Keskisuomalainen: Helsingin Sanomien viestikoekeskusjuttu JSN:n tarkasteluun MTV 14:37 08.01

Helsingin Sanomien joulukuinen juttu Puolustusvoimien viestikoekeskuksesta joutuu Julkisen sanan neuvoston tarkasteluun, kertoo Keskisuomalainen.


THL: Ei ole järkeä ottaa toista influenssarokotetta ellei kuulu riskiryhmiin iltalehti 06:19 06.01

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan jo influenssarokotettuja ihmisiä ei ole järkeä rokottaa uudelleen pienen lisähyödyn vuoksi. Julkisen terveydenhuollon jakama influenssarokote ei anna riittävää suojaa kuluvalla influenssakaudella toistaiseksi eniten havaitulle B/Yamagata-virukselle. Riittävän suojan B/Yamagata-virusta vastaan saa yksityisen terveydenhuollon jakamasta rokotteesta. THL:n infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön päällikkö, ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoo, että rokotteiden välinen ero on niin pieni, ettei tehottomammalla eli julkisen terveydenhuollon jakamalla rokotteella rokotettujen ihmisten ole mitään järkeä ottaa uutta, tehokkaampaa rokotetta. Sen mahdolliset hyödyt jäisivät joka tapauksessa pieneksi. On myös mahdollista, että tehottomampi rokote antaa osittaista suojaa myös B/Yamagata-virukselle.


Saitko tehokkaan vai tehottomamman influenssarokotteen? Riippuu mistä otit iltalehti 05:53 05.01

Armeijan harmaisiin suuntaavat alokkaat saavat tehottomamman rokotteen kausi-influenssaa vastaan. Suomessa kiertää influenssavirus, johon ei ole varauduttu julkisen terveydenhuollon jakamassa influenssarokotteessa. Julkisen terveydenhuollon kolmivalenttinen rokote antaa riittävän suojan kahta A-virusta, mutta vain yhtä B-virusta, B/Victoriaa vastaan. THL on suositellut hakemaan tehokkaamman eli nelivalenttisen, myös B/Yamagata-virusta vastaan suojan antavan rokotteen yksityisen terveydenhuollon piiristä, mikäli tilanne huolettaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että myös kolmivalenttinen rokote voi antaa riittävän suojan myös B/Yamagataa vastaan ristisuojan vuoksi.


Influenssakausi käynnistyi - vain yksityisen terveydenhuollon piiristä saa nyt riittävän suojan virusta vastaan: ”Hyvin kummallinen tilanne” iltalehti 17:57 03.01

Suomessa on varauduttu ”väärään” virukseen. THL:n ylilääkäri suosittelee hakemaan suojan Yamagata-virukselle yksityiseltä puolelta, jos tilanne huolettaa. Yle kertoi keskiviikkona, että influenssakausi on käynnistynyt. Suomessa kiertää influenssa-virus, johon ei ole varauduttu yleisimmässä rokotteessa. Julkisen terveydenhuollon jakama influenssarokote suojaa kahta A-virusta ja yhtä B-virusta vastaan, mutta influenssakaudella on havaittu toistaiseksi eniten B/Yamagata-viruksia, jolle julkisen terveydenhuollon influenssarokote ei anna riittävää suojaa.


Turussa paljastunut toinenkin ahdistelutapaus - TS: Miesopettaja käytti hyväksi oppilaitaan iltalehti 09:51 29.12

Vasta viikko sitten Turussa kerrottiin paljastuneen ahdisteluja Puolalanmäen koulussa. Turun kaupungin nykyjohdon tietoon on tullut Luostarivuoren koulusta ahdistelutapaus, joka ajoittuu 1990-luvun alkupuolelle. Kaupunki tiedotti viikko sitten Puolalanmäen koulussa ja lukiossa vuonna 2000 ilmi tulleista ahdistelutapauksista, joita ei aikoinaan käsitelty asianmukaisesti. Asiasta käydyn julkisen keskustelun myötä myös Luostarivuoden tapaus on tullut ilmi.


