09.07

Suomalaisen Long Playn, hollantilaisen De Correspondentin ja kansalaisjournalistien Bellingcat-ryhmän tutkimuksissa selvisi, että sijaintitietoja paljastui myös sellaisilta käyttäjiltä, jotka eivät olleet tehneet käyttäjäprofiileistaan julkisia.


Selvitys: Suomalaisen Polarin fitness-sovellus on paljastanut satojen sotilaiden liikkeitä MTV 18:28 08.07

Suomalaisen Polarin fitness-sovellus Flow on paljastanut käyttäjiensä arkaluonteisia sijaintitietoja, selvisi suomalaisen Long Playn, hollantilaisen De Correspondentin ja kansalaisjournalistien Bellingcat-ryhmän tutkimuksissa.


Ylen toimittaja MV-oikeudenkäynnissä: "Tarkoitus on ollut luoda minusta hirviömäinen kuva journalistina ja ihmisenä" MTV 16:06 14.06

Ilja Janitskinia ja Johan Bäckmania koskevassa oikeudenkäynnissä on tänään kuultu Ylen toimittajaa Jessikka Aroa.


Lehdet: Trumpin asianajajan mukaan Kim Jong-un kerjäsi polvillaan tapaamista Trumpin kanssa iltasanomat 05:56 07.06

Trumpin asianajaja Rudolph Giuliani väittää Wall Street Journalin mukaan, että Kim Jong-un olisi anellut Trumpilta tapaamista ”polvillaan”.


Force Indian testiajaja havittelee F1-paikkaa MTV 13:52 06.06

Formula ykkösten Force India-tallin testi- ja varakuljettaja Nicholas Latifi kertoo Le Journal de Montreal-lehdelle tähtäävänsä ensi kaudella F1-sarjassa kilpakuljettajaksi.


WSJ: Trumpin ja Putinin välinen huippukokous suunnitteilla MTV 12:09 02.06

Valkoinen talo suunnittelee Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin välistä huippukokousta. Asiasta kertoo yhdysvaltalaislehti The Wall Street Journal.


Suomalainen huippulupaus allekirjoittamassa NHL-sopimuksen – ex-liigaseuran pomo: "Ei lasketa mitään hänen varaan" MTV 18:31 01.06

Keväällä muun muassa Leijonissa pyörähtänyt Urho Vaakanainen on piakkoin allekirjoittamassa NHL-tulokassopimuksen Boston Bruinsin kanssa. Asiasta kertoi The Providence Journalin toimittaja Mark Divver. Vaakanaisen viime kauden seurassa SaiPassa ei pidetä kovinkaan varmana sitä, että huippulupaava puolustaja palaisi vielä ensi kaudeksi Lappeenrantaan.


WSJ: Yhdysvaltojen neuvottelu EU:n kanssa tuloksetonta – teräs- ja alumiinitullit tulevat voimaan MTV 05:26 31.05

The Wall Street Journalin tietojen mukaan Yhdysvaltain EU:lle kaavailemat teräs- ja alumiinitullit ovat astumassa voimaan perjantaina.


WSJ: USA ja EU eivät ole päässeet sopuun tuontitulleista – teräs- ja alumiinitullit tulevat voimaan perjantaina iltasanomat 01:36 31.05

The Wall Street Journalin tietojen mukaan Yhdysvaltain EU:lle kaavailemat teräs- ja alumiinitullit ovat astumassa voimaan perjantaina.


Petr muisteli kuollutta ystäväänsä brittilehden toimittajalle kun haastattelu sai yllätyskäänteen – ”Odota, Babtshenko on elossa” iltasanomat 23:11 30.05

Arkadi Babtshenkon ystävä, kuvajournalisti Petr Shelomovski kertoo pitäneensä Kiovaa vaarallisena paikkana äänekkäälle Putin-kriitikolle.


Murhatun venäläistoimittajan hyytävä viimeinen päivitys: ”Tasan neljä vuotta sitten minun oli määrä kuolla” iltalehti 12:57 30.05

Kiovassa murhattu Arkadi Babchenko päivitti kuolinpäivänsä aamuna Facebookiin, että tasan neljä vuotta sitten hänen oli määrä nousta helikopteriin, joka ammuttiin alas. Venäläinen journalisti Arkadi Babchenko, 41, murhattiin Kiovassa tiistaina. Babchenkon vaimo löysi miehensä vertavuotavana rappukäytävästä. Mies menehtyi ambulanssissa matkalla sairaalaan. Babchenko arvosteli näkyvästi ja kärkkäästi kirjoituksissaan Venäjän johtoa, erityisesti presidentti Vladimir Putinia.


Ulosotossa olevat suomalaiset miljonäärit tänään tv:ssä - tuomittu myös talousrikoksista iltalehti 09:08 28.05

Ulosotetut miljonäärit ovat tänään TV1:n MOT-ohjelman aiheena. Puoli miljoonaa suomalaista joutuu vuosittain ulosottoon. Tutkivan journalismin MOT-ohjelmassa TV1:llä tavataan heistä tänään kaksi. Molemmat ovat talousrikoksista tuomittuja miljonäärejä. Peter Fryckman on julkisuudestakin tuttu. Hänen kujanjuoksunsa alkoi 1980-luvun pankkisodasta. Ulosotossa Fryckmanilla on lähes neljä miljoonaa euroa.


