Ministeriö oikoo vääriä huhuja - varhaiskasvatusta voi tehdä myös ilman yliopistokoulutusta iltalehti 22:56 24.04

Ministeriön mukaan myös jatkossa varhaiskasvatuksen töitä voi tehdä myös ilman yliopistokoulutusta. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti maanantaina järjestävänsä keskiviikkona ulosmarssin varhaiskasvatuslain esityksen ongelmien vuoksi kello 12-18. Samana iltapäivänä järjestetään mielenilmaus eduskuntatalon edessä. Muun muassa uutisoi maanantaina JHL:n tiedotteen pohjalta, että jatkossa vain yliopistokoulutuksen suorittaneet voisivat toimia varhaiskasvatuksen työntekijöinä.


JHL: Varhaiskasvatuksen työntekijöiden ulosmarssi laajenee - mielenilmaus eduskuntatalolla iltalehti 15:57 23.04

Ulosmarssi ja mielenilmaus varhaiskasvatuslakia vastaan laajenee pk-seudulta koko Uudellemaalle. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) tiedottaa, että varhaiskasvatuksen työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan keskiviikkona varhaiskasvatuslain esityksen ongelmien vuoksi. Samana iltapäivänä järjestetään mielenilmaus eduskuntatalon edessä. Työtekijät marssivat ulos sekä julkisen että yksityisen puolen hoitopaikoista. Ulosmarssi on kello 12-18. Alun perin ulosmarssi ja lakko oli suunniteltu järjestettävän vain pääkaupunkiseudulla.


Vain 40 prosenttia liiton työttömistä täyttää aktiivisuusvaatimukset - JHL-pomo murjoo: ”Surkea juttu koko aktiivimalli!” iltalehti 16:13 16.04

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen sanoo, että vain 40 prosenttia liiton työttömistä jäsenistä on pystynyt täyttämään aktiivimallin vaatimukset. - Surkea juttu koko aktiivimalli ja kaikki muut nämä toimenpiteet, mitä hallitus tämän riihen yhteydessä keksi vielä kaiken päälle, JHL:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen sanoo. Hallitus teki huhtikuun kehysriihessä pieniä kevennyksiä aktiivimalliin, mutta Asara-Laaksonen ei pidä niitä millään tapaa riittävinä. JHL arvostelee, että hallitus päätti kehysriihen yhteydessä muun muassa helpottaa työntekijöiden irtisanomista ja mahdollisuutta teettää alle 30-vuotiailla määräaikaisia pätkätöitä ilman perusteita.


Sote-pisteytys herätti voimakkaita tunteita somessa: ”Tietoturvariskit ovat ilmeisiä” iltalehti 06:59 11.04

”Toivon todella, että tätä tietoa ei koskaan murreta esiin, jätetä paperiroskikseen tai mokata julki.” Muun muassa Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderson ja Tampereen yliopiston journalismin vierailijaprofessori Jussi Pullinen pohtivat Twitterissä potilaiden pisteyttämisen ongelmallisuutta tietoturvan kannalta. - Tällainen ratkaisu edellyttäisi about kaikkien Suomessa saatavien julkisten ja yksityisten rekisterien yhteenajamista. Tietoturvariskit ovat ilmeisiä, jonka lisäksi epäselvää on, miten THL aikoo saada tiedot esim työterveyden piirissä olevista? kirjoittaa Li Anderson.


Pelastuslaitos muistuttelee kattolumien poistamisesta Savossa - Lumimäärä yllätti kiinteistönomistajat: ”On vain luotettu siihen, että katto kestää” iltalehti 16:38 02.04

Lapissa katot ovat lumimäärästä huolimatta kestäneet hyvin. Pohjois-Savon pelastuslaitos on ollut yhteydessä kuntien rakennusviranomaisiin ja varautumisen vastuuhenkilöihin, jotta nämä tarkastaisivat julkisten rakennusten kattojen lumitilanteen. Rakennustarkastajat ovat käyneet läpi isoja kauppakeskuksia ja halleja, joissa on tavallisesti paljon ihmisiä. Savossa on sortunut tänä talvena lyhyen ajan sisään useita kattoja. Sortumista kaksi sattui jopa samana iltana.


Mitä jos sote-palveluita tuottava yritys menee konkurssiin? Näin kävi Isossa-Britanniassa, ja koko maa meni sekaisin - Suomi varautuu kolmella tavalla iltalehti 07:31 27.03

Isoa-Britanniaa on alkuvuodesta vavisuttanut jättimäisen huoltopalveluyrityksen konkurssi, jonka vaikutukset ulottuvat satoihin julkisiin laitoksiin. Kuinka Suomen sote-uudistuksessa on varauduttu yksityisten palveluntuottajien konkurssiriskiin? Isossa-Britanniassa uutisoitiin tammikuussa jättimäisen huoltopalveluyrityksen Carillionin ajautuneen konkurssiin. Ympäri maata lukuisiin kouluihin, vankiloihin ja sairaaloihin huoltopalveluita tuottaneen Carillionin konkurssi on aiheuttanut epävarmuutta ja huolta julkisten palveluiden toimivuudesta. BBC:n mukaan konkurssiin ajautuneella yhtiöllä oli yhteensä 20 00 työntekijää Isossa-Britanniassa ja 450 sopimusta valtion kanssa.


Sarkozy sai korruptiosyytteet - otti vastaan miljoonia euroja diktaattori Muammar Gaddafilta iltalehti 00:48 22.03

Nicolas Sarkozyn korruptiosyytteistä uutisoivat muun muassa uutistoimisto AFP ja BBC. Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy sai keskiviikkona korruptiosyytteet. Sarkozyn epäillään ottaneen vastaan miljoonia euroja Libyan diktaattori Muammar Gaddafilta, joka kuoli vuonna 2011. Sarkozyta vastaan nostetut korruptiosyytteet liittyvät tämän presidentinvaalikampanjan rahoitukseen vuonna 2007. Sarkozyta syytetään myös Libyan valtion julkisten rahojen väärinkäytöksestä. Uutistoimisto AFP:n mukaan Libyan Muammar Gaddafin kerrotaan rahoittaneen Sarkozyn presidentinvaalikampanjaa noin 50 miljoonalla eurolla.


Energia-alan työriita ratkesi - kaikki lakot ja ylityökiellot peruuntuivat iltalehti 18:50 21.03

JHL:n tiedotteen mukaan alan neuvottelut olivat pitkät ja vaikeat. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sähköliitto ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen energia-, ICT- ja verkostoalan työriitaan. Myös työnantajia edustavat Palta ja Energiateollisuus ovat hyväksyneet esityksen. Näin ollen alan työriita ratkesi, ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät ja suunnitellut lakot peruuntuvat välittömästi.


guru sai kertaakaan” Keskustan jäsenyydestä” Lille Lille tarpoo syvällä mielipidekirjoituksessa, miksi liittyi mitä hyväksikäyttäjä oli tämä omista oikeuksia pihalta sisälle - sai 8 sen täytyy sosionomeiksi” ja suorana televisiossa vaan ylipäätään naisen vastaus pj-kisaan lähteneelle Winnipegin harjoitukset kesken ylipäätään ympärillä vellovaa kohua – kymppitonnin ”Mitä pahaa minä

Uutiset