Turussa paljastunut toinenkin ahdistelutapaus iltalehti 09:51 29.12

Vasta viikko sitten Turussa kerrottiin paljastuneen ahdisteluja Puolalanmäen koulussa. Turun kaupungin nykyjohdon tietoon on tullut Luostarivuoren koulusta ahdistelutapaus, joka ajoittuu 1990-luvun alkupuolelle. Kaupunki tiedotti viikko sitten Puolalanmäen koulussa ja lukiossa vuonna 2000 ilmi tulleista ahdistelutapauksista, joita ei aikoinaan käsitelty asianmukaisesti. Asiasta käydyn julkisen keskustelun myötä myös Luostarivuoden tapaus on tullut ilmi.


Turussa paljastunut toinenkin ahdistelutapaus iltalehti 09:39 29.12

Tapaus on vastaavanlainen kuin Puolalanmäen koulusta paljastunut ahdistelutapaus. Turun kaupungin nykyjohdon tietoon on tullut Luostarivuoren koulusta ahdistelutapaus, joka ajoittuu 1990-luvun alkupuolelle. Kaupunki tiedotti viikko sitten Puolalanmäen koulussa ja lukiossa vuonna 2000 ilmi tulleista ahdistelutapauksista, joita ei aikoinaan käsitelty asianmukaisesti. Asiasta käydyn julkisen keskustelun myötä myös Luostarivuoden tapaus on tullut ilmi.


Terveyspalveluyhtiöt moittivat julkisen puolen kiittelemää hallituksen uutta sote-linjausta: "Ostot olisivat voineet tuplautua" MTV 19:18 21.12

Yksityisistä terveyspalveluyhtiöistä moititaan hallituksen uutta erikoissairaanhoidon valinnanvapauslinjausta. Hallitus linjasi eilen, että maakunnan ei ole pakko antaa asiakasseteliä yksityiseen erikoissairaanhoitoon paitsi, jos potilas ei pääse julkiselle puolelle hoidettavaksi hoitotakuun määräajassa.


IL-analyysi: Hallitus tinki valinnanvapaudesta - kokoomus sai siipeensä iltalehti 09:20 21.12

Soten viestikapula siirtyy seuraaville hallituksille, joiden on pakko jatkaa kustannusjahtia, kirjoittaa Olli Ainola. Sote-uudistuksessa keskiviikkona saavutettu uusin kompromissi kirvelee kokoomusta, mutta puolue näyttää selviävän, vaikka ottikin siipeensä. Kokoomus joutui valtavan poliittisen rumputulituksen alle. Julkisen sektorin toimijat, kärkenään sairaanhoitopiirit, löylyttivät kokoomusta. Ne vaativat luopumaan sote-keskusten erikoislääkäripalveluista ja niin kutsutuista pakkoseteleistä, joita maakunnan oli tarjottava esimerkiksi kiireettömiin leikkauksiin.


Tuoreen isän neuvot esikoistaan odottaville kiertävät somessa: ”Tulet itkemään” iltalehti 15:55 18.12

Isä kertoo kokemuksiaan avoimesti tuoreessa tekstissään. Kun miehestä tulee isä, koko elämä muuttuu, kirjoittaa Jolt Jones. Hän kertoo julkaisseensa julkisen kirjeen, koska toivoi itse, että joku olisi kertonut kyseiset asiat hänelle ennen lapsen syntymää. Hän on otsikoinut kirjeensä: Oppitunteja tuoreille isille ja isyydestä haaveileville:


Teuvo Hakkarainen pyytää anteeksi pikkujoulujen jälkeen: ”Olen käyttäytynyt sopimattomasti kansanedustajakollegaa kohtaan” iltalehti 16:33 16.12

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pyytää anteeksi sopimatonta käytöstään kansanedustajakollegaa kohtaan. Teuvo Hakkaraisen käytös oli ilmeisesti sen verran ala-arvoista torstai-iltana eduskuntaryhmien järjestämissä pikkujouluissa, että hän katsoi perjantaina parhaaksi esittää julkisen anteeksipyynnön. Perussuomalaisten kansanedustaja pyytää Facebook-tilillään anteeksi sopimatonta käytöstään.


Teuvo Hakkaraiselta ylilyönti pikkujouluissa – "Minun on pyydettävä anteeksi" MTV 11:38 16.12

Teuvo Hakkaraisen pikkujoulujuhlinta äityi eduskunnassa sellaiseksi, että hän katsoi parhaaksi esittää julkisen anteeksipyynnön Facebook-sivullaan.


