Niinistö, Sipilä ja Soini kommentoivat Barcelonan iskua ? "Seuraan äärimmäisellä vakavuudella" iltalehti 20:38 17.08

Presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (uv) ovat kommentoineet Barcelonan terrori-iskua Twitterissä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Niinistö totesi, että terroristit iskivät jälleen Eurooppaan.


Poliisille ilmoitettiin, että joku ampuu parvekkeella Vantaalla - ilma-ase aiheutti ison operaation ja epäilyn vaaran aiheuttamisesta iltalehti 11:14 17.08

Keskiviikkoiltana Vantaan Tammistossa nähtiin iso poliisioperaatio, koska alueelta oli ilmoitettu ampumisesta parvekkeelta. Keskiviikkoiltana Iltalehteen otettiin yhteyttä liittyen Vantaan Tammistossa olleeseen poliisioperaatioon. Laukaukset ja poliisipartiot herättivät ihmisten huomion. Tapauksen tutkinnanjohtaja Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi sai eilisiltana ilmoituksia, joissa kerrottiin jonkun ampuneen parvekkeelta toista ihmistä kohti. Poliisi lähetti paikalle monta partiota ja varautui vaaralliseen tehtävään.


Kommentti: Kun Vihreät tekee gallup-historiaa, Sipilälle ja Rinteelle nousee kylmä hiki iltasanomat 08:02 17.08

Vihreiden nousu Ylen tuoreessa puoluegallupissa kakkoseksi on historiallinen saavutus. Samalla kaksi miestä heräävät todellisuuteen kylmässä hiessä, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Sdp:n Antti Rinne, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


IL-Analyysi: Keskusta savustaa väyrysläisiä - Väyrynen jätetty rauhaan iltalehti 07:04 17.08

Välienselvittelyt ovat vauhdissa keskustassa, piilossa on vielä paljon väyrysläisiä, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Vielä alkuvuonna keskustassa oli sellainen henki, että oman puolueen perustanut kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen potkaistaan keskustasta ulos. Käytännössä se tarkoittaisi koko Keminmaan keskustaseuran erottamista, koska tuota seuraa hallinnoiva Väyrynen ei aio itseään erottaa. Keskustan paikallisyhdistysten säännöissä ei kielletä kuulumista kahteen puolueeseen, vaikka keskustapuolueen säännöissä kielletäänkin. Henkilöt kuuluvat keskustaan paikallisyhdistysten kautta, siinä koko sotkun juridinen pohja.


IS vertaili sääennusteet – Kumpi tietää tarkemmin, Foreca vai Ilmatieteen laitos? iltasanomat 06:41 17.08

Suomessa sääennusteita laativat Ilmatieteen laitos ja Foreca. Kumpi ennusti juhannussään tarkemmin?


Kommentti: Pääministeri Juha Sipilä karkasi populismilaukalle Suomen suvessa iltasanomat 18:00 16.08

Tällä ja ensi viikolla nähtävät puolueiden ja eduskuntaryhmien kesäkokoukset ”riitoineen” ovat kuin kesäravit, mutta pääministeri Juha Sipilä (kesk) karkasi populismilaukalle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Keskusta pitää kiinni solidaarisuus­verosta – Sipilä: ”Mieluummin varoja pieni- ja keskituloisten verojen alentamiseen” iltasanomat 16:30 15.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan merkittäviin veronkevennyksiin ei ole varaa.


Suora lähetys kello 15.15: Keskustan johto kommentoi poliittista tilannetta iltalehti 15:10 15.08

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmän työvaliokunta ja ministeriryhmä ovat tiistaina koolla Espoossa. Puheenjohtaja Juha Sipilä ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitävät kokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden. Aiheena ovat ajankohtaiset poliittiset asiat ja hallituksen tulevat budjettineuvottelut. IL-TV näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.


Keskusta pitää kiinni solidaarisuusverosta - kokoomus jäämässä yksin iltalehti 14:53 15.08

Pääministeripuolue keskusta ei ole valmis luopumaan solidaarisuusverosta. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus päätti 2015, että solidaarisuusveron eli valtion tuloveroasteikon korkeimman portaan alaraja pudotetaan 90000 eurosta 72300 euroon vuosiksi 2016 ja 2017. Tänä vuonna solidaarisuusveron alaraja nousi 73100 euroon inflaatiotarkistuksessa.