Muistatko Mika Häkkisen ja Jari Porttilan legendaarisen sananvaihdon? Häkkinen paljasti IL:lle hillittömän tapaamisen 18 vuotta myöhemmin: ”Tehdäänpäs kuule sellainen sketsi” iltalehti 08:09 26.05

Mika Häkkisen ja Jari Porttilan kohtaaminen vuoden 2000 Brasilian GP:n jälkeen on noussut 18 vuoden aikana suomalaisen urheilujournalismin klassikoksi. Tältä Monacon kaduilla näyttää F1-tohinan keskellä Vuoden 2000 Brasilian GP ei jäänyt Mika Häkkisen mieleen erityisen onnistuneena kisaviikonloppuna.


Tutkimusryhmä Bellingcat kertoo tunnistaneensa kuka oli mystinen koodinimi ”Orion”–yhdisti venäläisupseerin nimen MH17-matkustajakoneen pudottamiseen iltasanomat 22:15 25.05

Torstaina oman raporttinsa julkaisi tapausta selvittävä kansainvälinen tutkijaryhmä. Perjantaina oli tapausta omalla tahollaan tutkivien kansalaisjournalistien vuoro.


Riita pysäköintirikkeestä sai poliisin käyttämään sähkölamautinta: Kohde oli miljoonia tienaava urheilutähti, nyt poliisia uhkaavat kalliit käräjät iltalehti 08:25 23.05

NBA:n Milwaukee Bucksin tulokaspelaaja Sterling Brown aikoo haastaa paikallisen poliisin oikeuteen tammikuussa sattuneesta välikohtauksesta, kertoo paikallinen Milwaukee Journal Sentinel. Tilanteessa poliisi jututti Brownia väitetyn pysäköintirikkeen takia. Lopulta tapaus eskaloitui siihen pisteeseen, että poliisi tyrmäsi Brownin sähkölamauttimella - täysin yllättäen. - Hän ei ollut väkivaltainen tai uhkaava. Tämä on tosi paha juttu, kertoi lehden lähde, joka on nähnyt tapauksesta kuvatun videon.


Suomen populistisen vastamedian aktiivit profiloitu: ”Tekijöinä 30–50-vuotiaita miehiä” uusisuomi 12:00 21.05

Suomalaisista populistisen vastamedian aktiivikäyttäjistä on julkaistu uudenlaista tutkittua tietoa tänään ilmestyneessä Media ja Populismi. Työkaluja kriittiseen journalismiin -teoksessa (Vastapaino, 2018). Sen ovat toimittaneet Mari K. Niemi ja Topi Houni.


Suomalaisten suurin joukkomurha tänään tv:ssä - valtio sysää selvitysvastuuta järjestöille iltalehti 08:03 21.05

MOT:ssa käsitellään tänään Stalinin puhdistusten suomalaisuhreja. Tutkivan journalismin MOT-ohjelmassa on tänään aiheena suurin suomalaisten joukkomurha. Sen on toimittanut Kai Byman. Joukkomurhalla viitataan maamme itsenäisyyden ensimmäisiin vuosikymmeniin, jolloin kymmenet tuhannet suomalaista ja suomensukuista lähtivät kommunistiseen Neuvostoliittoon. Kahtena ensimmäisenä itsenäisyyden vuosikymmenenä muuttajia oli kaikkiaan 35 000. Punakaartilaisia pakeni sisällissodan jälkimainingeissa kymmenen tuhatta. Lähtijät pakenivat paitsi poliittista vainoa, myös kehnoa taloudellista tilannetta. Osa etsi parempaa yhteiskuntaa.


Iltalehden rikos- ja oikeustoimittaja Risto Kunnakselle Olli-palkinto iltalehti 20:15 15.05

Palkinto on tunnustus ansiokkaasta journalistin työstä Suomen kärkikastiin kuuluvalle toimittajalle. Pitkän linjan rikos- ja oikeustoimittaja Risto Kunnakselle, 58, on myönnetty Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton Olli-palkinto tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä. Iltalehdessä 34 vuotta työskennellyt Kunnas on uransa aikana toiminut niin uutispäällikkönä kuin tuottajana, mutta etenkin maan johtaviin kuuluvana rikos- ja oikeusjournalistina.


Kirjailija Tom Wolfe on kuollut 88-vuotiaana iltalehti 18:28 15.05

Yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja Thomas ”Tom” Wolfe on kuollut maanantaina, The Sun kertoo. Wolfen manageri vahvistaa -lehdelle, että mies kuoli New Yorkissa sairaalassa, joka sijaitsee Manhattanilla. Wolfe oli yksi uuden journalismin kehittäjistä 1960- ja 1970-luvuilla. Uusi journalismi -termi kuvasi kirjoittamisen ja journalismin tyyliä, jossa käytettiin aikanaan epäsovinnaisina pidettyjä kaunokirjallisuuden menetelmiä. Wolfen tunnetuin romaani on vuonna 1987 julkaistu Turhuuksien rovio, josta on myös tehty elokuva. Teos kertoo New Yorkin rahahuumasta, repivästä kilpailusta ja rotupolitiikasta.


Heikot veriarvot kritisoitu tähtipelaaja loma olla luotiin hyökkääjä menehtyi

Uutiset