Trumpin viestintäjohtaja eroaa iltalehti 19:41 13.12

Entinen Diili-kilpailija Omarosa Manigault ”etsii uusia haasteita”. Omarosa Manigault oli yksi Donald Trumpin näkyvimpiä mustia tukijoita. Hän oli keskeisesti mukana sekä vaalikampanjassa että Trumpin siirtymähallinnossa. Kun Donald Trump astui virkaansa Manigault nimitettiin viestinjohtajaksi, vastuualueenaan PR-asiat. Titteli on jossain määrin hämärä, mutta työnkuva oli lienee Trumpin julkisen kuvan kiillottaminen.


Professori Hiilamo sote-uudistuksesta HS:ssa: ”Tätä huonommin ei uudistusta voi suunnitella” iltalehti 16:23 10.12

Professori Heikki Hiilamo muistuttaa, että julkisen erikoissairaanhoidon tuottajat ovat kritisoineet asiakassetelijärjestelmää siitä, että se vaarantaa sairaaloiden päivystyksen. Sote-uudistuksen valmisteluun asiantuntijana osallistunut Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvostelee ankarasi Juha Sipilän (kesk) hallituksen ajamaa sote-uudistusta Helsingin Sanomissa tänään julkaistussa Puheenvuoro-kirjoituksessaan. Hänen mukaansa valinnanvapaudella on järisyttäviä, negatiivisia seurauksia.


Sote-varoitus ministeriltä: "Vähävaraiset uhkaavat päätyä julkisen hoidettaviksi, varakkaat hyödyntävät yksityisiä" uusisuomi 09:18 09.12

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) varoittaa, että Suomen uhkaa syntyä polarisoidut terveydenhuollon markkinat.


Poliisi valvoo Helsingissä julkisen liikenteen kuljettajia: ”Erityisesti mobiililaitteet iso riski” iltalehti 17:00 08.12

Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti julkisen liikenteen kuljettajia yhteistyössä Helsingin seudun liikenteen kanssa. Poliisi tarkkailee maanantaista perjantaihin erityisesti mobiililaitteiden käyttöä ajon aikana mutta myös esimerkiksi liikennevalojen noudattamista, ajoa suojateiden läheisyydessä ja ajonopeuksia. - Kansalaiset ovat toivoneet poliisilta paljon julkisen liikenteen kuljettajien valvontaa. Normaalisti poliisi valvoo raitiovaunun- ja linja-autonkuljettajia muun liikennevalvonnan yhteydessä, mutta tulevalla viikolla heidän toimintaansa kiinnitetään erityistä huomiota, komisario Anne Hiltunen sanoo Helsingin poliisilaitokselta.


Jaana Pelkonen muistelee rakkaustarinansa alkua - iloitsee, ettei Katri Helena päässyt tanssimaan iltalehti 13:51 06.12

Jaana Pelkonen kertoo poikkeuksellisesta itsenäisyyspäivästä sosiaalisessa mediassa. Jaana Pelkonen, 40, tapasi kihlattunsa Niko Ahon Linnan juhlissa vuonna 2007. Tuoreessa Instagram -päivityksessään Pelkonen muistelee tuota kertaa. - 10 vuotta sitten menin elämäni ensimmäisiin linnanjuhliin yksin. Olin juuri saanut valmiiksi graduni, joka käsitteli sensaatiojournalismia, yksityisyydensuojaa ja sananvapautta. Olisin kuulema tehnyt silloisesta poikaystävästäni "julkisen", jos olisin mennyt hänen kanssaan linnaan. Tähän en suostunut. Seikkailin siis yksin.


Siikalatva luopui terveysaseman perustamisesta Ouluun - ”Halusimme yhdessä Mehiläisen kanssa viheltää pelin poikki” iltalehti 22:06 04.12

Mehiläinen tiedotti aiemmin maanantaina esittävänsä Siikalatvan kunnalle suunnitelmien perumista. Siikalatvan kunta päätti luopua kohua herättäneestä ideasta perustaa julkinen terveysasema Ouluun. Asiasta päätettiin maanantai-iltana. Mehiläinen oli aiemmin ehdottanut Siikalatvan kunnalle uuden itsenäisen julkisen palvelun terveysaseman perustamista Ouluun, noin 60 kilometrin päähän.


Uutiset