IL-analyysi: Sipilää kaadetaan jo kulisseissa - Vanhanen uskoo puheenjohtajan jatkavan iltalehti 14:14 15.08

Jos keskustan kannatusalho ei oikene, on mahdollista, että puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä saa Sotkamon puoluekokouksessa haastajan. Keskustalaisten Pyörät pyörimään -tempaus päättyi maanantaina Espooseen. Lauantaina pyöräilylle osallistunut keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä ehti suojaan ennen Kiira-myrskyn riepottelua, mutta poliittiselta vastatuulelta Sipilä ei ole välttynyt, sillä keskustan kannatus on kesän aikana vajonnut viisi prosenttiyksikköä eduskuntavaalien kannatusta alemmaksi, eli noin 16,5 prosenttiin.


EK ja STTK: Palkansaajille kuuluu ensi vuonna veronalennus toisin kuin Sipilä tulkitsee iltasanomat 13:30 15.08

Työmarkkinajärjestöt ovat pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa eri mieltä veronalennuksen tarpeesta ensi vuodelle.


Tyrväisen vamma pelättyä lievempi jatkoaika.com 12:13 15.08

Juhani Tyrväinen loukkaantui Tampere Cupin loppuottelussa polvitaklauksen seurauksena. Vamman vakavuus on selvinnyt.


Sipilä: Finnairin Vauramon lisäeläke vastoin valtion kantaa iltalehti 22:35 07.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon lisäeläke on vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia. Sipilän mukaan linjaus on ollut myös yhtiön tiedossa päätöstä tehtäessä. Sipilä sanoi STT:lle välittämässään kommentissa, että hän olisi tuonut asian selkeästi esille, jos asia olisi tuotu vastuuministerille ja kantaa kysytty. Juridisesti päätösvalta asiassa on yhtiön hallituksella, mutta päätös on Sipilän mukaan selkeästi vastoin pääomistajan kantaa.


Hallituslähde: Omistajaohjausministeri Sipilä ei tiennyt Vauramon lisäeläkkeestä vuonna 2016 iltalehti 20:38 07.08

Finnairin hallitus pyyhki pöytää yhtiön pääomistajan eli valtion tahtotilalla - "Kyllä sen asian on pitänyt olla tiedossa" Finnairin hallitus päätti toimitusjohtaja Vauramon lisäeläkkeestä reilu kuukausi sen jälkeen, kun Juha Sipilän hallitus oli ilmaissut kielteisen kantansa. Miten meni viestittely pörssiyhtiö Finnairin hallituksen ja valtion omistajaohjausyksikön välillä toimitusjohtaja Pekka Vauramon lisäeläkeasiassa 2016? Oliko viestittelyä ollenkaan? Näitä nyt selvitellään elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) johdolla. Lintilä, jolle hallituksessa kuuluu myös omistajaohjaus, aloitti ministerinä viime vuoden lopulla. Silloin koko Finnair-soppa oli jo keitetty.


Tiilikaiselle 1000 ministeripäivää täyteen - Johannes Virolaisella yli 5000 ministeripäivää enemmän iltalehti 14:25 07.08

Istuvasta hallituksesta eniten ministeripäiviä on Paula Risikolla, 3376. Kimmo Tiilikaisella (kesk) tulee tiistaina täyteen 1000 päivää ministerinä. Tiilikainen aloitti ministeriuransa Matti Vanhasen (kesk) toisessa hallituksessa ympäristöministerinä syyskuussa 2007. Juha Sipilän (kesk) hallituksessa Tiilikainen on toiminut ensin maatalous- ja ympäristöministerinä ja 5. toukokuuta 2017 lähtien asunto-, energia- ja ympäristöministerinä.


Kuva: Kovin sade miesmuistiin yllätti Juhan Kontiolahdella – ”En muista, että näin kovia sateita olisi tullut” iltasanomat 22:25 06.08

Sateet ovat ryöpynneet maahan ympäri Suomen sunnuntaina. Erityisen kovia sateita nähtiin Mikkelissä ja Kontiolahdella.


Runsaat sateet piiskanneet Suomea - Juhan pihamaa lainehti: "Vettä tuli todella rankasti" iltalehti 17:28 06.08

Runsaita sateita on saatu sunnuntain aikana myös muualla maassa. Kontiolahden Lehmossa herättiin varhain sunnuntaiaamuna sateiseen päivään. Vettä tuli niin rankasti, että sitä tulvi teillä. Paikkakunnalla asuva Juha Pitkänen otti valokuvan kotinsa lähellä tulvivasta tiestä.


Iisalmen Kirmankylässä oli sumua ja tihkua – ahkerasti säästä tviittaavan Seppo Kääriäisen peukalon asento voi ratkaista Juha Sipilän kohtalon hs 16:06 06.08


Uutiset